eşim ailemi küçük görüyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi nebilimyaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

http://www.turkcedersi.gen.tr/modules/newbbex/viewtopic.php?topic_id=9578&forum=9&start=10

Bu siteden alıp yapıştırmakla olmuyor.
Hayatım boyunca Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerimiz bize bunun yanlış olduğundan bahsettiler.
Buna dayanarak söylüyorum.Ortada bir yanlış varsa ki bu onların yanlışıdır...

tamam yanlış olduğunu söylüyorsun ben de bi kanıt istiyorum ki yanlışsa ben de doğrusunu öğreneyim çünkü ben bu kullanımın doğru olduğunu öğrendim türkçe derslerinde. eğer bi yanlış varsa düzeltelim tabiki..
"Türkçemiz de annemgil,emmimgil,ablamgil gibi kelimeler mevcut değil.Türkçe konuşalım olur mu?"
burdaki -de eki de ayrı yazılmaz.

Son düzenleme:

Canım ben -de ekini bağlaç olduğu için ayrı yazdım.
Türkçe konuşalım demişsin ama cümleye başlarken küçük harf kullanmışsın!!!
Biraz önce gil eklerine var dedin şimdi yok diyorsun.Ne diyorsun anlamak güç.
Türkçe dersi vermek ve almak da istemiyorum

Not:-da eki burada bağlaç görevinde kullanılır ve ayrı yazılır...

ben senin cümleni kopyaladım oraya, o bana ait bi cümle değil. ordaki -de eki kullanımı yanlıştı gör istedim. ben de zaten bu konuyu daha fazla tartışmak istemiyorum ama sen direk -gil eki yok türkçede dersen olmaz. noktadan sonra büyük harf kullanmam gerektiğini de biliyorum. ama burası biraz rahat bi ortam olmalı yani kız gelmiş kocasından dert yanmış annemgil demiş diye sen onu düzeltmeye kalkıyosun üstüne bi de kulaktan dolma bilgilerle türkçe dersi vermeye kalkıyosun benim kızdığım konu bu. değilse burda kimsenin yazım yanlışları beni ilgilendirmiyor ama başkalarını eleştirdiğin için sana o -de ekini birleşik yazman gerektiğini söyledim. kızın konusunu da yeterince dağıttık sanırım. kusura bakma konu sahibi arkadaşım

Belli canım biliyorsun ama hala küçük harfle başlıyorsun cümlene.
Bağlaç nedir bunu da bilmediğin kesin zaten.
Hadi sana iyi günler...

vereliniortak

gerçekten sinir bozucu bir durum insanlar önce mütevazi olmayı öğrenmeliler nasıl olurda evlendiği sevdiği eşinin ailesine onu yetitirenlere bu kadar saygısız olabiliyor aklım almıyor birde çalışıyormuşsunuz madem sizin durumunuz iyi kendi paranızı ailenize verin yardımcı olun o zaman eşinizde konuşamaz değilmi?

ne kadar anlayışsızmış kusura bakma ama madem okadar .dikkatini çekiyor bir el taksında yardımcı olsun çok buyük ayıp .tabiki herkes ister en güzel evlerde oturayım her gördüğümü alayım .sende tersle laf söyletme ailene.aza kanaat germeyen çoğu hiç bulamaz şükretmeyi bilmeli önce.

Eşinin sonradan görme derler ya öyle bir hali var sen ne desen haklısın canım , ama bunu eşinle konuşabiliyor musun birde işin o yönü var , sanırım konuşamıyorsun bu konuda elindeki varidatla sizi ezmeye devam ediyor..
Allah kolaylık versin , düşmez kalkmaz bir Allah..

bnmde eşimin ailesinin durumu oldukça iyidir.
ama asla kimseye karşı böyle böbürlenmez.
bnce karşınıza alın iyice konuşun

var olan yok olanın halinde anlamaz
ona siz anlatın

sende annene babana azicik maddi yardimda bulun hic olmassa hic yapamassan esinle gittiginde bir kac kurus verde rezil olma nasil bunlari anlatabiliyosun anlamiyorum anneni babani ole goruyosun calisip para aldigini soluyorsun bu ne yaman celiski kusura bakma

duygularıma tercüman oldun...alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Bütün sayfaları okudum da sonuç ne merak ettim..

Son düzenleme:
hadsiz terbiyesiz kizmada esin tam bir sonradan gorme ama ne sansli ki senin gibi durumunu boyle icten anlatan asil bir kadin bulmus Allah oyle buyuktur ki yeri gelir degil kiymasiz dolmaya kuru ekmege muhtac eder kimin basina ne gelir bilinmez bunu ona belirt o her konuyu acisinda uzerine basa basa anlat bence senin ailen en zengin aile annen en guzel yemek yapan kadin cunku onlar senin ailen Allah cebi zengin gonlu fakirlerden uzak tutsun insani

en son konu sahibi eşini iş yerinde çalışanların yanında küçük düşürmüştü eşide konusmuyordu ondan sonra ne oldu bilmiyorum valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…