• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi ölen çocuklarıyla kalan anneler toplanalım

Babasi küçükken ölen bir kız çocuğu olarak yazayım sizr, evet zordu cok zordu ama annemle yasadigim her anı ipek mendillere sarıp saklasaydim keske. Siz nasil bir anne olursaniz evladiniz o kadar guclu olacak. Okuyacak,annesi babası hayatta olup babaso arkasinda olanlardan bile daha iyi yerlere gelecek. Ben ilkokuldayken annem rahatsizlandi babam vefat edeli 2 sene olmus daha okuldaki hocam anneme gelme sen surekli ben seni hergun ararim demisti herkesin annesi gelirdi benimki yok milletin babasi gelirdi benimki yok hic gocunmadim annem oyle guzel sevdi ki beni bu hayatta. Liseyi kazandim mutlu oldu üniversiteyi kazandim mutlu oldu yuksek lisansı kazandim bir kez daha doğdu babam kizimi okutacagim demisti abnem kendinden kisti bir fun kiyafet dershane eksik etmedi benden. 16 yasinda biriyle tanistim oyle kapılık gitme degil babam olmadığı için baba da aramadim annem yeteri kadar babaydi hep aslan gibi durdu tatillere goturdu şehir dışına cikardi ilkokul mezunu kadin dil egitimi alayim diye neler dusundu neler yapto. Erkek arkadasimla tanistirim daha lise cocuguydum benden gizli bir sey yapma dedi yin
Ah kuzum ah o eksiklik benim kızımdada olacak o arayış anne mükemmelde olsa kız için baba bir idoldür aşktır ben bunları düşünüyorum neye yanacağımı bilemiyorum inş benimkikerde kıymet bilir iyi evlat olurlar

E arkamda durdu. O sevgilimle hic ayrilmadik evlendik. Dugunde babası yok ne olacak dediler annem oylr bir durdu ki arkamda herkes 2 yil gecti ustunden neredeyse hala annemi anlatiyor her seye yetismisligi herkese o sevgiyle yaklasimi. Annem suan yurtdışında bir sureligine babasi ve kardesiylr gunde 5 kez ariyorum en az kameradan konusuyoruz. Canimi istese 1 saniye dusunmem. Bunyatata beraber tutunduk ben bensem eger annem yapti ozguvenli kariyerli mutlu evliligi olan biriyim annem sayesinde. Umutsuzliga dustugu kesin olmustur aglardi bazen ben yek sana yetemem diye yetti. Yasi büyüktür 35 te doğurmuş beni hala her seyime 18 Yasinda g8bi kosar. Tatile gelsin turkiyeye evimi ceki0 cevirir işten gelirim yemek hazir annem uzanmis icime mutluluk doğuruyor gecitigimiz yolları dusununce annemle oss sınavına 5 te kalkıp dolmusla giderdik miller arabayla giderken simdi onlarin hepsinin karisligini ven ve annem aldik.
Bazen 1 > 2 demis birisi. 2 kisinin yapacağından daha fazla daha sevgi dolu daha mutlu biri geliştirebilirsiniz. Bizim icin annem her seyden buyuktu hep oyle
Ne mutlu sana ne güzel zorluktan geçmeyince hayatın işin değeri anlaşılmıyo ben mesela çocuklarımn tam tersi büyüdüm babam hep arkamdaydı hiç bişey istemezdim yeterki bu çok güzel deym akşamına alırdı cebimde paralar kredi kartları bi kere dedm arkadaşlarım para biriktiriyo bende hevrs ediyorm biriktirip nike alıcam yok ne gerek var dedi gitti onuda hemen aldı ee sonra ne oldu hiç bişey beni mutlu etmemeye sevindirmemeye başladı hayatı okumanın değerini bilmedim belkide biraz yokluk zorluk göstermek gerek ha ben babaları yok diye boyunları bükük kalmasın diye ne kadar yapmam derim bilemem işte

Babam vefat ettiginde 13 yasindaydim. Annem de iki sene sonra evlendi. Cok mutsuz bir cocukluk gecirdik kardeslerimle manevi olarak annem hic yoktu sevgisini hic gostermezdi. Cok rezillikler cektim. Pskolojik olarak cok yiprandik kardeslerimle. Kisacasi annem kocaya degisti bizi :KK43:(( ha evlendigi adamda bes para etmezin tekiydi. Sonuc olarak herseyi kafama taka taka pskolojim alt ust oldu. Sukur buyuduk evlendik cocuklarimiz var. Ama sana tavsiyem cocuklarini hicbir zaman birakma yasadigin surece.

Eşi ölen çocuklarıyla kalan anneler ne hissettiniz neler yaşıyosunuz hayat devam ediyor diyorlar ama etmiyo be çocuklara bakınca ne yapacaklar diyorum babasız bir ömür ben ne yapıcam diyorım onsuz nasıl yaşanır bilmiyorm gücümde yok isteğimde
Bütün yazılarını okudum, iş yerinde ağlattın beni içimde hissettim sanki. Bu yaşadığın acıları yaşamadım ama okadr üzüldüm ki senin ve çocuğun adına, Allah bundan sonra yüzünü hep güldürsün inşallah. Düşüncesi bile çok acı yaşaması kim bilir nasıldır Allah korusun kimseye yaşatmasın keşke sende yaşamasaydın ama işte kaderden kaçılmıyor. Çok dua edicem sana inşallah Allah içine ferahlık verir kardeşim.

Allah sabırlar versin. Güç kuvvet versin. Çocuklarınızla sımsıkı sarılmışsınızdır birbirinize. Bence onların her birinde babalarını görüyorsunuzdur. Rabbim size en güzel kapılar açsın, kimseye muhtaç etmesin.

Bütün yazılarını okudum, iş yerinde ağlattın beni içimde hissettim sanki. Bu yaşadığın acıları yaşamadım ama okadr üzüldüm ki senin ve çocuğun adına, Allah bundan sonra yüzünü hep güldürsün inşallah. Düşüncesi bile çok acı yaşaması kim bilir nasıldır Allah korusun kimseye yaşatmasın keşke sende yaşamasaydın ama işte kaderden kaçılmıyor. Çok dua edicem sana inşallah Allah içine ferahlık verir kardeşim.
Sağolasn kabullenemiyorm ne kadar zaman geçsede şaşırmş durumdaym şok yani değişik duygular

eş değil de çocuğun yerine yazabilirim; çocuklarınıza sımsıkı sarılın, onlara sevginizi gösterin çünkü sizden başka tutunacak dalları yok. bir de eşiniz hiç varolmamış gibi davranmayın, çocuklarınız babalarının ölmüş olmasının utanılacak birşey olduğunu düşünmesinler, gayet rahatlıkla babalarından bahsedebilsinler. bir de ev işleri hallolur en birinci önceliğiniz çocuklarınız olsun

Gözyaşlarımı tutamıyorum.😔😔
Bunun acısını yaşayan tüm kadın arkadaşlarıma sabır diliyorum. Ölümün gerçek olduğu bir dünya.
Eşinden razı olup, bu acıyı yaşayan herkes inşallah bir gün ahirette tekrar birbirine kavuşur.
Var olan yaşam inşallah sizlere ve çocuklarınıza güzel kapılar açar.

Başınız sagolsun. Kadere rıza hakkında sohbetler okuyabilirsiniz. Dayanamayacak gibi olduğunuz zamanlar birgun bizim de öleceğimizi yani kendi ölümünüzü düşünün. Burasi geçici... Hep aklınızda olsun. Geçici bir hayat. O ölüm kapisindan geçti. Artik yapabileceğiniz tek şey onun için dua edip hayir işlemek. Ümmü seleme (r.a) annemizin duasını okuyabilirsiniz.. Allahim Sabrınızı kolaylastirsin. Rabbim yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Evden kovmus yeni gelin ust katta oturuyordu yeni gelin alt katta da kv olmaz demis atmis
Tabi arkadasima evlenmek istiyorsan kizlari ver mirastan esinden kalan ev araba herseyi vereceksin diye de baski yaptilar ayy Allah gostermesin kimseye
Kiz ben evlenmem dedikce ustelediler sukur gelen gelin cektirdide rahatladim

Allahim sana da sabrini verir insAllah

Benim de bir arkadaşımın esi vefat etti. Çocukları da yoktu . Ama nasil yakışır nasıl güzellerdi anlatamam. Birbirlerini çok seviyorlardi.Birkac yıl evli kaldılar sonra esi genç yaşta vefat etti. Kv Kp tazminatı paylaştılar miras konusundada çok canını sıktılar kızın. En az neyse onu vermek için çabaladılar. Yazdığınız şeyi görünce sizi çok iyi anladım. O arkadaşınız dilerse evlenebilir. Miras da onun hakkı. Kayinvalidesi ne kadar haset etse de miras helal. Evlenmesi de helal. Genç yaşta dul kalmak kolay mı. Çok zor! yaşanmamış hayaller yarım kalan güzellikler... tekrar evlense bile ilk sevdiğini yerini tutar mı. Hayatta tutmaz. İşte bazı Kayinvalideler kayinbabalar hiç bunları düşünmuyor. Gencecik evlatlarının topragi kurumadan hesap kitap yaparlar. Eğer vefat eden gelini olsaydı anında kız aramaya başlardi ailesj.. Kınamıyorum.. herkes kendine göre haklı belki. Ama öfkelenmemek de elde değil. "İnsanoğlu" dedikleri tam da böyle birsey herhalde. Rabbim bizleri iyiler arasına yazsin. İyi insanlarla karşılaştırsın.

Eşi ölen çocuklarıyla kalan anneler ne hissettiniz neler yaşıyosunuz hayat devam ediyor diyorlar ama etmiyo be çocuklara bakınca ne yapacaklar diyorum babasız bir ömür ben ne yapıcam diyorım onsuz nasıl yaşanır bilmiyorm gücümde yok isteğimde
Başınız sağolsun, Allah güç kuvvet versin 🙏

Back
X