- 5 Ocak 2015
- 2.209
- 4.968
- 133
- Konu Sahibi kirmizi oje
-
nereli bu erkek arkadas ?
Benim baba yabancı, o da ingiltereden tek başına kalkıp zonguldak ereğliye gelmiş, annemide tek başına istemiş. Dedem tabi cok kızmış, babamı evden kovmak istemiş hatta ama babam direnmiş, inat etmiş kızınızı seviyorum alacağım diye, dedemde tabi daha fazla karşı çıkmamış.
Yani çok sorun yaşanmamış aslında, yinede sevgiliniz ailesine anlatsın bizde usulun boyle oldugunu, gelmeleri gerektigini..
Annemle babamın ailesi düğün hariç hiç bir araya gelmemiş birde :)
Aşk işte...
Yani karşımdakini seviyorsam,istiyorsam, ben de nişanı gereksiz bulanlardanım.Öte yandan ,adama, ben istiyorum,beni mutlu etmek için yap diyin.
Alman, Avusturyalı vb ise ailesi muhtemelen uçak bileti parasına kıyamaz, tanışmaya tek gelir.
Bizde şöyle bir durum var, sevgilimin ailesiyle bağı yok pek, akrabaları filan var ama onlara ne diyecek bilmiyoruz. Ben söyliyim istersen diyo ama gelmezler diyo. Ailemin öyle tek başına dikilse bizimkiler de bozulur, benim ailem kabul etti yabancı damat fikrini öyle ırkçı değillerdir hatta espri dahi yapıyolar ama babam başından beri biraz temkinli duruyor haklı olarak..
canım deşifre olmamak için söylemiyim, ama farklılık olsa da bize uzak bir kültür değil pek..
Benimde babamın aile bağı yokmuş o zamanlar, annesi zaten babamı 10-12 yaşlarında yurtdışına yollamış, yıllarca ayrı buyumuş..
Dedem çok katı bi adamdı benim, dedem bile babamın tek gelmesine ses cıkarmayıp annemi verdiyse, sizin babanızında mutlaka ikna olucagını dusunuyorum..
Cok onemli seyler degil, onemli olan senin evlenicegin kişi, ailesiyle yakın degilse zaten hic muhim degil bence. Sen bi annene babana soyle bu durumu bence.
peki . benim kuzenimde yabanci biriyle evli aileler arasinda bi sorun yok ama aileden aileye degisir . seni tek basina istemeye gelse ailen kabul etmezmi
Ya 3 kisinin bilet parasini da karsilayamiyosa evlenme maddi durumu duzelene kadar.. Bizim adetimiz bu gelecek ailen dersin ugrassin biraz. Baban yabanci damat fikrini kabul ederek buyukluk etmis, bi de iyice boynunu bukme adaminUçak biletimiz malesef çok pahalı, kıyamamak da değil, hakikaten çöker çocuk hepsini ödese..
Ben çok seviyorum, ailem de farkında, sen onunla çadırda da yaşarsın diyorlar ama ben onların da gönlünce olsun istiyorum, bana kalsa sorun değil..
Çok içim rahatladı şu an..
Benim babam karaktere çok önem veren biridir ve erkek arkadaşım tam onun seveceği biri..
Annem biliyo bu durumu ama babama söylemedik henüz..
Gelince çocuk geldi senle tanışmaya desek o da yanında yüzük getirse, tanışsa filan sonra yüzük merasimi mi yapsak aile arasında
Canim mesela ben azeriyim esim turk.sevgilin nereli???Yabancıyla evlenen arkadaşlar,
Ailelerin tanışması bir araya gelmesi isteme vs nasıl oldu? Benim erkek arkadaşım istemeye tek gelmeyi düşünüyor. Napicam bilmiyorum
Ya 3 kisinin bilet parasini da karsilayamiyosa evlenme maddi durumu duzelene kadar.. Bizim adetimiz bu gelecek ailen dersin ugrassin biraz. Baban yabanci damat fikrini kabul ederek buyukluk etmis, bi de iyice boynunu bukme adamin
Sen nisanlisina baski yap o da ailesine baski yapsin gelsinler yani niye gelinmiyor sormamis bile daha niye hemen kabulleniyosunCanım biletlerimiz pahalı, evet ama ödese dahi onlar gelmedikten sonra napıcam ki ben
Babam üzülsün hiç istemiyorum ama o kadar arada kaldım ki..
Annem konuya aşina o sorun etmez ama babamdan şüpheliyim...
Yani en iyi ihtimal tamam dese dahi sanki çok üzülür gibi geliyo,
Babam biraz da dediğim dediktir ama bana kıyamaz nihayetinde onun da iyi olduğunu görünce içi ısınır diye düşünüyorum..
Bence gelmeden söyleyin siz, guzelce konuşun. Babanız haksız degil, sonucta her aile kızını usulune uygun, en iyi en kusursuz sekilde evlendirmek ister, eksiksiz olsun ister.
Olur boyle ufak puruzler, siz simdiden konusun babanızla, boyle boyle bir sorun var, ailesiyle bağı yok, tek başına gelebilir tanışmak için diye alıştırın biraz..
Ama benim dedem ses cıkarmadıgına gore sizin babanızda razı olur, dedem sofrada tuz olmasa o sofrayı fırlatan biriydi, herseyin eksiksiz kusursuz olmasını beklerdi, cok kufurbaz cok aksi hatta şiddet uygulayan biriydi, dusunun artık bu adam razı geldi ve sonradan babamın cesaretine hayran kalıp cok sevdi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?