Eşim 2. Çocuk Istemiyor :(

Ne yani, baba sevgi boslunu kardes sevgisi ile mi dolduracaktin? Madem esin çoçuga zaman ayirmiyor, niye bir ikinci çoçugun ayni seyi yasamasini istiyorsun?

Senin yaptigin bencillikten baska birsey degil. O içindeki cani bir sefer bile düsünmüslügün yok. Onun psikolojisini düsündügün yok. Gerçekten çok sinirlendim. O çoçugun simdi ne suçu var, babasinin onu istemedigi bir ailede doguyor!! Yemin ederim, esinin sana her söyledigi lafi hak ediyorsun!

aldirmayin gunahtir bakin sizi aile diye secmis o can,taaa nerelerden cana gelmis size tutunmus..kiymayin nolur..ilk cocugun kuculmusleriyle buyuyor zaten ikinciler..benim kardesimin hic masrafi olmazdi,hem benden kalanlarla buyudu canim kardesim..annemde cok aldirmak istemis kardesimi,hep ruyasinda aldirma dendigi icin aldirmaktan vazgecmis..simdi iyiki dogurmusum der kardesimi..acik yureklilikle sunu da soyleyim bende de hayirlidir kardesim..ummadiginiz anda geldiyse yavrunuz vardir bi sebebi kiymayin melege..

Ama korunuyormus ki K kararsiz_2013

Çocuğun bu deviri eski deviri mi olur. Bi arkadaş yazmış bu devirde 2. Çocuk zor diye. Allah aşkına niye doğal anne baba olmayı unuttuk. O çocuk çok da güzel büyür. Ailenin imkanları neyse onunla büyür. Her çocuk özel okuyacak marka giyecek diye bir kural yok. Anne baba olalım onların yanında olalım gözlerinin içine bakıp gülümsemeyi ihmal etmeyelim sevelim onları budur! Arkadaşım yakın zamanda bi ark doğum yaptı, onun eşi de aynı tepkiyi vermiş haberi duyunca, ki bunlar zengin insanlar. Şimdi bebeğim diye ölüyo adam. Sen üzülme tatlı tatlı konuş ikna olur kocan. Benim annemde istenmeyen bebekmiş:) anne babaya en hayırlı evlat da o olmuş:))

suçu yok o yüzden aldırılsın mı

KK'üne sorarsan hepsi korunuyor canim. Bu ülkedeki yeni dogan bebeklerin %90ini korunurken doguyor

bende önceden senin gibi düşünürdüm ta ki geçen seneye kadar.kızıma hamile kalınca anladım ki bizim korunmamız ya da doktorların sizin çocuğunuz olmaz demesi falan hepsi hikaya.Allah ol deyince bitmiştir.

Sağlık sorunu ya da aşırı bi maddi güçlük yoksa kürtaja karşıyım ben korunurken oldu mazeret değil beceremiyosan cift taraflı korunun daha olmadı tüplerini baglat

Bir cocugun yasamasindan cok kaliteli yasamasindan yanayim. Baba ilgisiz, sevgisiz, istenmeyen bir cocuk olacagina dogmamasi daha hayirli olabilir. Cocuk da tek tarafin karariyla dunyaya getirilmiyor.

Bu sitede istenmeyen gebelik yasayan kadinlarin geneli korundugu halde oluyor nedense. Bu da cok garip. Ya sizler korunmayi bilmiyorsunuz, ya da esinizi, bizi yiyorsunuz burda. Cocuk istemiyorsaniz dogru korunun.

Kendi canindan bisey icin nasil ólsun diyebilir bi insan ya?( bi aldir demek óldur demektir benim gozumde)
Bu bildigin evdeki oturan minik yavrumuzu git bi hancerin altina yatir óldur der gibi bisey.

Bence uzunca bi konusma lazim bunun icin belki maddi olarak yetersiz gelecegini dusunuyor adam veya manevi olarak eksik verecegini dusunuyor kendince sebebleri vardir oldu bikere nasilsa kendi kendine iyi kotu buyur ammann yapmiyor demekki sizde bunları konusup yeter limisiniz degil misiniz onu konusun cidden sartlariniz 2. Cocugu kaldiramicaksa gebeligin sonlanmasi malesef mantikli karar kaliyor

Korunma derken geri çekilmeyi de korunma sayan var.Bir kadın sayfalarca savundu burada bir gün.

Iyide, niyeses hep böyle mutsuz ailelerde hersey "kaza" ile oluyor. O kadar insan yillar deniyor bir bebek için, bu tip ailelerde ne hikmetse pat diye bebek oluveriyor. Yani elbette bazen korunurken hamile kalabilirsin fakat normalde bu %1'dir. Kk'de okudugum her hikayede "biz korunuyorduk" oluyor.

Ki korunma bile iyi yapilmasi gereken birsey. Sen mesela hapini her gün zamaninda almazsan korunmus olmuyorsun. Esin geri çekilirse korunmus olmuyorsun,..

Ve ne bilim, konu sahibin bastan konusmasi bu bebegi istiyerek yaptigi gibi görünüyor.

artık orasını konu sahibi bilecek.sonuçta o bebeği taşıyacak olan,kocasıyla anlaşmazlığa düşmüş olan o.

suçu yok o yüzden aldırılsın mı

Sevde bunun cevabini çok güzel verdi. Benim içinde bir çoçugun yasamasi degil, kaliteli yasamasi önemli. Ne hikayeler okuyoruz "keske annem ölse, keske babam ölse",.. mutsuz ailelerde yasayan çoçuklar, baskili bir ailede yasayan,.. yani bir çoçugun dogmasi her zaman dogru bir karar degil.

Bu konudada konu sahibi kürtajmi yapsin? Bilemiyorum, bu tavsiyeyi veremiyorum, konu sahibini yada esini yeterici tanimiyorum. Benim daha çok savundugum, bu bebek hiç olmamaliydi. Sonuçta bir can söz konusu. Ilk çoçugu bile baba sevgisinden mahrum kaliyor, 2inci çoçuk niye bunu yasasin? Ondan sonrada "tek basima iki çoçuga bakamiyorum" oluyor. Eh tek basina o çoçugun olmasina karar verirken iyidi degilmi?

Asil benim istedigim, insanlarin azicik bebek yapmadan önce bi düsünmelerini. O bebegi neden yapiyorlar? O bebek saglam bir ailede büyücekmi? Saglam bir psikolojisi olacak mi? Maddi manevi o bebege en iyi sekilde bakilcak mi? Ben istiyorum ki tüm bebekler, çoçuklar huzurlu, mutlu ailelerde büyüsün diye fakat bu elbette bir utopya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…