sen çoktan kararını vermişsin de ailem anlayışlı olur inşallah diyorsun,karı-koca sokakta çok da başka aile yok maalesef
bu hafta sonu abimin düğüne var ve eşim abimle cok kotu kavga ettiği için benim nikahına gitmeme ızın vermıyo.gidersem bitirirmiş.blöf yapıo ama gene tartısma cıkmasını ıstemıyorum cunku tartısmada abımınde sucu var aıleme anlatamadım daha gelemıcem dıye ne yapmalıyım bana yardımcı olun...((
bu c.tesi nikah içim içimi yiyo gidemezsem cok üzülürüm.inş aılem anlayıslı karsılar bılmıyorum
ben de bunu anlayamıyorum arkadaş, evinizdeki adama aman koca işte olmadı sokakta bir sürü var yenisini alırım diye mi bakıyorsunuz! Ailenin yeri ayrıdır, eşin yeri ayrıdır. Eğer ki senin ailen sevdiğin, hayatını birleştirdiğin belki seni ailenden çok daha fazla düşünen seven ve saygı gösteren eşine saygısızlık yapıyorsa aman aile bulunmaz adamdan çok var der misiniz? Çok üzülüyorum böyle düşünen kadınların eşlerine.. Halbuki dinen evlilikte kocanın kadın üzerindeki hakkı anne babasından çok daha fazla, dini boyutunu da geç sağlıklı ilişkiler bireyleriin önce kendi ailesini 1. plana alarak oluşturduğu birlikteliklerdir. Konu sahibi arkadaşım, olayı sen biliyorsun kimin haklı ve kimin haksız olduğunu da.. Empati yap, aynı durumu ben yaşasam eşimin gitmesine izin verir miydim diye düşün. Ama en önemlisi gideceksen eşini tatlı dille razı et. En güzeli bu bence. Allah evliliğinize huzur versin..
Eşin el adamı.Bugün boşansan,yedi kat yabancı olur.
Abin canın,kanın.Hayat boyu atsan atılmaz,satsan satılmaz.Hırsız da olsa uğursuz da olsa abi abidir.
Anlatabildim mi bilmem ?
Kanım dondu desem yeridir bu yoruma.
Hayatımı, geçmişimi, geleceğimi paylaştığım bir insan nasıl el adamıdır?
Bugün boşansam nasıl yarın 7 kat yabancı olur?
Nerede kaldı duygular, nerede kaldı yaşanmışlıklar o zaman?
O halde kayınvalidelerimiz bize EL KIZI dediklerinde hiç kırılmayalım, üzülmeyelim. Haklılar yani öyle mi?
Ağabey, kardeş, anne baba tabii ki de kanım canım. Her ne olurlarsa olsunlar. Ne kadar kötü olurlarsa olsunlar sevgileri aynı kalır. Bugün kardeşimle tartışırım, yarın parmağı kesilse ilk koşacak benim yine de...
Bence orta yolu bulacaksın konu sahibi arkadaşım.
Eğer ortada çok büyük hakaretler, küfürler, yok ise diyeceksin ki eşine:
"O benim ağabeyim. Hatalı olduğunu biliyorum. Sonuna kadar da senin yanındayım ama o benim yine de ağabeyim. Ben gitmek istiyorum. Benim için, benim hatırım için gelirsen ne ala, yok gelmezsen seni zorlayamam. Saygı duyarım ama sen de bana saygı duy"
diyeceksin ve gideceksin o düğüne...
ah be arkadaşım senin o söylediklerin kadınlar için geçerli çok az erkek dışında erkeklerin hiçbiri böyle değil işte kaç tane okuduk burda kaç tane gördük çevremizde ve ben gidersen seni boşarım diyen bi adamın da bu dediğin sınıfa dahil olabileceğini düşünemiyorum
sadece bir örnek olarak söylüyorum konu dağılmasın ama;
geçen hafta babaannemi kaybettim.
babama çok kırgındım. sonuna kadar da haklıydım üstelik.
hem benim kırgınlığımdan, hem de aslında ucu ona da dokunduğundan eşim de kırgındı ve konuşmuyordu babamla.
babaannemi kaybettiğimde ilk aradığım eşimdi.
şehir dışında olmasına rağmen çıktı, geldi.
babama gayet resmi başsağlığı diledi, cenazeye katıldı, sonra rahatsızlandığını bahane ederek arabayı bana verdi eve bıraktım eşimi.
duasına gelmedi ama bana da gitme demedi.
ondan çok daha fazla kırgın olduğum halde.
duasına katıldım, evime döndüm.
sabah eşim kızımla market alışverişine gittiğinde helva malzemesi almıştı "haydi kavur da apartmana dağıt" diye.
vefat haberinde ağlamadım o irmikleri gördüğüm anda ağladığım kadar.
tatlı dil de, anlayış da, bazen bir bakış da yılanı deliğinden çıkarır diye düşünüyorum.
ondandır konu sahibinin sorunu hakkında küçük de olsa umudum var.
ama tabi önemli olan stratejiyi iyi kurmak...
burda sanki iki grup oluşmuş:))
1.Grup kocasını sevenler
2.Grup kocasına gıcık olanlar ya da bekarlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?