- 27 Aralık 2016
- 45
- 16
- 3
- Konu Sahibi Feridefunda
-
İsmim normal bi isim ayse fatma kadar normalBelki alakasız olacak ama Ayşe fatma gibi normal bir isme sahipsiniz değil mi? Yani eşiniz adınızı tuhaf falan buluyor olabilir mi? Hiç sordunuz mu? Belki adamın sizin adınızla ilgili bir derdi vardır. Hadi toplum içini anlarım da evdede seslenmiyor diyorsunuz. Yani başka bir sebep olmalı
Çok ilginçmiş evde alıştırın önce, tavır koyun adımla seslenene kadar konuşmayacağım diye. Evde alışsın önce dışarıda da alışır koca adam çok garip, ayıp oluyor böyle toplum içinde deyin. Ailesi hep öyle mi kardeşleri falan nasıl?Cevap vermiyorum bazen bakiyo bakiyo susuyo bazen ismimin sonuna hanim koyuyo da soyluyo. Toplum icinde bakmayinca sana diyorum diyo anliyorum ama bogacak gibi oluyorum yani ustune atlayip bogazini sıkasim geliyo artik. Baskalarina adiyla sesleniyo.
Hatun dedigi oluyor aradaAyrica merak ettim ne diyor ki ;
Huoop birader , demiyorsa .En kötü hatun der hanım der ?
Panpaa mı yoksa
Seslenmedi ya guluyum mu aglaym mı bilemedimUzaktan size hiç seslenmedi mi, illa ki bir hitap kelimesi kullanıyordur.
Çok ilginç...
Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Evlenmeden taniyamazsin derler ya ben de evlendikten sonra anladim bicok seyi.. bu durum da ne ilginçtir hic dikkatimi cekmedi sevgiliyken nisanliyken falan.. o zaman daha cok askim bitanemler ucusunca heralde ondan.Eeee sizde hata.
Niye evlendiniz ki bu size hiç uygun olmayan adamla?
Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Canım aynı sorun bende de var bana şiiişşt diye sesleniyor ben gülüyorum bende ona yabancı isimlerle sesleniyorum joni diyorum mesela :)Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sen ona askim de bakam ne diyecek
Benim annemle babam x hanım x bey derler birbirine.
Ben de eşim hakkında konuşurken x bey derim, bazen öyle hitap da ederim.
Hiç hitap etmemesi enteresan, mevzu anlaşmaksa bir yol bulunur çekingenliğine de, demek ki baya az konuşuyorsunuz ki çözüm bulmaya çalışmamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?