bence hiç aralarına girme çünkü zamanla eşin iyi yada kötü olduğunu kendi görecektir.eşimde servis alacağım diye tutturdu bende kızdım neyle alacaksın dedim abim verecek, kardeşim verecek dedi. bende dedimki zamanında bir çamaşır makinesi için (kefil istemişleridi 14 yıl önce )ben olamam diyen ağbin şimdi sana paramı verecek dedim.paran cebinde değilse hiç arayış içerisine girme dedim.sende hep olumsuz bakıyorsun dedi.kızdı bana dün ağbisi geldi eşim yoktu.konu açıldı hayordır ne gülüyosun dedim canım sıkıldı herkeste benden para istiyor dedi herkes kim dedim ses çıkarmadı.sonra demezmi ben ev aldım diye.eşim eve gelince gözün aydın abin ev almış dedim surat ifadesini görmeliydiniz üzülme bu işler böle dedim yani kendi görsün sen araya girince kötü oluyosun yani.lafla peynir gemisi yürümez
Ben hiç aynı fikirde değilim. İnsan 2'ci deva arkadaşına bile verir! Ayrıca büyük bir mikarda istemiş olsaydi ve bu 4,5 değil olsaydı hakli olabilirsiniz derdim. Valla benim eşimde dir dir yapsa, bende tatsizlik çıkmazsın diye, demezdim..
benim eşimde kardeşine biraz para vermiş olsaydı ve bunu ikinci deva yapmış olsa, asla kıyameti koparmam! Cok ayıp bence..
bence bu büyük bi sorun, dün babamda beni aradı paraya sıkıştım diye,baba döncem ben sana dedim, eşimi aradım söyledim, iban yolla ben gönderiyim dedi, ben de söylerim o da söyler, öyle saçma şey mi olur
Bayanlar size bir sorum olacak. Esim bana danismadan abisine borc para vermis, daha öncede vermisti, onu daha ödemedi, 2-3 hafta öncesi biraz daha vermis benden habersiz. Bunu ögrenince resmen cildirdim, ortada acil birsey yok, keyfine göre harciyor parasini, biz ise para biriktircez diye ugrasiyoruz.
Neden söylemedin diye sorunca, "dirdir" edersin diye söylemedim dedi, ben iyice kafayi yedim. Tartistik baristik ama aklima gelince hala kendi kendime sinir oluyorum.
Sizce kafama takmiyim mi, yoksa nasil davranayim, bir daha verirse? Acaba ben mi fazla kasiyorum kendimi?
seninki de tam üstüne gelmiş sıcağı sıcağına kafasına dank etmesi iyi olmuş, üzülüyorum ben bu erkeklerin saflığına yaa :)
valla canım eğer sizin evi etkileyen bir durum yoksa ihtiyaçların karsılanıyorsa zorda değilsen hiç karışmada kafaya takmada.. sonuçta kardeşi abisi sen kötü olursun bırak naıyorsa yapsın. yalnız eşinle konuş borç verdiğinde yorum yapmam abindir tabiki vericeksin ama evinin rızkınıda düşün ve banada bilgi verki baskasından duyunca şasırmayım de
ben bu yorumu çok rahat buldum kusura bakma.. yani aynı olay senin başına gelmiş olsaydı gerçekten ihtiyacın dahi olmasa karışmaz mıydın, kafana takmaz mıydın? o zaman abisini de nufusa geçirmek lazım. neden takmasın ki kafaya insan.. ona vereceği parayla kendime bir şeyler alırım. evin ihtiyaçları biter mi sürekli dekorasyon yenileniyor evimi değiştiririm. daha iyi bir kuaföre giderim vs vs...
neden rahat olsun abi candır... benmde kardeşime para vermem gerekebilir onunda abisine. bende şuan nişanlıyım bazı eksiklermiz var düğünede az kaldı nşanlım abisi bizden daha yüksek bi maaş alıyor ama nişanlım ona birşeyler aldı. parasını vermedi abisi hala. beyaz eşyayı alıcaktı almadı... Ama inan tek laf etmedim. Allah büyük Allah görüyor bugün ona yarın bize. neden bunu sorun ediyim ki ? çokmu önemli kuaför yada ev dekrsyonu
mihacım aynı durumları yasayan bırı olarak senı cok ıyı anlıorm
ama ınan bole kendını mutsuz edersın
ben artık her ıstedıgımı alıorm
bırıktırmek ıcın canım cıkıpda paranın baskasına gıttıgını gormek benıde cok uzuo
ama verceklersede haberımız bıle olmuo
hıcbırsey sahıbı olamayız bole gıderse
ama kendınden fedakarlık yapma derım ben
sen alttan almışsın konu büyümesin diye..alttan aldıkça da verilen miktarlar fazlalaşacak. öncelikle eşin ortak olan paranızı sana sormayı bırak haber dahi vermeden vermiş borç adı altında... kaldı ki diğer borcunu dahi ödememiş.. demek ki bunu da ödememe durumu var. inşallah haksız çıkarız paralarının hepsini alırsın ama eşinde bu mantık oldukça abisine verdikçe sen borç bulmak durumunda da kalabilirsin. sakin ve yavaş çözmen lazım işi. eşinin deyimiyle dır dır etmeden. mesela evine lazım bir şey al... taksitlendir... biraz zorlansın madem. herkesin kesesi kendine....o göre açıversin millet kesesinin ağzını.
siz abısınden borc almıssınız ödemişsiniz. o da size ödesin gerekırse tekrar verılebılır. ama borcuna sadık bı adam degıl işin gıcık yanı bu.
ortada acil bi durum yok iken, üstelik sizinle hiç paylasmadan ortak bır sekılde kazanılıp bırıktırılen paranın sizin ya da esinizin ailesinden bırıyle paylasılması bence hoş değil.
kardestır verılır elbette lakin ben kardesımden borc alsam daha onu odeyemeden tekrar borc ısteyemem, yüzüm olmaz. kardesım bana borcunu odemeden tekrar ıstese acil bi durum yoksa para falan vermem.
dırdır edersın ifadesi cok ayıp, eşim bana boyle deseydı bekar abısıne benden habersız borc verıp, canına okurum sırf o laf için.
bence tavrınızı koyun, silkelenıp kendısıne gelsın. siz evlisiniz abısı bekar. eşinizin size ve yuvanıza karsı sorumlulukları var.
abısıde bı zahmet bıraz az yesın, ayagını yorganına gore uzatsın.
Ben hiç aynı fikirde değilim. İnsan 2'ci deva arkadaşına bile verir! Ayrıca büyük bir mikarda istemiş olsaydi ve bu 4,5 değil olsaydı hakli olabilirsiniz derdim. Valla benim eşimde dir dir yapsa, bende tatsizlik çıkmazsın diye, demezdim..
benim eşimde kardeşine biraz para vermiş olsaydı ve bunu ikinci deva yapmış olsa, asla kıyameti koparmam! Cok ayıp bence..
neden rahat olsun abi candır... benmde kardeşime para vermem gerekebilir onunda abisine. bende şuan nişanlıyım bazı eksiklermiz var düğünede az kaldı nşanlım abisi bizden daha yüksek bi maaş alıyor ama nişanlım ona birşeyler aldı. parasını vermedi abisi hala. beyaz eşyayı alıcaktı almadı... Ama inan tek laf etmedim. Allah büyük Allah görüyor bugün ona yarın bize. neden bunu sorun ediyim ki ? çokmu önemli kuaför yada ev dekrsyonu
yahu Allahdan korkun, daga 2 kereçik vermiş görende 10 kere verdi sanar..
Sende ailene borç ver dur bakalım, geri almaksızın
Ortada 'biz' diye birşey kalıyo mu..
yahu Allahdan korkun, daga 2 kereçik vermiş görende 10 kere verdi sanar..
merhaba,
konuyu biraz daha açarsanız iyi olacak. tabiki abi kardeş birbirlerin borç verebilir. adı üstünde borç. geri alacağınız bir para. size danışmak yerine, SİZİNLE PAYLAŞMALIYDI. haklısınız. ama şimdiden bu hiddetten korkmuştur adamcağız.
kaldı ki size evlnediğnizde yardımda da bulunmuş... eşinizde bu sebepten dolayı verme gereği duymuştur.
İnsan dediğin kapı komşun değil, kardeşin! Bugün sen kardeşine bu kadar merhametsizce davranırsan yarı. Cocukların sana nasıl davranır tahmin edemiyorum.
Katılmayabilirsiniz de neden bu kadar gerilip bol ünlemli cümleler kuruyorsunuz anlamadım
Ben bir insana bir defa34:) güvenenlerdenim
Ki borcuna sadık olmayan kişilerde genelde tekrarlar bu işi..
Öz kardeşim diye beni sömürmesine müsade etmem ve hele de evliysem eşimin fikrini sormam gerektiğini düşünürüm.
O borcunu ödemezse ben mahcup olurum çünkü, eşimle çalışıp evimiz için birikim yapmaya çalışırken keyfi ihtiyaçlarından dolayı beni paramatik olarak gören ve geri ödemeyen kardeşime ben 'hayır' dersem hiç te ayıp olmaz.. Onun yaptığı ayıp asıl..
Bu bana göre böyle, kimse katılmak zorunda değil tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?