eşim ailemi küçük görüyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi nebilimyaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eşiniz aristokrat sanırım sempatiksalakcinni madem klimasız eve giremiyor "abla size hediye aldık" diyerek bir klima alsaymış.. hem nezaket hem de iyilik yapmış olurdu.. "ben öyle yere gitmem, yerde oturmam" diyenlerin burunlarının nasıl sürtündüğünü görüyoruz allahtan.. sizin için üzüldüm bir tek.. allah sabır versin..

bu ne şımarıklık ya klimasız evde oturamıyormuş.Anasının karnından klimayla çıkmışlar sanki.Yerde yemek yemeyi bende sevmiyorum ayaklarım uyuşuyor, ama yeniliyorsada uyum sağlarım.10 dkyerde oturmakla ölmem heralde

Allah korusun ya oda aynı duruma düşse gercekten cok üzüldüm canım al karsına konus iyice ohaoldumsmile

konuyu sonuna kadar okumadim ama su yazdiklariniza göre birseyler karalamak istedim...

acaba baslarda esiniz teklif ettikce siz kendi cekindiginiz ve utandiginiz icin sürekli geri cevirmis olabilir misiniz ? sonucta anladigim kadariyla siz evlilikle yasam tarzinizda bir atlama yapmissiniz. belki de baslarda cekindiginiz icin esinize gerekli davranisi sergileyemediniz. cekinceden dolayi ettigi laflara karsilik verip, ona ailenizin önemini kavratamadiysaniz simdi gercekten zor bir durum

ayrica bir yazdiginiz icimi acitti. yegeninizin , sizin cocugunuzun odasini girdiginde nasil özendigini, özenerek baktigini yazmissiniz. ben olsam buna müsaade etmezdim. hersey bir yana yegenimin odasi o kadar kötüyse ben alirdim herseyini bastan. sonucta siz calisip kazaniyorsunuz. kira yardimi kabul etmemeleri cok dogal. ama yegeninize begenecegi odayi alip hediye etmeniz farkli birdurum...

(yerde yemek yemenin nesi ayıp anlamadım doğrusu
masada yemek kadar doğal bana göre)
eşinizi kesinlikle idare etmesi lazım bu durumu..
ortada keyfi değil mecburi bi durum var sonuçta
klima alacak durumları yoksa ne yapsın adamlar
çok haklısınız gerçekten kızmakla

Bence senin tavırların onun davranışlarını değiştirmesine yol açıyor olabilir. Hani bilinçaltında acaba ailemi düşük görür mü vs korkuların onun o tavırlarına sebep olmuş olabilir. Sen önce kendin aileni kabullen yani onları maddi durum olarak değilde sadece varlıklarının bir zenginlik olduğunu zihninde kabullenirsen. Eşinin sana karşı o şekilde tavırda bulunduğunda sen karşılığını net kesin şekilde verirsin. Yerde yemek yiyemem diyenler şark sofrası tarzı bir restoranta gittiğinde gerine gerine oturur. Elimle yemek yemem derler fastfoodları elleriyle tüketirler. Hiç de sorun olmaz. Kompleks bu başka bişey değil.

kafamçokkarıştıAllahtan böyle biriyle beraber değilim, tahammül edemezdim heralde..
en başında böyle kendini beğenmiş, burjuva bi tip olduğu belli değil miydi, neden evlendn?
kusura bakma ama böyle şımarık birinden hangi akla hizmet etkilendin ve ona aşık oldun?

kesinlkle büyük konuşmak istemiyorum ama insan evleneceği kişiye karşı bi sıcaklık yakınlık hissetmeli..benim sevebileceğim kişi böyle olamazdı mesela..direkt soğur insan..
yanlış anlamzsam bişi sorcam..sen bu adamla zengin diye mi evlendin? hani patronun oğluymuş ya:bbo:

ailemi küçük görcek ve ben ses etmicem ha??laelaelaelaelae
beğenmiyosan çekil kenara derler adamabenneyaptımki

Valla bu kınadıklarını yaşamadan ölmeyeceğini anlatsanız keşke... ve ailenizden hiç kimseyi aşağılamasına, küçük görmesine izin vermeseniz.. yarın ne olacağını kimse bilemez..

bence esinin annesi esini dolduruyor olmasin sakin daha onceden kabullendiyse kayinvaliden biseyler soyluyor olabilir.. ayrica onlar senin ailen herseye laf edecegine yardim etsin begenmedigi seyleri birgun o yasamak zorunda kalmaz insallah sana ve bebegine yazik olur cunku umarim kisa zamanda yanlis yaptigini anlar bunda senin payin buyuk olmali biran once konusmalisin benim esim aynisini yapsa buyuk soylemiyorum ama bosanirim kimse benim annemi ablami kucumseyemez buna asla izin vermem benim esim oldugu icin aileme karistigi icin kendini sansli hissetmeli bazi seylere durumlari yetmiyorsa bunu sana kucumseyerek degilde yardim edelim tarzinda olmaliydi hic yakistiramadim gerekli tavrini koy biran once arkadasim

Sonradan görme ....... dönme durumu varmı,eşin gillerde...:))

Bu arada tamamen suç sizde,düzeniniz bozulmasın diye zengin fekat görgüsüz kocaya ses çıkarmamışsınız ve çıkarmıyacaksınızda gibime geliyor...

Konuyu okuyunca çok sinirlendim aslında. Ama düşününce; eşinizi tanımıyoruz ki, peşinen hüküm vermek haksızlık olur. Belki yaptığının ya da ailenizin maddi durumunun gerçekten farkında değildir. Maddi olarak tuzu kuru büyümüş insanlar bazı şeyleri düşünemiyorlar. Gerçi bu kadar zamandır birliktesiniz, az çok durumu anlaması lazımdı ama belki anlamamıştır, neden böyle olduğu aklına gelmemiştir. Ben olsam alırdım karşıma. "Sence neden ablamların kliması yok, yazın sıcağında pişmeyi sevdikleri için mi?", "Neden annemlerin sofrası, sizin ki kadar zengin değil, bizden yemek mi saklıyorlar?" diye sorardım. Bakalım cevabının ne olduğunu düşünüyor. Sırf durumları daha kötü diye yapıyorsa bu terbiyesizliği haddini bilmeyi öğretin. Parayla üstünlük taslayacak kadar boş bir insan olmadığını umut ediyorum eşinizin. İnsanlara saygıyı, sevgiyi ekonomik durumlarına göre gösterecekse, siz de saygı duymayın böyle birine.

eşininki tamamen şımarıklık....başka bişey degil....senin utanıp sıkılacak bi duurmun yok gerek sana söylediginde gerekse kayınvalidenlerin yanında söylediginde sende ailenin maddi durumundan söz etmelisin...herkes eşit şartlarda yaşamıyo bu ülkede en azından bunu belirt....rahat yetişmiş olması ülke şartlarını ve bu şartlarda yetişen insanlarında oldugunu bilmemesine engel degil....

eşin seninle evlenmeden önce bilmiyormuydu zengin olmadığınızı. hem sen neden bunları söylemesine izin veriyorsun. o söylese bile iki çift laf ederim ağzını tıkarım ne demek. kusura bakma ama sendede suç var. konuyu açalı çok olmuş ama hala öyleyse biraz cesareti topla ve restini çek. o senin ailen sonuçta. madem durumunuz iyi neden siz yardımcı olmuyorsunuz ailenize. çok ayıpladım sizleri vallahi. ablanların durumu yomuş ama oradaki bir dilim ekmeğin bereketi vardır.
benim eşimin aileside benim ailemi küçük gördü sosyetik değil diye ama kendilerininde ceplerinde para olmaz süse püse yatırırlar. benim aileme laf söylemeye kalktıklarında anında cevabını verdim kimse benim ielmi küçük göremezdi çünkü. bizi yetiştirmiş okutmuş büyütmüş. demekki sende de suç var o lafı söyletme.

Eşinin ailesinin tavırları nasıl ailene ve sana karşı,onlar eşini dolduruyor olabilir mi?

neden konuşmayacaksın ki neden susasın bazı şeyleri karşı tarafa bildirmek gerekiyo anlamıyolarsa
senin yerinde olsam ben bu kadarda sabredemezdim açıkçası
bence eşinin iyi bir derse ihtiyacı var
ama bir musibet bin nasihatten iyidir diye bi söz de var...

bağırıp çağırmanıza gerek yok insan gibi anlatın yaptığı hataları o herkesi kendi gibi sanıo ama malesef hayat onun yüzüne güldüğü gibi gülmüo başkalarına..en büyük günah kibirdir umarım ağzından çıkan laflar bilinçsizce çıkıodur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…