Eşim , ailem ve para

işte kararsız kalıyorum aileme de yardım etmek isterim , işsiz kaldığımda bekarken abim çok para yolladı bana, ama eşiminde hakkına geçmek istemiyorum.
ne hakkindan bahsediyorsunuz. esinize maasinkzi veriyorsusunuz ilk defa böyle birsey duyuyorum esim kurusuma dokunmaz. resmen aklinizi parayla bozmusunuz.

Borcu olan kardeşine 8.000 lik borcunun
5.000 lirasını diğer abime ver,
Kalan 3.000 i ödemene gerek yok
o da bizden sana olsun de..
Madem çok istiyorsun..

Hem bu taraftan 8.000 gelmeyen para var
Hemde diğer abiye 5.000 hibe..

Eşim böyle bir taleple gelse
direk veto ederdim.

Bence de öyle , ev evlenmeden önce alındı ve o ev satıldı . Şimdi başka ev almayı planlıyoruz.
Ya ben rahat veririm herkese onun da bizi maddi olarak ileriye taşıma gibi bir kişiliği var, onun hakkına girmemek için kendi boş harcamalarım için az miktar aldım. Ama böyle durumlarda da biraz sıkıntı çıkıyor. haklısınız

abisine yardımımız da küçük bir ilçe de müstakil bir ev var onun kirası bu yıl senin olsun dedik, ona bunu bir iki kez anlattım ama çok da yüzüne vurmak istemiyorum. Sadece daha net görmesi gerek.

yatirim yapmak guzel sey ben de o konuda dikjatliyim ama herkese karşı borç verme konusunda aynı davransa tamam ama keyfi olarak hazır para yiyen kendi Abisine sorgusuz sualsiz borç verip sizinkikere baskı yapması adil olmadigini gösterir

ne hakkindan bahsediyorsunuz. esinize maasinkzi veriyorsusunuz ilk defa böyle birsey duyuyorum esim kurusuma dokunmaz. resmen aklinizi parayla bozmusunuz.

o da bana ters geliyor. Yani ortak ev masraflarını kim ödüyor, gelecek için yatırım kimin parasından yapılıyor?
Hak derken de onun kendince maddi amaçları var ikimiz için, ona engel olmak istemiyorum.

olabilir bir teklif sunayım :)

Bence ev için verdiğiniz 10 bini istemek hiç hoş değil o zaman ne faydası kalıyor ki senin evi çin yardım etmiş olmanın sanki yabancı birine borç vermişsin de geri istiyor gibi eşine ben ev için 10 bin vermiştim onu ver denir mi? kaldı ki maaş kartın eşinde ama istediğin gibi alışveriş yapmışsın kredi kartları falan.

Bence eşin çok sıcak bakmaz sonuçta bekarken yardımları olmuş olabilir ama tek kardeş de siz değilsiniz ki niye hiç diğerleri değil de siz düşünüyorsunuz kaldı ki başka ev almayı planlıyorsunuz eşiniz borçsuz ev alma derdinde.

Bir ağabeyiniz zaten 8 bin borçlu iken eşinizi bir de öbürüne 5 bin vermek fazla değil mi artık kendi yuvanızı düşünmeniz lazım yemek kartlarından marketler, faturalar. O zaman maaş kartınızı alın ne yapacaksanız kendiniz yapın memur maaşı iyi bir maaş iki ay biriktirir verirsiniz ağabayenizi ama eve verdiğiniz 10 bini eşten geri istemek çok yakışıksız.

Nasıl ilk defa böyle bir şey duyuyorsunuz anlamadım. Hayat müşterek lafını hiç duymadınız mı? Çalışan iki insan varsa evin işi de, evin geçimi de ortaktır. Bu zamanla oturacak inşallah insanların kafasına.

Her şeyi ortak yapmışsiniz da ben de herşeyimi kendim yaptim gelinliğime kadar takı falan da almadim hiç ama bu şekil düşünmedim...ama o abiniz size süreklibyaptiği için bi nevi borçlusunuz borç ödenebilinir..

Bence aklını parayla bozan eşine kuruş vermeyenlerdir. Bende ilk de ilk defa böyle birşey duyuyorum. Çevremde çalışan bayanlar ya ev ya araba kredisi oduyor, ya kira veriyor, ya bakıcı parası, evin giderlerini karşılıyor. Eve giren para ortaktır. Eşim kutusuna dokunmuyor da ne demek?

Ev alırken verdiğiniz parayı istemeniz bence çok çirkin. Hiç sorun yokken ortada benim verdiğim senin verdiğin yapmayın sonuçta ikinizin değil mi?
Siz artık evlendiniz. Diğer şeylerde sorun yok. Borç falan verilir ve bazen aile bireyi olunca geri ödemeler gecikebilir. Ama direk hibe olmaz bu miktarda diye düşünüyorum. Borç olarak verin. Hem de ikinizin parasından veriyorsunuz. Benim param senin paran yaparsanız siz zararlı çıkmaz mısınız? İkinizin parası olduğuna göre de ikinizin de gönüllü olması gerekir yoksa eşiniz o sırada söyleyemese bile size içerlenir, başka yerden sorun çıkar.
Ayrıca ailenizin taa evlenirken aldığı ufak tefek şeylerin bile hesabını yapmışsınız. Bunları burada yazdığınız gibi eşinize de söylüyor musunuz? Söylüyorsanız çok kırıcı gerçekten.

Ben olsam verirdim. 5000 lira iki memur için çok para değil. Kardeşliğin ne anlamı var ki? Hiç sevmem para hesabı yapan insanı. Ölümlü dünya. İnsan karşılıksız bir şeyler yapabilmeli hayatta. Hem eşi hemde ailesi için.

Eşiniz de siz de haklısınız ama eşinizi zor duruma da sokmamak için diğer taraftan alacağınız isteyip kendi abinize verebilirsiniz ordan para bile kalıyo işte

Abinize verdiginiz 8 bini istemeye cekiniyorsunuz kucuk abinize 5bin hibe etmek istiyorsunuz ki bunlar sizin bileceginiz is ama esinize ortak eviniz icin verdiginiz 10 bini geri istemeyi dusunuyorsunuz. Ben esinizin yerinde olsam abilere verilen parada sikinti yok bana verilende sikinti var diye dusunur ve alinirdim. Bence huzurunuzu kacirmayin kime ne veriyorsunuz o esinizle sizin bileceginiz is ama esinizden o paraya istemeyin...

alkasi yok. benim esim yeterince para kazaniyor. benden harcama yapsam o senin evin sorumlugu benden der herzaman. tabiki ortak ama tenezül etmez kaldiki 409 alcam gerisini vercem birikim yap kendine harca cocuklarin evi gecindirnesi benden der herzaman. kendi istemez yani. kurus olacakti o. siz resmen aklinizi parayla bozmusunuz.

Verdiğim on bini geri istiyorum demek bana pek doğru gelmedı . Sonuçta eskinizle beraber ev almışsınız esınız kendıne almamış ki . Abinize yardım etmenizi de anlıyorum ama bakın eşiniz ailenize zaten yardım etmış hep . Sureklıyardım edemezsinizki. Bana biraz esınız daha haklı gribi geldi . Ama tabi sizin de istediğiniz çok ucuk bişey değil keşke olsa da tüm ailemize yardım etsek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…