Sizin ne suçunuz var ki evlenmeden önce kullanıyordu ve bunu bilerek evlendiyseniz ohalde yalnızca kendinize yazık etmişsinizdir.Merhaba ben evliyim ve iki çocuğm var eşim yaklaşık bir yıldır uyuşturucu kullanıyor ve biz bir kaç aydır farkındayız eşimin ailesi elinden geleni yapıyor ama eşim asla vazgeçmiyor normal içmediği bir zamanlar çok iyiyken içince uyumuyor yemek yemiyor yanlız kalmak istiyor artık içtiği zamanlar çok net anlayabiliyorum eşim yarın askere gidiyor dün akşam arkadaşlarıyla buluşmaya gitti ve döndüğünde içtiğini anlamıştım iki gündür onun etkisinde soğuk konuşmuyor yanından kovuyor çocuklarla ilgilenmiyor gidiyorsun yarın bu şekilde mi gideceksin bile diyemiyorum çünkü şuan normal bile değil asla anlamıyor bunları yaşayan var mı yargilamadan yorum yapılırsa sevinirim eşimin riledi ve ben ne yapacağımızı şaşırdık eşimn ailesi bekleyelim askere gitsin gelsin n'olacak dedi duruyoruz ama çok tuhaf bi halde gidiyor bilemiyorum
Dediklerinizde haklısınız eşim borç aldı kredi kartları çıkardı şuan bilmem kaç milyar borcumuz var içtiğini sonradan kabul ediyor tedavi ol diyoruz bıraktım diyor çok sonra içmiştim o günde diyor ihbar etmeyi çok çok düşündüm ama eşim sürekli arkadaş degistiriyor ve bu arkadaşlarından içeri girip çıkan da var içici diye devlet birşey yapmadı asker sonrası kendi istemesi bırakması kararlı olması lazım gelince tekrardan içerse devamı illaki gelirŞunu demeyi unuttum bağımlılık arttıkça ulaşamadığı her an size çocuklarınıza zarar verebilir. Şuan olmasa da ileride tehlikeli bir boyutu da var.
Parası olmadıkça evden eşyalar götürecek. Misafirlikten bile bir şeyler çalacak belki. Bunların hepsinin yaşandığını bizzat gördüm. Maalesef bıraktığından emin olana dek ayrılmaktan başka çareniz yok. Çok zordur biliyorum ama.
Eşim 23 yaşında amin inşallah deyim biraz ailemin yanına gitmeyi düşünüyorum ama anne baba ayrı ve tekrardan evlenildi bu yüzden onların yanında da rahat edemem kaynana kayınbaba kayinlarim filan var onların evindeyimEşiniz kav yaşında?
Bu süreçte sizin maddi ihtiyaçlarınızla kim ilgilenecek ailenizin yanına gitseniz belki biraz DinleNirsiniz en azından altı aylık süreç için iyi olur diye düşünüyorum. Eşiniz kurtulur inşallah bu kötü alışkanlıklardan. Rabbim kolaylık versin
En son icmiyordu duramadi arkadaşı çağırdı iki gün önce yine içti iradesi zayıf belliki bağımlı bence de askerde anlarlar sorun yaşarEğer bağımlı olduysa askerde sorun yaşar
Hayır tabiki evlendikten 2 sene sonra başladı 1 yıldır içiyor sanırım biz yeni anladık askerde kreşe girer bunalir ve cevresindekiler elbet analarSizin ne suçunuz var ki evlenmeden önce kullanıyordu ve bunu bilerek evlendiyseniz ohalde yalnızca kendinize yazık etmişsinizdir.
Askerde zaten bulamıcak ama krize girebilir çok isteyip askerden kaçıp başını belaya sokabilir ne yapılır bilmiyorum ama içme şu zıkkımı demekle bırakılmıyor .
Tedavi olması şart
Bencede bu çevrede bırakması çok zor illaki görecek o kişileri gelince aklına gelecek o ortama girecek gelince burdan gitmeli tedavi olmaya ikna olmalı yoksa evlilik işi zorKullandığı maddeye göre tepkileri değişir uyuşturucu kullanan insanların.
Adını söylemeye gerek yok kimyasal olan bir madde kullanıyordur. Maalesef onun bağımlılığı diğerlerine oranla çok yüksek ve insanın düzgün hayatını bir anda kaydırır.
Şimdi askere gidecekmiş, askerde zaten kullanamaz.
Size tavsiyem bulunduğunuz ili dahi terketmeniz. Çünkü bağımlılıklarda en önemli şey çevre. Çünkü ulaşılabilirlik artıyor.
Tedavi olmadan da geçmesi pek mümkün değil.
Eşimin arkadaşlarınin çoğu içeri girmiş çıkmış kişiler zaten iciciye devlet birşey yapmıyor saticiyla da konuşmuyor direk sanırım aracı var bilmiyorum eskiden bakıp telefonuna ogreniyordum şuan şifre koyduArkadaslarini taniyor musunuz? Polise arkadaslarini ihbar etseniz? Saticilari ogrenip iceri alirlar belki. Ozellikle buyuksehirlerde surekli ve duzenli olarak uyuşturucu operasyonlari yapiliyor. Kaynagi kökünden kurutmadiginizsurece esiniz gittigi sehirde yine uyuşturucu bulur ve kullanir.
Ben merkezden uzağım araba olmayınca bir yere gidemiyorum eşim gidiyor motorla arabayla merkeze ve arkadaşlarını sürekli değiştiriyor telefon şifresini sürekli değiştiriyorİhbar ederim yerinizde olsam, bir şekilde gittiği yerin bilgilerine ulaşırım ve baskın yaptırırım. Askere değil nezarete girerse belki kafası basar yanlış bişey yaptığına.
Bu işlere bulaşanin çıkmasi ya da tekrar dönmemesi öyle zor ki.Ama imkansız değil.Siz profesyonel yardım almaya çalışın.Olmazsa çocuklarınızı ondan ve ortamdan uzak tutunMerhaba ben evliyim ve iki çocuğm var eşim yaklaşık bir yıldır uyuşturucu kullanıyor ve biz bir kaç aydır farkındayız eşimin ailesi elinden geleni yapıyor ama eşim asla vazgeçmiyor normal içmediği bir zamanlar çok iyiyken içince uyumuyor yemek yemiyor yanlız kalmak istiyor artık içtiği zamanlar çok net anlayabiliyorum eşim yarın askere gidiyor dün akşam arkadaşlarıyla buluşmaya gitti ve döndüğünde içtiğini anlamıştım iki gündür onun etkisinde soğuk konuşmuyor yanından kovuyor çocuklarla ilgilenmiyor gidiyorsun yarın bu şekilde mi gideceksin bile diyemiyorum çünkü şuan normal bile değil asla anlamıyor bunları yaşayan var mı yargilamadan yorum yapılırsa sevinirim eşimin riledi ve ben ne yapacağımızı şaşırdık eşimn ailesi bekleyelim askere gitsin gelsin n'olacak dedi duruyoruz ama çok tuhaf bi halde gidiyor bilemiyorum
Boşanmayı düşünmüyormusun? Tedavi olmazsa boşanmayı gözden geçir .Hayır tabiki evlendikten 2 sene sonra başladı 1 yıldır içiyor sanırım biz yeni anladık askerde kreşe girer bunalir ve cevresindekiler elbet analar
Survivor a gidip uyuşturucu krizine giren bir adam vardı aklıma o geldiAskerde yoksunluk krizine girerse ne olacak?
Eskiden annem anlatıyordu, bunun satıcıları insanlarla arkadaş olup çaktırmadan yiyeceklerin içinde bir şekilde veriyorlarmış maddeyi. Bu şekilde haberin olmadan bağımlı yapıyorlarmış seni sonra da sana satmaya başlıyorlarmış. Ben de Allah korusun böyle şeylerden çok korkuyorum.Konu sahibi arkadaşım olayın ciddiyetinin çok farkında mı değilsiniz?
Çok mu iyi niyetlisiniz?
Onu anlayamadım ama bu durumda boşanmayı düşünmek en doğrusu gibi geliyor bana.
Eşinizin yolu yol değil sonu ya hapishane ya aşırı doz nedeniyle mezar.
Çocuklarınızı kurtarın bir an önce.
Çok yakın arkadaşımın 1. Derece yakın akrabası gencecik bir kız ölü bulundu bir rezidansta,
meğer metamfamin kullanıyormuş,
erkek arkadaşıyla birlikte aldıkları uyuşturucudan sonra ne yazık ki vefat etti.
Gencecik kız, 20’li yaşların başındaydı hayatını kaybetti.
Adam gözaltına alınmıştı sonra ne oldu? Bilmiyorum.
14 yaşında hap kullanımıyla başlamış kızcağız, sonra iğneyle farklı maddelere geçmiş.
Kollarında damar kalmadığı için ayağından yapıyormuş iğneyi.
O da hastaneye yattı, tedavi gördü, evde kilit altında tutuldu ama her defasında tekrar bulaştı bu illete.
Allah yardımcınız olsun.
Merhaba kardeşinizin durumunu merak ettim bir çözüm bulabildiniz mi ? Benzer bir derdim var maalesefAllah yardim etsin. Malesef kendi cok net istemedikce birakmasi imkansiz. Kardesimden biliyorum. Icici olarak basladigi macerasina para yetistiremeyince satici olarak devam.etmis kendisi. Tabi biz ogrendigimizde coktan yakalanmis nobetci mahkeme tutuklama vermisti. Smdi hapiste. Onu ihbar eden de asil ona mali satan. Sehrimizin saglayicisi. Takipte olduklari icin o yakalaninca kardesimin adini vermis odan aldim diye. Asil satici disarda bizimki icerde. Sevindigimiz su ki en azindan daha cok b.ka batip ölüsü gelmedi. Icerde ulasamiyo maddeye ve belli bi sure merkeze yatirip tedavi ettiler. 7 ay oldu suan temiz. Ailecek dilegimiz cikip devam etmeyecekse en kisa surede akillanip cikmasi. Yok hem kendini hem baskalarinin evladini zehirlemeye devam edecekse yatabildigi kadar cok yatmasi. Sizin cocuklariniz var. Inanin can guvenliginiz yok. Is isten gecmeden bence bosanin. Ben soyle dusunuyorum karpuzu cok seversiniz ama diyettesinizdir. Bi omur onunuze kesip kesip karpuz koyuyolar en sonunda tadina bi bakayim der sonra koca dilimi yersiniz. Bu da oyle. O ortamdan birini gordugunde, kullanan yeni biriyle tanistiginda yeniden baslama ihtimali tamamen kurtulma ihtimalinden cook daha fazla. Birakin ailesi ugrassin. Siz kendi cocuklarinizi dusunun onlar kendi cocuklarini dusunsun
Eşin maddenin en kötüsünü kullanıyor sanırım. Bunu kendi bırakmayı istemeyi lazım. Allah yardımcin olsun inşallah. Yani nasıl bırakılır ben bıraktım diyip bırakılan biseymi bilmiyorum ot esrar olsa içmiyorum der içmez bırakır ama diğerleri daha beter galiba bunun için tedavi görmesi gerek sanirimMerhaba ben evliyim ve iki çocuğm var eşim yaklaşık bir yıldır uyuşturucu kullanıyor ve biz bir kaç aydır farkındayız eşimin ailesi elinden geleni yapıyor ama eşim asla vazgeçmiyor normal içmediği bir zamanlar çok iyiyken içince uyumuyor yemek yemiyor yanlız kalmak istiyor artık içtiği zamanlar çok net anlayabiliyorum eşim yarın askere gidiyor dün akşam arkadaşlarıyla buluşmaya gitti ve döndüğünde içtiğini anlamıştım iki gündür onun etkisinde soğuk konuşmuyor yanından kovuyor çocuklarla ilgilenmiyor gidiyorsun yarın bu şekilde mi gideceksin bile diyemiyorum çünkü şuan normal bile değil asla anlamıyor bunları yaşayan var mı yargilamadan yorum yapılırsa sevinirim eşimin riledi ve ben ne yapacağımızı şaşırdık eşimn ailesi bekleyelim askere gitsin gelsin n'olacak dedi duruyoruz ama çok tuhaf bi halde gidiyor bilemiyorum
Tedavi olmuştur İnşallah.Merhaba ben evliyim ve iki çocuğm var eşim yaklaşık bir yıldır uyuşturucu kullanıyor ve biz bir kaç aydır farkındayız eşimin ailesi elinden geleni yapıyor ama eşim asla vazgeçmiyor normal içmediği bir zamanlar çok iyiyken içince uyumuyor yemek yemiyor yanlız kalmak istiyor artık içtiği zamanlar çok net anlayabiliyorum eşim yarın askere gidiyor dün akşam arkadaşlarıyla buluşmaya gitti ve döndüğünde içtiğini anlamıştım iki gündür onun etkisinde soğuk konuşmuyor yanından kovuyor çocuklarla ilgilenmiyor gidiyorsun yarın bu şekilde mi gideceksin bile diyemiyorum çünkü şuan normal bile değil asla anlamıyor bunları yaşayan var mı yargilamadan yorum yapılırsa sevinirim eşimin riledi ve ben ne yapacağımızı şaşırdık eşimn ailesi bekleyelim askere gitsin gelsin n'olacak dedi duruyoruz ama çok tuhaf bi halde gidiyor bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?