• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi yurt dışına giden var mı?

Humeyra000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Mart 2018
242
222
103
31
Merhaba öncelikle iyi akşamlar hanımlar. Ben 1 senelik evliyim ve 4 aylık hamileyim. Bu aralar eşimin işleri yoğun ve gürcistanda aldıkları bir iş dolayısıyla gitmek istiyor. Bana alttan alttan söylemeye çalışıyor. Farkediyorum tabii eğer git dersem hemen toplar valizi gider. Çünkü orda aldığı maaşın 2,5 katını alacak. Çocuğumuzun geleceği için diyor haklı da. Ama ben 1 sene nasıl uzak kalırım. Hamileyim. Zor günlerim kapıda. Yere bile eğilemeyeceğim günler gelecek yanımda bir çorabımı bile giydiren bi kocam olmayacak mı. Annemlerde kalırsın diyor. Ama ben istemiyorum. Kendi evimi düzenimi bırakıp kaynanamda kalamam. Kayınpederimin yanında asla rahat olamam. Üstelik kısa bir süre de değil. En az 1 sene. Eşimi kırmakta istemiyorum. Oda bizim geleceğimiz için uğraşıyor. Ama siz olsanız ne yapardınız. Kendi ailemde yakınımda. Ama kendi düzenimi seviyorum. Tek başınıza kalırmıydınız yoksa bir sene kaynananızla oturmayı kabul edermiydiniz

Tek başıma tabi ki kalırım ağırlaştigim dönemde de annemi cagirirdim arada gelirdi vs ha seviyorsan kv de arada destek verebilir...ama kimse git annemde yaşa diyemezdi.

Para önemli ama o kadar da değil. Ben olsam gitmesini istemem bu süreçte. 2-3 ay olsa neyse ama en az 1 sene diyorsunuz. Siz yanında gidemez misiniz?

Gitmesini ister miydim , istemez miydim bilemiyorum .. empati yapamadım bu konuda .. ama anlattıklarınıza göre eşiniz çok istiyor gitmeyi .. gitmezse huzursuzluk yaşayacaksınız ne kadar mutlu olursunuz ?

Para önemli ama o kadar da değil. Ben olsam gitmesini istemem bu süreçte. 2-3 ay olsa neyse ama en az 1 sene diyorsunuz. Siz yanında gidemez misiniz?

Malesef orda oturma izni olmadığı için eşini götüremiyor

Hamilelik donemi olduğu ve doğuma da denk geleceği için iyi düşünmek lazım

Bu yorumum genel anlamda uzak kalmaya: insan ne olsa alışıyor. Teknoloji cağındayız. Her gün görüntülü konuşabilirsiniz. Ciddi maddi birikim sizi rahatlatır. Hem her ay haftasonu ve doğum zamanı da eşiniz yanınıza gelebilir. Çok uzak değil bi Amerika ya da Uzak Asya gibi 10 saatlik uçuş 7 saat fark yok.

Olumlu yanlarını tartmaya çalışın. Değer mi diye.. Hem eşinize kariyer fırsatı hem maaş farkı ... anneniz kız kardeşiniz kuzeniniz vs olamaz mı belli aralıkla onlar yanınıza kalmaya gelse? ya da siz esinizle gitseniz macera olur :)

Alışırsınız aslında ama razı değilseniz zor geçer.

Yaa senin hayallerini yerim:) 8 aylık hamileyim ne çorba yapan ne de eğilip çorabımı giydiren bir koca oldu benimki :D
Sorununa gelecek olursak her şey para demek değil destek çok önemli cidden, hastane kontrolüne giderken bile eşini istiyo insan yanında, ki siz 1 yıl diyorsunuz muhtemelen doğum yapacak bebeğe de bir süre kendiniz bakacaksınız zor olur sizin için ve yıpranırsınız. Illa gidecekse de kendi evinizde kalın tabi ki, madem kendi ailenizle de yakınsınız ilerleyen aylarda anneniz size yardımcı olur

Gürcistan'ın neresi? Batum veya Tiflis falansa kalkıp gidin. Hele de Batumsa Türkiye'de hissedersiniz kendinizi, boşuna LazVegas demiyorlar.

Oturum vs diye yemesin eşiniz sizi, tek girişte vizesiz 1 yıl kalabiliyor Türk vatandaşları.

Eskiden 90gündü, 2015ten beri 1 yıl diye biliyorum.

Hiç araştırmadan "sen gelemiyorsun, anamla otur" diyen adam hiçbir yere gidemezdi, resmen gidip tek takılmak istiyor bana kalırsa.

benim eşim y.dışında çalışıyor. şuan düzen oturtmaya çalışıyor bizde gideceğiz yanına. daha önce bizim gidemeyeceğimiz bir yerde de çalıştı. ama orada çalışma düzeni 6hafta iş+2 hafta izin şeklindeydi zorlanmadık. benim hamileliğimi öğrendiğimizde de ülke değiştirme aşamasındaydık. düzen kurulana kadar 2,5 ay kadar ayrı kaldık. yani bizim düzenimiz bu oldu. bi birlikteyiz bi ayrı. ben alıştım galiba zorlanmıyorum.
bu 1 yılda ne kadar izin kullanabilecek? gürcistan kimlikle bile gidebildiğimiz bir ülke ama neresinde çalışacak? bunalırsanız uçağa atlayıp gezmeye gidebilecek misiniz? birazda bunlarla alakalı bence cevap. geleceğimiz diyorsunuz orada çok haklı eşiniz bebek geliyor, bezden, mamaya, arabasına herşeyin fiyatı aldı başını gitti. inşaat işindeyse eşiniz o 1 sene lafına hiç güvenmeyin. 1 aylığına işleri denetlemeye diye gönderip 4 ay geri yollamadıklarını biliyorum eşimi.

ben yurt dışına gittim eşim burda kaldı bir yıldan az bir süre. daha uzak bir mesafeydi. eşim arada ziyaret etti

insan alışıyor
Ama çocukla ne olur bilemem biz hep erteledin düzen olmadığı için ve ben de çalıştığım icin

bence denemeye değer ve alışılır
Ama siz kendi isteğinize ve artı eksisine bakın

benim eşim y.dışında çalışıyor. şuan düzen oturtmaya çalışıyor bizde gideceğiz yanına. daha önce bizim gidemeyeceğimiz bir yerde de çalıştı. ama orada çalışma düzeni 6hafta iş+2 hafta izin şeklindeydi zorlanmadık. benim hamileliğimi öğrendiğimizde de ülke değiştirme aşamasındaydık. düzen kurulana kadar 2,5 ay kadar ayrı kaldık. yani bizim düzenimiz bu oldu. bi birlikteyiz bi ayrı. ben alıştım galiba zorlanmıyorum.
bu 1 yılda ne kadar izin kullanabilecek? gürcistan kimlikle bile gidebildiğimiz bir ülke ama neresinde çalışacak? bunalırsanız uçağa atlayıp gezmeye gidebilecek misiniz? birazda bunlarla alakalı bence cevap. geleceğimiz diyorsunuz orada çok haklı eşiniz bebek geliyor, bezden, mamaya, arabasına herşeyin fiyatı aldı başını gitti. inşaat işindeyse eşiniz o 1 sene lafına hiç güvenmeyin. 1 aylığına işleri denetlemeye diye gönderip 4 ay geri yollamadıklarını biliyorum eşimi.
Evet malesef inşaat işi. Şantiyede olması gerekiyor sürekli. İzinkonusunu da şuan belli olan bişey değil. Ayda bir kez gelse razıyım artık. Önemli olan mesafe değil işlerin yoğun olup olmaması galiba.

Hamilelik dönemi yanınızda olması önemli tabii. Her hamilelik farklıdır ama benim hiç kendi çorabımi giyemedigim zamanlar olmadi ki 22 kilo alıp top gibi olmuştum. Burda tek sorun kendi başınıza kalırsanız acil bir durumda ne yapacaksınız? Doguma yakın ailenize gitmeniz gerekir bence.

Evet malesef inşaat işi. Şantiyede olması gerekiyor sürekli. İzinkonusunu da şuan belli olan bişey değil. Ayda bir kez gelse razıyım artık. Önemli olan mesafe değil işlerin yoğun olup olmaması galiba.

gürcistanın neresinde olduğuna bağlı galiba birazda. tiflisteki baraj projesi için aramışlardı eşimi. dağ başında siz gelemezsiniz, orada düzen kuramayız diye kabul etmemişti. şehre yakın bir yerse o meşgul olsa bile siz gidersiniz ziyarete denge sağlarsınız. şehre yakın bir yerse siz teklif etmeden eşinizin sende gelirsin rahat ol demesi lazımdı gerçi. bebek konusunda size yardımcı olacak kişiler varsa zorlanmayabilirsiniz. bebekten sonra insan yardım istemek dışında kocasıyla çokta muhattap olamıyor zaten.
ayda bir gelse razıyım demişsiniz çalışacağı yerli bir şirketse o iş çok zor. senede 2 defa 15 gün izin en iyi ihtimalle.

O bir sene olmaz sonra iki sene sonra bitmez üç sene. Hiç gitmesin. Lanet olsun parasına. Önemli olan evliliğinizin düzeni. Huzur önemli. Hiç gönderme.

Malesef orda oturma izni olmadığı için eşini götüremiyor
Gürcistan'a elini kolunu sallayan pasaportsuz bile girebiliyor ki .
Siz de gidin, bir ev tutun ona yakın. 3 ayda bir Türkiye'ye giriş çıkış yaparsınız.
Olmaz mı ki?
Ayrıca neden kaynananda yasayasin? Evinde durursun onlar zorlanırsan evine yardıma gelirler.
Daha yeni hamile olmasan 'Bencebir sene çok uzun bir zaman değil, farzet ki askere gitti' falan diyeceğim ama seni en zor zamanlarında yalnız bırakmadı hiç iyi olmaz.
Ya sen de git, ya onu gonderme

Tek başınıza kalırmıydınız yoksa bir sene kaynananızla oturmayı kabul edermiydiniz

ailenin yanında neden kalmıyorsun?

ben kaldım 1 sene ailemin yanında ama bizim durumumuz mecburiydi. benim evim tek başıma çocuğumla kalabileceğim bir yerde olmadığından 1 sene evimi bile görmedim.

çocuğunun ilk zamanlarını kaçırmış olacak ve bu da baba-çocuk arasındaki bağlanmayı etkiler diye düşünüyorum.

giderse eşin, bence doğumdan sonra 2 ay daha ailenin evinde kalıp kendi evine geçmen en iyisi olur, hem yakınlarmış da.

Bana pek doğru gelmedi.
Kendi adıma söylemem gerekirse aç kalırım yinede 1 sene ayrı kalmayı kabul etmem.

Çevremde bir kaç tane o kafada insanlar var 1 sene diye gidip 15 seneye yakın kalan.
Bayramdan bayrama geliyorlar.
Artık oralarda ne oluyorsa adamlar dönmeyi unutuyorlar.

Back
X