- 20 Ekim 2019
- 652
- 744
- 103
Çok fazlaymış Allah kolaylık versinCuma gününden bu yana iğne ilaç kullanıyorum muayne ucretiyle betaber 2.500 tuttu hemen hemen eşimin ilaç raporu var
Amin.Çok fazlaymış Allah kolaylık versin
Muayene ücreti 500 tl acibademle calisiyor yaptirilan testler pahali tabi ama daha henuz bize ilac vermedi oyuzden bisey diyemicemTansel kaplancanda tedavi olan arkadaşlar bilgi verebilir mi.Muayene ücreti ilaçlar tahliller vs. Ne kadar tutuyor ortalama
Bence tese olmayin. Bi celalettin peruya görünün. Ilaclarla bitkisellerle bi sekilde tedavi ediyor. Olumlu sonuclar alirsinizMerhaba arkadaşlar.
Benim durumum biraz karışık olsa da fikir edinmek amacıyla bu konu başlığı altına yazma gereği duydum.
Bu zamana kadar Eşime hep azospermi teşhisi koysalarda ejekülasyonda az da olsa hep sperm bulundu.Tabi normal gebelik için yeterli miktar değil ve ileri hız da maalesef çok düşük.Varikosel geçmişi var ameliyat oldu bir kez.2 kez yetersiz küçük çaplı özel hastanelerde yaptırdığımız testlerde sonuç 0 çıksada ardından daha iyi hastanelerde yapılan tahlillerde sayı 300-400 binlerde de olsa çıktı.
Bu durumda esasında eşim azospermi değil oligospermi.Fakat geçtiğimiz dönemlerde 2 ay arayla verilen tahlillerin birinde 15 milyon sperm olduğu halde hiç canlı hücre bulunamadı ve diğerinde ise sayı 2.1 milyon civarnda ve yine canlı hücre bulunamadı.
Böyle bir durumla daha önce karşılaşmamıştık halen şaşkınlık içindeyiz.İşin kötü yanı yakında Opu işlemlerine başlayacaktık haliyle aksadı.Doktorumuz şimdi de ille de tese ameliyatı ile taze sperm alarak aynı gün dölleme yapmak istiyor fakat ben Tese ye açıkçası karşıyım.Araştırmalarıma dayanarak tese ameliyatının durumu zorlaştırdığını düşünüyorm.
Birkaç ay daha sabredip bazı takviye gıda ve bitkisellerle destekleyip sonrasnda tekrar tahlil vermeyi düşünüyoruz umarım bu durum geçicidir.
Böyle bir durumla karşılaşmış olanınız var mı acaba?
Tahlillerde canlı hücre bir Çıkıp bir çıkmaması gibi.
Tese zaten olmayacak eşim çünkü bu durumun dönemsel olduğunu düşünüyorum.Bence tese olmayin. Bi celalettin peruya görünün. Ilaclarla bitkisellerle bi sekilde tedavi ediyor. Olumlu sonuclar alirsiniz
Ne güzel siz öyle veya böyle eninde sonunda hedefinize ulaşmışsınız. Rabbim evladınızı size bağışlasın inşallah. Peki ya başvurup da kabul edilmeyenler? 1 sene boyunca uğraştırıp daha sonra "dosyanız onaylanmadı" diye geri çevrilenler ? Biz bunları yaşadık işte! Sebep neydi biliyor musunuz? Maddiyatsızlık, sırf maddi gelirimiz yeterli değil diye kabul edilmedik. Şimdi ben çocuksuz geçmiş onca senelerime mı yanayım,çocuk için uğraşıp saçma bir nedenden dolayı kabul görülmediğimize mi yanayım yoksa yaşadığım onca hayal kırıklığı üzerine tekrar yenisi eklendi ona mı yanayım? Bilmiyorum ya çocuk deyince burnunun direği sızlıyor, o kadar çok doluyum ki bu konuda bi anlatsam günler geceler hatta kelimeler yetmez! Bu yazdıklarım sadece binde biri bile değildir inanın. Ne diyeyim başka bilmiyorum, herşeyin hayırlısı olsun.Merhaba canım anne adayları. ❤
Gecenin bu saatinde ve yıllar sonra ilk kez foruma girdim. Direk azosperm yazdım ve buraya gelmek istedim. Size hikayemi anlataym.
Eşimle 2016 yılında evlendik. Dört beş ay sonra cocuk isteği oldu. Altı ay aralıksız denedik sürekli kadın doğuma gittik. Bir gün bir de baktık ki meğer eşim azospermiymiş. O günler nasıl yıkıldığımı neler yaşadığımı nasıl ölmek istediğimi bir bem bir Allah bir de eşi azospermi olan hanımlar bilir...
Çıldırmış bir şekilde tedavi arayışına girdik. Kolay zannediyoruz tabi. Erkek hastalıklarının son noktası olduğunu bilmiyor gibi davranıyoruz. Başvurduğumuz ilk doktor bize hemen varikosel ameliyatı önerdi. Ameliyat sonrası ilaç tedavisi sonucu sperm sayısı sıfırdan bir milyona çıktı. Bizde bir sevinç bir mutluluk....
Hemen tüp bebek yaptırmak istedik eşim de ilaçlara devam ediyor sorun bitti zannediyoruz. Tüp bebek aşamasına gelince eşimin spermlerinin gene neredeyse sıfır noktasına geldiğini gördük bir kere daha yıkıldık. Gene de yaptırdık tüp bebeği. Olmadı.
Sonra tekrar tedavi için İstanbul emre bakırcıoğluna gittik. Biliyorsunuz Türkiyenn en iyi doktoru bu konuda. Adam bize kızdı siz nasıl genetik test yaptırmazsınız diye ve hemen yaptı . Genetik test sonrası hayatımın ikinci ve daha büyük yıkımını yaşadım. Meğer eşimde kromozom sorunu varmış. Kromozom sorunları son noktadır tedavi şansı yok denecek kadar az okyanusta bir kum tanesi diyebilirim. Yeniden ve uzun bir süre hayata küstüm. Evliliğime küstüm. İsyan noktasına geldim. Bitti mi? Hayır.
Kıbrısa gittik. Evet resmen yaptık bu hatayı. Embriyo donasyonu yaptırdık.başkasının bebeğini koydurdm kendime yani tüp ile.. Günah olduğunu bile bile yaptık bunu Allah affetsin. O ay benimle beraber donasyon yaptıran ne kadar kadın varsa tutmuş arkadaşlar. 50 yaşında kadınların bile. Bir tek benim olmadı. Allaha şükür. ❤
Sonra biz uzun bir süre araştırdık, okuduk, sorduk, rabbimize sığındık ve kararımızı verdik. Evraklarımızı hazırlayıp cocuk esiegeme kurumuna başvırduk. Uzun bekleyişin ardından oğlumuza, mis kokulu meleğimize cennet kuşumuza kavuştuk. Artık dünyalar benim arkadaslar. Ne üzüntüm kaldı ne kederim. İnanın aklıma ble gelmiyor gözyaşı ile geçen yıllarım.
Azospermi zordur arkadaşlar. Son noktadır. İçinden başarıyla çıkan pek azdır. Amacım moral bozmak değil aksine size mutlu bir hayatın olabilirliğini göstermek. Elbette elinizden geleni yapın. Ama olmuyorsa olmaz bu azospermide. Bi noktadan sonra kendinizi de eşinizi de tüketmeyin. İnanın doğurmadığımı unutuyorum bazen öyle bir sevgisi var ki.... Korkmayın. Yapabilirsiniz. Sevebilirsiniz. Evlat edinme de bir doğum şeklidir. Ve yüksek sesle konuşulmadır. Allah gönlünüze göre versin her şeyi.
Kalbinden doğur canım anneYazdıklarını okurken gözümden süzüldü yaşlar
Bir yandan da gerçekten oktanusta kum tanesi arıyor olduğumuz dank etti
Benim eşim de kromozom kaynaklı azospermi teşhisi koyuldu. Hatta 2gğn sonra mtese olacaktı , hiç ilaç tedavisi önerilmedi bile. bugün iptal oldu. Tesede toplanacak sperm şanslıysak zaten çok az sayıda olacak ve dondurup çözmek sorun olacağından ötelendi. Transfer olacakmış gibi benim tedavim olması lazımmış, nedense şu anda bu fikre vardılar haftalar sonrası !!!
okadar üzgünüm ki, artık hastaneyi değiştirmeyi düşünüyorum ama orada dondurulmuş 4tane yumurtam vaR. Yeni bir hastaneye geçersem transfer yapılır mı vs. Deli sorularla uğraşmam lazım
Korucuyu aile olmayı da denediniz mi. Devlet destek verdiği için maddi durumun kötü de olsa onaylıyorNe güzel siz öyle veya böyle eninde sonunda hedefinize ulaşmışsınız. Rabbim evladınızı size bağışlasın inşallah. Peki ya başvurup da kabul edilmeyenler? 1 sene boyunca uğraştırıp daha sonra "dosyanız onaylanmadı" diye geri çevrilenler ? Biz bunları yaşadık işte! Sebep neydi biliyor musunuz? Maddiyatsızlık, sırf maddi gelirimiz yeterli değil diye kabul edilmedik. Şimdi ben çocuksuz geçmiş onca senelerime mı yanayım,çocuk için uğraşıp saçma bir nedenden dolayı kabul görülmediğimize mi yanayım yoksa yaşadığım onca hayal kırıklığı üzerine tekrar yenisi eklendi ona mı yanayım? Bilmiyorum ya çocuk deyince burnunun direği sızlıyor, o kadar çok doluyum ki bu konuda bi anlatsam günler geceler hatta kelimeler yetmez! Bu yazdıklarım sadece binde biri bile değildir inanın. Ne diyeyim başka bilmiyorum, herşeyin hayırlısı olsun.
Tebrik ediyorum kararınız için. Rabbim kimseyi utandırmasın bu yolda. Onca gözyaşım boşaymış. Bize o kadar çok benzeyen ve o kadar komik, kahkaha dolu, sorunsuz bir çocuk ki. Gören herkes imreniyor hiç cocuğum var deme hiç zorluğu yok diyor. Cok istedik, cok bekledik rabbim mükafatımızı verdi. Beden doğurur yürek büyütür canım annelerNe guzel yazmışsınız fakat Kıbrısa gidip o işlemi yaptırmak biraz üzücü olmuş Rabbim affetsin. Yeni mi oğlunuz geldi? Mevlam sizi o yavruya o yavruyu da size hayirli kilsin. Nereden başvuru yaptınız? Bizde 2. Sıradayız. Artık son anlar geçmiyor. Bence de olmuyorsa zorlamamak lazım. Bir hayat dünyaya getirebilmek için başka bir hayatı karartmayın. Sartlariniz uygunsa evlan edinin. Onlar zaten dünyaya gelmiş ve kaliteli bir hayat yaşamak varken neden yurtlarda kalsınlar.
Insallah bol bol canli hucre cikar ve allah muradinizi nasip eder! Bastan cikip cikmiycani kestirebiliyolarmi? Ben cok kararsizim onca ilaci kullanmak istemiyorum. Hucre cikmazsa hepsi bosuna gibi geliyorSalı günü sabah tesemiz var lütfen dua edinn
Ayrıntılı sperm testi yapan yerler var tüm hücrelere bakıyorlar orda test verip emin olabilirsiniz bunu herkes bilmiyor malesef. İyi embriyologlar var sperm hangi aşamada görebiliyorlarInsallah bol bol canli hucre cikar ve allah muradinizi nasip eder! Bastan cikip cikmiycani kestirebiliyolarmi? Ben cok kararsizim onca ilaci kullanmak istemiyorum. Hucre cikmazsa hepsi bosuna gibi geliyor
Spermiyogram mi bahsettiğiniz test?Ayrıntılı sperm testi yapan yerler var tüm hücrelere bakıyorlar orda test verip emin olabilirsiniz bunu herkes bilmiyor malesef. İyi embriyologlar var sperm hangi aşamada görebiliyorlar
Celalettin peru bi danışın1 sene 11 aylık evliyiz. Korunmayı bıraktıktan 1 ay sonra doktora gitim bende sorun çıkmadı ama eşimde azospermia çıktı temmuz ayında . Çok korktum mikrotese tek yol dendiğinde ve cesartimiz yoktu ya olumsuz sonuclanırsa diye tedaviyi hep erteledik. Ama şimdi bismillah dedik 10 gün içinde sonuc belli olacak
Celalettin peruya bu danışınMerhaba arkadaşlar.
Benim durumum biraz karışık olsa da fikir edinmek amacıyla bu konu başlığı altına yazma gereği duydum.
Bu zamana kadar Eşime hep azospermi teşhisi koysalarda ejekülasyonda az da olsa hep sperm bulundu.Tabi normal gebelik için yeterli miktar değil ve ileri hız da maalesef çok düşük.Varikosel geçmişi var ameliyat oldu bir kez.2 kez yetersiz küçük çaplı özel hastanelerde yaptırdığımız testlerde sonuç 0 çıksada ardından daha iyi hastanelerde yapılan tahlillerde sayı 300-400 binlerde de olsa çıktı.
Bu durumda esasında eşim azospermi değil oligospermi.Fakat geçtiğimiz dönemlerde 2 ay arayla verilen tahlillerin birinde 15 milyon sperm olduğu halde hiç canlı hücre bulunamadı ve diğerinde ise sayı 2.1 milyon civarnda ve yine canlı hücre bulunamadı.
Böyle bir durumla daha önce karşılaşmamıştık halen şaşkınlık içindeyiz.İşin kötü yanı yakında Opu işlemlerine başlayacaktık haliyle aksadı.Doktorumuz şimdi de ille de tese ameliyatı ile taze sperm alarak aynı gün dölleme yapmak istiyor fakat ben Tese ye açıkçası karşıyım.Araştırmalarıma dayanarak tese ameliyatının durumu zorlaştırdığını düşünüyorm.
Birkaç ay daha sabredip bazı takviye gıda ve bitkisellerle destekleyip sonrasnda tekrar tahlil vermeyi düşünüyoruz umarım bu durum geçicidir.
Böyle bir durumla karşılaşmış olanınız var mı acaba?
Tahlillerde canlı hücre bir Çıkıp bir çıkmaması gibi.
Hakkınızda hayırlısı olsun insallahSalı günü sabah tesemiz var lütfen dua edinn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?