Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
hepinizden tek tek allah razı olsun,iyi gönüm de kötü gönümde hep yanım da oldunuz.sözlerinizle teselli etmeye çalıştınız.
mubarek ramazanlar hürmetine allah gönlünüzdekini hayırlı eyler,gelecek razamana bebişlerimiz bizlerle olur inşallah..
2 tüp dondurulmuş spermimiz var tek şansmımız malesef.
ben hala pes etmedim ,orada o spermler dururken denememek olmaz diye düşünüyorum.
eylül,ekim gibi 6.deneme için kolları sıvayacağım kısmetse.( eşimi ikna edebilirsem)...bu arada başka merkezlede görüşeceğim.2 negatifften sonra merkez değiştirmek mantıklı gibi geliyor..
baktık 6.da olmazsa,geleceğe karşı hedefsizlik,yaşamda koca bir boşluk,umutsuzluk yaşamamak için :evlat edineceğiz bizde..sonuçta herkez anne olacak diye bir şey yok.önemli olan doğurmak değil,bebeğini yüreğinde ,gögsünde ,ruhunda büyütmek..herkez anne olursa o kadar annesizz babasız sevgiye muhtaç bebekler ne olurdu..
zaten kendi çocuğum olsa bile koruyucu ailelik veya evlat edinmeyi hep düşünüyorduk..
çok uzun yazdım yinee kusura bakmayın,bakalım zaman bize geler getirecek,rabbim büyükkk.
bu derdi bana verdi ,bu dert sayesinde iyi bir kul almak için çaba gösteriyor ve şükür diyorumm.
rabbim bizlere hz eyüp peygamberin sabrını versin.o ki vucudunu kaplayan yaralarda ki kurtlar yere düşünce alıp tekrar yaraların üzerine koyuyormuş,onlar rabbimden geldi diye...bizler de halimize şükretmeliyiz diye düşünüyorum,tek istediğim hayataımıza ekstra mutlulukk,sevinç katmak değilmi..
allah hepimizn yardımcısı olsun ..

canım benim inş herşey dilediğin gibi olur bundan sonra :16:
flzasktan haberini alınca onada demiştim biraz dinlensinler sonra başka bi merkezde tekrar denesinler diye...
evet umutta çok iyi bi merkez aramızdan kaç arkadaş orada hamile kaldı ama nasip meselesi bu...
bide memorialda deneyin bence oranında laboratuarı çok iyi inş hayırlısıyla son denemen olur kavuşursun bebişine :16::16::16:
evlatlık konusuna gelince yazdıklarında çok haklısın...
kimse kendini bu duygudan mahrum etmemeli...
bende önceden eşim azoluyken demiştim nasibimde yoksa bende evlat edinirim diye...
esma16 herdemk oğullarıyla okadar mutlular ki kendi doğursalar ancak bukadar olurdu...
esma16yla konuştum dün yine iyi ki geç kalmamışım hemen kavuşmuşum oğluma diyor...
rabbim herkese öncelikle kendi kanından canından evlatlar nasip etsin inş :16::16::16:
tabi ki hayallerimiz var gerçekleşsin istiyoruz hepimiz...
ama olmadı bence evlat edinmek en mantıklısı kimse annelik duygusundan mahrum etmemeli kendini...
inş senin için gönlünden geçen nasip olur canım dualarımdasın :16::16::16:

canımm bebişş nasılll :49:
kesesinide görmüşsün maşallah,
rabbim hayırlı ve güzel günlerini görmeyi hep nasip etsin inşallah..
hamişler arasında bizlere de dua edenler arasına katıldın sende.ne güzel..

bebiş iyi teyzesi bişey yaptığımız yok yiyip içip dinleniyoruz :16:
saol canım amin inş :16:
çok şükür bu günleri gördüm bende hamişlerden dua istiyordum hep...
önceden de dua ediyordum sizlere ama artık daha çok dualarımdasınız :16::16::16:

canım benimmmmm sende eşinde öylesiniz..:70::70:
seninde kalbinnnnn çok güzellll Rabbim inşallah sanada bu mutluluğu yaşamayı nasip eder..:26::26:
çok istedimm olsun bu defaa gözlerim dolu dolu bekledim sonucunu..inşallah bu son denemende nasip olur.
sen bendende çok uğraştın..halada devam ediceksin..:26:
bu arada gözlerim hemen dolduuu yazını görünceeee :5::5: :70::70:
sende mi buralardaydınn kızçeeee annesiii :1:
amin isteyen herkeze nasip etsin inşallah.
ama işteee eşimi ikna etmek zor olcak gibii :34:
nidennn gözlerin doluverdi süle bakalımmmm :27:

Son düzenleme:
sende buralardaydınn kızçeeee annesiii :1:
amin isteyen herkeze nasip etsin inşallah.
ama işteee eşimi ikna etmek zor olcak gibii :34:
nidennn gözlerin doluverdi süle bakalımmmm :27:

he valla buralardayımda yorgunluktan bişey yazmıyodum.:27::27:
sen ikna edersinnnnnn güveniyorum sanaa :16::16::16::16:
ne bilimmm güzell şeyler yazdığını görünce duygulanıyorummmm canımmm..:54:
arıycaktım seniiiii.baktım saate dedim eşin gelmiştir belki vazgeçtim..:34::34:
cnm ulu hocayla görüştünmü gelmişmi acaba merkeze
benide aramadı kimse sonuçlarla ilgili

Son düzenleme:
Eşin nasıl iyileştimi?zaten müjdeyi alınca iyileşmiştir:)nasıl bir duygu anlatsana biraz çok merak ediyorum:)

canım eşim çok şükür iyi bi sıkıntısı yok...
zaten o lenf nodülü dışında hastalığa dair hiç bi belirti yoktu...
ablası ve kardeşinin uyumluluk testi sonucu olumsuz çıkınca dru 1 ay beklemsini istedi...
bayramdan önce tekrar tomografi çektirip gidecek ona göre amerikadan ilacını isteyecekler...
hastalığın kesin değilken şu aşamada ben sana kemoterapi veremem demiş...
eğer kardeşlerinden biri uysaydı ilik nakli öncesinde görecekti komaterapi ama nakil olmayacağı için onada gerek kalmadı...
18 ay kullanacak ilacını inş o sürede normal bi lenf nodülü olduğu anlaşılır tedaviye gerek bile kalmaz...
çok mutlu bebiş haberinden sonra ben inanıyorum zaten rabbim onca sıkıntının arasında o ay eşimin nasibine verdi mucizemizi :16:
valla çok güzel canım allah hepinize nasip etsin :16:
5 sene sonra bu günleri görmek çok güzel :16:
drun verdiği ilk fotosuna bakıp bakıp seviyorum inci tanemi :1:
elim karnımda konuşuyorum sürekli...
hep hayal kurardım şimdi yaşıyorum...
sizler okadar iyi yüreklisiniz ki en kısa zamanda sizlerede nasip olacak sadece herşeyin bi zamanı var biz bilmiyoruz sadece...
inş o zaman bi an evvel gelir dualarımdasınız :16::16::16:

Eskiden ramazan da ev taşıyanlara çok kızardım.Başka taşınacak gün bulamadınız mı diye.
Oysa çok kınamışım ki şu anda benim başıma geldi.
Yarın taşınıyoruz.Şu anda ev toplamaya çalışıyorum.
Eşim denizli nin babadağ ilçesinin bir köyünde imam hatip.
Bulunduğuz köy 25-30 nüfuslu bir köy.Haliyle lojman da yok.Ben 1 göz odada duruyorum.Yanımızda kayınvalimde var.
Hacı bir amca bize evini vermişti.Bundan yaklaşık 6 ay önce.allah razı olsun dedik.Şimdi gel gelelim adam bize evden çıkın ben oturcam dedi.size muhtar ev bulsun başınızın çaresine bakın dedi.o zamanlar evin kirası yok demişti şimdi kira istiyor....daha neler neler.
Neyse eşim muhtarla birlikte kaymakamlığa dilekçe verdiler.Köyde ev yok.İmamın geçici olarak ilçe merkezinde görevlendirilmesini istiyoruz demişler.Kaymakam müftü ile konuşmuşlar ve eşimi babadağ ilçesinde bir camiye geçici görevlendirme yapmışlar.Eşimde ev bulmuş ayarlamış temizletmiş ve yarın taşınıyoruz rabbimin izni ile.
170 metre kare 0 ve kaloriferli bir eve taşınacağız.8 yıllık evliliğimizde hiç kaloriferli evlerde oturmamıştım.o yüzden mutluyum.
Merkeze 45 km. şu ana kadar ben köye yani eşimin yanına hafta sonları geliyordum.Çünkü benim işim denizli de.köyde ulaşım olmadığı için tayinimi aldırmamıştım.Şimdi artık ilçeden gelip gideceğim 18 aydır eşimle ayrıydık ve eşimle beraberiz artık.Ben denizli de annemin yanında kalıyordum.Eğer ben tayinimi aldırsam sonra geri gelmek çok zor.
Ev sahibine hiç kızmıyorum.Bir lafı ile ilçede görev yapacak eşim.Daha rahat olacak.
Hayırlısı ile şu haftaları da bir atlatabilsem.
Eşim de grip olmuş yatıyor.Yanımda yeğenim var o yardım ediyor biraz.
Haaaa bide bu cumartesi eşimin kız kardeşi geliyor (evlatlık verilen kardeşi)o zamana kadar işlerimi ayarlamam lazım.
Anlayacağınız işim çoookkkkkkk...pazartesiye kadar izin aldım bende...
Dua edin bana işlerim rast gider inşallah
Yeter bu kadar çok yazdım yawwww....

canım her şerde bi hayır vardır diye boşuna dememişler...
bak negüzel köyden kurtuldu eşin ilçeye geldi 18 aydan sonra dilediğiniz gibi bi evde eşinle beraber olacaksın :16:
çok sevindim sizin adınıza :16::16::16:
inş yeni evinizde güzel güzel haberler alırsınız...
bizimde il içi tayinler başladı bende balıkesir merkezi istiycem...
şuanda il içinde boş görünmüyor ama tayin sırasında mutlaka başka okula geçiş yapanlar olacaktır...
bende yapıcam bakalım inş hayırlısıyla iyi bi okula atanırım :16:
ev taşıma derdi bizide bulacak bende bişey yapamıycam ama kayınvalidem gelir heralde :26:
inş hayırlısıyla atlatırız bunlarıda canım tekrar hayırlı olsun :54:

canım benim inş herşey dilediğin gibi olur bundan sonra :16:
flzasktan haberini alınca onada demiştim biraz dinlensinler sonra başka bi merkezde tekrar denesinler diye...
evet umutta çok iyi bi merkez aramızdan kaç arkadaş orada hamile kaldı ama nasip meselesi bu...
bide memorialda deneyin bence oranında laboratuarı çok iyi inş hayırlısıyla son denemen olur kavuşursun bebişine :16::16::16:
evlatlık konusuna gelince yazdıklarında çok haklısın...
kimse kendini bu duygudan mahrum etmemeli...
bende önceden eşim azoluyken demiştim nasibimde yoksa bende evlat edinirim diye...
esma16 herdemk oğullarıyla okadar mutlular ki kendi doğursalar ancak bukadar olurdu...
esma16yla konuştum dün yine iyi ki geç kalmamışım hemen kavuşmuşum oğluma diyor...
rabbim herkese öncelikle kendi kanından canından evlatlar nasip etsin inş :16::16::16:
tabi ki hayallerimiz var gerçekleşsin istiyoruz hepimiz...
ama olmadı bence evlat edinmek en mantıklısı kimse annelik duygusundan mahrum etmemeli kendini...
inş senin için gönlünden geçen nasip olur canım dualarımdasın :16::16::16:

bebiş iyi teyzesi bişey yaptığımız yok yiyip içip dinleniyoruz :16:
saol canım amin inş :16:
çok şükür bu günleri gördüm bende hamişlerden dua istiyordum hep...
önceden de dua ediyordum sizlere ama artık daha çok dualarımdasınız :16::16::16:

evt canım zaten merkez araştırması içine girince memorial ve umut arasında kararsız kalmıştım.tese için emre beye güveniyordum.vede umut bana yakın diye umutu seçmiştim..
ama şimdi emre beye gerek kalmayacak.2 tüp spermide taşırız artık..sıkıntı olmaz inşallah.nasılsa parasını verdik saklama süresi nisan ayına kadar geçerli ....memoriale ön görüşme yapmayı düşünüyorum.
eylülde nur hanım doğum izninden dönecekmiş.onunla ilk görüşmeyi yapmak isterim..
biraz zor olacak sakaryadan istanbul avrupa yakasına geçmem ama bakalım allah yardımcım olur inşallah.

allah razı olsun duların için teşekkürler canım..

ablası ve kardeşinin uyumluluk testi sonucu olumsuz çıkınca dru 1 ay beklemsini istedi...
bayramdan önce tekrar tomografi çektirip gidecek ona göre amerikadan ilacını isteyecekler...
eğer kardeşlerinden biri uysaydı ilik nakli öncesinde görecekti komaterapi ama nakil olmayacağı için onada gerek kalmadı...
18 ay kullanacak ilacını inş o sürede normal bi lenf nodülü olduğu anlaşılır tedaviye gerek bile kalmaz...
çok mutlu bebiş haberinden sonra ben inanıyorum zaten rabbim onca sıkıntının arasında o ay eşimin nasibine verdi mucizemizi :16:
sizler okadar iyi yüreklisiniz ki en kısa zamanda sizlerede nasip olacak sadece herşeyin bi zamanı var biz bilmiyoruz sadece...

:nazar::nazar::nazar: baharcım okadar çok sevindimki allah kucağınada almayı nasip eder inşlh.seninle konuşuyorduk burada hatırlarsın belki.ben sana demiştim doğal yoldan kalacaksın diye.inan çok sevindim acayip mutlu oldum...allah eşinede acil şifalar versin.bundan sonra herşey güzel olacak inşlh...

Merhabalar kızlar Nasılsınız?
Yaklaşık 9-10 aydır tedavideyiz celalettin hocada bilenler bilir.
Dünde kontrolümüz vardı.
Eşim 1 aydır idrar yollarında enfeksiyon vardı burda bi üroloğa gitmişti anitbiyotik kullandı geçmedi iğne kullandı geçmedi.
yanma ve akıntısı vardı. Daha sonra bi ara geçer gibi oldu sonra yanma devam etti.
Dün celalettin hocaya durumdan bahsettik oda idrar tahlili yaptırdı. ve idrarda enfeksiyon çıktı. hala geçmemiş.
onun dışında tetstestoronumuz fsh lh iyi çok şükür.
Bu arada sperm testi yaptırmıştık. Bu enfeksiyondan çıkan germ hücrelerde düşüş olmuş. önceki 405 000 çıkmıştı şimdikinde ise 345 000 çıkmış. ve aşırı derecede lökosit çıktı. %77 lökösit varmış.
Bununla ilgili hocada bize bana ve eşime 7 günlük antibiyotik verdi her ayın ilk 7 günü kullanacakmışız.eşimden bana geçmesin benden ona geçmesin diye ikimizde kullanmamız gerekiyormuş.
Bizim çok zor bi vaka olduğumuzu söyledi tedavimizin 2,2.5 yıl sürebileceğini sabırlı olmamız gerektiğini söyledi.
Eşimde kendini o kadar kaptırdı ki bu sefer sperm çıkacağına çok inandırmış kendini.çıkmayınca çok üzüldü.ama ben biliyordum o yüzden ümitlenmemiştim.Bu arada biz testis ultrasonu çektrdik. iğneleri kullanıyoruz kaç aydır yan etkisi varmı yokmu bakılmasını istedik bu arada beta hcg hormonu eşimin 181 çıktı ultrasonda baktırdık çok şükür bişey çıkmadı. ve hatta varikoseli kalmamış.çok az varikosel varmış öncesinden o yok olmuş.ve testislerde dolgunluk oluşmuş. hatta biz azosperm değil oligosperm olmuşuz. yani hücremiz varmış.bunları bize ultrasonu çeken dr söyledi.
Şuan için durumumuz bu arkadaşlarım.
Ramazanınız mübarek olsun Allah inşallah herkesin dualarını kabul etsin.

bebekimmmmmmmmm çok geçmiş olsun :16:
kullandığınız antibiyotikler bian evvel sorunu çözer inş :16:
iltihap bukadar artmışken sayının düşmesi normal...
hayırlısıyla normale dönsün tekrar artmaya devam eder :16::16::16:
varikoselde kalmamış ona da çok sevindim...
allahın izniyle en kısa zamanda sonuca ulaşacaksınız rabbim emeklerinizin karşılığını nasip eder inş :16::16::16:

he valla buralardayımda yorgunluktan bişey yazmıyodum.:27::27:
sen ikna edersinnnnnn güveniyorum sanaa :16::16::16::16:
ne bilimmm güzell şeyler yazdığını görünce duygulanıyorummmm canımmm..:54:
arıycaktım seniiiii.baktım saate dedim eşin gelmiştir belki vazgeçtim..:34::34:
cnm ulu hocayla görüştünmü gelmişmi acaba merkeze
benide aramadı kimse sonuçlarla ilgili
bende kendime güveniyorum ikna etme konusundaa :9:
eşim bugünn bekçiiii :9:
annemle oturuyoruzzz,bende bugun buraya takılayım dedim..
sulu gözz oldun iyicee,üzme kızçeniiiii ,kızarım bakkk.:20:
yok canım aramadılarr, ben zaten duyacaklarımı bildiğim için çok da önemsemiyorum.
ne zaman canları isterse o zaman arasınlar..:19:
yine morfoloji vss diyip duracaklar,denemkten başka çaremiz yok diyecekler..hep aynı teraneee .:19:
tek tesellim doktorum çok iyi biri ve paracı değil.ama doktorla iş bitmiyor labaratuar benim için önemli biliyorsun.
aynı merkezde 2 negatiften sonraa merkez değiştirmek mantıklı gibi geliyor.bakalım.allah büyük..

:nazar::nazar::nazar: baharcım okadar çok sevindimki allah kucağınada almayı nasip eder inşlh.seninle konuşuyorduk burada hatırlarsın belki.ben sana demiştim doğal yoldan kalacaksın diye.inan çok sevindim acayip mutlu oldum...allah eşinede acil şifalar versin.bundan sonra herşey güzel olacak inşlh...

saol canım allah razı olsun :70:
hatırlamaz mıyım yanlış değilsem nickin mutsuz85 di :34:
az sayıda sperm çıkışı vardı ve sen doğal yoldan hamile kalmıştın nekadar sevinmiştik...
sonra nickini değiştirmiştin...
ben çok özeniyordum sizlere negüzel millet milyonlarca spermle hamile kalamazken onlara nasip oldu diye...
ama sonradan bebişini kaybetmiştin ama çok şükür şimdi yine hamilemişsin 20 haftalık olmuşsun maşallah :nazar:
hayırlısıyla sağlıcaklakucağına alırsın inş :16::16:
ben bebeğime kavuşacağına inanıyordum ama doğal yoldan olacağına hiç inanmıyordum...
dediğiniz oldu rabbim böylesini nasip etti...
çok saol canım inş herşey daha güzel olur bundan sonra :16::16::16:
topiğimize uğramaz oldun arada gir haber ver kendinden :34:
hatta bilgilerini yaz tablomuza ekleyelim umut olursun diğer arkadaşlara :34:

Bu durduğum köyde ne kadar mikrop ne kadar, iki yüzlü ne kadar şer..... insanlar var ya beni ramazan mübarek günde günaha sokuyorlar.:47:
Tam eşyaları toparladık nakliyatı bekliyoruz eşime bir telefon geldi.Arayan müftü:53:
-Hocam bir yere gitme senin ev sahibi kaymakama gitmiş.Ben evden çıkın demedim demiş.Bir güzel kaymakamı kandırmış.Köyülülerde baskı yapmış gitmeyelim diye.Kaymakam da müftüyü arıyor diyor ki hoca bir yere ayrılmasın....
Bu kadar manyaklık olur mu ya.adam eşime gelip te konuşmuyor kaymakama gidiyor.Bu adam eşimin arkasında nasıl namaz kılacak.
Vallla delirdim ya iki yüzlülüğün bu kadarı olur ya.
Topladığın eşyalara mı yanarsın evi temizletmek için verdiğimiz 100 tl ye mi.
Hadi bakalım şimdi topladığın gibi yerleştir eşyaları.Rezillik perişanlık bir diz boyu.Başıma daha önce hiç böyle bir şey gelmemişti.
Delireceğim ya çok kötü moralim bozuldu.Artık bu köyde huzurum kalmadı.:50:
İl müftülüğünde her ay mazeret sınavı oluyor ama torpil çok dönüyor.Torpilimiz yetersiz geliyor.Eş durumundan tayin yapmıyorlar.:25:
Sizlerede yazmasaydım iyice kötü olacağım.
Benim iş baharın tayin işine döndü.
Önce sevin sonra üzül....:43:
Gece 12 ye eşya yerleştiririm artık.:14:

kızlar doktordan döndümmm benim e2 değeri 564 çıktı... iyi dediler iğnelere devam ve bugün akşam 2. iğneye başlayacağım 13 lük bir yumurta varmış ama tam sayıyı söylemedi doktor... :(

saol canım allah razı olsun :70:
hatırlamaz mıyım yanlış değilsem nickin mutsuz85 di :34:
az sayıda sperm çıkışı vardı ve sen doğal yoldan hamile kalmıştın nekadar sevinmiştik...
sonra nickini değiştirmiştin...
ben çok özeniyordum sizlere negüzel millet milyonlarca spermle hamile kalamazken onlara nasip oldu diye...
ama sonradan bebişini kaybetmiştin ama çok şükür şimdi yine hamilemişsin 20 haftalık olmuşsun maşallah :nazar:
hayırlısıyla sağlıcaklakucağına alırsın inş :16::16:
ben bebeğime kavuşacağına inanıyordum ama doğal yoldan olacağına hiç inanmıyordum...
dediğiniz oldu rabbim böylesini nasip etti...
çok saol canım inş herşey daha güzel olur bundan sonra :16::16::16:
topiğimize uğramaz oldun arada gir haber ver kendinden :34:
hatta bilgilerini yaz tablomuza ekleyelim umut olursun diğer arkadaşlara :34:

evet canım doğru hatırlıyorsun.iki kere doğal yolla hamile kaldım ama hepsi kimyasal gebelik oldu.daha sonra tüp bebek yaptırdım 2 kez.2.denememde tuttu çok şükür ikizlere hamileyim:nazar: allah isteyen herkese nasip eder inşlh...

[table="width: 940, class: grid"]
[tr]
[td]İSİM[/td]
[td]YAŞ-EŞİN YAŞI[/td]
[td]EVLİLİK SÜRESİ[/td]
[td]AZOSPERM NEDENİ[/td]
[td]TEDAVİ SÜRECİ[/td]
[td]GEÇİRDİĞİ AMELİYATLAR[/td]
[td]SONUÇLARI[/td]
[td]TÜP BEBEK DENEME SAYISI[/td]
[td]DENEME YAPTIĞI MERKEZ[/td]
[td]SON DURUM[/td]

[/tr]
[tr]
[td]Aaumut[/td]
[td]33-38[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Tıkanıklık[/td]
[td]4 ay [/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]5 tüp sperm donduruldu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Umut tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan kızının :8: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Anemon[/td]
[td]29-33[/td]
[td]5,5 yıl[/td]
[td]Tıkanıklık[/td]
[td]Bitkiselleri kullanıyorlar. Sperm sayıları 55 milyona kadar yükseldi. Ama sperm sayısı değişkenlik gösteriyor bazen yüksek çıkıyor bazen düşük...[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]3 kere[/td]
[td]İrenbe tüp bebek merkezi (ilk 2 deneme)
Ege kadın doğum evi ve araştırma hastanesi tüp bebek bölümü[/td]
[td]Doğal yoldan olması için tedavi görüyorlar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Aşkbebek[/td]
[td]35-32[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor. (Ateşlik hastalık veya 8 yaşında geçirmiş olduğu kabakula olabilir)[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandı, sperm sayısı 3 milyona yükseldi ama sonra tekrar 0 oldu. [/td]
[td]Çift taraflı varikosel ameliyatı[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]İstanbul cerrahi hastanesinde uygun olduklarında tüp bebek tedavisine başlayacaklar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bahar85[/td]
[td]27-28[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]2 defa kanser (lenfoma) tedavisi gördü. 2. Tedavisi (kemoterapi,kök hücre nakli, radyoterapi) sonrasında azosperm oldu.[/td]
[td]Kaan aydosla tedaviye başladılar ilk aydan çıkış başladı. 3 ay ilaç tedavisi gördükten sonra tedaviyi sonlandırdılar. Daha sonra bazı ilaç ve bitkisellere devam ettiler.En son yapılan spermiogram (ağustos 2012) sonucuna göre sperm sayısı 14 milyona yükseldi. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar:
(bebişimiz doğal yoldan geldi) [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bangi[/td]
[td]31-32[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Mart ayından beri klomen, arginmax ve bitkiseller kullanıyorlar. Doğal yoldan az sayıda çıkış var. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Yaz tatilinde 3. tedavilerine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bbmm[/td]
[td]26-32[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirmiş olduğu enfeksiyon ve ateşli hastalık[/td]
[td]1 yıl[/td]
[td]2008 tese ve 13.06.2012 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. m.tesede sperm kanalı ve spermin olgunlaşmamış hali bulundu…[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedaviye başladılar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bebek2010[/td]
[td]31-36[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Hormonal nedenler.[/td]
[td][/td]
[td]13.09.2012 m.tese[/td]
[td]Sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar: bebişimiz kız :8:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Beylem[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı.[/td]
[td]1,5 yıl. Doğal yoldan 6-7 tane sperm çıkışı oluyor. Umut tüp bebekte ilk denemede gebelik oluşmuş ancak kan pıhtılaşması nedeniyle düşükle sonuçlanmış.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]5 kere[/td]
[td]Umut tüp bebek merkezi (3 deneme)
Memorial (son 2 deneme) [/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cansunida[/td]
[td]32-34[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1,5 yıl [/td]
[td]19.07.2012 m.tese[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td]3 kere
(tedavi iptal-kadın faktörü nedeniyle)[/td]
[td]Kocaeli araştırma hastanesi
Kocaelide özel bi tüp bebek merkezi.[/td]
[td]Neyazıkki son tedavisi negatif sonuçlandı. Dondurulmuş embriyo tedavisine başlayacak en uygun zamanda…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cemrem29[/td]
[td]31-39[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirilmiş ateşli kabakulak ve çift taraflı varikosel.[/td]
[td]Evliliklerinin 3. Ayından beri ilaç ve bitkiseller kullandılar. Celalattin hoca ile tedaviye başlamalarından itibaren 3 ay boyunca haftada 2 kere preglyn 5000 ve geyleni baharattan 2 adet çay ve 2 kavanoz macun panax E 1 kullandılar.[/td]
[td]2006 tese 2009 m.tese 2013 ocak varikosel.[/td]
[td]ikisinde de sercolly cell[/td]
[td](2.de hazırlandı ama tedavi iptal)[/td]
[td][/td]
[td]En son spermiogramda 6 sperm ve 660 bin immatür germ hücresi görüldü...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cervan[/td]
[td]27-34[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon) [/td]
[td]Kaan hocada 8 ay tedavi gördüler. 1 sene ibrahim saraçoğlunun kürlerini kullanılar... [/td]
[td]2011 ve 2012 m.tese. çift taraflı varikosel ameliyatı[/td]
[td]İkisinde de sperm bulunamadı[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td][/td]
[td]Bir süre ara verdiler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cicek00[/td]
[td]31-35[/td]
[td]6,5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]4 yıl. Celalettin peru ile tedaviye başladılar. [/td]
[td]2 kere tese[/td]
[td]İkisinde de sperm bulunamadı (patalojide maturasyon duraksaması çıktı).[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]En son spermiogram sonucunda sperm çıkışı görüldü…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Denizbulut[/td]
[td]31-38[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]Testis yetersizliği. [/td]
[td]Nisan 2011den itibaren ilaç ve bitkisellere devam ediyorlar. Celalattin hocayla tedaviye başlamalarından itibaren ilk 2 ay hafta da 2 adet preglyn 5000, ilk 2 ay panax E 1
ermiş aktardan g5 macunu ve demir dikeni çayı kullandılar. Şuan haftada 3 preglyn 5000 panax E 1 ruhi geylani macunu kullanıyorlar. [/td]
[td]2006 tese ve 2011 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. M.tesede elonge hücre görüldü.[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Akdeniz tıp fakültesi tüp bebek merkezi[/td]
[td]Ocakta yapılan testte 840 bin mayısta yapılan testte 580 bin immatür germ hücre görüldü…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Durudenizderya[/td]
[td]31-37[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Vücutta sperm kanalı yok.[/td]
[td]4 yıl [/td]
[td]2010 tesa ve mesa[/td]
[td]Sperm bulundu ve donduruldu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Ege üniversitesi tüp bebek merkezi
Centrum klinik tüp bebek merkezi [/td]
bebişlerimiz ikiz :emir_bebek::emir_bebek: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Enfall[/td]
[td]29-35[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirmiş olduğu ateşli hastalık.[/td]
[td]1 yıldır bitkiselleri kullanıyorlar. [/td]
[td]15.02.2012 m.tese[/td]
[td]Çok fazla sperm bulundu.[/td]
[td]3 kere[/td]
[td]Belçika’da [/td]
bebişimiz erkek :55: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Enfal33[/td]
[td]30-33[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirmiş olduğu ateşli hastalık.[/td]
[td]Evliliklerinin 1. ayından itibaren. Son testte 5-6 kalitesiz sperm bulundu.[/td]
[td]2008 nisan ve 2008 ekimde tese.[/td]
[td]Sperm bulundu kalitesiz olduğu için dondurulamadı.[/td]
[td]4 kere[/td]
[td]Adana başkent hastanesi
Gata (2 deneme)
Umut tüp bebek merkezi ( son 2 deneme) [/td]
[td]Neyazıkki son tedavisi negatif sonuçlandı…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Ervae[/td]
[td]30-30[/td]
[td]1,5[/td]
[td]Testis yetersizliği ve fsh yüksekliği.[/td]
[td]Nebido iğne, g5 macunu, böğürtlen kökü ve antibiyotik kullanıyorlar. Celalettin peru ile tedaviye başladılar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]En son testte 330 bin immatür germ hücre görüldü…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Eseslim[/td]
[td]28-31[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Başka sağlık problemleri nedeniyle tedavi göremediler. Şuan iğne tedavisi görüyorlar. Celalettin peru ile tedaviye devam ediyorlar.[/td]
[td]2011 nisan m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı.[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Anatolia tüp bebek merkezi. [/td]
[td]En son testte 450 bin immatür germ hücre görüldü...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Eslemsena[/td]
[td]26-31[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Doktorlar tıkanıklık olabileceğini düşünüyorlar.[/td]
[td]Hareketsiz sperm çıkışı olduğu için vitamin kullanıyorlar.[/td]
[td]2012 temmuz pesa[/td]
[td]Çok sayıda sperm bulundu.[/td]
[td]1 kere
(ilk tedavi iptal)[/td]
[td]gürgan klinik[/td]
[td]Sonuç negatif…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Esma[/td]
[td]23-33[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon).[/td]
[td]6 ay[/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]Hareketsiz sperm bulundu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Konya eurofertil tüp bebek merkezi[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Esra8[/td]
[td]25-33[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2,5 yıl. Doğal yoldan çıkış var ama tüp bebekte azosperm olarak değerlendiriliyorlar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Adana Seyhan başkent [/td]
[td]Beklemedeler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Flzask2003[/td]
[td]29-39[/td]
[td]10 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Son 2 aydır bitkiselleri kullanıyorlar.[/td]
[td]05.03.2007 tese ve 30.10.2007 m.tese. 2009 varikosel ameliyatı 06.08.2012 m.tese[/td]
[td]Tesede 11 tane sperm bulundu. M.tesede sperm bulunmadı. Son m.tesede fazla sayıda sperm bulundu ve 3 tüp donduruldu.[/td]
[td]4 kere
(2. iptal)[/td]
[td]Marmara üniversitesi (ilk 2 deneme)
Umut tüp bebek merkezi (son 2 deneme)[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Gegonya[/td]
[td]26-26[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedavilerine devam ediyorlar.[/td]
[td]Varikosel, m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı elongeler görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedavilerinin 3. ayının sonunda 1.500.000 Raund Cell (yuvarlak hücre), bunların da 390.000 i İmmatür Germ Hücre (spermi oluşturan ana hücre) görüldü....[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Gelincik238[/td]
[td]30-31[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]47 xxy Klinefelter sendromu ve geç indirilmiş testis.[/td]
[td]2008 de başladılar tedaviye. İlk denemesi hariç diğer 3 deneme dondurulmuş spermlerle oldu. [/td]
[td]2008 m.tese[/td]
[td]4 tüp sperm donduruldu....[/td]
[td]4 kere[/td]
[td]Memorial (ilk 2 si)
Kayseri tüp bebek merkezi
Memorial (sonuncu)
[/td]
[td]Şuan kızı elif :8: ve oğlu emir'in :55: annesi :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]_Hasret[/td]
[td]35-36[/td]
[td]14 yıl[/td]
[td]Kendiliğinden geç inmiş testis.[/td]
[td]2,5 aydır saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar. Toplamda 5 ay saraçoğlunun kürlerini kullanacaklar.[/td]
[td]2000-2001 tesa
2011 tese
2012 m.tese
[/td]
[td]Tesalarda sperm bulunamadı.
Tesede elonge hücre bulundu.
m.tesede kök hücre bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]2011 gürrgan klinik
2012 genart tüp bebek merkezi
[/td]
[td]Saraçoğlunun kürüü 2,5 ay kullandıktan sonra sperm testi sonucunda 43 hareketsiz sperm görüldü...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hasretim01[/td]
[td]24-24[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Küçükken ateşli hastalık geçirmiş, testisin 1 tanesi yukarıda. Beyni sperm üreten hormonu desteklemiyor, testosteron seviyesi düşük. [/td]
[td]İğnelerle sperm sayısı 3 milyona yükseldi ve spemler donduruldu ancak kaliteli değildi.[/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]8 tane sperm bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Yurt dışında
Antalya'da[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hatgok[/td]
[td]35-41[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]Tümör nedeni ile tek testisin ameliyatla alınması ve damarların iltihaplı olması.[/td]
[td]Kaan aydosla ilaç ve bitkisel tedavi görüyorlar 5 aydır.[/td]
[td]11.02.2011 tese[/td]
[td]Sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan kızı elif'in :8: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hayal_32[/td]
[td]34-42[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirilen menenjit olabilir. Belden aşağısı geçici süre felç olmuş.[/td]
[td]2 ay.
Son iki testte sperm sayıları 0, 100 bin ve 72 bin.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Samsun üniversitesi[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hayfer [/td]
[td]35-41[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]hipogonadotropik hipogonadizm.[/td]
[td]4 yıl başka doktorlarda, 1 yıl da emre hocada.[/td]
[td]m.tese[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Şuan oğlu umut emre'nin :55: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hkmkdr[/td]
[td]30-34[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]47 xxy Klinefelter sendromu.[/td]
[td]1 sene iğne tedavisi gördüler. [/td]
[td]2002 tese ve 2012 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. m.tesede elonge hücre bulundu[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi[/td]
[td]Bitkisel kürlere devam ediyorlar.[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hmtnzl[/td]
[td]29-31[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2 sene bitkisel kürler kullandılar. [/td]
[td] 2012 ocak m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı olgunlaşmamış sperm görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Antalya'da özel bi laboratuvarda yapılan spermiogram sonucunda 1 tane hareketsiz sperm bulundu. Bitkisel kürlere devam ediyorlar...[/td]
[/tr]

[tr]
[td]Hpk [/td]
[td]24-30[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Kanser tedavisi (ameliyat, kemoterapi, radyoterapi) nedeniyle.[/td]
[td]İğne ve klomen kullanıyorlar. [/td]
[td]Tese.[/td]
[td]Elengo sperm bulundu.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan aydosla tedavilerine devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]İstiyorumbebegimi07[/td]
[td]38-46[/td]
[td]21 yıl[/td]
[td]Geç indirilmiş testis.[/td]
[td]Uzun yıllar hem ilaç hem bitkiselleri kullandılar. M.teseden sonra 1-2 tane doğal yoldan çıkış olmaya başladı.[/td]
[td]Varikosel
Ve 2 kere tese.
2012 şubat m.tese
[/td]
[td]İlk tesede sperm bulundu. 2. tesede ve m.tesedebulunamadı.[/td]
[td]2 kere
(1 tedavide iptal)
[/td]
[td]Antalya ıvf
Antalya Anadolu (tedavi iptal)
Genart tüp bebek merkezi
[/td]
[td]Şuan kızları özlemsu :8: ve özgenur'un :8: annesi :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Jklm [/td]
[td]34-34[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]3 yıl.[/td]
[td]m.tese[/td]
[td]6 tane sperm bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Konya [/td]
[td]Şuan oğlunun :55: annesi :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Kaderi [/td]
[td]29-34[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis.[/td]
[td]2 yıl.[/td]
[td]2012 nisan m.tese[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Saraçoğlunun kürlerine ve bazı ilaçlara devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Kuzey28[/td]
[td]29-30[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]2 defa kanser (lösemi) tedavisi (kemoterapi, radyoterapi, ilik nakli) gördü sonrasında azosperm oldu.[/td]
[td]ilik naklinden 2,5 sene sonra spermiogram sonucuna göre klomen kullanılar 2 ay. Sonrasında 2 tüp sperm donduruldu. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Antalya IVF[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lamyay[/td]
[td]29-31[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Ateşli hastalık.[/td]
[td]3 yıl. 2 yıl kaan aydos'ta tedavi gördüler. Panax ve bitkiselleri kullanmaya devam ediyorlar. Şimdi başka bir dr kontrolündeler.[/td]
[td]2009 tese[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedaviye başlamayı düşünüyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mavimenekşe[/td]
[td]37-35[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı geç yapılmış 15 yaşında olmuş.[/td]
[td]3 yıl. Biçok ilaç ve bitkisel kullandılar.Ayrıca Tavşancıl otu tenktürü (branca ursului) kullandılar. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mehtap2550[/td]
[td]31-35[/td]
[td]13 yıl[/td]
[td]Ateşli hastalıktan şüpheleniliyor.[/td]
[td]En sonki testte canlı ve cansız hücre görüldü.[/td]
[td]Biyopsi[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Umut tüp bebekte tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Melek102[/td]
[td]26-32[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td][/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu ve donduruldu (2 tüp sperm kullanıldı).[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Acıbadem bursa hastanesi[/td]
[td]Neyazıkki son tüp bebek tedavisi negatif sonuçlandı... [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Meral1987[/td]
[td]26[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1-2 tane sperm çıkışı oluyor.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]5 kere[/td]
[td]İstanbul tüp bebek merkezi (ilk 3 deneme)
Tranzon clinart (son 2 deneme)
[/td]
[td]Şuan hamile :49: :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Minikgelin[/td]
[td]29-31[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]3 aylık bebekken tek testisi alınmış. Sebebi ya inmemiş testis yada fıtık.[/td]
[td]2 ay ilaç ve bitkiselleri kullandılar.[/td]
[td]2012 mayıs m.tese[/td]
[td]2 tüp sperm donduruldu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Malatya doğu fertil tüp bebek merkezi[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mixer07[/td]
[td]28-33[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Belli değil.[/td]
[td]3 ay[/td]
[td]08.11.2012 m.tese.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Fulya yada umut tüp bebekte tedaviye başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mormenekse212172 [/td]
[td][/td]
[td]3,5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]3 yıl. Selenyum, omega3, e vitamini ve polen kullanıyorlar.[/td]
[td]Varikosel, tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı elonge hücre görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]2. m.tese için hazırlık yapıyorlar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nilda015[/td]
[td]24-29[/td]
[td]3,5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar.[/td]
[td]2010 tese, 2011 varikosel[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Yaza tüp bebek tedavisine başlamayı düşünüyorlar... [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nurdah[/td]
[td]25-30[/td]
[td]2,5 yıl[/td]
[td]Çift taraflı inmemiş testis ameliyatı.[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandı.[/td]
[td]16.06.2012 m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Şuan oğlu berat'ın :55: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nur_efsan[/td]
[td]30-36[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1 yıl.
Daha önce 100 canlı sperm çıkmıştı. Son 4 aydır ilaç ve bitkisellere devam ediyorlar.Sperm sayıları 2,4 milyona yükseldi [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Büksel’de[/td]
[td]Şuan oğlunun :55: annesi :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nursen[/td]
[td]27-29[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandılar. Panax ve e1 kullandıktan sonra normal yoldan çıkış oldu. Sperm sayıları 1 milyona yükseldi. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]3 kere[/td]
[td]Bursa'da[/td]
[td]Şuan hamile :49:
[/tr]
[tr]
[td]Nurusima81 [/td]
[td]32-41[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]6 sene önce iğne ve ilaç tedavisi. 6 sene önce sperm testinde 2 tane hareketsiz sperm bulunmuş.şimdi saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar.[/td]
[td]07.03.2012 m.tese[/td]
[td]Çok sayıda sperm bulundu ve 2 tüp sperm donduruldu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Neyazıkki tedavisi negatif sonuçlandı...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nzlyln[/td]
[td]37-39[/td]
[td]13 yıl[/td]
[td]11 yıl
Teseden 7 sene sonra10 tane spem bulundu. İlaçlaırna devam ediyor.
[/td]
[td]2002 çift taraflı varikosel. 2004 tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı[/td]
[td]2 kere
(1. iptal)
[/td]
[td]Memorial[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Papatyam19[/td]
[td]29[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Kaan aydos ile tedavideler.[/td]
[td]Ağustos 2012 m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı...[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Tedaviye devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Pembe85[/td]
[td]28-29[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Tek taraflı inmemiş testis.[/td]
[td][/td]
[td]m.tese[/td]
[td]3 tane hareketli 4 tane hareketsiz sperm bulundu. [/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Diyarbakır veni vidi tüp bebek merkezi[/td]
bebişlerimiz ikiz :emir_bebek::emir_bebek: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Pıtırcık_43[/td]
[td]26-28[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirilen bi kaza sonucu testislerde hasar oluşması[/td]
[td]1,5 yıldır bazı ilaç ve bitkisel kürler kullanıyorlar. Celalettin peru ile tedavilerine devam ediyorlar.[/td]
[td]20.01.2011 ve şubat 2012 de m.tese[/td]
[td]İlkinde sercolly cell.
İkincisinde elonge gürceler bulundu.
[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Son testte 1400 tane immatür hücre (spermin bi önceki hali) görülmüş…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Sadecik[/td]
[td]25-36[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]3 ay ilaç kullandı.[/td]
[td]04.02.2013 m.tese[/td]
[td]Sperm bulundu ve 2 tüp donduruldu.[/td]
[td]1 kere[/td]
bebişimiz kız :8: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Sarliva[/td]
[td]23-26[/td]
[td]1 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]İlk sperm testinde 4 tane sperm bulundu. 2 test daha yapılda onda çıkanlarda donduruldu.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Brüksel tüp bebek merkezi[/td]
[td]Neyazıkki tüp bebek tedavisi olumsuz sonuçlandı…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Seda_ecrin[/td]
[td]23-23[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Varikosel.[/td]
[td]1 yıl. Varikosel ameliyatından 3 ay sonra sperm sayısı 500 bine yükseldi ve doğal yoldan hamile kaldı ancak bebeğini doğumdan sonra kaybetti.[/td]
[td]2011 varikosel ameliyatı[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
(bebişimiz doğal yoldan geldi) [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Selin31[/td]
[td]33-36[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]5 ay ilaç tedavisi gördüler...[/td]
[td]11.02.2013 m.tese.[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Anadolu sağlık merkezi (john hopkins hastanesi)[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Selmacan21[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]5 yıl.Teseden sonra kaan aydosla tedaviye başladılar.Uzun süre proxeed, endol ve klomen kullandılar. Daha sonra doğal yoldan sperm çıkışı başladı...[/td]
[td]Tese.[/td]
[td]3 kere.[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi.[/td]
[td]Şuan kızları derin :8: naz :8: ve ırmak'ın :8: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Seval0817[/td]
[td]30-33[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]5-6 yaşlarında kanser (lenfoma) teşhisi nedeniyle kemoterapi ve radyoterapi görmesi.[/td]
[td]Bitkisel kürler kullanıyorlar. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Sevgidolu[/td]
[td]31-35[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td][/td]
[td]2009 m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı elonge hücre bulundu[/td]
[td]1 kere (elonge hücrelerle deneme yapıldı)[/td]
[td][/td]
[td]Celalettin peru ile tedaviye başladılar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Sonsuz[/td]
[td]25-31[/td]
[td]1 yıl[/td]
[td]Hipogonadizm.[/td]
[td]Celalettin hoca ile tedaviye başlamalarından itibaren primer haftada 2 gün pregnyl 5000,1 ay hafta 3 gün megonon 75 bundan sonra haftada 3 gün menogon 150, arimidex tb günde 1 kez,ermiş aktardan böğürtlen kökü ve g5,ruhi iksir aktardan bir çay iki kavanoz macun kullandılar ve devam ediyorlar.[/td]
[td]Biyopsi[/td]
[td]Spermatoosit bulundu.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Spermiogram sonucunda 3 hareketsiz sperm görüldü. Şuan celalattin peru ile tedavideler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]S7s7[/td]
[td]31-36[/td]
[td]13 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]11 yıl. [/td]
[td]4 kere tese ve 1 kere m.tese[/td]
[td]Teselerde sperm bulunamadı. M.tesede elonge spermatıd görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan hocayla tedaviye devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Toana [/td]
[td]41-41[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2,5 yıl. [/td]
[td]2 kere tese[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td]6 kere[/td]
[td]3 kere hollanda’da.
2 kere almanya’da.
En son memorialde.
[/td]
[td]Şuan kızlarının :8::8: annesi :nazar:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Tulay_20 [/td]
[td]32-36[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Hipogonodizm ve küçük testis.[/td]
[td]Celalettin hoca ile tedaviye başlamalarından itibaren hafta da 3 gün preglyn 5000 g5 macunu böğürtlen kökü çayı şalgam suyu panax E 1 kullanmaya başladılar.[/td]
[td]Biyopsi ve tese.[/td]
[td]Sperm bulunamadı olgunlaşmamış sperm görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Son spermiogram sonuçlarında 890 bin immatür germ hücre görüldü...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yaren16[/td]
[td]30-41[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]6 aydır bitkisel kürler kullanıyorlar.[/td]
[td]Nisan 2012 m.tese[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yasemen1232[/td]
[td]33-32[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Prematüre doğum, çift taraflı inmemiş testis ameliyatı, 17 yaşında yumurtalıklarından biri alındı.[/td]
[td][/td]
[td]2009 ocak Pesa ve2011 mart tese [/td]
[td]İkisinde de sperm bulundu ama sperm kalitesi düşük[/td]
[td]3 kere[/td]
[td]Anatolia tüp bebek merkezi. Gazi üniversitesi tüp bebek merkezi (2. ve 3.)[/td]
bebişimiz kız :8: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yeşil034[/td]
[td]32-36[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı geç yapılmış 12 yaşında olmuş.[/td]
[td][/td]
[td]2011 yazında m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Umut tüp bebekte eylül ayında 3 denemelerine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Zaman[/td]
[td]28-30[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis.[/td]
[td][/td]
[td]2 kere m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Evlat edinmek için kuruma başvurdular ve dosyaları onaylandı. Sıralarını öğrenmeyi bekliyorlar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Zambak06[/td]
[td]32-39[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2012 martta başladılar tedaviye.[/td]
[td]2009 tese ve 2012 m.tese[/td]
[td]İlkinde sercolly cell, ikincisinde yuvarlak hücre görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan aydos’la iğne tedavisine devam ediyor…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Zcu[/td]
[td]36-36[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]Geç indirilmiş testis.[/td]
[td]4 yıla yakın bir süredir. Şimdi normal yoldan 1-2 tane sperm çıkışı oluyor.[/td]
[td]2010 m.tese[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Umut tüp bebek merkezi
İzmir kent hastanesi[/td]
[td]Şuan hamile oğlunun :55: annesi :nazar: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]34bc[/td]
[td]31-32[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis-fıtık ameliyatı.[/td]
[td]14 ay. [/td]
[td]2012 mart m.tese[/td]
[td]Çok sayıda sperm bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td][/td]
[td]Umut tüp bebekte 3. denemelerine başlayacaklar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5856bursa[/td]
[td]28-33[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Hipogonadizm[/td]
[td]Celalettin hocayla tedaviye başlamalarından itibaren haftada 2 gün pregnyl 5000 ve haftada 3 gün menegon 150, ermiş aktardan macun 3.kavanoza gecildi. ve demirdikeni çayı ayrıca panax ve e1 kullanmaya başladılar. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]En son yapılan spermiogram sonucunda sperm hücreleri, yerinde hareketli ve hareketsiz spermler görüldü…[/td]
[/tr]
[/table]

evet canım doğru hatırlıyorsun.iki kere doğal yolla hamile kaldım ama hepsi kimyasal gebelik oldu.daha sonra tüp bebek yaptırdım 2 kez.2.denememde tuttu çok şükür ikizlere hamileyim:nazar: allah isteyen herkese nasip eder inşlh...

canım benim sadece ilkinden haberim vardı...
ama bak çok şükür ikizlerine hamileymişsin :emir_bebek::emir_bebek: :nazar:
hayırlısıyla doğum haberinide alırız inş :16::16::16:

evt canım zaten merkez araştırması içine girince memorial ve umut arasında kararsız kalmıştım.tese için emre beye güveniyordum.vede umut bana yakın diye umutu seçmiştim..
ama şimdi emre beye gerek kalmayacak.2 tüp spermide taşırız artık..sıkıntı olmaz inşallah.nasılsa parasını verdik saklama süresi nisan ayına kadar geçerli ....memoriale ön görüşme yapmayı düşünüyorum.
eylülde nur hanım doğum izninden dönecekmiş.onunla ilk görüşmeyi yapmak isterim..
biraz zor olacak sakaryadan istanbul avrupa yakasına geçmem ama bakalım allah yardımcım olur inşallah.

allah razı olsun duların için teşekkürler canım..

siz her zorluğu aşarsınız canım inş herşey çok kolay olur hayırlısıyla tamamlarsın tedavini veeeee :49: :16:
nur hanımdan herkes çok memnun iyi olur senin içinde inş :16::16::16:

Bu durduğum köyde ne kadar mikrop ne kadar, iki yüzlü ne kadar şer..... insanlar var ya beni ramazan mübarek günde günaha sokuyorlar.:47:
Tam eşyaları toparladık nakliyatı bekliyoruz eşime bir telefon geldi.Arayan müftü:53:
-Hocam bir yere gitme senin ev sahibi kaymakama gitmiş.Ben evden çıkın demedim demiş.Bir güzel kaymakamı kandırmış.Köyülülerde baskı yapmış gitmeyelim diye.Kaymakam da müftüyü arıyor diyor ki hoca bir yere ayrılmasın....
Bu kadar manyaklık olur mu ya.adam eşime gelip te konuşmuyor kaymakama gidiyor.Bu adam eşimin arkasında nasıl namaz kılacak.
Vallla delirdim ya iki yüzlülüğün bu kadarı olur ya.
Topladığın eşyalara mı yanarsın evi temizletmek için verdiğimiz 100 tl ye mi.
Hadi bakalım şimdi topladığın gibi yerleştir eşyaları.Rezillik perişanlık bir diz boyu.Başıma daha önce hiç böyle bir şey gelmemişti.
Delireceğim ya çok kötü moralim bozuldu.Artık bu köyde huzurum kalmadı.:50:
İl müftülüğünde her ay mazeret sınavı oluyor ama torpil çok dönüyor.Torpilimiz yetersiz geliyor.Eş durumundan tayin yapmıyorlar.:25:
Sizlerede yazmasaydım iyice kötü olacağım.
Benim iş baharın tayin işine döndü.
Önce sevin sonra üzül....:43:
Gece 12 ye eşya yerleştiririm artık.:14:

canım kıyamam ben sana nasılda sevinmiştim yazını okuyunca şimdi çok üzüldüm ve çok sinirlendim :47:
evet aynı benim duruma dönmüş ama ben sevindiğimle kalmıştım sadece...
sizin öyle mi onca hazırlık onca telaş herşey boşa mı gitti o dengesiz adam için şimdi :41:
madem köylülerden korktu size ilk evden çıkın derken düşünememiş mi böyle bi durum olup köylülerin baskı yapacağını...
herşey hazırken çok ayıp olmuş gerçekten...
inan çok üzüldüm allah kolaylık versin canım...

kızlar doktordan döndümmm benim e2 değeri 564 çıktı... iyi dediler iğnelere devam ve bugün akşam 2. iğneye başlayacağım 13 lük bir yumurta varmış ama tam sayıyı söylemedi doktor... :(

sen takılma şimdi bunlara iyi düşün iyi olsun inş herşey dilediğin gibi olur :16::16::16:

bende eşimde dua ediyoruz inşallah hastalığından eser kalmaz ilaçlarınıda kullanınca.allah razı olsun kardeşim.tek bebekmi ikiz falanmı?bu arada kusura bakma kaan hocayada sperm boyamayı sorularımızı falan mail atmakla uğraşıyordum.

Back
X