Eşim abimin nikahına gitmeme izin vermiyor

simdi soyle bir sey var
esimin ablasi yada kardesi kufur etsin bana
yada agza alinmayacak hakaretler etsin
bir ozurde yoksa ortada ve ben hakliysam
esimin o nikaha gitmesini istemem
gidersede suratimi asar tartisma cikartirim

kavganin boyutu ve kufur varmi o onemli
ama normal bir tartisma cekismeli bir seyse
esimin kardesi ablasidir abisidir diyip giderim

Abimin düğününe gittiğim için beni boşayacak adam boşasın,durmasın 1 dakika bile.
Çocuk muymuş ben küstüm,sen de küseceksin. Koskoca adam işte,biri ile problemi varsa kendisi halletsin veya halletmesin. eşim bazen biri için bana der ki "o arkadaşını sevmiyorum" benim cevabım ise hep aynıdır "sen görüşmezsin o halde." Abinle kavga ettiyse o gelmez düşüne olur biter.

sen çoktan kararını vermişsin de ailem anlayışlı olur inşallah diyorsun,karı-koca sokakta çok da başka aile yok maalesef

Böyle davrananlara çok sinirleniyorum eşiniz kavga etse bile sizi göndermeli ne olursa o sizin abiniz siz onu yollamasanız acaba ailesinden birinin gitmem diyebilecek mi bu konularda dikkatli olunmasını gerektiğini düşünüyorum sizde blöf yapın yollamazsa çok üzüleceğinizi içinize oturacağını ona kırılacağınızı anlatın

sen çoktan kararını vermişsin de ailem anlayışlı olur inşallah diyorsun,karı-koca sokakta çok da başka aile yok maalesef

ben de bunu anlayamıyorum arkadaş, evinizdeki adama aman koca işte olmadı sokakta bir sürü var yenisini alırım diye mi bakıyorsunuz! Ailenin yeri ayrıdır, eşin yeri ayrıdır. Eğer ki senin ailen sevdiğin, hayatını birleştirdiğin belki seni ailenden çok daha fazla düşünen seven ve saygı gösteren eşine saygısızlık yapıyorsa aman aile bulunmaz adamdan çok var der misiniz? Çok üzülüyorum böyle düşünen kadınların eşlerine.. Halbuki dinen evlilikte kocanın kadın üzerindeki hakkı anne babasından çok daha fazla, dini boyutunu da geç sağlıklı ilişkiler bireyleriin önce kendi ailesini 1. plana alarak oluşturduğu birlikteliklerdir. Konu sahibi arkadaşım, olayı sen biliyorsun kimin haklı ve kimin haksız olduğunu da.. Empati yap, aynı durumu ben yaşasam eşimin gitmesine izin verir miydim diye düşün. Ama en önemlisi gideceksen eşini tatlı dille razı et. En güzeli bu bence. Allah evliliğinize huzur versin..

Eğer ki eşinin bir suçu yoksa yada çok kötü kavga edecek kadar bir suçu yoksa (normal tartışmalar yaşanabilir çünkü) eşinin arkasında dur ve gitme namusuna dokunacak hakaret etti diyorsun onun namusu kim Sensin..Dediğine göre kayınvaliden gitmiş bişeyler anlatmış eşinin ilgisi yok.. Olayı iyi irdele ve ona göre karar ver, aile onurunuzu yok sayma eşinide düşün aynı durumda kendini düşün.. Abim ablam kim olursa olsun benim namusuma laf edemez.. Herkes konuştuğu lafı bilecek..

Şaka gibi , Eğer abının dugunune gıdersen eşin bitirirmiş..
neden kendınıze bunu yapmalarına ızın verıyorsunuz ya . Bıtırmek ne demek evlılık boyle ıkı kavgayla agza alıncak bırsey mı de eşin senı bukadar basıt bıseyde bıle bıtırmeyle tehtıt edıyor sende susuyorsun .. ben olsaydım ; kendım gıdecegım gb eşimide zorla dugune gotururdum , boyle benı tehtıt etmesının cezası olarak ..

Bence o da senin ailenin bir parçası gitmediğin zamanda annen babanla bir ömür boyu küs kalacaksın bu daha mı güzel olacak bunu koz olarak kullanmamalı bencillik bence

esin halt etmis...
senin kardeslik iliskilerine kimse karisamaz...
git tabii ki abinin nikahina, deli misin gitmezsen cok ayip olur...
abin senin kanin canin... beraber buyudugun adam...
gitmezsen omur billah hem sen sucluluk duyarsin hem de abin ve ailen sana gonul koyar...
esini salla, o nikaha mutlaka git...
esin de bitirecekse eger boyle abuk sabuk bir nedenden seni sevmiyor, deger vermiyor, ve dusuncelerine asla saygi duymuyor demektir...
sen kimsenin lafina gore hareket etmek zorunda degilsin...
bir bireysin...ayrica cocuk ta degilsin, hangi nikaha gidip gitmemen gerektigini sana esin soyleyemez...
izin vermek te ne demek?
neden izin aliyorsunuz ki?
gidecegim deyin, yapacagim edecegim deyin kararli olun her zaman...
sorarsaniz izin alirsaniz esinizin nazini cekersiniz boyle hep...
beraber buyudugunuz adamin nikahina gidip gitmeyeceginize hayatiniza sonradan giren ve bir kavga yuzunden size sinirlar koyan insan karar veremez...
herkes haddini bilsin...

Eşin el adamı.Bugün boşansan,yedi kat yabancı olur.
Abin canın,kanın.Hayat boyu atsan atılmaz,satsan satılmaz.Hırsız da olsa uğursuz da olsa abi abidir.
Anlatabildim mi bilmem ?

sen üzül dur o zaman,senin o kriter aldığın din ana babanıza üf bile demeyeceksiniz de diyor neden sadece işinize geleni alıyorsunuz,o düğüne gitmeyecekse ana baba ne olacak düşün bakalım,o yere göğe sığdıramadığınız evlenene kadar kapılarınızda yatan kendi ailesine bile karşı gelen kocalarınız neden boşanırken o çok kutsal aileyi düşünmüyor güvencesi olmayan kadınlardan mal kaçırmak için malını satan çocuklarına bakmamak için kırk takla atanlar o herşeyi göze alan kocalar değil mi,arkadaş zaten demiyor ki ailem şöle kötü bize şöle ........likler yaptı böyle huzurumuzu kaçırdı demiyor sadece kendi egosunu tatmin etmek isteyen kocasından vazgeçemediği için gitmek istemiyor,evlilik taviz vermek değildir ortak noktaları bulup hayatı paylaşmaktır,evet koca çok sokakta boşanan kimse de yalnız kalmıyor yine birini seviyor ama boşanınca koştuğu yer o kocaya değişilen ailenin omzu,hani bul bakalım sokağa çıkıp başka bi ana baba

anladığım kadarıyla da kavga da zaten arkadaşıyla kocasının ki kavgası nedeniyle çıkmış zaten yani adam kardeşini korumuş ,ailem kardeşim sözkonusu olduğunda hiç kimsenin namusunu düşünerek aman ayıp olur diye sessiz kalacağımı sanmam ,adam kardeşini korumuş karşılığı bu iyilikten maraz doğuyor işte

Eşin el adamı.Bugün boşansan,yedi kat yabancı olur.
Abin canın,kanın.Hayat boyu atsan atılmaz,satsan satılmaz.Hırsız da olsa uğursuz da olsa abi abidir.
Anlatabildim mi bilmem ?

Kanım dondu desem yeridir bu yoruma.
Hayatımı, geçmişimi, geleceğimi paylaştığım bir insan nasıl el adamıdır?
Bugün boşansam nasıl yarın 7 kat yabancı olur?
Nerede kaldı duygular, nerede kaldı yaşanmışlıklar o zaman?
O halde kayınvalidelerimiz bize EL KIZI dediklerinde hiç kırılmayalım, üzülmeyelim. Haklılar yani öyle mi?

Ağabey, kardeş, anne baba tabii ki de kanım canım. Her ne olurlarsa olsunlar. Ne kadar kötü olurlarsa olsunlar sevgileri aynı kalır. Bugün kardeşimle tartışırım, yarın parmağı kesilse ilk koşacak benim yine de...

Bence orta yolu bulacaksın konu sahibi arkadaşım.
Eğer ortada çok büyük hakaretler, küfürler, yok ise diyeceksin ki eşine:
"O benim ağabeyim. Hatalı olduğunu biliyorum. Sonuna kadar da senin yanındayım ama o benim yine de ağabeyim. Ben gitmek istiyorum. Benim için, benim hatırım için gelirsen ne ala, yok gelmezsen seni zorlayamam. Saygı duyarım ama sen de bana saygı duy"
diyeceksin ve gideceksin o düğüne...

ah be arkadaşım senin o söylediklerin kadınlar için geçerli çok az erkek dışında erkeklerin hiçbiri böyle değil işte kaç tane okuduk burda kaç tane gördük çevremizde ve ben gidersen seni boşarım diyen bi adamın da bu dediğin sınıfa dahil olabileceğini düşünemiyorum

sadece bir örnek olarak söylüyorum konu dağılmasın ama;
geçen hafta babaannemi kaybettim.
babama çok kırgındım. sonuna kadar da haklıydım üstelik.
hem benim kırgınlığımdan, hem de aslında ucu ona da dokunduğundan eşim de kırgındı ve konuşmuyordu babamla.
babaannemi kaybettiğimde ilk aradığım eşimdi.
şehir dışında olmasına rağmen çıktı, geldi.
babama gayet resmi başsağlığı diledi, cenazeye katıldı, sonra rahatsızlandığını bahane ederek arabayı bana verdi eve bıraktım eşimi.
duasına gelmedi ama bana da gitme demedi.
ondan çok daha fazla kırgın olduğum halde.
duasına katıldım, evime döndüm.
sabah eşim kızımla market alışverişine gittiğinde helva malzemesi almıştı "haydi kavur da apartmana dağıt" diye.
vefat haberinde ağlamadım o irmikleri gördüğüm anda ağladığım kadar.

tatlı dil de, anlayış da, bazen bir bakış da yılanı deliğinden çıkarır diye düşünüyorum.
ondandır konu sahibinin sorunu hakkında küçük de olsa umudum var.
ama tabi önemli olan stratejiyi iyi kurmak...

Son düzenleme:
burda sanki iki grup oluşmuş:))
1.Grup kocasını sevenler
2.Grup kocasına gıcık olanlar ya da bekarlar

anlatmaya çalıştığım da o zaten,gerçekten sorunlu bi aile olsa arkadaş söylese onlar haketti zaten kendi düşünür kocasına hak verirdi ama ortada böle bir durum görünmüyor anlatılanlar içini çok bilmiyoruz,ama bunu söyleyebilen bi adamın eşin gibi olabileceğini düşünüyor musun ben düşünmüyorum arkadaşın olumlu yaklaşmasının da bu durumu düzelteceğini düşünmüyorum yine yazdıklarından ben tabi ki git gitme demiyorum fikrimi söylüyorum ama zor işte zor

burda sanki iki grup oluşmuş:))
1.Grup kocasını sevenler
2.Grup kocasına gıcık olanlar ya da bekarlar

ya evet haklısın hep öle olur ,erkekleri kötüleyenler gerçek yüzlerini açığa çıkaranlar hep bekar mutlu evlilikleri kıskanan fesat kadıncıklar olur değil mi

kocayı sevmek sorgusuz sualsiz herşeyi kabul etmek değildir be kardeşim orta yolu bulmaktır bulamayınca da her türlü fedakarlığı yapıp dizinin dibinden ayrılmak değildir bu ülkede kadınlar bunu anlayınca ne boşanınca sokakta kalan kadınlar ne yurtlara verilen çocuklar ne yok ortasında öldürülen kadınlar kalacak ortada bunu anlayabilseler herşey çok güzel olacak

çok merak ediyorsan bekarım ama yanımda yöremde ne dediğini bilmez kendini ailemle hele çocuğumla bir tutacak beni evine hizmetçi görecek adam yerine koymayacak fikirlerime saygı duymayacak bi koca hiiç lazım değil be

Sen görümcenle veya kaynınla kavga etmiş olsan o acaba seni dinleyip gitmeyecek mi???
Hiç sanmıyorum.
Ezer geçer yine de kardeşinin düğününe gider

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…