• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim , ailem ve para

işte kararsız kalıyorum aileme de yardım etmek isterim , işsiz kaldığımda bekarken abim çok para yolladı bana, ama eşiminde hakkına geçmek istemiyorum.
ne hakkindan bahsediyorsunuz. esinize maasinkzi veriyorsusunuz ilk defa böyle birsey duyuyorum;) esim kurusuma dokunmaz. resmen aklinizi parayla bozmusunuz.

Borcu olan kardeşine 8.000 lik borcunun
5.000 lirasını diğer abime ver,
Kalan 3.000 i ödemene gerek yok
o da bizden sana olsun de..
Madem çok istiyorsun..

Hem bu taraftan 8.000 gelmeyen para var
Hemde diğer abiye 5.000 hibe..

Eşim böyle bir taleple gelse
direk veto ederdim.

aileden birine borç veriyorsaniz yuksrk miktar değilse o para bana göre unutulmali yok sayilmali
ev evlenince mi alındı yoksa önce mi
eğer sürekli abinuzle ilgili baskı yapıyorsa ve ev evlilikten önce alınıp esinizin ustuneyse 10 bin konusunda haklısınız
ayrıca kartları tamamen teslim etmek hiç bana göre değil
affedersiniz ama eşek gibi çalışıp da kartım i elin oğluna verip de ondan harçlık almam söz konusu bile olamaz

Bence de öyle , ev evlenmeden önce alındı ve o ev satıldı . Şimdi başka ev almayı planlıyoruz.
Ya ben rahat veririm herkese onun da bizi maddi olarak ileriye taşıma gibi bir kişiliği var, onun hakkına girmemek için kendi boş harcamalarım için az miktar aldım. Ama böyle durumlarda da biraz sıkıntı çıkıyor. haklısınız

O zaman çalışmayan cepten yiyen adama 4-5 bin verirken, bu kadar hesap kitap yapan eşiniz ne dedi?
Sandım ki prensipli adam, borca gününe çok önem veriyor. Kendi kardeli bile olsa bu şekilde ama görüyorum ki kendi kardeşine 4-5 bin verilmesinin pek lafı edilmezken, işi gücü olan, zaten verebilse verecek olan sizin abinizin borcu düzenli aralıklarla tatlı tatlı da olsa hatırlatılıyor.
İşte bu noktada bende şarterler atar. Haksızlığa gelemem çünkü. Çok bozuldum şu anda.

abisine yardımımız da küçük bir ilçe de müstakil bir ev var onun kirası bu yıl senin olsun dedik, ona bunu bir iki kez anlattım ama çok da yüzüne vurmak istemiyorum. Sadece daha net görmesi gerek.

Bence de öyle , ev evlenmeden önce alındı ve o ev satıldı . Şimdi başka ev almayı planlıyoruz.
Ya ben rahat veririm herkese onun da bizi maddi olarak ileriye taşıma gibi bir kişiliği var, onun hakkına girmemek için kendi boş harcamalarım için az miktar aldım. Ama böyle durumlarda da biraz sıkıntı çıkıyor. haklısınız

yatirim yapmak guzel sey ben de o konuda dikjatliyim ama herkese karşı borç verme konusunda aynı davransa tamam ama keyfi olarak hazır para yiyen kendi Abisine sorgusuz sualsiz borç verip sizinkikere baskı yapması adil olmadigini gösterir

ne hakkindan bahsediyorsunuz. esinize maasinkzi veriyorsusunuz ilk defa böyle birsey duyuyorum:KK66: esim kurusuma dokunmaz. resmen aklinizi parayla bozmusunuz.

o da bana ters geliyor. Yani ortak ev masraflarını kim ödüyor, gelecek için yatırım kimin parasından yapılıyor?
Hak derken de onun kendince maddi amaçları var ikimiz için, ona engel olmak istemiyorum.

Borcu olan kardeşine 8.000 lik borcunun
5.000 lirasını diğer abime ver,
Kalan 3.000 i ödemene gerek yok
o da bizden sana olsun de..
Madem çok istiyorsun..

Hem bu taraftan 8.000 gelmeyen para var
Hemde diğer abiye 5.000 hibe..

Eşim böyle bir taleple gelse
direk veto ederdim.

olabilir bir teklif sunayım :)

Bence ev için verdiğiniz 10 bini istemek hiç hoş değil o zaman ne faydası kalıyor ki senin evi çin yardım etmiş olmanın sanki yabancı birine borç vermişsin de geri istiyor gibi eşine ben ev için 10 bin vermiştim onu ver denir mi? kaldı ki maaş kartın eşinde ama istediğin gibi alışveriş yapmışsın kredi kartları falan.

Bence eşin çok sıcak bakmaz sonuçta bekarken yardımları olmuş olabilir ama tek kardeş de siz değilsiniz ki niye hiç diğerleri değil de siz düşünüyorsunuz kaldı ki başka ev almayı planlıyorsunuz eşiniz borçsuz ev alma derdinde.

Bir ağabeyiniz zaten 8 bin borçlu iken eşinizi bir de öbürüne 5 bin vermek fazla değil mi artık kendi yuvanızı düşünmeniz lazım yemek kartlarından marketler, faturalar. O zaman maaş kartınızı alın ne yapacaksanız kendiniz yapın memur maaşı iyi bir maaş iki ay biriktirir verirsiniz ağabayenizi ama eve verdiğiniz 10 bini eşten geri istemek çok yakışıksız.

ne hakkindan bahsediyorsunuz. esinize maasinkzi veriyorsusunuz ilk defa böyle birsey duyuyorum:KK66: esim kurusuma dokunmaz. resmen aklinizi parayla bozmusunuz.

Nasıl ilk defa böyle bir şey duyuyorsunuz anlamadım. Hayat müşterek lafını hiç duymadınız mı? Çalışan iki insan varsa evin işi de, evin geçimi de ortaktır. Bu zamanla oturacak inşallah insanların kafasına.

Kızlar haklı mı haksız mı olduğumu kestiremiyorum. O yüzden size sormak istedim.

Ben ve eşim memuruz. Eşimin ailesi vefat ettiğinden onun arkasında bir miktar para ile evlendik.

o ev aldı ( ev alırken bende 10 bin verdim daha evlenmeden ) hem de annemlerin arka binasında ama o evde hiç oturmadık. Yatırım amaclı sonra onu sattık.Şimdi yeni bir ev alma sürecindeyiz. Kredisiz ev almak istiyor eşim. Bense sürekli çalkanan ülke ekonomisinde para arkamızda kalsın diyorum. Ama onun dediği olacak sanırım.

Benim iş kuran bir abim var geçen haziran ayında bir kaç ay sonra öderim diye önce 5 bin istedi sonra da 3 bin istedi. Ama hala 8 aydır ödeyemedi, ara sıra mahçubiyetini dile getiriyor ödeyemedim diye. Kendisi makine mühendisi ve asla öyle para üstüne yatacak bir karakter değil.

Ben borçlarının içinde bize nazı en çok geçtiği için ertelediğini düşünüyorum. Eşim se bir kaç ay sonra öderim dedi ödemedi diye naif bir dille beni uyarıyor bense abime bu konuda baskı yapmam diyorum ama abime de tatlı dille ne zaman ödeyebilecek durumun olur diye soracağım yakın zaman içinde .(ki bu beni boğan bir durum)

Ben evlendiğimde abimlerden ikinci el vestiyeri, ocağı, annemin eski beyaz perdelerini aldım. ev kurarken asla ama asla eşimi sıkıntıya sokmadım.Beyaz eşyaları benim ailem ;abilerim çamaşır mak, bulaşık mak. aldı. annem babamda buzdolabı aldı. Biz seçtik onlar ödediler.

düğünü minimuma hallettik, nikah töreni şeklinde oldu. Eşimi çok seviyorum bir dediğimi iki etmez, sevgidolu ve naiftir. Ama parayı akıllıca kullanıp coğaltmak onun hobisi,

Bende buna saygı duyuyorum sonucta ikimize faydası var :KK70:

Memur maaşımdan 400 tl nakit benim şahsı hesahımda kalıyor gerisini onun hesabına yolluyorum.Bu parayla eve ıvız zıvır keyfim ne isterse alıyorum ya da kendi boş işler için rahatça harcıyorum. Bir de elimde 200 tlik yemek kartım kalıyor. Ayrıca kıayfet almak istersem kredi kartlarını kullanabiliyorum. ( ki çok alışveriş yapan biri değilim , eşim zorla bana kıyafet alır internetten yani güvenle kredi kartlarını bana teslim ediyor :KK70: )

O geri kalan maaşla, yatırım yapıyor, ev almak için biriktiyor. Bu arada ben yemek kartımı annem babamı mutlu etmek için kullanıyorum market alışverişlerine kullanıyorum, çok nadir de nakit veriyorum onlara .

Eşim annemlerin İnternet faturasını ve annemin telefon hattının parasını ödüyor, ortak hesabımızdan oda aylık 80 tl .

Şimdi asıl konu başlığına gelecek olursak, benim bir abim daha var ona da yardım etmek istiyorum. Kendisi bize çok büyük bir iş iyiliği yaptı, gururlu bir insandır. Diğer abim kız kardeşinden 5 bin istedi diye ona baya kızdı. Hep kendisi verme taraftarı, ben bekarken işsiz kaldığımda bana düzenli para yollardı ki kendi maaşıda yüksek değildi o zaman.

Şimdi ben ona 5 bin tl hibe etmek istiyorum hem borçlarını toparlar hem de iyiliği altında çok ezilmem diye düşünüyorum eşim de büyük abimi çok sever. Harika bir insan der ama para verme konusunda biraz içerlendi bana , herkes kendi düzenini sağlar biz herkese itici güç olamayız diyor.

Bende ev alırken verdiğim 10 bini geri istiyorum. Ya da maaşımın yarısı bana kalsın beni hep besleyen ailem zor durumdayken niye vermeyeyim ki diyorum. Sonuçta ev eşyaları ev kredisi gibi şeyleri hep beraber ödedik 2 yıldır. Üstelik kendisini para konusunda hi yormadım, oda ailem ve bana para konusunda hiç sıkıntı çıkarmadı.

Sizce abime para vermek istemem de haksız mıyım eşime haksızlık mı ediyorum?
Her şeyi ortak yapmışsiniz da ben de herşeyimi kendim yaptim gelinliğime kadar takı falan da almadim hiç ama bu şekil düşünmedim...ama o abiniz size süreklibyaptiği için bi nevi borçlusunuz borç ödenebilinir..

Bence aklını parayla bozan eşine kuruş vermeyenlerdir. Bende ilk de ilk defa böyle birşey duyuyorum. Çevremde çalışan bayanlar ya ev ya araba kredisi oduyor, ya kira veriyor, ya bakıcı parası, evin giderlerini karşılıyor. Eve giren para ortaktır. Eşim kutusuna dokunmuyor da ne demek?

Ev alırken verdiğiniz parayı istemeniz bence çok çirkin. Hiç sorun yokken ortada benim verdiğim senin verdiğin yapmayın sonuçta ikinizin değil mi?
Siz artık evlendiniz. Diğer şeylerde sorun yok. Borç falan verilir ve bazen aile bireyi olunca geri ödemeler gecikebilir. Ama direk hibe olmaz bu miktarda diye düşünüyorum. Borç olarak verin. Hem de ikinizin parasından veriyorsunuz. Benim param senin paran yaparsanız siz zararlı çıkmaz mısınız? İkinizin parası olduğuna göre de ikinizin de gönüllü olması gerekir yoksa eşiniz o sırada söyleyemese bile size içerlenir, başka yerden sorun çıkar.
Ayrıca ailenizin taa evlenirken aldığı ufak tefek şeylerin bile hesabını yapmışsınız. Bunları burada yazdığınız gibi eşinize de söylüyor musunuz? Söylüyorsanız çok kırıcı gerçekten.

Ben olsam verirdim. 5000 lira iki memur için çok para değil. Kardeşliğin ne anlamı var ki? Hiç sevmem para hesabı yapan insanı. Ölümlü dünya. İnsan karşılıksız bir şeyler yapabilmeli hayatta. Hem eşi hemde ailesi için.

Eşiniz de siz de haklısınız ama eşinizi zor duruma da sokmamak için diğer taraftan alacağınız isteyip kendi abinize verebilirsiniz ordan para bile kalıyo işte

Abinize verdiginiz 8 bini istemeye cekiniyorsunuz kucuk abinize 5bin hibe etmek istiyorsunuz ki bunlar sizin bileceginiz is ama esinize ortak eviniz icin verdiginiz 10 bini geri istemeyi dusunuyorsunuz. Ben esinizin yerinde olsam abilere verilen parada sikinti yok bana verilende sikinti var diye dusunur ve alinirdim. Bence huzurunuzu kacirmayin kime ne veriyorsunuz o esinizle sizin bileceginiz is ama esinizden o paraya istemeyin...

Bence aklını parayla bozan eşine kuruş vermeyenlerdir. Bende ilk de ilk defa böyle birşey duyuyorum. Çevremde çalışan bayanlar ya ev ya araba kredisi oduyor, ya kira veriyor, ya bakıcı parası, evin giderlerini karşılıyor. Eve giren para ortaktır. Eşim kutusuna dokunmuyor da ne demek?
alkasi yok. benim esim yeterince para kazaniyor. benden harcama yapsam o senin evin sorumlugu benden der herzaman. tabiki ortak ama tenezül etmez kaldiki 409 alcam gerisini vercem ;) birikim yap kendine harca cocuklarin evi gecindirnesi benden der herzaman. kendi istemez yani. kurus olacakti o. siz resmen aklinizi parayla bozmusunuz.

Verdiğim on bini geri istiyorum demek bana pek doğru gelmedı . Sonuçta eskinizle beraber ev almışsınız esınız kendıne almamış ki . Abinize yardım etmenizi de anlıyorum ama bakın eşiniz ailenize zaten yardım etmış hep . Sureklıyardım edemezsinizki. Bana biraz esınız daha haklı gribi geldi . Ama tabi sizin de istediğiniz çok ucuk bişey değil keşke olsa da tüm ailemize yardım etsek

Back
X