Bağımlılıklardan kurtulmak malesef çok zor. Konuşarak çözebileceğiniz bir durum değil buç askere gidiyorsa orada kullanamaz zaten ama gelince takipte olun. Devam ederse mutlaka profesyonel destek almasını sağlayınMerhaba ben evliyim ve iki çocuğm var eşim yaklaşık bir yıldır uyuşturucu kullanıyor ve biz bir kaç aydır farkındayız eşimin ailesi elinden geleni yapıyor ama eşim asla vazgeçmiyor normal içmediği bir zamanlar çok iyiyken içince uyumuyor yemek yemiyor yanlız kalmak istiyor artık içtiği zamanlar çok net anlayabiliyorum eşim yarın askere gidiyor dün akşam arkadaşlarıyla buluşmaya gitti ve döndüğünde içtiğini anlamıştım iki gündür onun etkisinde soğuk konuşmuyor yanından kovuyor çocuklarla ilgilenmiyor gidiyorsun yarın bu şekilde mi gideceksin bile diyemiyorum çünkü şuan normal bile değil asla anlamıyor bunları yaşayan var mı yargilamadan yorum yapılırsa sevinirim eşimin riledi ve ben ne yapacağımızı şaşırdık eşimn ailesi bekleyelim askere gitsin gelsin n'olacak dedi duruyoruz ama çok tuhaf bi halde gidiyor bilemiyorum
Sanırım kokain ve en çokta metamfetaminKullandığı madde nedir biliyor musunuz?
Forumda bu konularda yorumlara denk geldim de ondan yazdım boşan sen salak mısın ne duruyorsun diye daha yeni anlayabildik biz ve bu bir bağımlılık eşimin normal haliyle alakası olmayan bir hal alıyor kullandığını kabul etmiyor aylar sonra evet o gün içmiştim şuan yok diyor ama bir süre uzak kaldıktan sonra bir arkadaşı arıyor ortama çağırıyor durum yine ayniya dönüyor askerden geldikten sonra sanırım devam ederse tadavi ile birlikte şehir de değiştirmek gerekEşiniz uyuşturucu kullanıyor diye sizi neden insanlar yargılasın? Siz mi alıştırdınız? Bu bir bağımlılık ve eşinizi tedavi için ikna etmeniz gerekiyor.
Maalesef çok çok çok tehlikeli maddeler bunlar. Kullanımın bırakılmasıyla fiziksel bağımlılığın kısa sürede geçtiği ama psikolojik bağımlılığın yıllarca sürdüğü, maddenin verdiği etkiyi bilmenin yıllarca kullanım isteğini canlı tutacağı söylenir. Bu süreci kendi kendinize yönetmeniz mümkün değil. Profesyonel bir yardım almalı hatta yatarak tedavi görmeli eşiniz.Sanırım kokain ve en çokta metamfetamin
Evet şuan askerlik var diye birşey diyemiyoruz ama gelince devam etmesi durumunda tedavi ve ortam değiştirme şart gibiBağımlılıklardan kurtulmak malesef çok zor. Konuşarak çözebileceğiniz bir durum değil buç askere gidiyorsa orada kullanamaz zaten ama gelince takipte olun. Devam ederse mutlaka profesyonel destek almasını sağlayın
Bizde böyle düşünüyoruz aslında bulunduğumuz semt ve yerler de inanılmaz bir şekilde bataklık gibi eşim bir kaç gün icmese arayıp çağırıyorlar hem tedavi hem ortam değiştirmekMaalesef çok çok çok tehlikeli maddeler bunlar. Kullanımın bırakılmasıyla fiziksel bağımlılığın kısa sürede geçtiği ama psikolojik bağımlılığın yıllarca sürdüğü, maddenin verdiği etkiyi bilmenin yıllarca kullanım isteğini canlı tutacağı söylenir. Bu süreci kendi kendinize yönetmeniz mümkün değil. Profesyonel bir yardım almalı hatta yatarak tedavi görmeli eşiniz.
Çocuklarım iki buçuk yaşında kızım ve 6 aylık oğlum var ben oğluma hamileyken icmiyordu sonradan başlamış evet parayı kışın çok fazla buna harcadı sürekli nasıl buluyorsa böyle kişileri bulup arkadaş oluyor o uzaklassa parası olmasa da arayıp gel bende var diyorlar şaştım kaldım askere gidip gelince 6 aydan sonra hala içiyorsa ciddi bir tedavi şartAçılın ben bunu yaşadım.
Sadece yatarak tedavi görürse değişebilir, o da bir ihtimal. Benim eski erkek arkadaşım tedavi görmüştü ama hiçbir işe yaramadı. En son gördüğümde hala kullanıyordu.
Ortam değiştirmek de bir noktaya kadar işe yarar. İnanın bana ülke bile değiştirseniz kendisi gibi arkadaşlar bulacak.
Size hiç zamanı olmuyordur, tüm parası buna gidiyordur ayrıca dikkatli olun ki yoksunluk krizi geçirdiğinde size bir şey de yapabilir. Söylediğiniz en ufak bir şey bile ona batabilir. Allah korusun.
Çocuklar kaç yaşında?
Evet benimde kızım ve oğlum var bende bunları istemem şuan sadece yarın askere gidiyor diye susuyor ailesi gelince tabiki tedavi olmazsa bu böyle sürmeyecekTedaviyi kabul etsin yada boşanın. O evde sizin yada çocukların can güvenliği yok. Anne olarak kızımın böyle bir ortamda kalmasını istemezdim. Oğul annesi olarak da gelinim böyle bir ortamda kalmasını istemezdim. Tedavi olmak zorunda.
Yani gerçekten Allah korusun ağır kimyasal maddeler, yoksunlukları ciddi sıkıntı yapıyor.Çocuklarım iki buçuk yaşında kızım ve 6 aylık oğlum var ben oğluma hamileyken icmiyordu sonradan başlamış evet parayı kışın çok fazla buna harcadı sürekli nasıl buluyorsa böyle kişileri bulup arkadaş oluyor o uzaklassa parası olmasa da arayıp gel bende var diyorlar şaştım kaldım askere gidip gelince 6 aydan sonra hala içiyorsa ciddi bir tedavi şart
Siz de ucuz kurtulmuşsunuz.Yani gerçekten Allah korusun ağır kimyasal maddeler, yoksunlukları ciddi sıkıntı yapıyor.
Ben sadece bir şey dedim diye sağı solu yumruklamıştı tişörtünü yırtmıştı buzdolabını tekmelemişti.
Çocuklar da küçükmüş
Askerde yoksunluk krizine girerse ne olacak?Yani gerçekten Allah korusun ağır kimyasal maddeler, yoksunlukları ciddi sıkıntı yapıyor.
Ben sadece bir şey dedim diye sağı solu yumruklamıştı tişörtünü yırtmıştı buzdolabını tekmelemişti.
Çocuklar da küçükmüş
Evet birşeyleri kırıp döküyor bazen içtiği zamanlar konuşmak istemiyor asla ben ısrar edince böyle şeyler yapıyor. Çocuklar küçük benden ve çocuklardan kaçıyor içinceYani gerçekten Allah korusun ağır kimyasal maddeler, yoksunlukları ciddi sıkıntı yapıyor.
Çocuklar da küçükmüş
Allah yardımcınız olsun çok zor bir durum heleki söylediğiniz maddeler çok kötü bağımlılığı ve etkileri diğerlerinden daha kötü diye biliyorumÇocuklarım iki buçuk yaşında kızım ve 6 aylık oğlum var ben oğluma hamileyken icmiyordu sonradan başlamış evet parayı kışın çok fazla buna harcadı sürekli nasıl buluyorsa böyle kişileri bulup arkadaş oluyor o uzaklassa parası olmasa da arayıp gel bende var diyorlar şaştım kaldım askere gidip gelince 6 aydan sonra hala içiyorsa ciddi bir tedavi şart
Onu cidden bilemiyorum ama askerde anlaşılıyor böyle şeyler ordaki uzmanlar illaki anlayacak ve eşimi ayrıştıracaklar kardeşim askerde ve orda içenleri ayrı yerde tutup başına nöbetçi dikmislerAskerde yoksunluk krizine girerse ne olacak?
Mevcut arkadaşlardan uzaklaştırmak için şehir değiştirmek iyi olabilir ancak gittiği yerde eski arkadaşlarına benzer yeni arkadaşlar da bulabilir maalesef ki. Siz ne kadar onu kontrol altında tutabilirsiniz ki? Boşanmaya gelince bu direkt bir boşanma nedeni midir fikrim yok ama bence tedaviyi reddetmesi, bu bağımlılıktan kurtulmak için hiç isteğinin ve çabasının olmaması bir boşanma nedenidir. Size psikolojik zarar veriyor ve muhtemelen fiziksel zarar da verecek. Yatarak tedaviyi kabul etmesi lazım.Forumda bu konularda yorumlara denk geldim de ondan yazdım boşan sen salak mısın ne duruyorsun diye daha yeni anlayabildik biz ve bu bir bağımlılık eşimin normal haliyle alakası olmayan bir hal alıyor kullandığını kabul etmiyor aylar sonra evet o gün içmiştim şuan yok diyor ama bir süre uzak kaldıktan sonra bir arkadaşı arıyor ortama çağırıyor durum yine ayniya dönüyor askerden geldikten sonra sanırım devam ederse tadavi ile birlikte şehir de değiştirmek gerek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?