- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.829
- 348
Sanki gayrimeşru bir çocuk vereceksiniz ailenize, bundan sonra hiç çabalamayın. Zor olacak belki ama kendi ailenize odaklanınKızlar hepinizin bayramı kutlu olsun dün akşam anneme ve babama msj atarak söyledim çünkü söylemeden gidemedim onlara ve sonuç yine gidemiyorum annem hiç dönüş yapmadı ama babam desene bizlere zehir olacak bir bayram geçireceğiz verecek cevap bulamıyorum bitmiş durumdayım yazmış ben şimdi kalkıp eşimi bırakıp tabiki gitmiyorum bu bayram
Kıyamam sana. Üzme canını. Senin ailen hayırsızmış sen değil. Çekirdek ailene odaklan sen. Allah analı babalı büyütsün. Sağlıkla kucağına al5 yıldır çok uğraştım hala kardeşim diyorki orta yolu bulsaydın yok yani annemin tek orta yolu boşanmamdı orda mutluysan gelme diyordu hep ama gittim mutlu olduğumu göstere göstere çok şükür yine de olmadı yani dediğiniz gibi bu bebeğin anası babası belli 5 yıllık kocamdan bebeğim olacak daha kabul edilebilir bir durum yok yani bence
Amin inşallah valla 5 yıldır ilk kez karı koca bayram geçiriyoruzKıyamam sana. Üzme canını. Senin ailen hayırsızmış sen değil. Çekirdek ailene odaklan sen. Allah analı babalı büyütsün. Sağlıkla kucağına al
Üzülmeyin en doğru olanı yapmışsınız inşallah ilerde torunları olunca daha da yumuşayacaklardır torun tatlı gelir derler sadece hamileliginize odaklanmaya bakınVe bayramın ikinci günü de bitiyor ben de herşey daha da sarpa sarmış durumda annemlere arife gecesi söyledim hamile olduğumu annem tek bir şey yazmadı babam da bayram yine zehir olacak yazmıştı. Dün kardeşim yazmış yarın gelsene annem ve babam çağırıyor konuşalım diyorlar beni mi dedim evet dedi ama sadece beni çağırıyorlar peki bebeğin babası eşim hadi yıllardır kabul etmediler şimdi de o çocuk tek benim değilki gelin beraber deseler hemen gidicektik ama böyle olunca ben dedim ama ben artık tek başıma değilim sonuçta e sen gel o da ilerleyen zamanda gelir diyorlar gitmedim eşimi bırakıp annem ayrı babam ayrı kardeşim ayrı msj atıyorlar gel diye ama eşimle değil hala. Eşim de artık kızdı bundan sonra beraber gelin de deseler yok ben artık hayatta gitmem dedi sen gidebilirsin yine eskisi gibi gidersin gelirsin ama bebek olduktan sonra da bebekle gidemezsin artık oraya diye rest çekti Allahım şu an tek yol onları tamamen hayatımdan çıkartmak gibi görünse de hala orta yolu buluruz umudum vardı ama...
Bu konuya daha öncede yazdım hala fikrimin arkasındayım bu konu fake. Çünkü konu sahibinin yazdığı herşey çok tutarsızKusura bakmayın ama işlerin bu noktaya gelmesinde en büyük hata sizde.
Tavrınıza,yaklaşımınıza anlam veremiyorum.
Sizi anlamaya çalışıyorum,yok olmuyor, anlayamıyorum.
Mesajla hamilelik haberi vermek neyin nesi?
Kocanızı istemeyen aile için bu kadar çabalamanızın sebebi ne?
Kocanızı küçümseyip,istemeyen ve bu kadar kindar olan insanların,bebek haberine mutlu olacaklarını düşünmek nasıl bir akıl yürütmenin sonucu?
Kardeşinizin hadsizliğini niye sineye çekiyorsunuz?
Kısacası ben sizi anlamakta çok çok zorlanıyorum.
Konunuzu en başından beri hayretle ve ibretle takip ediyorum.
Sosyolojik bir inceleme konususunuz maaile,
eşiniz de dahil.
Sanki hiç böyle bir konu duymadık daha önce. Erkek anneleri bırak 5 yılı belki 20 yıl sebepsiz yere kin güdüyorlar gelinlerine ki vay efendim benim istediğimle evlenmedi onunla evlendi diye.Bu konu fake değil emin olabilirsiniz hamilelik dışında da pek çok sorun sıkıntı yaşadım ben ailemle evlenene kadar çok güzel geçinşrdşk ben bursada tek yaşıyordum annem kardeşim her fırsatta benimleydğler gezelim yiyelim içelim ama nasıl ki eşimi beğenmedi küçümsedi annem inanılmaz değişti ve ben de 5 yıldır ortasını bulamadım şükür ki annem haklı çıkmadı ve eşimle hiç problem yaşamadık hatta azönce konuştuk istersen yarın ben babanı arayayım söyliyeyim belki de düşündüğün gibi tepkileri olmayacak torunları sonuçta dedi eşim
Şu mesaja bakın.Normalde her yıl ilk gün sabahı gider 3.gün dönerdim
Ne güzel tespit, ailesinin kendisine yaptığını konu sahibi de eşine yapıyor. İnsan nasıl her bayram eşini ilk sabahtan bırakıp da evliliğini kabul dahi etmeyen anne babasının yanına koşar.Şu mesaja bakın.
Hiç mi utanmadınız 5 sene boyunca size değer veren kocanızla ve kv nizle bayram gününü geçirmediğiniz için?
Sizin ailenin huyu bu galiba. Gücü yeten eziyor.
Böyle konu da duyduk böyle aileler de.Sanki hiç böyle bir konu duymadık daha önce. Erkek anneleri bırak 5 yılı belki 20 yıl sebepsiz yere kin güdüyorlar gelinlerine ki vay efendim benim istediğimle evlenmedi onunla evlendi diye.
Bana çok normal geliyor çünkü yukarıda verdiğim örnekteki çoğu erkek de konu sahibi gibi yaklaşımlarda bulunuyor. Annesine asla lâf söylemiyor ama karısını ezdiriyor, küçük düşürüyor. Keza kendisini de. Ne konular açılıyor burda.Böyle konu da duyduk böyle aileler de.
Ama kendini ve eşini bu kadar ezdirmek normal gelmiyor bize.
Konu sahibinin cevapları ve ailesine genel yaklaşımı çok tuhaf.
Aile çok değerlidir eminim sizin aileniz de değerlidir fakat artık sizin kurduğunuz minik çekirdek ailede çok değerli ku eşiniz çık anlayışlı bu çok belli . Bu yüzden artık kendinize dönün. Siz hiç ailenizi sizsiz kalma riskiyle cezalandırmamıssiniz ama onlar bu duyguyu tatmalı. Kız kardeşiniz için soyliyecegim tek şey var aynı yaşta benimde bir kız kardeşim var ama asla böyle birşey yapmaz aksine bana destek olur ondan çok eminim bu tip konularda ailemle arama tampon olurdu ki doğrusu budur . Onada ayrı mesafe koyun sadece işi düşünce aradığı bir ablası olmadığını bilmeli .ablasının da dertleri olduğunu ve sizin ondan destek görmek istediginizin farkına varmalı. Ama en büyük suç annenizde bunu cok net söylüyorumO kadar çok şey söyleyen olmuş ki bir çoğu eleştirmiş haklısınız kızlar ben hep pasif kaldım işte kardeşim dedim annem dedim oraya her gidişimde kendi kendime kızıyordum bnei çünkü ezer gibi davranıyorlar sen nerden bileceksin havasına giriyorlardı ama sonra ben yine Yumuşayıp gitmeye görüşmeye devam ediyordum hatta öyle ileri bir boyuttaydıki özellikle kardeşime olan durumum öğrenci o okulu bitmedi ama döndü annemlerşn yanına sadece sınavlara gidiyor babamdan her zaman para isteyemez parasız kalmasın diye o ay bütçem nekdars harçlığını veriyordum kendimce bir de takı falan yapıyor evde kursa gitmişti onları satmak istiyor ama çevresi yok ben sanki burdaki arkadaşlarımdan sipariş almış gibi parayla takı yaptırıyordum kardeşime okadar içim acıyorki şimdi
Insan kendine yapılanları bir nebze de olsa affedebiliyorlar ama evladına yapılanı asla affedemiyor.Söylediğimiz zaman bebek beklediğimi anne ya da babam gelin eşinle birlikte deseler eşim yine gidecekti ama onlar hala ve ısrarla sen gel dedikleri için artık gitmem diyor eşim ki sonuna kadar haklı orta yolu bulcaklarmış benimle yani artık bu durumunun orta yolu ne olabilir ya eşimle birlikte gider geliriz ya da beni tek çağırdıklarında ne konuşacaklar bebeği aldır boşan mı dicekler kestiremiyorum ki neyseki bu bayram ve tatil boyunca eşimi yalnız bırakmadım ve inanın okadar mutluydu ki eşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?