Esim abisine borc vermis

• Konu Sahibi Konu Sahibi Miha
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Miha

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
292
0
316
A.B.D.
Bayanlar size bir sorum olacak. Esim bana danismadan abisine borc para vermis, daha öncede vermisti, onu daha ödemedi, 2-3 hafta öncesi biraz daha vermis benden habersiz. Bunu ögrenince resmen cildirdim, ortada acil birsey yok, keyfine göre harciyor parasini, biz ise para biriktircez diye ugrasiyoruz.
Neden söylemedin diye sorunca, "dirdir" edersin diye söylemedim dedi, ben iyice kafayi yedim. Tartistik baristik ama aklima gelince hala kendi kendime sinir oluyorum.
Sizce kafama takmiyim mi, yoksa nasil davranayim, bir daha verirse? Acaba ben mi fazla kasiyorum kendimi?

bence bu büyük bi sorun, dün babamda beni aradı paraya sıkıştım diye,baba döncem ben sana dedim, eşimi aradım söyledim, iban yolla ben gönderiyim dedi, ben de söylerim o da söyler, öyle saçma şey mi olur

Haklisiniz, ama söylemeye unuttugum birsey var, esim bekarken dügün masraflarindan dolayi abisinden biraz para almis ve geri ödedik evlendikten sonra. Sanirim bu yüzden hayir diyemiyor istedigi zaman hemen veriyor...

sana danışmaması bi sorun bunu kenara alalım, şu da var borcuna sadık birine veriyosan dert etmiyosun, babam bize fazlasıyla öder biliyoruz bunu, ama ne yalan söyliyim ben onun ailesi için aynı şeyi düşünemiyorum, öyle bi durum olmadı ama inşallah yanılıyorumdur

Haklisiniz, ama söylemeye unuttugum birsey var, esim bekarken dügün masraflarindan dolayi abisinden biraz para almis ve geri ödedik evlendikten sonra. Sanirim bu yüzden hayir diyemiyor istedigi zaman hemen veriyor...

abiside öder o zaman, ödemezse hatırlatırsınız

merhaba,

konuyu biraz daha açarsanız iyi olacak. tabiki abi kardeş birbirlerin borç verebilir. adı üstünde borç. geri alacağınız bir para. size danışmak yerine, SİZİNLE PAYLAŞMALIYDI. haklısınız. ama şimdiden bu hiddetten korkmuştur adamcağız.

kaldı ki size evlnediğnizde yardımda da bulunmuş... eşinizde bu sebepten dolayı verme gereği duymuştur.

Kızmakta haklısınız
Eşiniz kendi başına buyruk hareket ediyor
Bari mantık yürütse, daha önceki borcunu ödemedi bunu versem bunu da ödemez diye düşünse
Ama bazı insanlar kendi yakınlarına karşı kör olup eşinin fikrini almayı bile düşünmüyor

Abisi de fırsattan istifade yararlanıyor, yararlanır bu gidişle
Ben önceki borcu henüz ödememişken tekrar borç istemeye yüzüm olmaz, kardeşim bile olsa

Bence büyük bir miktar degilse bunu tartışma haline yaratmamalisiniz.
Kiz kardeşiniz sizden istese yada erkek, veremem diye bilirmisiniz?

Evet korkmus sanirim
Adi borc ama geri öder mi tam emin degilim acikcasi...
Evet bekarken almis esim, beraber ödedik. Artik bekar degil ama, kendi kafasina göre hareket edemez, beni kizdiran sey bu

Güya yilbasinda ödeyecekti önceki aldigini ama nerdee
Kardesini hala bekar saniyor galiba, beraber calisip biriktiriyoruz

Çok pardon bana sorulmadı ama
Kardeşim bir önceki borcunu ödemediyse, veremem derim.

Zaten keyfi borç aldığını söylüyor konu sahibi, zorunlu ya da acil bi hal yokmuş..

özel değilse eğer;

daha önceki borç miktarı nedir acaba,
şimdi de ne kadar aldığı ve neden aldığı konusunda paşlaşımda bulunurmusunuz.

Eşinizin size danışmama nedenini 'dırdır' olarak lanse etmesi hiç hoş değil.
Sonuçta sizin kardeşinize aynı şekilde borç vermeniz de onu rahatsız
ederdi mutlaka...

Siz çalışıyor musunuz?

Eşinizin kendi kafasına göre hareket etmesine sebebiyet verdiğiniz için benim gözümde haksız taraf sizsiniz.
Eğer eşiniz "dırdır" yapmaman için söylemedim dediyse demek ki daha önce danıştığı bi konuda yeterince "dırdır" ınıza maruz kalmış.
Hata hatayı doğurur, siz zamanında biraz daha anlayışlı olsaydınız, eminim eşiniz şimdi size danışmadan hareket etmezdi.

bence hiç aralarına girme çünkü zamanla eşin iyi yada kötü olduğunu kendi görecektir.eşimde servis alacağım diye tutturdu bende kızdım neyle alacaksın dedim abim verecek, kardeşim verecek dedi. bende dedimki zamanında bir çamaşır makinesi için (kefil istemişleridi 14 yıl önce )ben olamam diyen ağbin şimdi sana paramı verecek dedim.paran cebinde değilse hiç arayış içerisine girme dedim.sende hep olumsuz bakıyorsun dedi.kızdı bana dün ağbisi geldi eşim yoktu.konu açıldı hayordır ne gülüyosun dedim canım sıkıldı herkeste benden para istiyor dedi herkes kim dedim ses çıkarmadı.sonra demezmi ben ev aldım diye.eşim eve gelince gözün aydın abin ev almış dedim surat ifadesini görmeliydiniz üzülme bu işler böle dedim yani kendi görsün sen araya girince kötü oluyosun yani.lafla peynir gemisi yürümez

Son düzenleme:

mihacım aynı durumları yasayan bırı olarak senı cok ıyı anlıorm
ama ınan bole kendını mutsuz edersın
ben artık her ıstedıgımı alıorm
bırıktırmek ıcın canım cıkıpda paranın baskasına gıttıgını gormek benıde cok uzuo
ama verceklersede haberımız bıle olmuo
hıcbırsey sahıbı olamayız bole gıderse
ama kendınden fedakarlık yapma derım ben

sen alttan almışsın konu büyümesin diye..alttan aldıkça da verilen miktarlar fazlalaşacak. öncelikle eşin ortak olan paranızı sana sormayı bırak haber dahi vermeden vermiş borç adı altında... kaldı ki diğer borcunu dahi ödememiş.. demek ki bunu da ödememe durumu var. inşallah haksız çıkarız paralarının hepsini alırsın ama eşinde bu mantık oldukça abisine verdikçe sen borç bulmak durumunda da kalabilirsin. sakin ve yavaş çözmen lazım işi. eşinin deyimiyle dır dır etmeden. mesela evine lazım bir şey al... taksitlendir... biraz zorlansın madem. herkesin kesesi kendine....o göre açıversin millet kesesinin ağzını.

siz abısınden borc almıssınız ödemişsiniz. o da size ödesin gerekırse tekrar verılebılır. ama borcuna sadık bı adam degıl işin gıcık yanı bu.

ortada acil bi durum yok iken, üstelik sizinle hiç paylasmadan ortak bır sekılde kazanılıp bırıktırılen paranın sizin ya da esinizin ailesinden bırıyle paylasılması bence hoş değil.

kardestır verılır elbette lakin ben kardesımden borc alsam daha onu odeyemeden tekrar borc ısteyemem, yüzüm olmaz. kardesım bana borcunu odemeden tekrar ıstese acil bi durum yoksa para falan vermem.

dırdır edersın ifadesi cok ayıp, eşim bana boyle deseydı bekar abısıne benden habersız borc verıp, canına okurum sırf o laf için.

bence tavrınızı koyun, silkelenıp kendısıne gelsın. siz evlisiniz abısı bekar. eşinizin size ve yuvanıza karsı sorumlulukları var.

abısıde bı zahmet bıraz az yesın, ayagını yorganına gore uzatsın.

Ne icin gerektigini sorarim, acil birseyse esime söyleyip veririm.
özel değilse eğer;

daha önceki borç miktarı nedir acaba,
şimdi de ne kadar aldığı ve neden aldığı konusunda paşlaşımda bulunurmusunuz.

Önce 2 bin aldi, sonra 1500.
Nedenini sordum "bilmiyorum nedeni beni ilgilendirmiyor" dedi.

Eşinizin size danışmama nedenini 'dırdır' olarak lanse etmesi hiç hoş değil.
Sonuçta sizin kardeşinize aynı şekilde borç vermeniz de onu rahatsız
ederdi mutlaka...

Siz çalışıyor musunuz?

Calisiyorum evet

Önce söylemisti bana abim para istedi bende tamam dedim dedi. Bende bana danismadan tamam demen hosuma gitmiyor, ne zorluklarla para biriktirecegiz diye ugrasiyoruz dedim. Haklisin dedi ve konu kapandi. Bundan 1 ay sonra haberim olmadan vermis.

Çok pardon bana sorulmadı ama
Kardeşim bir önceki borcunu ödemediyse, veremem derim.

Zaten keyfi borç aldığını söylüyor konu sahibi, zorunlu ya da acil bi hal yokmuş..
Ben hiç aynı fikirde değilim. İnsan 2'ci deva arkadaşına bile verir! Ayrıca büyük bir mikarda istemiş olsaydi ve bu 4,5 değil olsaydı hakli olabilirsiniz derdim. Valla benim eşimde dir dir yapsa, bende tatsizlik çıkmazsın diye, demezdim..
benim eşimde kardeşine biraz para vermiş olsaydı ve bunu ikinci deva yapmış olsa, asla kıyameti koparmam! Cok ayıp bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…