Erkek İnfertilitesi Eşi yakın zamanda varikosel ameliyatı olanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Melekadennnn

Mucizeyi Bekleyenlerden...
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2019
139
105
53
32
Arkadaşlar , yakın süreç içerisinde eşi varikosel ameliyatı olan varsa bu konunun altında bulusal süreçleri , izlenimleri birbirimize anlatalım.

Merhabalar benim esimde gecen sene olmustu . Degerleri cok dusuktu. Ameliyattan sonda yukseldi cok sukur iyi su an .

Eşim dün ameliyat oldu , sperm degerinize baktirdinizmi yükselme varmı, burda ameliyattan önceki değeri neydi
Çok geçmiş olsun M Melekadennnn
Hemen toparlar inşallah.
Hayır baktırmadık, ne durumda bilmiyoruz.
Ameliyattan önce morfoloji 0-1 arasında değişiyordu. Sayı ml 7-8 milyon, toplamda da 15-16 milyon civarıydı. Hızlarda aynı şekilde hep düşüktü. Ameliyattan sonra gıda takviyeleri,klomen, macun kullandı. Şuan bir şey kullanmıyor. Biraz oluruna bırakmış durumdayız açıkcası. Doktorumuzda 6 aydan sonra gebelik olabilir dedi. 1 aydır falan incir ve ceviz yiyoruz hergün.

Grcmis olsun. Ameliyattan sonra duzelir degerleri esinizin sıkıntı yapmayinbenim esimde ameliyattan once de 1 keciboynuzu kuru yaptim . Duzenli yemedi esim. Ameliyattan sonra da bir kac hafta devam ettik tabi esim icmek istemedi bebek gibi ik vik yapip midesini bulandiriyordu . Onun yaninda da caksir koku suyu diye aktardan aldigimiz bi su gibi biseydi . Onu veriyordum .duzenli devsm etmedik ona da tabi . Ayriyeten doktorun kendi verdigi ilaci aliyordu . Ameliyattan 3 ay sonra degerlere baktirdik cok sukur yukselme olmustu . Ondan sonra biseye devam etmedik . 6 milyondan 15 milyona cikti 3 ay sonra ameliyattan sonra

Size de geçmiş olsun.
Açıkcası eşimde bende artık uğraşmaktan sıkıldık. Ameliyattan önce de kürler gıda takviyeleri vs kullandı. Uğraştık, çabaladık. Yorulmuş durumdayız şuanda. İlla test verelim değerine baktıralım diye üstüne de gitmek istemiyorum. Hemen morali bozuluyor, takıyor kafasına. Umarım bizde de düzelme olmuştur.

Insallah duzelme olmustur . Benim esimin bide ileri derecede varikoseldi . Agri falan yapıyordu. Bacagina vuruyordu agrisi .Cok sukur ameliyattan sonra agrisi falan da kalmadi. Pes etmeyin hicbir sekilde siz esinize moral verin m erkekler bizden daha cok kafalarina takiyorlar ama belli etmiyorlar . motive etmek moralini yuksek tutmak sizin elinizde ölümden baska herseyin caresi vardir mutlaka

Bizde ağrı falan olmadı çok şükür.
Her zaman moral veriyorum destek oluyorum ama şu yeme içme konusunda artık bunaltmak istemiyorum.
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum. Allah büyük elbet vardır vakti zamanı.

Zorla yediriyordumhatta kendimde içiyordum ara ara icmiyordu

Arkadaşlar biz hiç kür falan kullanmadan ilk önce testlerimizi yaptırdık. Ben ilk önce sorun bende zannettim bende değilmiş eşinden sperm örneği alacağız dediler. Sonra 2 kere sperm sayımı yapıldı 0 bazen de 1-2. Olduğumuz yerdeki doktorlar hep tüp bebek önerdi. Sonra başka bı doktora gösterdim oda renkli doblör çekelim varikosel olabilir dedi. Dedigi gibide sol da 3.8 mm , sağda 2.7 mm varikosel çıktı. Soldaki çok büyük dedi zaten en fazla 4 mm oluyormuş. Oda tüp bebek dedi. Varikosel ameliyatı olsa bile yükselme olmayabilir dedi. Dedim hocam başka yöntem yokmu. Bu konuda çok iyi bildiğim iki tane doktor var dedi. Özel . Bende önemli değil yeterki düzelsin dedim. Bize o zaman direk Kaan Aydos 'a gidin Ankara da dedi. Ta Ağustos ayında randevu aldım Kaan Bey'e sıra kasim ayının ilk başlarında geldi çok dolu. Geçen hafta gittik. Kendiside ultrasonla baktı. Ailenizde çocuğu olmayan varmı dedi eşime, herkesin çocuğu var olmayan yok dedi. İlk önce mutlaka varikosel ameliyatını olacaksın dedi. Sonra özel bir teste gönderdi sperm genlerine bakılması için acaba doğuştan mı böyle yoksa sonradanmi olmuş onu araştıralım dedi. Ve internette olsun ya da diğer doktorlar olsun keciboynuzu kürü öneriyorlar yemeyin dedi , bide bı ottan daha bahsetti. Sonra bize her gün nohut yesin dedi hergun. Kuru incir , kuru siyah üzüm , havuç dedi haricinde kür falan yapmayın dedi. Varikosel olan kişide keçiboynuzu daha da çok sperm sayimini sıfırlarmis. Şimdi 5 aralikta hormon testi sonuçlarıyla sperm geni sonuçlarını Kaan hocaya mail aticaz hangi ilacı verirse yada ne yapın derse onu yapicaz. Bı doktorlar birlikte ilerlemek en mantıklısı. Bence zaten kafanıza göre her duyduğuna internette her yazana inanmayın.

Yedirmeyin aksine daha da dusuruyorsunuz. Benim esimdede hiç ağrı olmadı. Ama varikoseli çok büyüktü
Ama bizim degerler cok sukur duzeldi . 3 ay sonra test vermistik .5 milyondan 15 milyon olmustu esimin doktoru bile sasirmisti bu kadar artmasina :)normalde 6 ay sonra bakin diyorlar degerlere . Biz sonra devam etmedik zaten :) onlarin da etksii oldugunu dusunuyorum . Ben de o ara kendime baktirmistim herhangi bir sorun varsa erkenden mudahale edelim diye .gittigim her doktor hicbirseyin yok diyorlardi. En son 2 ay once gittigim bahcecideki doktor yumurta rezervimin azaldigini soyledi bize .

Yumurta icin soğan suyu ve incir kürü var. Onu uygulayın.

Her doktor ayrı birşey söylüyor gerçekten.
Ameliyattan sonra 3 ay boyunca keçiboynuzu özü üzüm çekirdeği tozu ve propolis arı sütünden macun yedi eşim doktor önerisiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…