ya evet haklısın hep öle olur ,erkekleri kötüleyenler gerçek yüzlerini açığa çıkaranlar hep bekar mutlu evlilikleri kıskanan fesat kadıncıklar olur değil mi
kocayı sevmek sorgusuz sualsiz herşeyi kabul etmek değildir be kardeşim orta yolu bulmaktır bulamayınca da her türlü fedakarlığı yapıp dizinin dibinden ayrılmak değildir bu ülkede kadınlar bunu anlayınca ne boşanınca sokakta kalan kadınlar ne yurtlara verilen çocuklar ne yok ortasında öldürülen kadınlar kalacak ortada bunu anlayabilseler herşey çok güzel olacak
çok merak ediyorsan bekarım ama yanımda yöremde ne dediğini bilmez kendini ailemle hele çocuğumla bir tutacak beni evine hizmetçi görecek adam yerine koymayacak fikirlerime saygı duymayacak bi koca hiiç lazım değil be
Sonuna kadar katılıyorum, dinen ben de biliyorum eşinin sözünden çıkmaman gerek ama din kurallarının içinde kadını korumak ta var. Benim kardeşim eşimle kavga etse, haksız olsa ben de kırılırım. Ama düğününe gitmeyecek kadar değil eşim gelmek istemezse kendi fikri ama ben giderim. Eşimin kardeşiyle kavga etsem, beni çok üzseler ve düğünleri olsa eşim beni zorla götürmek ister, ben sen düğüne gitmeyeceksin gibi bir fikirde bile olamam, öyle birşey söylemem ama söylesem değil kabul etmek öyle bir kızar ki neye uğradığımı şaşırırım. O zaman erkeği benden üstün kılan nedir, o neden abisinin düğününe gitme deme hakkını görüyor kendinde.sen üzül dur o zaman,senin o kriter aldığın din ana babanıza üf bile demeyeceksiniz de diyor neden sadece işinize geleni alıyorsunuz,o düğüne gitmeyecekse ana baba ne olacak düşün bakalım,o yere göğe sığdıramadığınız evlenene kadar kapılarınızda yatan kendi ailesine bile karşı gelen kocalarınız neden boşanırken o çok kutsal aileyi düşünmüyor güvencesi olmayan kadınlardan mal kaçırmak için malını satan çocuklarına bakmamak için kırk takla atanlar o herşeyi göze alan kocalar değil mi,arkadaş zaten demiyor ki ailem şöle kötü bize şöle ........likler yaptı böyle huzurumuzu kaçırdı demiyor sadece kendi egosunu tatmin etmek isteyen kocasından vazgeçemediği için gitmek istemiyor,evlilik taviz vermek değildir ortak noktaları bulup hayatı paylaşmaktır,evet koca çok sokakta boşanan kimse de yalnız kalmıyor yine birini seviyor ama boşanınca koştuğu yer o kocaya değişilen ailenin omzu,hani bul bakalım sokağa çıkıp başka bi ana baba
ya evet haklısın hep öle olur ,erkekleri kötüleyenler gerçek yüzlerini açığa çıkaranlar hep bekar mutlu evlilikleri kıskanan fesat kadıncıklar olur değil mi
kocayı sevmek sorgusuz sualsiz herşeyi kabul etmek değildir be kardeşim orta yolu bulmaktır bulamayınca da her türlü fedakarlığı yapıp dizinin dibinden ayrılmak değildir bu ülkede kadınlar bunu anlayınca ne boşanınca sokakta kalan kadınlar ne yurtlara verilen çocuklar ne yok ortasında öldürülen kadınlar kalacak ortada bunu anlayabilseler herşey çok güzel olacak
çok merak ediyorsan bekarım ama yanımda yöremde ne dediğini bilmez kendini ailemle hele çocuğumla bir tutacak beni evine hizmetçi görecek adam yerine koymayacak fikirlerime saygı duymayacak bi koca hiiç lazım değil be
sen üzül dur o zaman,senin o kriter aldığın din ana babanıza üf bile demeyeceksiniz de diyor neden sadece işinize geleni alıyorsunuz,o düğüne gitmeyecekse ana baba ne olacak düşün bakalım,o yere göğe sığdıramadığınız evlenene kadar kapılarınızda yatan kendi ailesine bile karşı gelen kocalarınız neden boşanırken o çok kutsal aileyi düşünmüyor güvencesi olmayan kadınlardan mal kaçırmak için malını satan çocuklarına bakmamak için kırk takla atanlar o herşeyi göze alan kocalar değil mi,arkadaş zaten demiyor ki ailem şöle kötü bize şöle ........likler yaptı böyle huzurumuzu kaçırdı demiyor sadece kendi egosunu tatmin etmek isteyen kocasından vazgeçemediği için gitmek istemiyor,evlilik taviz vermek değildir ortak noktaları bulup hayatı paylaşmaktır,evet koca çok sokakta boşanan kimse de yalnız kalmıyor yine birini seviyor ama boşanınca koştuğu yer o kocaya değişilen ailenin omzu,hani bul bakalım sokağa çıkıp başka bi ana baba
Kanım dondu desem yeridir bu yoruma.
Hayatımı, geçmişimi, geleceğimi paylaştığım bir insan nasıl el adamıdır?
Bugün boşansam nasıl yarın 7 kat yabancı olur?
Nerede kaldı duygular, nerede kaldı yaşanmışlıklar o zaman?
O halde kayınvalidelerimiz bize EL KIZI dediklerinde hiç kırılmayalım, üzülmeyelim. Haklılar yani öyle mi?
Ağabey, kardeş, anne baba tabii ki de kanım canım. Her ne olurlarsa olsunlar. Ne kadar kötü olurlarsa olsunlar sevgileri aynı kalır. Bugün kardeşimle tartışırım, yarın parmağı kesilse ilk koşacak benim yine de...
Bence orta yolu bulacaksın konu sahibi arkadaşım.
Eğer ortada çok büyük hakaretler, küfürler, yok ise diyeceksin ki eşine:
"O benim ağabeyim. Hatalı olduğunu biliyorum. Sonuna kadar da senin yanındayım ama o benim yine de ağabeyim. Ben gitmek istiyorum. Benim için, benim hatırım için gelirsen ne ala, yok gelmezsen seni zorlayamam. Saygı duyarım ama sen de bana saygı duy"
diyeceksin ve gideceksin o düğüne...
Eşin el adamı.Bugün boşansan,yedi kat yabancı olur.
Abin canın,kanın.Hayat boyu atsan atılmaz,satsan satılmaz.Hırsız da olsa uğursuz da olsa abi abidir.
Anlatabildim mi bilmem ?
Kanım dondu desem yeridir bu yoruma.
Hayatımı, geçmişimi, geleceğimi paylaştığım bir insan nasıl el adamıdır?
Bugün boşansam nasıl yarın 7 kat yabancı olur?
Nerede kaldı duygular, nerede kaldı yaşanmışlıklar o zaman?
O halde kayınvalidelerimiz bize EL KIZI dediklerinde hiç kırılmayalım, üzülmeyelim. Haklılar yani öyle mi?
Ağabey, kardeş, anne baba tabii ki de kanım canım. Her ne olurlarsa olsunlar. Ne kadar kötü olurlarsa olsunlar sevgileri aynı kalır. Bugün kardeşimle tartışırım, yarın parmağı kesilse ilk koşacak benim yine de...
..
Neden kanın donuyor ki anlamadım ?
Boşanırsan 7 kat el oluyor elbette.Ne bağın kalıyor ?
Canlı örnekleri var.Boşanan hatta boşanmakta olanların konularını okumuyor musun ?
Ben o konularda duygular,yaşanmışlıklar göremiyorum.Anında el olup çıkıyorlar.
Kayınvalde meselesine bağlayıp çarpıtmaya gerek yok.Söylemek istediğim çok açık.
Neden kanın donuyor ki anlamadım ?
Boşanırsan 7 kat el oluyor elbette.Ne bağın kalıyor ?
Canlı örnekleri var.Boşanan hatta boşanmakta olanların konularını okumuyor musun ?
Ben o konularda duygular,yaşanmışlıklar göremiyorum.Anında el olup çıkıyorlar.
Kayınvalde meselesine bağlayıp çarpıtmaya gerek yok.Söylemek istediğim çok açık.
Abin canın,kanın.Hayat boyu atsan atılmaz,satsan satılmaz.Hırsız da olsa uğursuz da olsa abi abidir.
Anlatabildim mi bilmem ?
sen çoktan kararını vermişsin de ailem anlayışlı olur inşallah diyorsun,karı-koca sokakta çok da başka aile yok maalesef
Anlatabildim mi bilmem ?
ben aynen sizin gibi dusunuyorum.
aileden bir uye ile es kiyaslanmaz.
es te insanin ailesi oluyor, fakat yeri geliyor tek celsede evliligini bitirip hayatiniza dusman olarak devam ediyorsunuz...
ben kardeslerimle esimi kiyaslamam, es baska abi baska...
es el, biz de onlarin ailesine gore el kiziyiz...
ne kadar kuzum yavrum deseler de bize eslerimizin ailesi, evet biz el kiziyiz her zaman...
her zaman onlardan daha degersiziz...
eger aksi olsaydi el olmasaydik, tum eslerin aileleri gelinlere insan gibi davranirdi...
Eğer siz eşinizi ve çocuğunuzu ön plana almıyorsanız ve eşiniz de aynısını yapıp anne baba bulunmaz karımdan çok bulurum diye düşünüyorsa size de saygı duyarım, sizin ilişkiniz..
Ayrıca ana babanız bu kadar bulunmazdı, yanlarında oturun niye evleniyorsunuz? Kişiler aile olduğunu algılamalı ve ona göre davranmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?