Eşim ailemle konuşmak istemiyor

evet küsmek abartı bunda hem fikirim.
ama daha öncede yardımcı olduğunda sıkıntı yaşamış misal, genel olarak da bir birikim söz konusu.
zaten konu sahibinin ailesi hayatlarına çok karışıyor.
bence hepsi birleşince bu anlamsız tepki ortaya çıktı.
adam kp sine buyrun gelin, ben oğlunuza kırgınım da demiş.
ama konu sahibinin ailesi bizim lafımız üzerine laf edilmez mantığında.
diğer çocuklarının eşlerini de yönetmeye çalışıyorlarmış.
ben hak vermemekle beraber tepki sebebini hepsinin toplamına bağladım.
anne-baba da kızlarının hatırı için e damat buyur etti, kızımız arada kalmasın gidelim diyebilir misal.

adamın küsmesi saçma ama teşekkür edilmemesini normal karşılamak neden arkadaşlar ?
ben mi yanlış düşünüyorum cidden merak ediyorum ?
benim annem babam da bir şey yapsam teşekkür ederler. bu acizlik değil ki çok temel bir insani davranış.
araba işi çözülene kadar sürekli aramayı bilen insan işi olduktan sonra telefonu eline alıp bir mesaj bile yazamıyor.
teşekkür etmedi diye bozulmak kabahat mi oluyor yani ?
tekrar ediyorum küsmek çok saçma. ama teşekkür beklemeye ne gerek var diye bir şey de yok.
ben bana 1 bardak su getirildiğinde dahi teşekkür ederim.
mecbur mu yanımdaki insan kalkıp yapmaya ? yada iki kelime dilimi mi aşındıracak ?

Eşimi umursamam arar eve davet ederim. Hiç bir şey olmamış gibi ki olmamış zaten

Evet darginlik sevmem cok guzel dediniz tesekkurler. Dayanamiyorum ozellikle canim dedigim insanlar arasinda bisey oluyorsa yani konu benle de ilgili olmayabilir kardeslerimin brbirine kusmesine bile dayanamam kalamiyorum kus ortamlarda
işte aynı ben
ama geldim 40 yaşıma baktım ki üzülen en çok benim
herkesi kendi haline bırakın yavaş yavaş yapın bunu

Teşekkür etmeyen kadının ailesi olunca normal demek ki.
Olay sadece teşekkür edilmesi de değil şu an, damat buyursunlar gelsinler diyor, yok illa arayıp söyleyecek damat, özür dileyecek. Gerekirse yalvaracak evlerine gelmeleri için. Bu nasıl bir tavır? Hangi gelin bunu yapar kaynanasına yada biz arayıver, ne olacak deriz?

Alışmışlar bütün çocuklarını etraflarında döndürmeye, damat iplerinde oynamayınca kötü olmuş. Ben bu olayın damat tarafından bir teşekkürden fazlası olduğunu düşünüyorum. Teşekkür bardağı dolduran son damla olmuş. Aile iyi niyetli olsa kızlarına baskı yapmazlar, damat konuşmazsa onlar da ona göre davranır olur biter. Arasın, davet etsin diye kızlarına baskı yapmaları çok bencilce. Konu sahibi de "benim hatırım için " diye araya girip eşinin sınırına müdahale ediyor. Buna devam ederse araları bozulur. Bana saygısızlık yapıldığını düşünsem kimsenin hatrı için geri adım atmam. Hatrını öne süren kişinin de bana olan sevgi ve saygısından şüphe ederim.
Biz nasıl burada eşlerin ailelerine karşı karılarına sahip çıkmasını istiyorsak, kadınlar da kocalarına sahip çıksınlar. Kimse kimseyi kullanmaya, ezmeye kalkmasın. Sahip çıkmaktan kastım da "anam babamdır, görmezden gel, alttan al" dememek yada kendi hatrını öne sürmemek, ve bu yüzden yuvanın huzurunu bozmamak, yoksa herkes kendine sahip çıkar zaten.

Anne/baba da normal değil hemfikirim.
Niye arada bırakıyorlar konu sahibini ben onuda anlayamadım zaten.
Kızım var,evlense eşini çekiştirmem kızıma,onu mutlu etsin yeter. Yok beni aramadı,şunu demedi,bunu yapmadı mevzuları bana zaten en baştan saçma geliyor.
Kendi aile ilişkimde de bu şekilde temel oturttum,annemde diyemez eşin beni aramıyor,eşimde annemi cekiştiremez şöyle böyle diye. Ben ikisine de diğeriyle olan sorunu yansıtmam ki ben affedince o bilenmesin,icten ice kızmaya devam etmesin.
Burda herkes hatalı davranıyor zaten en başından.
İnsan önce karşısındakinin eş ailesi olduğunu kabullenmeli,kendi ailesindeki gibi bir düzen,ilişki beklememeli. Burda bile okuyoruz yok kızına herşeyi yapıyor bana yapmıyor vs diye konular. İste hep bu bahsettiğim nedenden. Tamam aile oluyoruz evlenince ama her nazımızı,kaprisimizi kendi anne/babamız yada çocuğumuz gibi çekmek zorunda değil gelin/damat.
Böyle bir kafa yapısı yok yani. Varsada üzülen olur günün sonunda.

agaç kavugundan mı çıktınız sanıyor eşinizin yaptığı çok ayıp.

konu sahibi de söylemişti, şimdi konuşmaya devam etse gene eskisi gibi, sanki birşey olmamış gibi devam eder ailem diye. belli ki damat birşeylerden rahatsız ve mesafe koymak istiyor.
bende teşekkür olayının bardağı taşıran son damla olduğunu düşünüyorum.
eskiden büyük bir mevzu olmaması damat için her şey süperdi anlamına gelmez ayrıca.
belki gerçekten eşinin hatırı için rahatsız olduğu şeylere tepki göstermedi, bu olayda da bezdi.
ve tekrar edicem işini çözene dek beni sürekli arayan, işi olunca da "ne var canım meşguldüm, teşekküre zaman bulamadım" diyen insan gözümde çıkarcıdır.
işin çözülene kadar arıyorsan demek ki zaman buluyorsun bir şeylere, öyle değil mi ?

ben de bu nedenle zaten son mevzunun artık adamı patlattığını düşünüyorum.
konu sahibinin ailesi gelenkçi, büyüğün lafı üzerine laf edilmez, büyükler küçüklere karışır modunda.
aynı durumu kadın kocasının ailesinden yana yaşasa kocan tavrını koysun, karıştırmasın derdik.
gene aynısı geçerli.
konu sahibi ailesine karşı durmamış hiç bu konuda.

Çok doğru! Kendileri bir teşekküre gerek görmeyecek kadar duyarsız ama kendilerini hususi aratıp çağırtacak kadar da hassaslar. Rabbena hep bana!

Çok doğru! Kendileri bir teşekküre gerek görmeyecek kadar duyarsız ama kendilerini hususi aratıp çağırtacak kadar da hassaslar. Rabbena hep bana!

ben işte bu noktada teşekküre ne gerek var ki'nin düşünülmesini de anlamadım.
en temel nezaket adımıdır. bir bardak su verene dahi teşekkür edersin.
ayrıca araba bul, satıcıyı ayarla vs kısmına da "aman atla deve sanki" deniyor da, gerçekten alım-satım işi hiç de öyle parmağın ucuyla yapılmıyor.
otur araştır satıcı ile görüş hepsi zaman alan işler.
madem kolaydı konu sahibinin kardeşi kendisi yapsaymış o zaman neden eniştesine hallettirmiş.

Aynen öyle yaa... Biz de aldık, kardeşim çok araba baktı bizim için, onun baktıklarından birini almasak da teşekkür ettik hep ilgilendiği için. Kardeşim araba alırken de eşim gitti görmeye sağolsun. Bunlar kimsenin vazifesi değil, lütfu. Çok meşakkatli ve emek isteyen bir süreç. Aylar sürdü. Teşekkür edilmesi için illa araba bağışlaması mı gerekiyor?
Valla benim ne eşim ne de kardeşim kimsenin hizmetçisi değil, taraflardan birinin öyle gördüğünü düşünsem asla bir daha kullandırtmam onu, değil ki benim hatırım için ara vs diyeyim. 12 yılllık eş bu, onun hiç mi hatırı yok?
Bunu diyen hanımlar gidip kayınvalidesinin evini temizlese yada sofralar kursa da biri eline sağlık demese aman canım ne var bunda arayayım da özür dileyeyim mi der Allah aşkına? Ki sofra kurmak da ev temizlemek de atla deve değil yani.

temeldeki sorun bence su. erkek cocuklari kendini bi mok sayarak buyutuldugu icin, bir lutuf olarak goruyorlar 'bir ailenin kizini almayi'. karilarinin ailesinede hep bi tepeden bakmalar, bi boyle lutfediyomus gibi davranislar. ELBETTE bir tesekkur edilmesi gerekilirdi. ama edilmemis, 'bir baska konudada ben ayip etmistim onlar uzerini kapatmisti' diyede bakabilir bu konuya. sanirsin arabayi damat alip kp ye hediye etmis, agam pasam yaa suna bak.

Konu sahibi 12 senelik kocanizla hala iletisimde sikinti yasamayin, bilmem kac senelik ailenizle iletisim sorunu yasamayin, net olun, kocanizi yeri geldiginde susturun, ailenizede yeri geldiginde 'ya anne damadiniza bi tesekkur etseydiniz ben arada kalmayayim' diyebilin. Hayat gercekten aslinda cok kolay.

valla benim ailem eşim için böyle bir yardımda bulunsa ben de bir teşekkür etmedin yahu derim. çok insani bir şey.
tamam ben olsam küsmem ama lafımı da çakarım yani.
bunu beklemek neden anormal karşılandı anlamıyorum

Davet ettim babami tabiki kardesim aramis esim acmamis annemlerde aramadilar cok onemsemediler sanirim cok buyuk bisey degil araba buldu onlara sadece
Eşiniz çok ayıp etmiş yaptığı iyiliğe teşekkür bekliyor demek ki yaptığını sadece teşekkür için yapıyor.
Böbreğini falan verdi deseniz neyse de..
Ve ayıp etmeye hala devam ediyor..

Bunu ben de anlamıyorum, adil olmak bu kadar zor olmamalı. Bu o taraf bu taraf meselesi değil. Arkadaşı da yapsa kırılır insan.
Siz yemek hazırlayın, kayınvalideniz de eline sağlık demeden sofradan kalksın, yüzünüze bakmasın, desin ki burası oğlumun evi tabii ki burada bana yemek ikram edecekler teşekküre ne gerek var. Sonra siz kırılmayın. Bunu kim yaparsa yapsın insan kırılır. Sonuçta yemek yapmakla, hizmet etmekle de kimsenin incileri dökülmüyor değil mi? Mevzu bir teşekkür değil, tavır.
Kimse kimsenin hizmetçisi değil. Değerli kızlarıyla/oğullarıyla evlendi diye varlığını varlığına armağan etmek zorunda da değil. Eşim bana bu yüzden baskı yapsa onun da kalbini kırarım.
Bir de adamın tek yaptığı aramamak, eve almam, konuşmam falan demiyor, ben aramam diyor. Ama olmaz, o kadar bile karakter gösteremez insan, illa ki eğilip bükülecek.

Zaten bizimkiler zoraki verdiler beni istememislerdi erken yasta evlenmemi esimde o yuzden tepeden bakamiyor onlara. Ve haklisiniz uzun suredir evliyiz bireysel konular disinda kus kalmamak lazim tesekkur ederim

Esimde ayni boyle soyluyor sagol ya isimizi gordun diyemiyorlarmi herseyi ince dusunmeyi biliyolarsa bunu niye dusunemedi hicbirisi diyor

Konuyla ilgili son gelismede ailem tarafindan herhangi bir yorum elestiri gelmedi esim aramadim dedi ama ordan laf varmi yokmu bunuda sorup duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…