Eşim , ailem ve para

Ayrıca kendisi eşine zırnık koklatmiyor, sizi paragozlulukle suçluyor. Bende onbin istemenizi doğru bulamadım ama fikirlerim ve yaptıklarım uyuyor en azindan

Benim konum zaten parayla ilgili konu :) Para diyip durmam normal bence.

Eşim evi satınca 10 bini sana vereceğim demişti daha önceden ona istinaden istemiştim yoksa para isteyim aryı hesap açtığımdan değil.

Islamiyete göre kadın çalışmak zorunda değil çünkü erkek ona bakmak zorunda ve sen çalışmak istersen o para sana ait. Benim eşimin babası hoca ve eşime hanımının parasını alamazsın kendi vermezse dedi ve ben de kendi maaşımı ev giderine katmadım biriktirdim. Şu an çalışmıyorum ve biriken param bana ait ki olması gereken bu bence eşine islami ölçülerde olması gerekeni anlat.
10 bin lirayı borç olarak vermediysen geri istemen uygun olmaz ama maaşını kendin biriktirip abinin borcunu sen ödeyebilirsin.

Esin cok hakli. Yazdiklarini başka bir aekadasimiz kocaman ailesine bu yardimlari yapiyor diye yazsaydi hepimiz o kocaya saydirirdik. Ailenin kadinin ailesi olması bir şeyi değiştirmiyor. Faturalari bile siz oduyormussunuz. Verdiğiniz borcu alamamissiniz. Üstüne para hibe etmek istiyorsunuz ve ortak yatirima verdiğiniz desteği de geri istiyorsunuz. Olacak is değil. Büyük haksizlik. O zaman tüm ihtiyaçları tam yari yariya karsilayin. Alinan evden de tek kuruşluk hak iddia etmeyeceginize dair bir anlaşma imzalayin. Herkes kendi maasiyla gecinsin.

eşim ailesine verse benim gönlüm olmazdı. hatta geçenlerde kendi zulamdan para verdim ailesine verdiğini düşündüm de delirecektim.

Günümüz yaşam şartlarında ne kadar vicdanidir bu olay sorarım. Ben çalışıp kazanıp cukka yapayım, eşim çalışıp kazanıp evi geçindirsin.
Hangi vicdana sığar bu. Eminim konuyu dinen irdelesek bu kadar vicdansız bir sonuç çıkmaz. Hayat müşterekse eğer ve eşler çalışıyorsa o evi geçindirmek ikisinin de görevidir.
Tam olarak ahkam kesmek istemem ama dinen bunun gereği nedir bakacağım.

Cukka yapmak çok çirkin tabir benim eşim doktor ve benim parama ihtiyacı yok şayet ihtiyacı olursa zaten veririm işimize geldiği gibi anlamayalım al paranı sakla demiyorum ama kendisi kocasına bütün parasını vermek zorunda değil ki kocası ev eşyalarını kız tarafına aldırmışken 8 bin liranın lafını yapıyosa bu para ayrımı makul olur bence bu benim fikrim

Ikiniz de haklısınız fakat verdiğin parayı geri isteme sonuçta evlilikte para ayrı mi olmaz büyük abin gururlu bi insansa zaten illaki ya kabul etmez yada ödemeyi geciktirmez ama eşinin düşüncesi de önemli ama eşimle tatlilikla konuşup gönlünü hoş tutarak bunu halledebilirsin diye düşünüyorum

Bence haklısınız destek olmak çok güzel niyetli bi durum.. Siz verdikçe Allah da iki katı verecektir size

inşallah böyle halledebiliriz. :)

para konusunda çok ince hesaplar yapıyorsunuz gibi geldi bana. ve "10 bini geri istiycem" demişsiniz. diyelim ki evi 100 bine aldınız siz de 10bin verdiniz katkıda bulundunuz ve bu evi sizin için ikiniz için aldınız. yani "10 bini istiycem" çok itici bir söylem çok bencilce. zaten evin parasının çoğunu eşiniz vemiş siz de az bi katkıda bulunmuşsunuz. abinize yardım konusunda ben sizi haklı bulmadım. bekarken size yardım etmiş olması güzel bir şey ama bunu maddi olarak ödemek zorunda değilsiniz siz evlisiniz artık. başka şekillerde de minnet borcunuzu ödeyebilirsiniz.eşiniz baya cömert zaten annenizin her ay faturasını ödüyor. abinize borç vermiş. daha ne yapsın. bu yardım etme istekleriniz devam ederse bir süre sonra eşiniz ciddi şekilde patlar. burada bayanlar eşim ailesine para gönderiyor annesinin faturasını ödüyor abisine borç veriyor diye konu açıldığında neler yazıldığını okumalısınız.

ihtiyac yok cicim. benim esim evini gecindiymresini biliyor . karisin maasina kalan erkek degil:) iyi günler
Tarzınız ne kadar itici.Diger arkadaşlarında dikkatini çekmiş her konuda bir şekilde eşinizi övüyorsunuz.Böyle insanlar genelde olanı degilde olmasını istedikleri hayallerini anlatıp övünmeye çalışıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…