Esim adimla seslenmiyor,bana bi hitap şekli yok..

O NASIL bi geri kafalılık yahu nasıl bişey demez eşim bana hep gülüm der toplum içinde yada dışında bend eya aşkım ya cino derim adı cihan diye sende ona ters konuş benim bi adım var ben senin karınım falan de tersle

küçüklükten yetişmiş şeyin
siz istediniz diye
1-2 ayda değişmesini beklemeyin

zamanla değişecektir

bunun bir sorun olduğu valla hiç aklıma gelmemişti

ben de mi gitsem acaba

yanlış anlamayın cidden söylüyorum bunu yorumunuza terslik olsun diye değil

örneğin ben fazla çekirdek bir ailede büyüdüm tek çocuğum

evde zaten 3 kişi var herkes bir arada

anne baba çocuk olunca konuşulandan kimin muhatap alındığı anlaşılır zaten bu ortamda

o zaman ne gereği var sürekli hitaba anne anne vs diyerek cümleye başlamaya

ben o nednele böyle bir konuşma tarzına hiç sahip olmadım

muhatabım olan kişinin gözüne vs bakarım ama sürekli ay X hanım şöyle oldu ay X hanım böyle oldu demem

konumu konuşurum sadece

telefonda da mesela vardır bazı insanlar her cümlenin sonuna adını söyleyince karşı tarafın dikkatini toplu tuttuğunu düşünen oysa ben konu dışında gereksiz şeyler ile beynin meşgul olmaması gerektiğini düşünürtüm ve aksine sürekli damdan hanım damdan hanım diyenler dikkatimi dağıtır

ayy amma teori yaptım ben bir düşüneyim uzman işini hepsini birleştirir dertlerimin giderim zira dişçim dişlerimi sıktığım kanaatinde ve bu gerçekten önemli bir sorun

ayy nasıl diyon X bey diye

biz birlikte çalışıyoruz o zaman bile çok zor oluyor

X bey şurada, X bey burada demek

bir de mesela hep X bey X bey diyorsun aaa o eşinmiş ama X bey dedin ben yabancı sandım vs diyorlar

Eşim de bana reis der. Hatta bu hitaba o kadar alıştı ki geçen gün bir konu olmuştu ailesiyle konuşurken, bizim evin reisi ruveyda ben bişey diyemem diyor

ayy nasıl diyon X bey diye

biz birlikte çalışıyoruz o zaman bile çok zor oluyor

X bey şurada, X bey burada demek

bir de mesela hep X bey X bey diyorsun aaa o eşinmiş ama X bey dedin ben yabancı sandım vs diyorlar

Bilmem, aslında uzağa taşındığımdan beri daha fazla canımı kullanmaya başladım, tepkisel de olabilir x bey, çünkü eşim de sevmez, sevmiyorsa millete can dedirtmeyecekti dediysem demek

Siz yanlış anladınız galiba.
Konu sahibinin eşi kalabalık ortamda seslenirken bile adını söylemiyormuş bana mı söylüyor kime sesleniyor anlamıyorum demiş.
Sizin dediğiniz gibi normal karşılıklı konuşurken, her cümlede hitap kullanmak çok gerekli değil ama uzakta ki birine seslenmen gerekiyorsa ve toplum içindeysen illa ki bir şekilde hitap kullanılması gerekir.

Sen de ona her seferinde başka isimle seslen. Atıyorum adı Ali mi, birgün Cem de, ertesi gün Hasan, başka sefer Mahmut...bakmazsa da hey sana diyorum dersin, azıcık da o empati yapsın sizle.

Evde kimse yokken niye bu kadar mesafelisiniz ki? Siz seviyorsanız, canım hayatım vs diyin, o da alışmaz mı duya duya?

Bazı arkadaşlar "Benim eşim de ismimle seslenmiyo ne var" demişler ama bana durum daha ciddi geldi. Canım cicim kullansa bile muhtemelen bunun arkasında bir batıl inanç olabilir. Yani adıyla seslenince onu kötülüklerin bulacağı, başına bir şey geleceği gibi. Bunun irdelenmesi lazım, konuşmayı deneyin. Eğer cidden böyle bir inanç olduğunu sezdiyseniz terapi öneririm. Bir uzmanla konuşarak bu inancını geride bırakabilir.

Hişşşşşt hop hacı demediği sürece sorun yok şaka bir yana eşim bana adımla hitap etse şok olurum.İlk günden beri hep güzel sözlerle çağırır sağolsun

Ssst nedir ya? Çok saygısızca. İsimler hitap edebilmek için konulur, eşiniz bunun bilincinde değil sanırım. Adını bilmediğimiz insanlara hitap edebilmek için de hanımefendi, beyefendi gibi hitaplar turetilmistir. Bunu uygulamak niye zor geliyor anlam veremedim.

Bilmem, aslında uzağa taşındığımdan beri daha fazla canımı kullanmaya başladım, tepkisel de olabilir x bey, çünkü eşim de sevmez, sevmiyorsa millete can dedirtmeyecekti dediysem demek

nasıl yani evin içinde birşey söyleyecekken mi x bey diye sesleniyordun ?

bizde taraflardan biri diğerine kızdıysa isimle seslenir tavırlı olduğunun nişanesi olarak..

Benim bildiğim büyüklerin yanında çekinildiğinden aşkım hayatım denmez bu yüzden isimle hitap edilir genelde. Sizinki çok saçma.
Bende saysam 1,5 senede toplasan adımı 10 kere söylememiştir
Kavga anında bile söylemeyiz adımızı çünkü aşkıma hayatıma alışmışız.

nasıl yani evin içinde birşey söyleyecekken mi x bey diye sesleniyordun ?

bizde taraflardan biri diğerine kızdıysa isimle seslenir tavırlı olduğunun nişanesi olarak..

He ya, çok eğlenceli aslında, hele ortamda biri varsa kavgalıyız sanıyor, hatta rşim sevmediğinden bazen gerçekten kavga ediyoruz, çocukça işler işte, hiç 2 çocuk anası gohaya yakışmıyor

Hangi ortamda olursa olsun bana ismimle ya da herhangi bir hitap şekliyle konuşmayan eşime, güzel bir ceza verir her ortamda efendim AŞKIM,ya da SEVGİLİM derdim.....

ben de hep "aşkım bitanem" diyor hiç ismimi söylemiyor diyorsun sandım, aaaa adam bildiğin yıllardır ortaya konuşuyormuş

13 senedir evliyiz ne eşim ne de ben bir kez bile isimlerimizi kullanmadık.Sevgi sözcükleri de kullanmayız.Ben tek sözcük kullanırım Hayatım derim.Ama her yerde hayatım derim o derece yani.Aynı kurumda çalışıyoruz, orada da hayatım diyorum. Adını asla söyleyemem. Neden bilmiyorum ama adını kesinlikle ağzıma alamam.Bu başka bir durum. Eşinizi anlıyorum ben.Utanma falan değil. Yanımda kim olursa olsun hayatım diye eşime hitap ederim ama adını söyleyemem

madem adınla seslenemiyor sana ozman güzel bir sekilde hitap etsin hanım canım gibi. gelenekleri cok önemsiyorsa esinize güzrl bir sekilde hitap edin diye dinde var ona baksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…