Erkek İnfertilitesi eşi varikosel olup hamile kalanlar.

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım senin durumundan daha kötü olanların şimdi kucaklarında bebişleri var kimse moralini bozup umutsuzluğa kapılmasın rabbim ol dedimi olur inşallah.
merhaba canım hamilesin gözün aydın :) sorununuz neydi nasıl tedavi oldunuz yazar mısın????

merhaba arkadaşlar;
eşimle 6 aylık evli iken testislerindeki bi kızarıklık sebebiyle doktora gittiğimizde bize eşimin varikosel olduğu söylendi.bide doktor o kadar acımasızdıki bize'' bu kısırlığa neden olabilir,çocuk düşünüyormusunuz ''diye sordu.bi anda neye uğradığımızı şaşırmıştık.bizden spermiyogram testi istedi.ama eşim o doktora güvenmedi ve bi arkadaşının tavsiyesi ile başka doktora gittik.o kadar iyi bir doktorduki bizi rahatlattı.ve spermiyogram testi istedi.test sonucunda 16 milyon sper sayısı çıktı ve bize gnc marka ürün verdi.3 ay kullan sonra gene test yapıcaz dedi.2.ay da hamile kaldım.o kadar sevindikki.cenabı allahım isteyen herkese çocuk nasip etsin inşallah.kendinizi sakın üzmeyin.umutsuzluğa kapılmayın.allah yardımcımız olsun.herkese selamlar.
merhaba gnc nedir
tam olarak benim eşimdede var ve eşinize
bir tedavi uygulamayıp sizemi
verdiler sadece bu ilacı? birde ne için oldugunu ögrenebilirmiyim teşekkürler

Merhaba arkadaslar..ben de bir senedir bebek hasreti cekiyorum.yumurta takibi,rahim filmi herseye baktik bende bi problem yoktu,esimde varikosel varmis,kesinlikle cocugunuz olmaz denmedi ama normal bi insana gore sizin sansiniz daha dusuk dediler.hareketli sperm sayimiz az,doktor klomen ve vitamin verdi esime,3 ay sonra sperm testi yaptik hic ilerleme olmamis,hatta spermde azalma vardi.esim ameliyat olmakta istemiyo,bende onu incitmemek icin israr edemiyorum.napalim ne edelim derken ibrahim saracoglu nun sitesine danistik,2 aydir ibrahim beyin hazirlamis oldugu 1.asama kurunu uyguluyoruz.bu kur bittikten sonra hamilelik olmazsa 2. Asamaya gecicez,kur bitince test verelim bakalim fayda ediyomu gorucez.allahtan umit kesilmez,hemen bebek olacagini dusunup kendimi cok hazirladigim icin cok buyuk hayal kirikligi yasadim,28 yasindayim iki senelik evliyim,cevreden cocuk yokmu olmuyomu baskilari yasamaktan da cok yiprandim.esimle birbirimize destek oluyoruz,hersey nasip,Rabbim bize nasip etmiyosa ne yapsakta olmaz bebegimiz ama nasibimizde varsada zamani geldiginde elbet olur.ne demisler her nasip vaktine esirdir...hepimiz icin hakkimizda hayirlisi olsun insallah,duanizi eksik etmeyin,belkide o kadar cok icten bi dua edersinizki nasibinizde yoksa bile rabbim o an ol der ve olur,dua her kapiyi acar.insallah hayirli haber vermeyi rabbim hepimize nasip etsin,bu sayfada bebek mutlulugumuzu paylasalim.
bu konuyu görünce nedense hep yazmam gerektiğini düşünmüşümdür yaklaşık 5 yıl önce eşimin varikosel olduğunu öğrendik dr.doğal yolla bebeğiniz olmaz sizin ameliyat dedi ve ben zaten dr.bunları söylerken hamileymişim ameliyattan 5 gün önce öğrendim hamile olduğumu eşimin rahatsızlıı olmadığı için ameliyattan vazgeçtik ve dr.ye çok kızdık ve gelelim 3 hafta öncesine test yaptım ve çift çizgi anlayacağınız doğal yolla olmayacak olan biri yanımda biri karnımda 2 bebeğim var herkezin hakkında hayırlısı olsun olmayanın kucağını doldursun güzel rabbim:KK71:

Merhaba arkadaşlar bu konuyla ilgili umut vermek için size bende hikayemi anlatmak istiyorum. Yaklaşık 2.5 yıldır evliyim .1 senedir bebek sahibi olmak istiyorduk ve ben bir türlü hamile kalamadım.muayene oldum bende bir sorun çıkmadı eşimde çift tarafli soldaki ciddi olmak üzere varikosel teşhisi konuldu . Hemen ameliyata aldılar.ameliyata girmeden önce sperm sayısı 2 milyondu .ameliyattan sonra 6 ay keçiboynuzu pekmezleri , e vitamini ilaçları ve arcinin hapı kullandı. Ve mutlu son 7. Ayımızın sonunda müjdeli haber aldık hamdolsun. Testi tekrarlarık eşimin sperm sayısı 13 milyona yükselmiş , morfoloji % 0 dı oda %4 e çıkmış , doktor çok iyi gittiğini söyledi ve zamanla dahada yükselceğini de ekledi . Şuan 4 aylık gebeyim sanırım bir oğluşumuz olucakRabbim bu durumu yaşayan herkeze en yakın zamanda evlat nasip etsin ..bana göre en önemlisi dua dua dua:)

Merhaba arkadaşlar bu konuyla ilgili umut vermek için size bende hikayemi anlatmak istiyorum. Yaklaşık 2.5 yıldır evliyim .1 senedir bebek sahibi olmak istiyorduk ve ben bir türlü hamile kalamadım.muayene oldum bende bir sorun çıkmadı eşimde çift tarafli soldaki ciddi olmak üzere varikosel teşhisi konuldu . Hemen ameliyata aldılar.ameliyata girmeden önce sperm sayısı 2 milyondu .ameliyattan sonra 6 ay keçiboynuzu pekmezleri , e vitamini ilaçları ve arcinin hapı kullandı. Ve mutlu son 7. Ayımızın sonunda müjdeli haber aldık hamdolsun. Testi tekrarlarık eşimin sperm sayısı 13 milyona yükselmiş , morfoloji % 0 dı oda %4 e çıkmış , doktor çok iyi gittiğini söyledi ve zamanla dahada yükselceğini de ekledi . Şuan 4 aylık gebeyim sanırım bir oğluşumuz olucakRabbim bu durumu yaşayan herkeze en yakın zamanda evlat nasip etsin ..bana göre en önemlisi dua dua dua:)
sperm hızınız kaçtı acaba canım yazar mısınız

sperm hızınız kaçtı acaba canım yazar mısınız
Mrb. Canım belgeleri eşim doktora verdi hep en sonki kontrolde , ben gebe kalınca . ama haturladığıma göre çok düşüktü sperm hızı , kalitesi, sayısı..ama ameliyattan sonra ki 7 aydan sonra yaptırdığımız teste göre de bütün değerlerde beklenen yükselme olduğunu söylediği doktor. Biz hep tüp bebek olucak kesin derken bir anda oldu çok şükür☺️Ben hep umutsuz vaka gibi görüyordum bizi ama rabbim lütfetti

kızlar herkese mrb ben 4 yıllık evlıyım hıc korunmadım 2 yıl once esımde varıkosel oldugunu ogrendım amelıyat oldu 1 yıl oldu ama ben hala hamıle kalamadım esımın sperm sayısı 25 mılyon
gecen ay klomen ardından ovıtrelle vuruldum ama negatıf bu ay yıne vuruldum beklıyorum ama karın agrım cok kotu adet olcam galıba.benım durumumda olan varmı bu tedavıyı olan acaba dogru yoldamıyım.bu sekılde hamıle olan varmı
hem kiz kardesimin esi hemde arkadasimine esi varikoselden ameliyat oldu.ikisininde cocuklari var.kizkardesimde cikolata kistide vardi rabbim verdimi veriyo umudunu kedme canim

Mrb. Canım belgeleri eşim doktora verdi hep en sonki kontrolde , ben gebe kalınca . ama haturladığıma göre çok düşüktü sperm hızı , kalitesi, sayısı..ama ameliyattan sonra ki 7 aydan sonra yaptırdığımız teste göre de bütün değerlerde beklenen yükselme olduğunu söylediği doktor. Biz hep tüp bebek olucak kesin derken bir anda oldu çok şükür☺️Ben hep umutsuz vaka gibi görüyordum bizi ama rabbim lütfetti
teşekkür ederim canım cevabın için sağ salim kucağına alırsın inşallah

arkadaslar merhaba,
varikoselden bugün ilkkez haberdar olduk. Fakat doktor ultrason yapmadan söylemis bunu. olabilir mi böyle?
biz 1,5 senedir istiyoruz bebek, ilkkez ürolojiye gittik. o da varikoselden bahsetmis.
esimin testlerinin sonucu su sekilde. tavsiyeleriniz ne olur?
viskozite: 3-4 cm
likefaksiyon süresi: 60dk üstü
konsantrasyon: 4.20 milyon
toplam: 26 milyon
normal mofoloji: %18
anormal morfoloji: %82
ileri hareketli % 34
yerinde % 3
hareketsiz %63

Merhaba arkadaşlar,
Umarım benim durumum herkeze umut olur. 8 aylık evliyim.hiç korunmadım gereken bütün tahlilleri yaptım. hangi doktora gittiysem hiç bir sorun olmadığını 1 yıl beklemem gerektiğini söylüyordu.. Birgün eşimle konuştuk 1 yıl beklemektense eşimde doktora görünmesine karar verdik o ara ben soğan kürüne başlamıştım 1 hafta kadar devam ettik eşim foktora görünndü ve gereken bütün tahliller yapıldı.sperm testi çok kötü çıktı ultrasonla.eşimde çiftaraflı ilerlemiş varikosel teşhisi konuldu dünyamız başımıza yıkıldı.bebek olmazmış acil ameliyat dendi.başka doktora gittik oda aynışeyleri söyleyince. Ameliyattan başka çare yok dedik.kendini toparlamasıda 6 ay ı bulurmuş ben bunu düşününce ağladım harap ettim kendimi 1ay içinde eşim ameliyat oldu eşim 2 günlük ameliyatlıyken ben hamile olduğumu öğrendim şuan 5buçuk haftalık hamileyim Alla ın işi doktorlar olmaz dedi ama oldu çok şükür inşallah bir sorun çıkmaz

kızlar herkese mrb ben 4 yıllık evlıyım hıc korunmadım 2 yıl once esımde varıkosel oldugunu ogrendım amelıyat oldu 1 yıl oldu ama ben hala hamıle kalamadım esımın sperm sayısı 25 mılyon
gecen ay klomen ardından ovıtrelle vuruldum ama negatıf bu ay yıne vuruldum beklıyorum ama karın agrım cok kotu adet olcam galıba.benım durumumda olan varmı bu tedavıyı olan acaba dogru yoldamıyım.bu sekılde hamıle olan varmı
Konunun üzerinden epey geçmiş ama anlarsınız sizde beni
Hep araştırma hep bi soru sorma durumu oldu bende
Bebek sahibi olabildiniz mi

Bende yazmak istedim
Esime bir dr. Orta derecede varikosel dedi ameliyat olmazsan cocugunuz olmaz dedi
Daha sonra kaan aydosa gittik ameliyata gerek yok ilaclarla tedaviyle cocugunuz olur dedi. Bakalim insallah olur...

Tebr
merhaba arkadaslar...

kendim konu acacaktim ama madem boyle bir konu varken baska bir konu acmayayim dedim.

nerden baslasam bilmiyorum aslinda...bir sure once jinekologa gitmeye basladim. biz yumurtluyormuyum yumurtlamiyormuyum diye ugrasiyoruz tabiiki..gectigimiz ayda bana klomen verdi kullanmak icin. cok sukur yumurta olusmus ve yumurta catlamis. haftaya salida kan tahlili yaptiricam progestron miktarina bakilacak..gel gelelim esimde urologa gidiyor. esim 3 defa sperm verdi. ilk 2 defasinda 0 hareketli sperm cikti sonuncusunda biraz daha iyiydi sonuclar.

lakin son verdigimiz test oncesinde 5-6 gun iliskide bulunmamistik ve ayriyettende esim keciboynuzu pekmezi icmisti sabahlari ac karnina. daha onceki sperm orneklerinden once sadece 2 gun once iliskide bulunmuyorduk. bu artisi neye borclu oldugumu hala anlamis degilim.

herneyse bizim seruven devam ediyor hala hamile kalmis degilim. bugunde urologa gittik bir kac hafta once testisleri icin film filan cektirmistik, sonuclara sevinsenmmi uzulsemmi bilemedim.

esimin spermleri cok iyi degilmis, ama ameliyat edecek kadarda kotu degilmis. yani ameliyat olursa %50spermleri daha iyiye gidebilirmis. belkide bosuna ameliyat olurmus. bunu yasamadan bilemeyiz yani.

bize 2 ay dusunme suresi verdi urologumuz. 2 ay sonrasi icin tekrar sperm testi yaptiricaz ve ameliyat olup olmama kararini o zaman vericez. kafam cok karisik maalesef bu konuda...esimde duydugu anda gozleri doldu aglayacakti.

benimle ayni durumda olanlar var mi? varsa bana bi tavsiyede bulunun. isyan etmek istemiyorum ama herkes nasil bu kadar kolay cocuk sahibi olabiliyor anlamis degilim. birde tek bir tarafta sorun olsa neyse ikimizdede farkli farkli sorunlar var. bi yanim diyor birak herseyi olmazsa olmasin ne yapalim, ama diger yanim hicte oyle demiyor. ne yapicami sasirdim :KK43:
[/QUOT tebrikler cnm bebeğin doğmasına 7 gün var diyor takvim de sende taytın bu güzel duyuyu konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama sende anlarsın bizi hamile kalmak için yaptığın özel bi tedavi dr var mı paylaşırsan seviniriz ıns sağlıcakla bebeğini kucağına alirsin

Merhaba canim,

Bu ilk gebeligim degil. Bu yaziyi yazdiktan yaklasik 10 ay sonra hamile kalabildim. Suan o oglum 5 yasinda Rabbim bagislarsa..

Esim sigarayi birakti, her sabah keci boynuzu pekmezi icti bi yemek kasigi.. ayrica ameliyat olmasina gerek kalmadi...cunku zaten yuzde 50 sans veriyolardi. Sigara ve pekmez sayesine spermlerinde duzelme oldu.

Bense bir cok arastirma rahim filmi vs derken asilamayla hamile kaldim..Rabbim insallah isteyen her kuluna nasib etsin..

Merhaba canim,

Bu ilk gebeligim degil. Bu yaziyi yazdiktan yaklasik 10 ay sonra hamile kalabildim. Suan o oglum 5 yasinda Rabbim bagislarsa..

Esim sigarayi birakti, her sabah keci boynuzu pekmezi icti bi yemek kasigi.. ayrica ameliyat olmasina gerek kalmadi...cunku zaten yuzde 50 sans veriyolardi. Sigara ve pekmez sayesine spermlerinde duzelme oldu.

Bense bir cok arastirma rahim filmi vs derken asilamayla hamile kaldim..Rabbim insallah isteyen her kuluna nasib etsin..
Sizin adınıza sevindim inşallah sağlıcakla kucağınıza alırsınız bebeğinizi
Merhaba canim,

Teşekkür ederim cevabınız için öncelikle
Sizin adınıza sevindim rabbim kimseye aratmasin gül e güle büyütün kuzularinizi

Canım eşinin spermleri iyi değil derken varikosel e bağlı sayımı az biz 17 Ağustos da ameliyat olduk sayısı baya düşüktü tek doktorla kalma biz ilk gittiğimizde aynı size dediği gibi hep ikilemde kaldık ameliyat olursa düzelme garantisi yok araştırın bakın karar verin dedi ne yapacağımızı bilemeyince bide başka doktora gittik oda doktor olan biziz siz değil biz arastiricaz dedi muayene etti ameliyat olması gerektiğini olmazsa sonunun kısırlık olduğunu söyledi çok şükür sıkıntı yaşamadan oldu önümüzdeki ayın 17 si tekrar test yapilcak ona göre karar vericez biraz uzun oldu ama tek doktorla kalmayın bende 13 aydır evliyim hiç gebe kalamadim bekliyorum nasip artık rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah

Canım eşinin spermleri iyi değil derken varikosel e bağlı sayımı az biz 17 Ağustos da ameliyat olduk sayısı baya düşüktü tek doktorla kalma biz ilk gittiğimizde aynı size dediği gibi hep ikilemde kaldık ameliyat olursa düzelme garantisi yok araştırın bakın karar verin dedi ne yapacağımızı bilemeyince bide başka doktora gittik oda doktor olan biziz siz değil biz arastiricaz dedi muayene etti ameliyat olması gerektiğini olmazsa sonunun kısırlık olduğunu söyledi çok şükür sıkıntı yaşamadan oldu önümüzdeki ayın 17 si tekrar test yapilcak ona göre karar vericez biraz uzun oldu ama tek doktorla kalmayın bende 13 aydır evliyim hiç gebe kalamadim bekliyorum nasip artık rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah
Cnm geçmiş olsun sizede
esimin sperm sayısı ıyi ama hareket de sıkıntı var
yeterli sperm var ama rahme girince yumurtaya gitmeye zorlaniyormus dr bize ameliyat garanti değil daha iyi de olur diyemem dedi ben esimin sonuçlarını 4-5 dr gösterdim kimi ameliyat dedi kimi takviye verdi proxeed evicap trental vs vs harekette ilerleme var çok şükür kullanılan ilaç pekmez derken ama eşimin işinden dolayı çok fazla ayrı kalıyoruz 2 ay sonra eşim gelecek birde kaan aydos dr gitmeyi düşünüyorum bakalim o ne diyecek belki okumussundur bende 4,5 yıldır evliyim 2 seneyi geçti tik yok bizde
Herşeyin hayırlısı tabi

Back
X