Eşim abimin nikahına gitmeme izin vermiyor

herkesin evliliği,ailesi,yaşantısı o kadar farklı ki...
sadece 2 satıra bakıp git,gitme,boşasın, boşamasın kalıplarını ne kadar kolay çiziyoruz...
aslolan kişilerin kaybedilmeleri halinde üzülme dereceleri ki
anne baba daha çok sevilir eş el adamıdır
oysaki bize emek vermiş ailemizin yanından ardımıza bakmadan bir el adamının kolunda çıkabiliyoruz
ve o kişiden anne babadan öğrendiğimizden daha fazla şey öğrenebiliyoruz
bir çoğumuz genç yaşta evlilik yaşamışızdır eşimizle olgunlaşmışızdır
şimdi salt olarak bir kavgaya bağlı olarak ardınıza bakmadan gidin desek olmaz
önemli olan sizin ne hissettiğiniz
söylenen lafların ağırlığını siz biliyorsunuz...
cidden eşimi o kadar kırmışsa bende kırılırım sanırım
yinede bir yanım gitmekte ister...
Allah yardımcınız olsun zor bir karar

Ne demek izin istemek anlayamıyorum. Ortak bir hayat sürerken neden bunun kararını ona bırakıyorsun. Ha sen de kırgınsındır gitmek istemezsin anlarım. Ama sen gitmek istiyorsun ama eşin izin vermiyor. Bu kadar köleci bir duruma getirmeyin evliliklerinizi. Karar dediğin ortak verilir. Birinin ben istemiyorum olmayacak demesi ile verilmez. Aynı şey eşine olsaydı ve sen ben istemiyorum deseydin aynı yorumu da senin için yapardım. Evlilik bir erkeğin himayesine girmek değildir. Evlilik bir erkekle paylaşılan hayattır.

sen ne kadar saldırgan bir insansın cümleleri tutup tutup başka yerlere çekiyorsun.Her şeyi kabullenmekmi yazdım.Tam aksine ben ne olursa olsun konu sahibinin nikaha gitmesi gerektiğini düşünüyorum.Kimisi 7 kat öte demiş kocasına kimisi sahip çıkmış bu farkı yazdım neyse anlayıp anlamaman da umurumda değil zaten.

Sonuna kadar katılıyorum, dinen ben de biliyorum eşinin sözünden çıkmaman gerek ama din kurallarının içinde kadını korumak ta var. Benim kardeşim eşimle kavga etse, haksız olsa ben de kırılırım. Ama düğününe gitmeyecek kadar değil eşim gelmek istemezse kendi fikri ama ben giderim. Eşimin kardeşiyle kavga etsem, beni çok üzseler ve düğünleri olsa eşim beni zorla götürmek ister, ben sen düğüne gitmeyeceksin gibi bir fikirde bile olamam, öyle birşey söylemem ama söylesem değil kabul etmek öyle bir kızar ki neye uğradığımı şaşırırım. O zaman erkeği benden üstün kılan nedir, o neden abisinin düğününe gitme deme hakkını görüyor kendinde.

ayrıca sunu da belirteyim be kardeşim sevmek demek kocanın hizmetçisi olmak değildir,
fikirlerini paylaştığın, mutluluğunu, hüzünlerini paylaştığın insanı seversin zaten.
Kölesi olduğunu seni yok sayanı değil be kardeşim.

eşin abinle kavga etmiş eşin nikaha gitmeyebilir ama seni engellemesi saçma... ne yani sen görümcenle kavga etcen ve görümcenin nikahına gitmeyeceksin diyebilir misin eşine... aynı şey kendi gitmesin ama seni bunun için zorlayamaz. bunun tavizini verirsen sonrasında da seni ailene karşı hep zor durumda bırakacaktır ...

Öncelikle konuyu dikkatlice oku arkadaşım, konu sahibi demiş ki bana eşimin ailesinde daha ufak saygısızlıklar yapıldığı halde ben onları sildim eşim de birşey demedi! Demek ki aynı fedakarlığı eşi de göstermiş.. Aynısını erkek yapsa ana kuzusu oluyor, eşini koruyamamış oluyor, aile bağımlısı oluyor kadın yapınca da sokakta kocadan bol ne var diyorsunuz Aslında evlilikler ailesine bağımlı olan, soluğu zırt pırt anasının evinde alan, eşini 2. plana koyan, evlendiğini algılayamamış bayanlar ve anaları yüzünden bitiyor. Çevremde çok gördüm bunları. Ben aslında bu ÇİFTE STANDARTA karşıyım. Çok şükür ki burada birçok insanın eşi gayet güzel eşine değer veriyor ve eşini evliliğini ilk sıraya alıyor, ve burdaki birçok kadın arkadaşım da öyle Ki sen bu şekilde düşünüyorsan bu eşinle senin arandaki sorundur, bunu genele mâl etme. Ana babanın yeri ayrıdır, eşin ki apayrıdır çünkü artık ailen EŞİN ve çocukların olmuştur. Ayrıca boşanıp da ailesinin yanında sığıntı gibi hisseden onlarca örnek de var. Kişilere yorum yaparken kendi öfkemizi ve yanlışlarımızı yansıtmadan objektif olarak değerlendirelim ki yardımımız dokunsun. Sokakta ne başka ana-baba bulunur, ne de başka eş

Ağzına sağlık arkadaşım, ben de bu çifte standartı anlatmaya çalışmıştım.

Eşin el adamı.Bugün boşansan,yedi kat yabancı olur.
Abin canın,kanın.Hayat boyu atsan atılmaz,satsan satılmaz.Hırsız da olsa uğursuz da olsa abi abidir.
Anlatabildim mi bilmem ?

Neden kanın donuyor ki anlamadım ?
Boşanırsan 7 kat el oluyor elbette.Ne bağın kalıyor ?
Canlı örnekleri var.Boşanan hatta boşanmakta olanların konularını okumuyor musun ?
Ben o konularda duygular,yaşanmışlıklar göremiyorum.Anında el olup çıkıyorlar.
Kayınvalde meselesine bağlayıp çarpıtmaya gerek yok.Söylemek istediğim çok açık.

canım madem esın haklı bence gıtme yanı esınle aranı bozma derım ben tabı ınsanın ıcıne oturur bu durum sen gene de tatlı dılle ıkna etmeye calıs

Benim de söylemek istediğim çok açık.
O konularda duygular olmasa, boşanmalar bu kadar zor olur mu?
Ayrıca her zaman çocuğunun annesi/babası oluyor, 7 kat el olmuyor.

Gayet konuyla alakalı yazdım, hiç bir şeyi çarpıtmıyorum.
Eş eştir, aile aile.
Kimse kimsenin yerini tutamaz.
Tutmamalı da zaten.

Son düzenleme:

Konulara bakarsak, evlendikten sonra evden kefenin çıkar kapımıza gelme diyen aileler de okuduk. Annem babam yediğim lokmayı sayıyor, beni zorla evlendiriyorlar, boşandım ailem bana fazlalık gibi davranıyor, annem beni kocamdan kıskanıyor, annem kocamı sevmiyor kırıyor vs.. gibi konular da okuduk arkadaşım. Sağlıklı evlilikler, evlendiğinin farkına varıp da ilk önceliğinin kendi ailesi olduğunu kavramış bireyler tarafından oluşturuluyor. Burada okuduğumuz sorunların yaklaşık %90'ı ailesini evliliğine karıştıran aradaki dengeyi koruyaman erkekler ve bayanlar yüzünden oluşuyor. Eğer siz eşinizi ve çocuğunuzu ön plana almıyorsanız ve eşiniz de aynısını yapıp anne baba bulunmaz karımdan çok bulurum diye düşünüyorsa size de saygı duyarım, sizin ilişkiniz..
Ayrıca ana babanız bu kadar bulunmazdı, yanlarında oturun niye evleniyorsunuz? Kişiler aile olduğunu algılamalı ve ona göre davranmalı.

Son düzenleme:
Abin canın,kanın.Hayat boyu atsan atılmaz,satsan satılmaz.Hırsız da olsa uğursuz da olsa abi abidir.
Anlatabildim mi bilmem ?

ben aynen sizin gibi dusunuyorum.
aileden bir uye ile es kiyaslanmaz.
es te insanin ailesi oluyor, fakat yeri geliyor tek celsede evliligini bitirip hayatiniza dusman olarak devam ediyorsunuz...
ben kardeslerimle esimi kiyaslamam, es baska abi baska...
es el, biz de onlarin ailesine gore el kiziyiz...
ne kadar kuzum yavrum deseler de bize eslerimizin ailesi, evet biz el kiziyiz her zaman...
her zaman onlardan daha degersiziz...
eger aksi olsaydi el olmasaydik, tum eslerin aileleri gelinlere insan gibi davranirdi...

sen çoktan kararını vermişsin de ailem anlayışlı olur inşallah diyorsun,karı-koca sokakta çok da başka aile yok maalesef

Anlatabildim mi bilmem ?

şu anda şu yorumlara şok oldum..
ne demek el adamı yaaa...
bizlerin eşleri onlar el adamı olacaksa niye evleniyoruz ki biz oturalım anne babalarımızla...
yabancı adamlarla aynı evde yaşayıp da bir aile kurmak da nesi....
az çabayla kurulmuyor bir aile ama görüyorum ki az bir çabayla yıkılıyor...
aynı evde yaşadığın yeri gelip ailenden daha yakın olduğun birisi nasıl el olarak görülüyor hayret yaaa...

konu sahibi arkadaş da ortamını az çok daha iyi bilir...
bence tatlı dille konuşa konuşa eşini ikna edebilir...
gidersin ama düğünün sonuna kadar durmazsın, en azından 1 saatliğine gideyim falan diye...
bence orta yolu bulmaya çalış canım her iki tarafı da kırmadan...
Allah yardımcın olsun zor bir durumdasın...

Giyin git sonra açıklamayı yaparsın, o kavga etmiş senin ne günahın var?kolaysa boşasın seni!erkekler kadınsız çok acizler!!çocuk mu kandırıyor!

Tipik KK yorumu.
Yoruma yorum yapmak,yetmezmiş gibi yorum yapanın ailesine,yaşayışına laf atmak.

Evlilik ve eşlik kopmaz bir bağ değildir.
Eş boşanınca el olur.
Kardeşlik ise kan bağıdır,kopmaz.

Gayet doğal ve bilinen bir gerçek.
Korkunç bir sır ifşa etmişim gibi şoktan şoka girilmesine anlam veremiyorum.
Tepki veren arkadaşlara da boşananlara sormalarını tavsiye ediyorum.

kişiye özel yazmıyorum olay karşısındaki kendi yorumumu yazdım kimsenin beğenip beğenmemesi umrumda onaylayıp onaylamaması umrumda değil burda insanlar kendi fikirlerini yazıyor diye biliyorum evet saldırgan bir insanım yorumlarıma da yansıyacak tabi ki kişiliğim dolayısıyla düşüncelerim bu evet erkeklere gıcığım sinir oluyorum basiretsiz iş bilmez ego kendini hint kumaşı zanneden hayat arkadaşı değil mal aldım zanneden erkeklere

eşler arasında kan bağı olmaz ayrılınca herşey biter çoğu erkek çocuğuna bile bakmazken türkiyede hala yok ortak noktamız var yok çocuğumuz var teraneleri beni tatmin etmiyor çocuğu olmayan kaç kişi hala eski eşiyle sadece bi kahve içmek için insanca buluşabiliyor çocuğu olan kaç kişi çocuğumuz var diye hep beraber mutlu bir gün geçirebiliyor eski eşiyle

tabi ki kızını oğlunu elden beter eden aileler sığıntı gibi kabul edenler de var ama arkadaş ailesinin öyle olduğunu söylemiyor ki zaten

tabi ki konuşarak tatlı dille yola gelen kocalar da var ama arkadaş eşinin öyle olduğunu söylemiyor ki

ben de ailesiyle görüşmüyorum diyor peki o koca eşi görüşmüyor diye kendi ailesiyle görüşmüyor da mı karısına gitmeyeceksin gidersen boşarım diyor işte fark bu ki bu koca tatlı dille yola gelecek bi koca olsaydı zaten ben gitmem hayatım sen ne istersen yap diyebilmeli değil miydi öyle söyleyebilecek bi koca olsaydı bu konu burda olmazdı zaten

velhasıl aile ayrıdır eş ayrıdır bence kadın için de erkek için de öyle olmalıdır kimse için kimseyi kırmam ben herşeyi ilgili tarafla hallederim birbirine duyurmam bile ne kırk yıllık anamı satarım ne de hayatı paylaştığım kocamı ama kocam bu farkı göremiyorsa yerini bilmiyorsa beni boşanmakla tehdit ediyorsa çok da tıııın

konu kan bagimi?
koca elde bulunur
cocuk belde bulunur ama
aile bulunmaz diye
kocayida ezerim cocuguda :) oylemi dusuneyim?

eger esimin namusuna kufur edilmisse bel alti vurulmussa
gitmem kufur eden abimin nikahina! canim cigerimde olsa
siradan bir tartisma bir anlasmazliksa ve esim kapris yapip
beni gondermiyorsa o zaman "abimle sizin aranizda" diyip ne yapar eder giderim

ama kufur edip namusa
sonra bir anlik sinir diye gecistirmek zor kanatimce

canım bence eşinle güzellikle konuşup ikna etmeye çalış. bugün kavgalı olup yarın barışırlarsa ve sen bu düğüne gitmezsen olan sana olur için içini yer keşke gitseydim dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…