Eşim abartmıyor mu?

sonuç olarak eşin cimri değil.. anladığı için gereksiz geliyor daha gerekli şeylere harca paranı diyor.. ha bu gerekliliğide kendi bakış açısına göre söylüyor..
Ama o bunları dedikce çekiniyorum ben de su kıyafeti alıcam demeye

Yahu sen kendin anlattığın halde bana bile gereksiz geldi eşini dinlesek ne diyecek kimbilir. Yerinde olsam sana gereksiz gelebilir ama ben kullanınca saçlarımı daha sağlıklı hissediyorum diye açıkla adama. İndirim zamanlarında stokluyorum de, ben öyle yaparım çünkü eşiminde işine gelir . Benim Esim makyajı sever kozmetigime karismaz ama sevmeyen kişilerin eşlerinden duyuyorum gerçekten can sıkıcı olabiliyorlar her şeye karışmak gibi.

Biliyorum çalışmak oldugunu çabalıyorum da ise girmek icin. Evde durunca her sey buyuyebiliyor. Siz çalışıyor musunuz?
Evet çalışıyorum.Ama çalışmadığım bi dönem oldu insan saracak yer arıyor o psikolojiyi biliyorum.Eşinizde kendince haklı bu kozmetik konusunu zaten her türlü abartı buluyor çoğu.Takmayın çok almayın bi süre bence.Hani kıyafetinize falan laf etse cimri diyeceğim de öyle bi durum yok anladığım kadarıyla.
İnşallah en kısa sürede iş bulursunuz

Cuk diye oturdu yalnız konuya =) iste tam daa bu mantık

Bebegim sen bir ruj sürem demiyon ki masallah cesit cesit sende :)

Makyaj yapan insanın 1 veya 2 ruju olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Konu sahibi eşiniz ya parayı, ya da belirttiğiniz şekilde kaliteli ve az almak yerine tam tersini yapmanızı- kendi fikrine göre elbette- dert ediyor gibi.

Kişisel bakım ürünlerinize, özellikle bu meblağlarda, karışma hakkı olmadığını düşünüyorum.

Hayır tamamen alma sürme diyor . Saçını yipratirsan isiyla o kremler ise yaramaz diyor. Ben de sizin gibi düşünüyorum . Niye zzitlastigini da anlamıyorum . Ben nasıl açıklayacağım ki bi erkege cesit cesit ruju? sizce ne yapmalıyım ?

Kıyafet konusunda da gel sana sunu alalım cok nadir der. Ben isteyince de kac tl falan diye şakalar yapar.

Bence diğer harcamalar konusunda onun fikrine değer verdiğinizi, elbette gelirinizle ilgili tasarruf sahibi olduğunu, ancak bu tarz kişisel bakım harcamalarıyla ilgili sizin kadar bilgi ve tecrübe sahibi olmadığını ve kişisel harcamalar olduğunu, o yüzden bu konuda iradenin sizde olduğunu belirtin açıkça.

Eğer gelirimize oranla fazla bir harcama yaptığımı düşünürsen bunu belirtirsin, ben de bana göre öncelikli olanları alır, diğerlerini diğer aya bırakırım diyebilirsiniz.

Yani onu ilgilendirmiyor bana göre. O 3 farklı saç spreyini kişisel bakımı için gerekli görse ve alsa bu da sizi ilgilendirmez.

Eşiniz fazla tutumlu bence , tek kişi çalışıyor bu yüzden böyle yapıyor olabilir. Bir işe girene kadar siz de biraz dikkatli olun.

Tabi ki esine hesap vereceksin onun emegini harciyosun ve gercekten de gereksiz seylere 6 7 cesit ruj almasan ölmezsin mesela adam senden biraz tutumlu olmani bekliyor cokta hakli. Bende calismiyorum evdeyim ama gidip hic kendi sahsima o kadar alisveris yapmiyorum gerekte yok adam aksama kadar benim susum icin calismiyor biraz anlayisli olmak lazim

Siz de evde çalışmıyor musunuz? Ne demek adamın emeğini harcamak?

Eşiniz de sizin emeğinizi harcıyor o halde. Ki günde 18 saat çalışsa bir çocuk bakımıyla yarışamaz mesela.

Bu kadar hor görmeyin kendinizi. O ortak geliriniz. Sizin de hakkınız eşit.

yahu ne buyuk derdiniz var...ne diyeyim..
objektifim de bilemiyorim..
bence siz cok alingansiniz..
calisamadiginiz icin esinizin parasiyla birseyler yaparken skiliyorsunuz..
onun size karsi sozledigi her laf caninizi yakiyor..
cok makyaj yapan biri degilseniz cesit cesit almayin..yada sacinizi fonleyip fonleyip yaktiktan sonra bakim yapmanin amaci ne..
bilmiyorum kardes...ama kuruntu yapiyosun...
can sikintisi senin ki..esiniz cimri falan degil..
cimri olan biriyle hic karsilasmamissiniz anlasilan...
esiniz cimri olsaydo biral uc cesitini urunun kendisini gormezdiniz..
size ek kartini vermezdi..
bide kiyafet alin bakalim yine ayni seyimi diyecek..
sana ihtiyacini al diyor...
bilmiyorum ya su halimize sukursuzlugumuze su aptalca ihtiyaclarimiza bakinca cok uzuliyorum..
dertsizlik dert olmus basimiza..
issizlikten cok isim var der olmusuz..
cocuklarina ayda bir defa bile kofte yedirememek mi
iki cesit ruj alamamak mk
yiyiecek bir lokma ekmek bulamamak mi
her ayri islevli sac kremi alamamak mi
parasi olmadigi icin aksam eve eli bos donmek mi
uc cesit allik mi kremmi jel mi maske mi....
dert ne???????
rahatlik mi dert....bence oyle....

kisaca senin canin skilmis utopikuye...
bence biraz otur dusun...
he bu arada muslumanin muslumana cimri demesi cazi degil...ki sen onun esisin..
esin hakkinda konusurken bu sekilde konusman hemde bu konu icin bence hos degil...
kimilerine gore cok derdin olabilir..bana gorede hic bir derdin yok..
elestiriye acik olma ihtimaline karsi bu yorumu yaptim..
yani elestiriye acik olmasan boyle bir platformada dert yanmaktan cekinirdin zaten dimi...
neyse Allah yardimcin olsun ne diyim...isin zor..

kalvye hatalarim icin kusura bakmayin bu arada arkadaslar..

Gereksiz bulduğu için saçma geliyor alışverişiniz. Neden 2-3 çeşit uygun olan bir taneyi alın sizde. Hem haklı yönüde var kozmetiklee kimyasal barındırıyor. Ben hiç krem kullanmam maskede almam dışardan. Kendi imkanımla aktardan aldığım şeylerle hazırlarım çok daha sağlıklı. Akşamları gülsuyuyla silerim yüzümü.
Eşimde bana iyi yapıyorsun cildini yıpratma kırışırsın diyor haklıda karısıyım sonuçta bi 10 yıl sonra kozmetikten yorulmuş bir cildim olsun istemem onun yanında

Bakın bunlar kişisel fikirler. Ben de aktarlardaki ürünlerin neredeyse hepsinin uydurma ve koku eklenmiş ürünler olduğunu, merdiven altı üretim yerleri yüzünden cilde ve saça uzun vadede zarar verdiğini biliyorum ve düşünüyorum.

Ama bu benim fikrim ve kişisel tercihim. Ben size karışamam, konu sahibinin eşi de konu sahibine karışamaz. Kişisel bakımı hakkında tasarruf hakkına sahiptir.

Yani 2 3 çeşit ruj nasıl gereksiz olabilir ki? Düzenli makyaj yapan insanın oldukça çeşitli ruju olur, veya saçını sürekli şekillendiren insanın çeşit çeşit ürünü olabilir. Bu eşi ne kadar ilgilendirir? Kişisel alanlara saygı göstermek gerek.

Tabi ki ortak gelirimiz ama ben gidipte kendi keyfime o sekilde alisveriis yapmam banada sacma geliyor acikcasi cunku o kendi sahsina her ay o kadar para harcamiyordur.9 aylik.bebegimiz var. Kendimi hor gormek degil mesela 3 4 cesit allik alacagima o parayla bebegime biseyler aliyorum gereksiz olmuyor o zaman hem onun emegine saygi gosteriyorum hem kendi emegime.

Bu gelire ve kişisel ihtiyaca göre değişir. Size göre 3 ruj gerekmez, başkasına ise yetmez.

Bu durumda kendinize hiçbir şey almayın, hep çocuğunuza alın. Olmaz, bu da doğru değil. Sizin de keyfi harcamalarınız olacak, eşinizin de. Eğer bütçe kısıtlıysa o tamamen ayrı bir konu zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…