Eşim abartmıyor mu?

Çeşit delisiyim diyorsun ne gerek var yani 4 çeşite. Ben olsam bende tepki gösterirdim. Eşin cimri değil bence tutumlu ve sen böyle yaptıgın sürece adam da tutumlu olmakta haklı.

cidden merak ettim kaç tane var

adam zıtlaşmıyor esasen

saçını yıpratırsan ne sürersen sür toparlanmaz diyor ki bu doğru bir şey

ya da çeşit çeşit ruj acaba onda ne hissettiriyor

yani emin olun ki o pembenin tonlarını hiçbir erkek ve eşiniz de fark etmiyor

öpmeye kalksam dudağıma bulaşır diye düşünüyor o sadece

uzaktan bakınca hoş olsa da yakındaki için ben rujlu dudakların çekici gelmediği düşüncesindeyim

adama bunları açıkça bir sorun

abartmadan alışveriş yapın bence
bittikçe alırsınız belki adam maddi olarak sıkışıyordur

siz çalışınca istediğinizi yapın

cidden merak ettim kaç tane var

Bana mi soruyorsunuz kisisel olarak anlayamadim ancak genel cevap vereyim.

Duzenli makyaj yapan insanin 1 renk ruju olmasi gercekci degil. Veya makyaj konusunda sabit bir tarzi vardir, atiyorum renksiz veya kirmizi ruja takintilidir o sebeple yoktur.

Bu baslikta allik, ruj ve farla ilgili bir seyler okudum ve cok sasirdim acikcasi. Kimsenin makyaj yapmasi gerekmiyor ancak gozlem yetenegi de dusuk bana gore. Ben sadece etrafima bakarak bu soruya cevap veriyorum.

Alligin da 60 cesit tonu olur, rujun da. Alligin moru mu olur denmis, tabi ki olur. Bronzu olur, turuncusu, kirmizisi, pembesi, seftalisi vs. Mesela yesil kiyafete de yesil far surulmez ama o ayri bir hikaye.

Burada sorun su ki, siz kendi kisisel tercihinizi genele yayiyorsunuz. Siz makyaj yapmiyorsunuzdur, sevmiyorsunuzdur ama bu sizi ilgilendirir. Makyaj da erkekler sevsin diye mi yapiliyor ki erkekler sevmiyor demissiniz. Ki yine yanlis bir genelleme.

Bunun 3 cesit pirince ne gerek var demekten farki yok. Ben dolma da yapmiyorum, yasemin pilavi da. Ama birine 3 cesit pirince ne gerek var demem komik olur. Kaldi ki bu kisisel bakim; yalnizca kisiyi ilgilendirir.

Bunu makyaj gerekli mi tartismasina dondurmeye gerek yok. Yeterince gozlem yaparsaniz dogru makyaj yapan kisilerin 3 ruju olmadigini gorursunuz. Bir kere bunlar birbiriyle kombine edilen seyler 1 cesit ruj olmasi bazi renk kombinasyonlarini felakete surukler en basit mantikla.

benim eşimde kozmetik işine söylenir, kendine yok yere zara veriyorsun b.ku püsürü suratına niye sürüyorsun derki ben hiç makyaj yapmam, senede bir düğüne falan giderken bir rimel kalem falan anca. o bile çok gelir. tabi bunu kafaya takmam o söylenir kendi kendine ben nasıl istiyorsam öyle yaparım. onun dışında benim harcamalarıma ya da hareketlerime asla karışmaz, hatta evde ondan çok hep ben para harcarım. bence sizin eşinizde benimki gibi, doğallıktan yana ve bunu gerçekten gereksiz hatta zararlı buluyor. fazla alınganlık yapmayın parayla ilgisi olduğunu sanmam. hele çalışmamanızla alakası bence yok. ha çalışsanız ne olurdu? adam yine söylenirdi siz daha dik durabilirdiniz belki. onun dışında değişen bir şey olmazdı.
Not: naçizane tavsiyem: ucuz kozmetik kullanmayın kendi sağlığınız için.

Kocam da böyle tanıştığımızda bakımlıydım saçlar kızıl, kırmızı bordo rujlar falan ama yavaş yavaş doğal daha güzelsin, benim için saçını doğal rengine bırak diye diye değiştirdi beni. Önceleri çok bunaldım ama annemi kaybettik şimdi de içimden gelmiyo sırf 5 ay kaşlarımı almadım niye almadın demedi sana doğal çok yakışıyo dedi. Günlük duşumu alır dişlerimi fırçalarım, yatmadan deodorant ya da parfüm sıkınırım ona fazla fazla yetiyo en azından öyle söylüyo. Geçen gün de bebeğe bebek odası almadık kendi dolabımızdan yer açtık yer açarken makyaj malzemelerimi kaldırdım, dediğim gibi artık içimden de gelmeyince bu konu sorun olmaktan çıktı. Bence kocan öyle seviyosa onun beğendiği gibi olman daha doğru gibi biraz onun dediği biraz kendi dediğin orta yolu bulursunuz bence.

Çalışmıyorsan,evi eşin geçindiriyorsa,aynı şeyden 2 tane almamalısın.Evlilikte 2 taraflı fedakarlık olur.Geliri çok iyiyse,kira düğün borcu ödemeler yoksa 5 tane al.Ama evin yükü ondayken dikkatli harcamalısın.3 tane saç kremi varken gidip bi daha almak müsrifliktir.Sen henüz çalışmıyor bir şey ödemiyorsun.O yüzden traş köpüğü 2 tane alsa al hayatım derim deme.Şrtlar neyi gerektirirse onu dersin.

Cimri olup olmadığını anlamanın yolu basit.
Pastelden 3 ruj alacağına macten 1 ruj al bakalım ne tepki veriyor.
Cimrilikse hoş değil.

Çalışmıyorsun ve ek karttan keyfine göre alışveriş yapamazsınız ortak bütçe sonuçta...dikkat etmeniz lazım yoksa o 1 rujuda alamazsınız

Cimrimi bilmem ama erkek adamin boyle dusunmesi normal degilmi.
Genelde erkekler kozmetikten anlamazda.

Eşiniz cimri değil gereksiz harcama yapılması taraftarı değil sadece ve haklı. Saç kreminiz zaten varsa bitmeden başka marka da almak israfa girer yazık günah. Ne gerek var? ya da bir allığınız varsa başkasına ne gerek var çeşit çeşit renk allığa hiç gerek yok fuzuli yani. Kıyafet al onun yerine demiş kötü bir şey dememiş ki. Bende bir ara evde varken yüz kremi el kremi falan alıyordum eşimde diyordu evde var önce onu kullan diye gerçekten de haklı dedim. Para kolay kazanılmıyor 20-30 ne ki diyebilirsiniz ama damlaya damlaya göl olur demiş atalarımız evlenince ev bütçesini de düşünmek lazım ihtiyacınız olan birşeyi alın. Ben kendim çalıştığım halde eşim karışmadığı halde harcamalarıma hesap yapıyorum girdiğimde bir kozmetikçiye kızlar zaten insanın aklını başından alıyor ihtiyacın olmayan şeyi de sattıyor ben onları yanıma yaklaştırmıyorum neye ihtiyacım varsa onu alıp çıkıyorum artık.

Cimri eş göremedim ben ama siz biraz savurgansınz sanırım. Tavsiye veremeyeceğim bende öyleyim çünkü

Bir ruj da alamayacaksa eşi olmasın o zaman. Kendinizi ve konu sahibini ve tüm ev hanımlarını küçük mü görüyorsunuz yani ?

Anladığım kadarıyla yeni evlisiniz birbirinizi yeni yeni tanıyorsunuz. Biraz bakıp kontrol ediyor seni nasıl harcama yapıyor ne alıyor veriyor diye bakıyor oda kendisine göre saçma oluyor israf oluyor sana göre gerekli oluyor ama ikinizinde yetişme şekli farklı olduğu için birbirinizi anlayamıyorsunuz zamanla alışırsınız orta yolu bulursunuz :)

Hesap vermek istemiyorsaniz bir an once calismaya bakin. Ayrica bi ay kiyaget alin bakalim o zaman tepkisi ne olacak?

Tutumludur. Nadir bir sey alır kaliteli alır. Ben de cesitlilik delisiyim :/
Bence elin mantıklı alışveriş yap diyor

Mesele üç beş tane uygun fiyatlı benzer şeyler aldığımda eşim gereksiz bulur ama bi tane en pahalısını alsam birşey demez

En kalitelisi olsun bi tane olsun mantığında

Sen boşa alınganlık yapıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…