- 6 Kasım 2014
- 2.905
- 7.949
- 158
- Konu Sahibi Feridefunda
-
Tabiki cümle içinde sürekli x, y diye seslenilmesine gerek yok haklısınız. Ancak bazı insanlar hiç hitap kullanmıyor. Her zaman şunu verir misin, bu böyle oldu gibi cümleler kurarken hitapsız kuruyor. Ama bu psikolojik açıdan karşıdaki kişiye zarar verir.bunun bir sorun olduğu valla hiç aklıma gelmemişti
ben de mi gitsem acaba
yanlış anlamayın cidden söylüyorum bunu yorumunuza terslik olsun diye değil
örneğin ben fazla çekirdek bir ailede büyüdüm tek çocuğum
evde zaten 3 kişi var herkes bir arada
anne baba çocuk olunca konuşulandan kimin muhatap alındığı anlaşılır zaten bu ortamda
o zaman ne gereği var sürekli hitaba anne anne vs diyerek cümleye başlamaya
ben o nednele böyle bir konuşma tarzına hiç sahip olmadım
muhatabım olan kişinin gözüne vs bakarım ama sürekli ay X hanım şöyle oldu ay X hanım böyle oldu demem
konumu konuşurum sadece
telefonda da mesela vardır bazı insanlar her cümlenin sonuna adını söyleyince karşı tarafın dikkatini toplu tuttuğunu düşünen oysa ben konu dışında gereksiz şeyler ile beynin meşgul olmaması gerektiğini düşünürtüm ve aksine sürekli damdan hanım damdan hanım diyenler dikkatimi dağıtır
ayy amma teori yaptım ben bir düşüneyim uzman işini hepsini birleştirir dertlerimin giderim zira dişçim dişlerimi sıktığım kanaatinde ve bu gerçekten önemli bir sorun
Hakkaten çok gıcık bi durum bende ilk defa duydum.ben olsam ismimle seslenmediği veya canım aşkım filan demediği sürece asla muhatap olmam duymam.onada hey sen filan derim ismini söylemem.insan evdeki kuşuna bile ismiyle hitap ediyo.hey allahım yaCevap vermiyorum bazen bakiyo bakiyo susuyo bazen ismimin sonuna hanim koyuyo da soyluyo. Toplum icinde bakmayinca sana diyorum diyo anliyorum ama bogacak gibi oluyorum yani ustune atlayip bogazini sıkasim geliyo artik. Baskalarina adiyla sesleniyo.
Annemler 40 senelık evlılerMerhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Ben de eski esime ismiyle hitap etmezdim ve bu durumun sevgiyle asla bi alakasi yoktu.. Sevgi sozcukleri daha guzel geliyor bana.. Onun da ismimi soylemesini sevmezdim..Merhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Sevgi sozcuklerini ikimizde kullanmıyoruz zaten ama ben ona hep adiyla seslenirim.. onun bana hicbir hitap sekli yok. Bişey soyleyeceginde yanima gelir soyler uzaktan seslenmez, toplum icinde bazen bana mi konusuyo baskasina mi anlamiyorum hi efendim falan diyorum. Defalarca konustum tamam diyor sonuc ayni. Adam hesabina alinmiyorum sanki adim soylenmeyince. Benim zorumla soyledigi zamanlarda da adımı söyleyince utaniyor ya sanki ayip bisi söyledi gözleri falan buyuyor ne yapsan ne etsem de bunu aşabilse beyfendi ?
Hani ismini soylemiyo, peki "askim, sevgilim, hayatim" vs de hic olmadi mi aranizda konusurken, evde seslenirken.. Sen de demiyormussun, bi ilginc geldi bana ikinizin tavrı da..Hicbisey demiyor .. evde de ayni disarda da..
Acaba ben de oyle seslensem basedebilir miyim benim herifleBi de esine "herif" diye seslenenler var; skandal
Evet bencede..Sen ona askim de bakam ne diyecek
O ben oluyorumBi de esine "herif" diye seslenenler var; skandal
Hicbisey demiyor .. evde de ayni disarda da..
Cok sacmalamis ama yani kinusmussunuz duzelmemis duzelmez kiMerhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
ayyy benimkide tam tersi askıma balım diye etrafımda bı gun masadayız corba icerken esim bana bi kasık verdi diye babam masadan kalktı neden böyle yapıyomusuz zihniyete bak ne yapsaydı esim bana vursa hosunamı gidicekti acaba bu babam beni deli ediyo yaaaMerhaba hepinize.. sorunum su ki esim adimi soylemiyor.. evlendigimizden beri saysam 10 defadir onda da ya cok mecbur kalmistir ya da ben zorlamisimdir. Hani eskiden bi sacmalik varmış annelerin babalarin yaninda eşler isimleriyle seslenmezlermis birbirlerine veya çocuklarini sevmezlermis falan.. esimde bu zihniyetin icinde buyumus ama okumus bi insan nasil bu kafada kalabildigini anlamiyorum ve bu durum canimi cok sıkıyor..
Cook eski bir kafa.. Benim babam da boyle.. Babaannem dedeme "adam" diye hitap ederdi. Sanirim ayip geliyor isim ile seslenme olayi yada bir cesit isim ile seslenirlerse deger verdiklerini gosteriyor gibi geliyor... Gosterseler ne olacak sanki?! Gelenekci bir adam esiniz. Ve boyle adamlar degismez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?