- 18 Ağustos 2012
- 736
- 1.112
- 113
- 27
- Konu Sahibi Felix_Felicis
-
eger bu işi bilmiyorsan böyle yorum yapma lütfen lütfen...
Canım benim babam gemiciydi. Çok uzun yıllar gemilerde çalıştı. 6 ay gelmiyor sonra gelip 3 ay kalıp gidiyordu. Seni üzmek istemem .Ama bence hiç sağlıklı bir durum durum değil . Annem yıllarca çok zorluk çekti. Eşi hep uzaktaydı. Her işi o üstlendi. Ve çok yıprandı. Ben de babamı özledim hep. Yani geldiğinde çok güzel vakit geçirdik. Yurtdışından hediyeler oyuncak getirirdi. Bizi çok sevdiğini biliyordum. Ama aramızda hep bir mesAfe oldu. Ama en zorunu annem yaşadı. Genelde bayramlarda , düğünlerde tekti. Hep eksikti babam önemli günlerde. Annem böyle bir evlilik yaptığı için çok pişmandı. Babam 53 yaşında yurtdışında kalp krizi geçirerek rahmetli oldu .Annem hep emekliliğini hayal etti babamın .Rahat güzel günleri . Ama kısmet olmadı. Yani ben babamla , anne kocasıyla çok az vakit geçirebildi. Bence eğer ileriye yönelik ciddi düşünüyorsun bu işine engel ol. Bi kere gittiğinde de o hayata alıştıkları için kolay kolay buradaki hayata adapte olamıyorlar. Bence ya ben ya gemi de ve seçimini yapsın.
Bilmediğim şey hakkında neden yorum yapayım hanımefendi? Görüştüğüm biri vardı,mühendis. Ülkeden ülkeye gidiyordu gemiyle aylarca hemde. Kimi zaman 1 haftada kimi zaman 2 haftada gidiyordu. Bu zaman aralığında intermet erişimi hiç yoktu. Ne zaman ki limana gelir, işye o zaman internet erişimi olur. Bunun nesi bilmemek? Ayrıca yıpratıcı değil demişsiniz ama sevgili olmak bile oldukça yıpratıcı. Onca ay görmeden,sesini duymadan, birkaç günde bir iletişim kuruluyor bunun nesi yıpratıcı değil allah aşkına
Ben bu konuda biraz deneyimliyim o yüzden Pollyannacılık yapamıycam. Denizçi sevgilisi eşi olmak özeldir farklıdır ayrıcalıktır da diyemiycem. Saflık dönemlerimde öyle düşünüyordum ama yok öyle bişey. Düşünsene herkes istediği an sevgilisini görebiliyor hissedebiliyor ama denizci partneri olanlar bunlardan mahrum. Mutlu anında da yanında değil üzgünken de. Toz pembe bakılmıyor hayata ne yazık ki
bu yazdıklarınızın hiç birine kesinlikle katılmıyorum....Canım benim babam gemiciydi. Çok uzun yıllar gemilerde çalıştı. 6 ay gelmiyor sonra gelip 3 ay kalıp gidiyordu. Seni üzmek istemem .Ama bence hiç sağlıklı bir durum durum değil . Annem yıllarca çok zorluk çekti. Eşi hep uzaktaydı. Her işi o üstlendi. Ve çok yıprandı. Ben de babamı özledim hep. Yani geldiğinde çok güzel vakit geçirdik. Yurtdışından hediyeler oyuncak getirirdi. Bizi çok sevdiğini biliyordum. Ama aramızda hep bir mesAfe oldu. Ama en zorunu annem yaşadı. Genelde bayramlarda , düğünlerde tekti. Hep eksikti babam önemli günlerde. Annem böyle bir evlilik yaptığı için çok pişmandı. Babam 53 yaşında yurtdışında kalp krizi geçirerek rahmetli oldu .Annem hep emekliliğini hayal etti babamın .Rahat güzel günleri . Ama kısmet olmadı. Yani ben babamla , anne kocasıyla çok az vakit geçirebildi. Bence eğer ileriye yönelik ciddi düşünüyorsun bu işine engel ol. Bi kere gittiğinde de o hayata alıştıkları için kolay kolay buradaki hayata adapte olamıyorlar. Bence ya ben ya gemi de ve seçimini yapsın.
anladım :) 4 yıullık olsun ki uzak yol olayım istemiş. aferim abine.Şu an stajer konumunda. Galatasaray Üniversitesi'nde iki sene okudu. Ardından dgs ile Dokuz Eylül'e geçti. Şu an son dönemi.
Neye katılmıyorsunuz kadının annesinin çektiği sıkıntıya mı katılmıyorsunuz? Çocukluğunu babasız geçirdiğine mi katılmıyorsunuz?bu yazdıklarınızın hiç birine kesinlikle katılmıyorum....
Eşi sevgilisi gemi adamı olan var mı başlığını yarım saattir Eski sevgilisi gemi adamı olan var mı diye okuyorum
Bir insan neden birilerinin eski sevgilisi ile mukayeseli konu açarki diye düşünerek konuyu okudum
Uzak mesafeli ilişki zor olacaktır.. Kolaylıklar dilerim sizlere..
her meslegin kendine göre zorlukları -gereklilikleri vardır. doktor olsa meslek gereklilikleri ona göre kabul edersiniz. mimar olsa gene oyle. dagcı olsa gene.. ve adamın hayatına giren kişişde bunu kabul ederek girer. veya girmelidir.Bilmediğim şey hakkında neden yorum yapayım hanımefendi? Görüştüğüm biri vardı,mühendis. Ülkeden ülkeye gidiyordu gemiyle aylarca hemde. Kimi zaman 1 haftada kimi zaman 2 haftada gidiyordu. Bu zaman aralığında intermet erişimi hiç yoktu. Ne zaman ki limana gelir, işye o zaman internet erişimi olur. Bunun nesi bilmemek? Ayrıca yıpratıcı değil demişsiniz ama sevgili olmak bile oldukça yıpratıcı. Onca ay görmeden,sesini duymadan, birkaç günde bir iletişim kuruluyor bunun nesi yıpratıcı değil allah aşkına
aa acıları kısmına degil yazdıogım..Neye katılmıyorsunuz kadının annesinin çektiği sıkıntıya mı katılmıyorsunuz? Çocukluğunu babasız geçirdiğine mi katılmıyorsunuz?
Kendi fikriniz farklı olabilir ama insanların acılarını hafife almaktan vazgeçin bence.
Anladım, bu yazdıklarınızın hiçbirine katılmıyorum demişsiniz de o yüzden atladım.aa acıları kısmına degil yazdıogım..
bu işi bırak bu ilişki olmaz gibi yazısı varya. oraya katılmıyorum alıntıyı işaretlemiştim guya.. becverememişim.
Annesinin ve kendisinin yaşadığı zorlukları dile getirmiş ki çok zor olduğu aşikar. Bunun nesi ne katılmıyorsunuz merak ettim.bu yazdıklarınızın hiç birine kesinlikle katılmıyorum....
ben süvari eşiyim. 10 yıllık. +1 senede flort.Anladım, bu yazdıklarınızın hiçbirine katılmıyorum demişsiniz de o yüzden atladım.
Benim de denizcilik geçmişim var, kaptanlarla da yakındım, telefonla yani iş icabı bazen de gemiye çıkardım, kolay bir meslek değil.
Ailelerine gönderdikleri mesajlar bize de düşerdi hep özlem hep hasret.
Çoluk çocuğu yazardı hep özlem hep hasret.
Çook zor bir meslek, bunu bilerek kabul etmesi lazım başta. Kabul ettikten sonra da dırdırlanmaması lazım. Eşi yokken kendi ayaklarının üstünde durabiliyor olması lazım. Yoksa işi adama da zulüm oluyor ailesine de.
personelci miydin ?Anladım, bu yazdıklarınızın hiçbirine katılmıyorum demişsiniz de o yüzden atladım.
Benim de denizcilik geçmişim var, kaptanlarla da yakındım, telefonla yani iş icabı bazen de gemiye çıkardım, kolay bir meslek değil.
Ailelerine gönderdikleri mesajlar bize de düşerdi hep özlem hep hasret.
Çoluk çocuğu yazardı hep özlem hep hasret.
Çook zor bir meslek, bunu bilerek kabul etmesi lazım başta. Kabul ettikten sonra da dırdırlanmaması lazım. Eşi yokken kendi ayaklarının üstünde durabiliyor olması lazım. Yoksa işi adama da zulüm oluyor ailesine de.
Sanırım belli ediyorum ya..
Canım benim babam gemiciydi. Çok uzun yıllar gemilerde çalıştı. 6 ay gelmiyor sonra gelip 3 ay kalıp gidiyordu. Seni üzmek istemem .Ama bence hiç sağlıklı bir durum durum değil . Annem yıllarca çok zorluk çekti. Eşi hep uzaktaydı. Her işi o üstlendi. Ve çok yıprandı. Ben de babamı özledim hep. Yani geldiğinde çok güzel vakit geçirdik. Yurtdışından hediyeler oyuncak getirirdi. Bizi çok sevdiğini biliyordum. Ama aramızda hep bir mesAfe oldu. Ama en zorunu annem yaşadı. Genelde bayramlarda , düğünlerde tekti. Hep eksikti babam önemli günlerde. Annem böyle bir evlilik yaptığı için çok pişmandı. Babam 53 yaşında yurtdışında kalp krizi geçirerek rahmetli oldu .Annem hep emekliliğini hayal etti babamın .Rahat güzel günleri . Ama kısmet olmadı. Yani ben babamla , anne kocasıyla çok az vakit geçirebildi. Bence eğer ileriye yönelik ciddi düşünüyorsun bu işine engel ol. Bi kere gittiğinde de o hayata alıştıkları için kolay kolay buradaki hayata adapte olamıyorlar. Bence ya ben ya gemi de ve seçimini yapsın.
Bilmediğim şey hakkında neden yorum yapayım hanımefendi? Görüştüğüm biri vardı,mühendis. Ülkeden ülkeye gidiyordu gemiyle aylarca hemde. Kimi zaman 1 haftada kimi zaman 2 haftada gidiyordu. Bu zaman aralığında intermet erişimi hiç yoktu. Ne zaman ki limana gelir, işye o zaman internet erişimi olur. Bunun nesi bilmemek? Ayrıca yıpratıcı değil demişsiniz ama sevgili olmak bile oldukça yıpratıcı. Onca ay görmeden,sesini duymadan, birkaç günde bir iletişim kuruluyor bunun nesi yıpratıcı değil allah aşkına
Ben bu konuda biraz deneyimliyim o yüzden Pollyannacılık yapamıycam. Denizçi sevgilisi eşi olmak özeldir farklıdır ayrıcalıktır da diyemiycem. Saflık dönemlerimde öyle düşünüyordum ama yok öyle bişey. Düşünsene herkes istediği an sevgilisini görebiliyor hissedebiliyor ama denizci partneri olanlar bunlardan mahrum. Mutlu anında da yanında değil üzgünken de. Toz pembe bakılmıyor hayata ne yazık ki
Hayır, personelcileri de hiç sevmempersonelci miydin ?
hayatımda hiçbir zaman tozpembe olmadım. pembe hayallerimn hiç olmadı. hatta pembe rengi bile cok sevmem.
ama tek bildigim varsa..eşim ile tanışana kadar cok flortum oldu. bir kere sözledim ayrıldım filan.. mubala etmiyecegim doktorda oldu mühendisde derler ya.. o şekilde birileri geldi gitti hayatımdan...
son cok büyük bir tesadüf ile eşimle tanıştım. gemi gemiadamı gemi işi nasıldır nerdeyse hiç bir fikrim yoktu.
ve tanımaya kadar verdim.
ben ömrümde eşim kadar nazik, kibar, zeki, akıllı, okumuş, kadından anlayan ruhtan anlayan saygı gösteren, bu kadar güzel sarılıp öpen bir adam daha tanımadım.
soınra işini de sevdim. keşke bende zamanında bu meslegi okusaymışım... gene de okuyabilirim.
dunyaya yeniden gelsem gene bıu şartlarda eşimle evlenirim.
deniz insana birr cok güzellikler katar. maddi manevi.
işi gücü karada 7-24 arasam ulaştıgım, her gun hatta her hafta görüştüm hiç bir adam,
kendimi prenses gibi hissetirmedi.
(eklemem sart. bu kadar iyi bir adam ama hayvanlıkları da oldu. ama aştık şükür.. )
ben 37 yaşındayım. 27 yaşından beri bu adamlayım. hala da prensesim benim der :)
armatör firmalarınıun kendi bunyesinde de personelden sorumlu kişiler vardır. ya öyle misin demek istemiştim.Hayır, personelcileri de hiç sevmem
Kuru yük, Kiralama. Kaptanlarla aramız da iyidir haliyle sürekli yazışır konuşurduk.
denize giden kolay dönmez.. dönerde birşeyleri yapmadan dönmez.Buradaki sorun sevgi aşk değil . Evet babam annemi çok sevdi , aşıktı. Beni de çok sevdi. Bir dediğimi iki yapmadı. Bana sesini yükselttiğini bile hatırlamam. Ama bunların olmamasının sebebi babama hasret ,onun bize hasret olmasıydı belkide her akşam babam işten eve dönse böyle bir ilişkim olmayacaktı belkide. Babamla ilgili çok güzel anılarım var. Annem ona mektup yazardı ben altına resim yapardım. O bize mektup , oyuncaklar güzel çikolatalar gönderirdi. Ama bunun yanında annemle benim evde tek oluşumuz. Bayramlarda ,düğünlerde özel günlerde çoğunlukla babamın olmayışı da aklımda derin yer etmiştir. Ama tabi ben küçükken cep telefonu ,watsap görüntülü konuşma yoktu. Bizi sadece limandan arayabiliyordu. Oda bazen 20-25 gün sürüyordu. Yani sonuç olarak kolay bişey değil. Sizi de taktir ediyorum. Çünkü çocuklardan çok eş zorlanıyor, çok fazla sorumluluk alıyor. Tabi herkesin görüşü farklı ama bunları bilerek bir evlilik yapmalı. Çünkü babamda, anneme evlenince 2 yıl sonra tamamen döneceğini söylemiş . ama pek öyle olmamış....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?