Eşim , ailem ve para

evet böyle yazınca sanki üstüne yürümüşüm gibi geliyor ama ılımlı şekilde söyledim inanın :)

Bence maaşınızin yarısını almanız hakkınız...Bende olsam isterdim.o yarı maaşla da istediğinizi yapabilirsiniz.bu sizin hakkınız

ya zaten maaşımla evin kredisini bende ödüyorum sonuçta.

Eşimin ailesinden bir tek abisi var durumları da ahım şahım değildi, bir ev kalmış işte eşime, yani vermelimiyim?

yani ben maaşta verdiğim paranın hesabının yapmıyorum ona zaten parayı geri sitediğimden bahsettiğimde iyi o zaman bende evi satayım altıma bmv alıp gezip tozayım dedi :)

Eşimin ailesinden bir tek abisi var durumları da ahım şahım değildi, bir ev kalmış işte eşime, yani vermelimiyim?

Şimdi bence 10 bini istememelisiniz. Eşiniz de ikinizin de hakkı olan eve ailesinden ne kaldıysa katmış bir şeyler. 10 bini istemek sizi haksız yapar. Krediyi maaşınızdan ödüyorsunuz da eşiniz ödemiyor mu?
Eşinizin abisinin durumunu merak ettim çünkü eşiniz pek empati yapamıyor. Yani ihtiyacı olan aile bireylerine yardım etmenin hissini tam anlayamamış. Abisinin hiç ihtiyacı oldu mu? Ona da hibe edelim deseniz belki anlayabilir.
Ben aile bireylerine yardım edilmesi taraftarı bir insanım. Ama eşinizle ikinizin de gönlü olmalı. Onu ikna etmeye çalışın. Abiniz bu hibe edilen para ile yeni iş mi kuracak?

Peki eşiniz abisine yardım etmek isterse tepkiniz ne olur? Merak ediyorum.
Ha ben iki çalışan insanın kendi evine yettiği sürece ailesine yardım etmesini mantıklı buluyorum.

Ben olsam sanirim kirilirdim benden esim katki payi saladigi parayi isteseydi. Ben düsünceyi yanlis buldum ailenizin durumunu bilemem ama esiniz sizin icin ugrasiyor didiniyor abinizdeki borcu alacaginiz yerde esimden geri isterim diyorsunuz ilginc. Önce kendi evin sonra yetiyorsa sikinti yaratmiyorsa bütceniz yardim edilebilir en son raddede. Esiniz hakli sürekli birileri icin bisey yapamazsiniz. Tasima suyla degirmen dönmezmis.

yani ben maaşta verdiğim paranın hesabının yapmıyorum ona zaten parayı geri istediğimde bahsettiğimde iyi o zaman bende evi satayım altıma bmv alıp gezip tozayım dedi :)

yok öyle sert bir dille değil tabi bende ılımlı şekilde söyledim, güldük üzerine birlikte, abisine de yeri gelince yardım ederiz,

eşimin ailesi de olsaydı hesabı yaptığı sürece sıkıntı çıkarmazdım ben aile bugünler içindir. Ama eşimin maddi konularda biraz katı kuralları var, kendi kardeşimde olsa zamanında ödemesi gerekiyor borcunu diyor ama baskı da yapmıyor bana tabii

yani ben maaşta verdiğim paranın hesabının yapmıyorum ona zaten parayı geri sitediğimden bahsettiğimde iyi o zaman bende evi satayım altıma bmv alıp gezip tozayım dedi :)
doğru demiş eşiniz:)
bence bu şekilde değil ama maasinizdan istiyorsanız tabiki verebilirsiniz.esinize güzelce anlatin.bahsettiginize göre anlayışlı biri zaten.eski para mevzularini gündeme getirmeden söyleyin bence.o şekilde bahsedince hiç hoş gözükmüyor.gönlünüzce olsun..

5bin bir kredi kartı faizinden kurtarsa , maddi olarak kendi gelebilirler ama

Eşimde aynı şeyi söylüyor diğeri öderse ötekine verelim diye ,
onun üzerine oldu ama kredi ödemeleri evliliğimizde devam ettiğinden hak idda edebilyiorum
şimdi bir abiniz henüz ödememişken ters olur biraz
iyi gün var kötü gün var yarın öbürgün yiyici sömürücü aile konumuna düşersiniz

hep para para. aklinizi bozmussunuz parayla

Abisi keyfince çalışmıyor elindeki nakitten yiyior, ona da geçen yıl annesi vefat ettiği , geliri kalmadığı için 4 5 bin vermiştik zaten

abimin küçük bir borcunu kaldırsa bana yeter , iş kurmayacak sadece nefes aldırtacak bir para.

aileden birine borç veriyorsaniz yuksrk miktar değilse o para bana göre unutulmali yok sayilmali
ev evlenince mi alındı yoksa önce mi
eğer sürekli abinuzle ilgili baskı yapıyorsa ve ev evlilikten önce alınıp esinizin ustuneyse 10 bin konusunda haklısınız
ayrıca kartları tamamen teslim etmek hiç bana göre değil
affedersiniz ama eşek gibi çalışıp da kartım i elin oğluna verip de ondan harçlık almam söz konusu bile olamaz

şimdi bir abiniz henüz ödememişken ters olur biraz
iyi gün var kötü gün var yarın öbürgün yiyici sömürücü aile konumuna düşersiniz

işte kararsız kalıyorum aileme de yardım etmek isterim , işsiz kaldığımda bekarken abim çok para yolladı bana, ama eşiminde hakkına geçmek istemiyorum.

O zaman çalışmayan cepten yiyen adama 4-5 bin verirken, bu kadar hesap kitap yapan eşiniz ne dedi?
Sandım ki prensipli adam, borca gününe çok önem veriyor. Kendi kardeli bile olsa bu şekilde ama görüyorum ki kendi kardeşine 4-5 bin verilmesinin pek lafı edilmezken, işi gücü olan, zaten verebilse verecek olan sizin abinizin borcu düzenli aralıklarla tatlı tatlı da olsa hatırlatılıyor.
İşte bu noktada bende şarterler atar. Haksızlığa gelemem çünkü. Çok bozuldum şu anda.

eşinizi haklı buldum. kimbilir nelerden tasarruf edip biriktirmeye uğraşıyor sizin için siz ise hibe etmeyi düşünüyorsunuz. eşinizin ailesi olsa ve kardeşlerine ailesine para verse bu defa nelerden ksııyorum ailesine veriyor diye konu açardınız..

Peki eşiniz abisine yardım etmek isterse tepkiniz ne olur? Merak ediyorum.
Ha ben iki çalışan insanın kendi evine yettiği sürece ailesine yardım etmesini mantıklı buluyorum.

yardım ederdim biraz dağıtıcı konumdayım ben,benden istyene veririm para vermekten keyif alıyorum eşim öyle değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…