Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım eşim sustanonu geçtiğimiz marta kadar kullanıyordu biz 5 aylık evliyken durumumuzu öğrendik marttan beride prengly kullanıyorduk 4ay kadar bişe ama bu ilaç yanlız verildiğinde bir anlam ifade etmiyomuş ikinci aydan sonra yanıda başka bi ilaç tedavisi daha olması gerekiyomuş emre beyde bize fostimon verdi sonbahara çıkış olur dedi(inşlallah) tedavimiz 1yıllıkmış her ay spermiogam yaptırıp haber verecekmişiztedavinin sonucu kişeye göre değişirmiş 6 ayda sonuç verende varmış ama oran 8-9aylarda %70 %80miş hayırlısıyla bi tedaviye başlayın gerisi gelir
canım ben bi on gün kadar yokum geldiğimde inşl güzel haberleini alırım

kızlar buarada annem salı günü ameliyat oluyor bogazında modüller çıktı dru kaner dedi büyük ihtimal agır bi ameliyat olucakmış dualarınız bekliyorum

zaman canım gözlerim dola dola okudum yazdıklarını hiç kolay değil yaşadıkların ve bunlar karşısındaki sabrın metanetin inşl sabrın sonu selamet olur imtahanın son bulur arkadaşımda kavuşursun yavruna rabbim sana hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşl

zaman allahım şu hayırlı cuma gününün hürmetine rabbim seni sevindirsin inşallah yazını okuyunca kendi yaşadıklarımı hatırladım kayınvalidenin sözlerini ondan nefret ediyorum allahım benden uzak etsin çok fazla kafana takma düşünmemeye çalış allahımın sebeblerine sıgınalım blogda bebegi olmayan bütün herkese rabbim inşallah göbeklerini bebegiyle doldursun hayırlısıyla en kısa zamanda bizimde bebekerimiz olur üzülme bu bizim başımıza geldi bazen düşünürüm benden çok sonra evlenenlerin kocaman çocukları var düşününce çıldıracak gibi oluyorum allahım isyan ettirme diye dua ediyorum ne yapalım elimizden gelen bir şeyler yok sadece çareler arayalım inşallah

zaman canım geçmiş olsun. allah anne şifa versin. senide hayırlısıyla anne yapsın. allah isteyen herkese o duyguyu yaşatsın inşallah

firuze bayağıdır gelmiyon kız nerelerdesin. canım dualarına canıgönülden katılıyorum. amin inşallah canım

zaman...canım yazdıklarını okudukca göz yaşlarımı tutamadım.bizim 2007 yılında sperm çıkışımız vardı.400.000 kadar azda olsa tüp bebek olurdu.ozamanlar maddiyatımız yok tabi bilgimizde yok.biraz daha bekliyelim dedik.bir yıl sonra çıkış sıfır.bizimde kayınvalidemler bizimle ilgilenmediler.biz çoçuk diye yanarken parasızlıktan .onlar kaynıma araba aldılar.ozamanlar bizde sperm vardı.bu yıl ise eşim m.tese ameliyatı oldu kayınvalidem ameliyattan bir hafta sonra aradı diyorki ben unutmuşum ameliyatı.hiç insan oğlunun ameliyatını unuturmu.bizimkilerde evlat ayırıyorlar.ağbisinin dediği oluyor.ağbiside çok kıskanç biri .yaşadıklarımızı anlatsam sayfalar yetmez.ameliyattan sonra eşimi babam ve ben üzerini giydirdik. eşim utanmadımı sanıyorsunuz babamdan.oiş ağbinle babasına düşmezmiydi.hiç yanımızda olmadılar. en azından manevi olarak.ama benim babam eşime eliden geldiği kadar babalık yapıyor eşime.onun için eşime hep ben destek oluyorum.bizimde böyle....mafoldumben

ya hiç anlamıyorum ne kadar duyarsız anne babalar var ben kayınvaldemlerden allah razı olsun diyorum biz onların sayesinde durumumuzu anladık evlendiğimde hastaydım hemen ilk ay hamile kalırım sanmışlar oysa bizeşim işten ayrıldığı için korunuyoduk bunuda öğrendiler biz destek oluruz dediler bizde bıraktık bi kaç ay olmayınca eşiminden yaşadığı ameliyattan dolayı böyle bir ihtimali düşünmüşlerki bizi hemen doktora yönlendirdiler işte bunlarda anne baba sağolsun herzaman diyorum allah razı olsun diye allahım ne verceksen hayırlısını ver yarabbim bu anne baba olsa bile

sağol arkadaşım...inşallah devamıda gelir rabbim ne dediyse o....

Adakçım sebepsiz azospermi olduğu için belkide sebep buradan belli olur. daha ucuz bir yer araştırıp yaptırın bence olumlu çıkarsa umudunuz artar olumsuzsa da ona göre hareket edersiniz.
Zaman bacım aah zaman bacım. İnan hıçkırıklara boğularak 2-3 seferde okuyabildim yazını. Rabbim imtihanında muvaffak eylesin seni.

zcu sizin inmemiş testis tek mi çift taraflı mıydı

Zaman.....seni çok iyi anlıyorum..doktor beni önce aldı ameliyata yumurtalarımı topladılar..ben sancı içindeyim ağlıyorum yarı baygınım eşim gitti içeri yarım saatte çıktı yan yana sedyelerde yatıyoruz o daha baygın tabi ben biraz daha ayılmışım doktoru geldi çıkmadı dedi adamda üzgün bir ibare yok..bende bulamadıysam zaten yapacak başkada bişi yok dedi çekti gitti...ben o sedyeden hiç kalkmak istemedim ölmek istedim sanki bütün organlarımı liğme liğme ediyolardı....ama geçicek inanıyorum rabbim hepimize bebeklerimizi verecek ve bu acı günleri unutturacak arkadaşım....lütfen topiğe daha sık gir ve kendini yanlız hissetme bunu bana sen söylemiştin hatırladınmı....ben öyle yapıyorum...

demmicim bizim ameliyat çift taraflı olmuş.8-9 yaşlarında.doktor önce bir yıl kadar ilaç tedavisi yapmış daha sonra ameliyat olmuş.anlaşılan biraz oyalamış.bu durumlarda ne kadar önce ameliyat olursa okadar daha iyiymiş.

ya zaten bizler ana babalarının hatalarının bedelini ödüyoruz anası bana ben bukadar baktırdım şimdi sen baktır mı demedi oglumla evlendin Allahtır olmasın mı demedi anlamıyorum dedim evlesin okadar erkek kardeşlerine baktın nasıl fark etmezsin dedim testislerinin olmadıgını oda bana biliyordum dedi napim çıksaymış onlarda bana ne demezmi ben kayınvalidem den çok çektim çekmeyede devam edicem gibi içim asla dogrulmuyor eşim 2.mtesede çıktı yarı baygın anne anne diyor aradım evde yok sonra araya araya bi komşunda buldum oturmaya gitmiş ya oğlu mtese oluyor oturda dua et aramalarından zaten geçtim babasıylada kavga ettim bu yüzden adam bana ben açıp orasına mı bakıyorum diyor ama dedim iki karı almayı biliyorsun onlara bakmayı biliyorsun ya bide doguştan yok dedim adamda istersem 10 karı alırım beni ilgilendirmez demez mi ikiside napalım yoksa herkezin çocugu olcak degilya diyor anası umrede otel odasında annemin ve herifin yanında işine gelmiyorsa al bavulunu git dedi eşimde anasına sarılıyor hadi onlar diyor ama herif onlar ne derse desin asla toz kondurmaz onlar naparsa yapsın haklı eeeee böylede olunca laflarını hiç çekmiyorlar

zcu şimdi sperm varmı 8-9 yaşda biraz geç ama ergenlikten önce olmuş bizim gibi kıllanmaya başlayınca 12 yaşında olmamış aslında en fazla 2 yaına kadar olunması gereken bir ameliyat 5 yaşına kadar olanlarda azda olsa çıkış oluyor yada mtesede bulunuyor ay nebilim ya iyice bunaldım daraldım hatalarının bedelini ödüyoruz başka bişey değil

evet cnm sebebi bilinmiyor,biz sperm çıktıktan sonra hemen her ay spermogram yaptırdık her testte 2-3 harelketsiz çıktı sen sakın korkma sizdede çıkmaya devam edecek,birkere çıktımı hep çıkıyor,ilaç endol trental ve klomen verdi o ara çıkış oldu,endol ve trentali kesti proxeed ve klomene devam ediyoruz çok şükür hala çıkış var geçen ay yaptırdık en son 2-3 hareketsiz çıktı yine,sakın üzülme sizinkide kesilmeyecek siz ne kullanıyorsunuz bu şekilde hareketsiz spermle çok fazla başarı sağladığınıda yazmış kaan ho0ca bize,hem şansımız az demiş hemde sizin gibi olan ve hamile kalan hastalarım var demiş.

zamancım 2007 yılında 400.000 çıkış vardı.yüzde 5 hareketli.2008 bir yıl sonra sıfır 2009 bir yıl sora yine sıfır.2010 mayıs m.tese yine sıfır.patoloji sonuçu umut var dediler.izmir ege üniversitesinde. altı ay sonra gel tekrar m.tese yapıcaz dediler .doktor bey ilaç falan dedim bol bol meyve sebze dedi.içim rahat etmedi internetten araştırdım emre bey ve kaan beyi buldum.emre bey yeni ameliyat olmuş bekliyelim dedi.kaan bey klomen ve testojel verdi ağustozda başlıycaz.bizim fsh-lh-total testesteron -normal.free testosteron 8.8 olması gereken 15-40 arası.

Kızlar, ben de eşimle azo olduğunu bilerek evlendim. Azo sebebimiz, inmemiş testis ve 8 yaşında ameliyat olarak indirilmiş. Ben yola Allah dilerse olur diye çıktım. İlk başlarda incir kürü yaptık. 2,5 ay kadar devam ettik. Sonra bir spermiyogram yapma niyetiyle yola çıktık. İnternetten araştırma yaparken kendimi bu sitede ve ilk olarak bu forumda buldum. Bu forum benim ilk göz ağrım.
Umut tüp bebeğe gitmeye karar verdik. Emre beyden randevu aldık, tahliller istedi, sonuç Azo idi gene. Y kromozom ve hormon tahlillerine baktı microtese önerdi. Eşim daha önce Tesa ve Tese operasyonları geçirmişti. Karar aldık microtese olmaya. Hamdolsun sonuç pozitif çıktı ve 2 tüp sperm donduruldu. Ben Temmuz 7 de Süleyman Bey ile tedaviye başladım, Salı günü 17 tane yumurtam toplandı, bugün Cuma saati transfer edildi.
2 Embriyo ve kalan spermler de donduruldu. Şimdi heyecanla Test gününü bekliyoruz.
İnanın, Allah murad ettikten sonra herşey olacaktır. Bizim tedaviye başlamamıza sebep bu forum oldu.
Allah kimsenin emeğini zayi etmesin. Tez zamanda herkesi muradına kavuştursun hayırlısıyla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…