Esim abisine borc vermis

• Konu Sahibi Konu Sahibi Miha
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

seninki de tam üstüne gelmiş sıcağı sıcağına kafasına dank etmesi iyi olmuş, üzülüyorum ben bu erkeklerin saflığına yaa :)

valla ben kıyametin büyük olanını kopartırım hiç bir alamet vermeden. nasssı yani ben çalışcam onlara karşılıksız borç vermek için mi?evde otururum daha iyi..

kızlar ilk yorumumda dedimya babam borç istedi diye, köye gidiyodu dedemi hastaneye götürcek kemoterapi vs işleri var, biliyorumki orda harcıcak ve istediği miktar 2 aylık maaşıdır ortalama bi çalışanın neyse, şimdi ben bunu anneme söylesem çok kızcak, 2 kardeşi var onlar babalarına sahip çıkmıyo senin baba alemin akıllısı dicek, o yüzden söylemedim bende olmasa para başkasından bulurdu gene kardeşinden isteyemezdi çünkü vermez

Evlilik farklı bir şey ama. Herkes kafasına göre hareket edecekse ne anlamı var ki 'aile' olarak anılmanın.
Elbette birbirine danışmak zorundalar.

Üstelik eve tek gelir getiren de o değil. Gerçi tek geliri getiren bile olsa, mutlaka danışmalı.

Ben çalışıp çalışmadığını, konu sahibinin eşinin bakış açısını anlamak için sordum ama anlaşılacak bir
yanı yok. Bir de geri ödeme meselesini ayrı tutuyorum ben, o borcu alanın sadakatsizliği ama eşlerin
tüm haneyi ilgilendiren durumları danışması mutlaktır, katidir...

valla canım eğer sizin evi etkileyen bir durum yoksa ihtiyaçların karsılanıyorsa zorda değilsen hiç karışmada kafaya takmada.. sonuçta kardeşi abisi sen kötü olursun bırak naıyorsa yapsın. yalnız eşinle konuş borç verdiğinde yorum yapmam abindir tabiki vericeksin ama evinin rızkınıda düşün ve banada bilgi verki baskasından duyunca şasırmayım de

seninki de tam üstüne gelmiş sıcağı sıcağına kafasına dank etmesi iyi olmuş, üzülüyorum ben bu erkeklerin saflığına yaa :)

aslında ben pek para işine girmem,çünkü eşim ile benim hesabım ayrıdır.yani benim aldığım ve yaptığım masraflar ile eşiminki aynı ne o benden para ister ne ben ondan,kardeşi isterse versin ödemezse de cezasını çeksin benim içinnde aynı şey geçerli benim kardeşimde isterse benim rızam varsa veririm oda niye verdin demez yorum yapar ama benim yaptığım gibi.o nekadar biriktirdi bilmem parası varmı kenarda onuda bilmem benimkini de o bilmez ama ikimizde saçma sapan şeylere para harcamadığımız çok iyi biliriz.başkası için huzurumu bozmam kim olursa olsun.1 ,2 ay öncede büyük ağbisi istemişti 1000 tl hatta para bulamamış telefonunu satmaya kalkmış. eşimde ben veriyim satma telefonu demiş. bunlar ikisi takılmış peşpeşe eve geldiler. eşim dediki sana telefon aldım dedi.ne telefonu dedim ağbisinden onu almış 1000 tl yi getir telefonunu al demiş satsa zarar edecek,bende dedimki saçmalama ver telefonunu vermek istiyosan 1000 tl yide ver dedim benim telefonum var dedim.kardeşi gitti telefonla parayı alıp. verdimi biliyorum sormadım bile.arayp sorsammı bi soruyum merak ettim .

Son düzenleme:

ben bu yorumu çok rahat buldum kusura bakma.. yani aynı olay senin başına gelmiş olsaydı gerçekten ihtiyacın dahi olmasa karışmaz mıydın, kafana takmaz mıydın? o zaman abisini de nufusa geçirmek lazım. neden takmasın ki kafaya insan.. ona vereceği parayla kendime bir şeyler alırım. evin ihtiyaçları biter mi sürekli dekorasyon yenileniyor evimi değiştiririm. daha iyi bir kuaföre giderim vs vs...

neden rahat olsun abi candır... benmde kardeşime para vermem gerekebilir onunda abisine. bende şuan nişanlıyım bazı eksiklermiz var düğünede az kaldı nşanlım abisi bizden daha yüksek bi maaş alıyor ama nişanlım ona birşeyler aldı. parasını vermedi abisi hala. beyaz eşyayı alıcaktı almadı... Ama inan tek laf etmedim. Allah büyük Allah görüyor bugün ona yarın bize. neden bunu sorun ediyim ki ? çokmu önemli kuaför yada ev dekrsyonu

benim için önemli, kardeşte olsa borç borçtur, evlenincede önemsemezsen ne ala, yarın bi gün bi bakarsın ailenin borç babası sen olmuşsun, benim babam öyle, kardeşi iphone kullanır babamın elinde bi takoz onlar hala yok der, sürekli ağlar yok diye

Dedim artik fedakarlik yapmicam diye, sen gelecekle gelmeyecek parayi ayirt edemiyo musun dedi bana. Yani paranin geleceginden emin.

Bencede kredi cekip birsey almak lazim, degilse rahat birakmicak.

Sagolun yorumunuz icin, cok agrima gitti zaten o "dirdir" lafi

Katılmayabilirsiniz de neden bu kadar gerilip bol ünlemli cümleler kuruyorsunuz anlamadım

Ben bir insana bir defa 34:) güvenenlerdenim
Ki borcuna sadık olmayan kişilerde genelde tekrarlar bu işi..
Öz kardeşim diye beni sömürmesine müsade etmem ve hele de evliysem eşimin fikrini sormam gerektiğini düşünürüm.

O borcunu ödemezse ben mahcup olurum çünkü, eşimle çalışıp evimiz için birikim yapmaya çalışırken keyfi ihtiyaçlarından dolayı beni paramatik olarak gören ve geri ödemeyen kardeşime ben 'hayır' dersem hiç te ayıp olmaz.. Onun yaptığı ayıp asıl..

Bu bana göre böyle, kimse katılmak zorunda değil tabi.

Son düzenleme:

Canim kardesine para vermen gerekebilir ama esimin abisi parasini gezerken harciyo, ortada bir ihtiyac yok yani.

Borcuna sadık olmayan insana 2. kez asla para vermem.

Bu güne kadar da babam hariç asla kimseden kuruş borç almadım, babamdan aldıklarımda yüklü miktarlardı (araba değiştirmek için vs.) dediğim gün ve saatten önce ödedim borçlarımı.

Hatta son aldığım borçta araya başka ihtiyaçlarda girdi (eşim için başka bir ilde yeniden ev kurduk resmen, ev kurma parası, kızım özel bir koleje gidiyor ve peşin ödersek bayağı bir indirim yapacaklarını söylediler onun parası gibi.) babamın borcunu dediğim günde ödeyemeyeceğim diye ödüm koptu, pantolonlarım yıpranmıştı ve ben inatla almıyorum, hatta babam dedi ki git al ne istiyorsan benim paramın acelesi yok 2 ay geç verirsin, hayır dedim. Sen almazsan ben alacağım beni borca sokma dedi zorla mağazaya soktularda kendime kıyafet aldım.

Düşünün ben babama olan borcuma böyle sadıkken kimse kusura bakmasın borcunu ödemeyen insana asla 2. kez borç vermem.

Birde üstüne eşiniz sizden gizlemiş, bu daha da kötü bir durum. Kzanırken siz ondan miktarını gizliyor musunuz?

bu güven meselesi, borç verilir alınır, ama ödiceksin ki bi daha istemeye yüzün olsun, akrabayı geçtim eşimin bi arkadaşının bize borcu var o ne zaman isterse o zaman öder adım gibi eminim ödeyeceğine, evlenirken kredi çekmeyi düşündük saçmalamayın faizmi ödiceksiniz dedi şak diye çıkardı verdi, şimdi bu insana tabiki bizde vericez zor durumunda, ama keyfi para al ödeme sonra bi daha bi daha

Abi, abla, kardeş, anne, baba elbette candır ama bunun para ile ilgisi yoktur.
Bir insanın can olması illa ki maddi olarak tatmin veya takviye edilmesi değildir ki.
Kaldı ki eşine danışsa verirken,sonunda 'dırdır' bile olsa rıza almak adına önemlidir.

Ben paraya değer vermem, zerre umursamam ama hayatın bir gerçeği olarak para
denen şeye mecburuz. Verilen borç nedeniyle doğabilecek zararı, oluşabilecek acil
bir ihtiyacı birlikte karşılayacaksak, verilen borcu da birlikte vermeliyiz. Aksi halde
benim mesuliyetim değil diye düşünmem de olasılık dahilinde ve bu da evliliğin temelini
sarsar.

yahu Allahdan korkun, daga 2 kereçik vermiş görende 10 kere verdi sanar..

Birden fazla sonuçta ve eşinden gizli yapıyor..
Bazı insanlar laftan anlamaz
Aynısını yaşatıp algılamasını sağlamak lazım diye düşünüyorum ben
Herkes beğenmek zorunda değil, konu sahibine misal vermiştim ben

evet bizimkini aradım ve sordum 1 ay sonra veririm demişti 2 ay bittii.ne olduki diye sordu bişey yok merak ettim dedim kapattım telefonu yorum bile yapmadım yapsam ters bişey söliycek en iyisi konuşmamak kendide dedi zaten bidaha da vermem diye .vermeseymiş napıyım çeksin ceremesini bana dokunmasında

Son düzenleme:

siz evlimisiniz? sadece merak...evli olunca bu kadar sakin bakılmıyor da bu işlere o yüzden sordum.

İnsan dediğin kapı komşun değil, kardeşin! Bugün sen kardeşine bu kadar merhametsizce davranırsan yarı. Cocukların sana nasıl davranır tahmin edemiyorum.

konu sayibi zaten ilk mesajında biz aciz, şoyleyiz ve oda bizi sömüruyor denemişti. Ayrıca senin değil kendi kazandığı parasından verir adam. Başınıza sanırım bu tür şeyler çok geçmiş olmalı. Yada hiç kardeş / aile sevgisini yşsamamış olmalısınız. Güven sıfır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…