Esim abisine borc vermis

• Konu Sahibi Konu Sahibi Miha
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

fanatik misin sen?
ne bu hiddet yahu hem de Kader'e

vermesi bence iyi birsey..

ama senden habersiz yapmasi cok kötü, o halde hakli oldugun her zaman dirdirindan cekindigi icin gizli is yapar. hic hos degil.

bence ona tabiki vermesi gerektigini ve sana herseyi söylemesi gerektigini söylemelisin.

Bazı insanlar para kazanmayı, para harcamak kadar kolay sanıyorlar.

Oysa arada dağlarrrrrrrrrrr kadar fark var, 1 ayda ne zorluklarla kazandığın parayı 1 saate, hatta 1 saatten bile az bir sürede harcaya bilirsin.

ben evlenmeden önce ne fatura görmüştüm ne bişey, evlenince o kadar basit olmuyo, hayat zor, ilerde emekli maaşıyla kira ödediğimi düşünemiyorum mecbur ev almak lazım bu da birikim gerektiriyo, rahat konuşanlar ya zengin aile çocuğu ya da babadan dededen bişey kalıcaktır

bi kac gün önce benzer bi konuyu bende actim...önleminizi bastan alin derim zira ben almadim tepeme cikdilar simdi.

esinizin sizden gizli vermesi hic hos degil...ayni seyi benim esimde yapti ve artik ona güvenim yok tabi...inanmiyorum bugün gizli veren yarin neden vermesin...

gizli yapilan bir is elbet bir gün ortaya cikar....

Ben kardeşlerime çok düşkünüm. Canımı isteseler veririm, dünya malını mı düşüneceğim...
Ama evliysem canımı da malı da hayat ortağıma danışmalıyım. Adı üstünde 'eş', 'hayat ortağı'...
Kendi kendime kararlar verip uygulayacaksam, her adımı dilediğim gibi atacaksam, paylaşımımız
giderler, zaman ve ev üçlüsünün dışına çıkmıyorsa ne anlamı var ki birliktelik yemini etmenin???

Gezip tozmak için para yetiremeyene para vermemenin merhametle alakası olmadığını düşünüyorum ben.

Böyle konuları da savunanların çok rahat bir şekilde herkesten borç isteyebilecek kadar rahat olduğunu sanıyorum.

Kimse bir başkasından para alırım, üstünede yatarım ne de olsa kardeşim bişey demez düşüncesi ile ayağını yorganından çıkartmasın.

burda anlatılmak isteneni anlamıyo nednse bazıları

borç vermeden önce sana sormalıydı.
sen aynısını yapsan o dır dır etmezmiydi acaba?

siz evli bir çiftsiniz parayı vereceği kişi kardeşi hatta anne babasıda olsa sana söylemeli.evlilikte kimse başına buyruk hareket etmemeli
ayrıca mecburi bir durum yoksa para geri dönmüyorsa ben verilmesi taraftarı da değilim
benim sorumsuz harcama yapan bir kaynım var eşimde sürekli ona para verir çoğu geri dönmez gizli saklı yapmaz bunu kocam bana söyler ama ben yinede acil bir durum olmadan vermesini istemiyorum sonuçta hayat kolay değil kimse kolay para kazanmıyor

En kötüsüde bu zaten, artik güvenemiyorum ona

evlenince yeni bir aile kurmuş oluyoruz o ailenin de bütçesi geliri gideri var kalkıp da sorumsuzca kardeş de olsa borç da verilmez haa çok zengin olursunuz aylık 20 bin geliriniz olur o başka ama orta direk geçinmeye çalışan insanların sırf evlerine iki maaş giriyor diye zengin sanılmaları çok saçma bu zengin sananlar da genelde har vurup harman savuranlar

Mesela benim babamla ilişkilerim kötüdür, hiç anlaşamayız.
Dayım ve dedem de canım ciğerimdir. Vakti zamanında dayıma
acil bir para lazım olduğunda önce annemi arayıp konudan
haberdar etti dayım. Anneme söylediğim ilk şey, 'Babama da
söyle.' oldu. Bilmek hakkıdır çünkü. Zaten onlar önce annemi
haberdar edip babamda istediler. Halam da isteyeceği zaman
önce babamı haberdar edip anneme söyler.

Bence eşinin kardeşi de bu yolu izlemeliydi. Gelir-gider de diğer
konular gibi hane halkının ortak kararına bağlıdır. Borç da bir
giderdir. Belki konu sahibi o para ile ilgili plan yaptı???

Burda herkes benimle aynı görüşü savunuyo
Nedense siz bi tek bana sardınız
Ben size neden vermek istiyosunuz ısrarla borç dmeiyorum ki
Ben kendi fikirlerimi yazdım

Her olayı kendi başıma geldiği için değil çevremden de gözlem yaparak yorumlarım ben
Siz her olayı yaşayarak çözüyorsunuz sanırım , böyle bi kanıya vardığınıza göre

Çok doğru dediniz, bir evde 2 kişi çalışıyorsa zengin olarak değerlendiriliyor, gelirleri giderleri düşünülmeden zengin nede olsa etiketi yapıştırılıyor.

Bizde 2 yıllık evliyken eşimin erkek kardeşi nişanlandı ama ne işi var, ne parası var, nede kayınvalidelerde düğün yapacak para var (ilk çocukları eşimdi ve bizim düğünümüzü bile yapmadılar.) Tuttu eşimin annannesi bütün beyaz eşyalarını siz alırsınız dedi eşime, hemde benim yanımda. Bende benimle ortak mı kazanıyorsun da benim adıma konuşuyorsun, evlenmeyi bilen insan herşeyi göze almış ve düşünmüştür sen merak etme dedim. Ama siz 2 kişi çalışıyorsunuz, zenginsiniz, o kadar parayı ne yapıyorsunuz dedi, bende eee o zaman o hiç çalışmıyor bana mı güvenerek evleniyor ben onun ne annesiyim, ne babasıyım düğününü yapmak bana düşmez 2 kişi çalışıyoruz ama hayatımızı rahat idame ettirmek için bir ev almamız, doğal olarak ta para biriktirmemiz lazım demek zorunda kaldım.

biriktirdiğiniz parayı kendi hesabınızda biriktirin....
daha devamı gelir merak etmeyin.... benm babamda böyle çünkü....
kaç ev parası kaptırttık

Kader, ne kadar güzel işte, yorumların ciddiye alınıyor demek ki...

Okunup anlaşılıyorsun, daha ne olsun

Sevgili konu sahibi, bize göre kırılmakta haklısın başka bir görüşe göre de değilsin.
Sonuçta senin hissettiğin herşeyden önemli. Tek diyebilceğim, eşinin bu konu ile
ilgili fikirlerini 'dırdır' olarak nitelemesinin önüne geçmelisin. Bir şekilde onu, sizi,
birlikteliğinizi düşündüğüne, kardeşine kastınız olmadığına ikna etmelisiniz.

bizde de ben çalışmadığım halde eşimin mesleği nedeniyle bizi zengin sanıyorlar oysa orta direk bir aileyiz. eşimin abisi periyodik olarak eşime '' bana kredi açsana'' der, karısı diyormuş ki '' senin kardeşin istanbul' a gitti zengin oldu sana hayrı yok söyle de para göndersin '' hayır kadın birgünden birgüne evime gelmiş değil nereden çıkardı eşimin zengin olduğunu acaba çok merak ettim ki zamanında eşim onlarda kalırken yemekleri meyveleri saklarmış bu kadın eşim görmesin de o da yer belki diye. geçen sene de eşime '' yeğenlerine laptop alıp göndersene '' dedi, eşim evde kullanmadığımız bir masaüstü bilgisayarı teklif edince '' yok olmaz laptop olacak '' demişti tabii o laptop alınmadı para da gönderilmedi her aradıklarında stres oluyoruz .

daha da kötüsü eşimin abisi gibi bir tane de benim ablam var aynı tarz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…