eşim ailemi küçük görüyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi nebilimyaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben de anlamadım niçin eşinize böyle yapmayın demiyorsunuz?birde içinde uhdeler kalan imrenerek bakan çocuklara çok üzülürm. benim de çocukken içimde kalan çok şey olmuştur.oda oyuncak vs. belki yapıyorsunuzdur ama maaşınızda varmış yeğeninize hediyelr alın biraz çocuğun gönlünü edin. eşinizi değiştirebilrmisiniz bilmem

ya arkadaşlar hepiniz derdini açan arkadaşa yüklenmişsiniz.kocan şöyle böyle diye kızcağızda bunları biliyor ki derdini anlatmış.bence onu yüreklendirecek yolunu açacak fikirler verilmeli. oda demiş şu ayakkabı meselesinde anlatmaya utanıyorum diye.canım bence kocan için dua et.Allah aklını başını aldırsın

tam türk filmi gibi
ama canım suç sende benim eşim annesine benim yanımda bunlara gittik aç kaldık dicek o biraz sıkarrr ayrıca sen neden konusamıosun ki korkun mu var seni bırakır yaşam tarzın kötü olur die mi cekiniosun
diemiomusun benim ailem hakkında konusamazsın benimle ailemi bilerek evlendin
bu arada sen ailene eşine belli etmeden destek cıksana yaa ben senin yerinde olcak var ya elimde döndürürdüm yok kalbi kırılırmış huzursuzluk olurmuş senin kırılan kalbini o düşünüo mu bencil ol cnm

Arkadaşım, ben ve ablam da inanamazsın ne kadar zor koşullarda büyüdük, inan bir çok çocuk için sıradan olan bazı yiyecek maddelerine, ablam ve ben özenmezdik bile, yani özenmen için bile "onları alabilme ihtimalin" olması gerekir, o bile yoktu kaydirigubbakcemile3 Mutluyduk, anacığım, ablam ve ben..

Bu yüzden benim flörtlerim de hep aile yapısı az çok bana denk olan erkeklerle olmuştur. Çok zengin erkeklerin beni anlayamayacağı ve ailemi hor göreceğini aklıma getirdim hep. Ve onlardan bilinçli olarak uzak durdum. Kaldı ki eğitimli insanlarız biz ailece, ben mühendisim, ablam da doktor.

Ama bu demek değilki, varlıklı ailede büyüyen herkes şımarık olacak, elbette değil. Ama o kişi bunun şımarmak olduğunun farkında olmuyorki.. Nasıl mesela yılan yiyen,böcek kemiren insanlar bize anormal geliyor, çünkü çocukken görmedik bunları..

Benim de kuzenim aynı senin ablanın yaşam koşullarına sahip. Benim çocuğum da içeri girer, hemen "sizin odanız nerde" der o çocuklara.. Kötü niyet değilki, bu çocuğunda rutini, normali bu. :gitme: Ama oraya gidişimiz de illaki elimiz, kolumuz dolu gideriz ve eşim çok huzur duyar bu davranıştan. Vermek kadar güzel birşey var mı der.. Ama gel gör ki.. Kuzenimin evinde yemek yemez, çay içmez, rahat oturmaz, pek sohbete girmez..
Ama ben onun ninesinin köy evinde 1 hafta açlıkla ve pislikle mücadele etmiştim gıkım çıkmadan.. Erkekler fedakar olamıyor mu nedirmafoldumben

alkisalkisalkis

birde işyerindeki tüm elemanlara küçük güzel hediyeler aldım ziyaret ettim,
onlar beni çok severler,ofiste eşimde hediyeleri gördü bana niye almadın dedi
bende herkesin içinde herkes hakkettiği değeri görüyor
demekki sen küçük bir hediyeyi bile haketmemişsin dedim

Bu davranışın hiç hoş olmamış. En az eşin kadar hatalı duruma düşmüşsün şimdi.. Eşin o insanların patronu ve senin bu hatan nedeniyle eşinin özel hayatındaki sorunlardan çalışanları haberdar olmuş. Siz aranızı düzeltecek, sorunu gidereceksiniz Allahın izniyle, ama düşünsene, şirket çalışanları unutmayacak bunu, belki malzeme yapacak, belki pişman olacaksın bunu yaptığına. Yok arkadaşım, kendi aranızda halledin. Afedersin gerçekten, ama senin bu yaptığın da bir çeşit şımarıklık olmuş, aynen eşininki gibi. Sakın sinirlenme şimdi, problemini önemsemesem bu kadar parmaklarımı yormam, amacım seni incitmek değil. Ayrıcaaa.. şirkette aç kurt şeklinde kocanı avlamak için bekleyen hanımlar da olabilir.. Aile sorunlarını iş ortamına taşırken bu ihtimali hiiç gözardı etme derim..kötükedihüso

Ben olsam açık açık eşime söylerdim maddi durumları kötü görmüyor musun cok istiyorsan biz alalım bi klima derdim...ya da madem calışıyorsunuz maddi destek verin onlara....göz göre göre katlanılmaz bence...benim eşim ailemin durumunu bilir gidince erzak vb alır....böyle seyler saklanmamalı gurur yapılmamalı bence..eşiniz belki acıklasanız böyle davranmaz onlara..

en konuşmuyorlardı şuanda neler oldu merak ediyorum
bu arada bence iyi yapmış çalışanların yanında terslemesi
susmayacağını anlamıştır belkide

Ben cıngar cıkarırdım. Kımse ama kımse bu esım dahı olsa aılemı ezemez, kucuk goremez, asagılayamaz. Yapana alasını ben yaparım.

Kucuk bır kac detaya takılmıstı esım. Kardesım bana cok baglıdır, evlenmemı hıc ıstemedı. Benımle zaman gecırmek onu cok mutlu ederdı. Bu nedenle esımden hoslanmadı. Bunu esıme de acıkca ıfade ettı. Bu nedenle esımde ondan hoslanmadı. Fakat asla kardesım ıcın olumsuz konusmasına musade etmem!

Bır kac nuans daha var, haklı dahı olsa ona soz hakkı pek tanımam. Ben elestırırım fakat o elestırecegı zaman, susmasını soylerım.

ılk zamanlar benı anlamıyordu. Sonra bende aılesının benı rahatsız eden yonlerını dıle getırdım. Bunları bu zamana dek soylemememın nedenı senı uzmemek ıcındı, senın aılen kıymetlı de benımkıler degıl mı ? gıbı sozler sarfettım.

Belkı sende sert cıkmalısın. Benım senın gıbı maddı sorunlarım olmadı. Benım aılem daha ıyı durumdadır esımın aılesınden. Fakat benzerı sıkıntım olsaydı da papuc bırakmazdım ona. Benı ve aılemı onceden de tanıyordun, ben ve aılem buyuz, begenmıyorsan yollarımızı ayıralım derdım.

Kımseye aılenı ezdırme! Bana bır arkadasım bunu ogutlemıstı ve bunu asla unutmam!

çok zor bir durum arkadaşım ama senin hatan hala bu konu hakkında eşinle konuşmaman canım bens enin yerinde olsam çoktan patlardım korkunmu var birşeyden canım sonuçöta sen o aileden geldin eşin seni o evden gelin çıkardı o zaman neden söylemedi bunları yazık eşinealsanaalsanasmile

zor bir durum ne söylenebilir ki...
ama eşinizin tavrı çok yanlış...
dünya hali bu yarın ne olucağımız belli mi...
eşinle bu durumu açık açık konuşun...
onun bu tutumundan ve sözlerinden rahatsız olduğunuzu böyle düşünse bile bunu dile getirmemesini rica edin...
sonuçta gurur meselesi...

ne biliyimya siniz yokluk gormemis ama gercekten yaptigi ayip birsey o kadar durumu iyiyse birazda annene alisveris yapsin gitsin amaaan para mutluluk getirmemis kimseye benimde durumum iyi yani cokda zengin dgilim ama cok sukur iyiyiz ama 4 yil depresyon tedavisi gordum ama senin ailen bence cok mutlu ablan falan sende kafaya takma sakin bunu esin bilmiyor olabilir anlat sen anlayacagi dilde anlatirsin ama ailesinin yaninda o laflari söylemesi kirici gercekten kafana takma herkesin kocasinin yonleri degisik belki baska iyi yonleri vardir esinin sonra anlar hatasini sabirli ol ya et belli yasdan sonra sagliksiz sende desene benim ailem saglikli besleniyor pirinc pahali onu bulduguna sukretsin bende orta halli bir ailede buyudum cooooooook da mutluydum valla et olsa ne olmasa ne sende onun ailesindeki eksiklikleri kendi ailenin yaninda soylesen anlar belki hatasini ama araniz bozulmayacaksa deneyebilirsin ama sen cok iyi bir insansin ailene n kadar duskunsun masallah nsana cok hosuma gitti

o adamın kafasına geçirirdim ben o anasının hazırladığı masayı, bi daha konuşabilir mi acaba

valla eşiniz hiç mütevazi değilmiş,ailenize bu kadar laf söylediği halde nasıl susuyorsunuz anlayamıyorum,benim eşim şakayla bile laf söylediği zaman hemen toparlarım,asla aileme laf söyletmem..ama karşınıza alıp konuşmalısınız,anladığım kadarıyla eşiniz biraz kibirli!!!

içim parçalandı yaa..ben aileme çok düşkünüm..memur bi babanın kızıyım...öyle zengin bi eşim olsa ve benim ailemi hor görse sanırım ailemi seçerdim..ama bekara eş boşamak kolay derler..böyle yapın demiyorum..ama ne olur ailenizi ezdirmeyinn.üzerinizde ne çok hakları var onların,ellerindeki üç kuruşu bile evlatlarına adayan insanlar onlar..önemli olan sırça köşkte ukala büyümek değil,önemli olan zor imkanlarda mütevazi olabilmek..inanın asıl ellerinden öpülesi olan sizin aileniz ve ablanız..ne olur ezdirmeyin onlarımafoldumben

asla ne oldum değil ne olacağım demeli insan.bu durumdan duyduğunuz rahatsızlığınızı eşinize söylerseniz kırılırız yazmışsınız,eşiniz sizi hiç mi düşünmüyor,sizinde insan olduğunuzu kırılabileceğinizi.umarım bu kibirli haline karşılık günün birinde beğenmediği insanlara muhtaç olmaz.düşmez kalkmaz bir Allah.:enbuyukkk:

eşinizin annenizin yemeklerinden şikayet etmesi ÇOK AYIP.
ama o kadar.

klimasız evlere ben de gitmiyorum.
ya da bir yere misafir gittiğimde bana otur yerde ye deseler kalkar giderim o evden
o konuda eşiniz haklı.

eşinizin annenizin yemeklerinden şikayet etmesi ÇOK AYIP.
ama o kadar.

klimasız evlere ben de gitmiyorum.
ya da bir yere misafir gittiğimde bana otur yerde ye deseler kalkar giderim o evden
o konuda eşiniz haklı.

olaya yaptığınız yorum çok tuhaf geldi bana
özellikle şu kısmı
''klimasız evlere ben de gitmiyorum.
ya da bir yere misafir gittiğimde bana otur yerde ye deseler kalkar giderim o evden ''

bi rahatsızlığınız varsa klimasız evlere gitmemenizi anlayabilirim ama
hatır için insan çiğ tavuk yer azcık terleseniz bunalsanız ne olur
veeeyine bi rahatsızlığınız yokda yerde yemek ye deseler kalkar gidermişsiniz
sebep ne acaba
çok mu ayıp yerde yemek yiyor olmak
yada çok mu normal yerde yemek yeniyor diye o evden kalkıp gitmek
bizim örfümüze adetimize ne oldu yaaa
bende yerde yemek yemekten çok haz etmem ama
en azından kalkıpda gitmem
çok ayıppp

konu sahibi arkadaşım bnce sende
bu durumu eşine nazikçe söylemelisin
bunları söylediğinde üzüldüğünü bilmeli
ailenin durumunun buna yettiğini ,onların böle bişiyi duysalar çok üzüleceklerini bilmeli
ve şu şekilde vurabilirsin
yarın bizde o duruma düşebiliriz ve bizim çocuğmzda bize bunları yaparsa yıkılırz falan diyebilirsin
ama asla içinde tutma bnce yoksa sürekli kendini yıpratırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…