- Konu Sahibi nebilimyaa
-
- gil eki yapım ekidir fakat diğer yapım eklerinden kullanımı farklıdır.İyelik eklerinden sonra kullanılır. ( dayı-m-gil)
( TDK 2005)
Türkçede -gil ekinin olmadığını neye dayanarak söylüyorsun?merak ettim
burdaki -de eki de ayrı yazılmaz."Türkçemiz de annemgil,emmimgil,ablamgil gibi kelimeler mevcut değil.Türkçe konuşalım olur mu?"
tamam yanlış olduğunu söylüyorsun ben de bi kanıt istiyorum ki yanlışsa ben de doğrusunu öğreneyim çünkü ben bu kullanımın doğru olduğunu öğrendim türkçe derslerinde. eğer bi yanlış varsa düzeltelim tabiki.. "Türkçemiz de annemgil,emmimgil,ablamgil gibi kelimeler mevcut değil.Türkçe konuşalım olur mu?"
burdaki -de eki de ayrı yazılmaz.
:)komiksin
Kimsenin kimseyi küçümsemeye hakkı yoktur. Sizin de ailenizi bu kadar ezdirmeye hakkınız yok. Onlar sizi büyüttü bu günlere getirdi. Şimdi sırf eşiniz sıfatına sahip diye kocanızın tutup laf sıralamasına izin vermemelisiniz.
Siz sustukça eşiniz daha çok söylenecektir. Beyefendiye gerekli cevabı verin. Altta kalmayın. Ailenize laf söyletmeyin.
100 tane koca bulursunuz ama bir aile daha bulamazsınız. Herkes haddini bilecek.
sende annene babana azicik maddi yardimda bulun hic olmassa hic yapamassan esinle gittiginde bir kac kurus verde rezil olma nasil bunlari anlatabiliyosun anlamiyorum anneni babani ole goruyosun calisip para aldigini soluyorsun bu ne yaman celiski kusura bakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?