- 25 Temmuz 2016
- 230
- 92
- 98
- Konu Sahibi Papatya010
-
Kiziyordum sende birdaha yardimci olmazsin konusman gereken kadar konusursun ama aramamak sormamak olmaz buyugun onlar senin diyordum ama artik catismaktan yoruldugum icin bosvermeye karar verdimPeki siz ne diyorsunuz cevap olarak?
Haklisiniz benimde duygusalligi azaltmaya ihtiyacim varişte aynı ben
ama geldim 40 yaşıma baktım ki üzülen en çok benim
herkesi kendi haline bırakın yavaş yavaş yapın bunu
Eşim bana böyle kızsa ben ona 2 katı kızardım, ki kızdım da. O da yıldı benden bıraktı. Böylece huzuru bulduk. Kimse durduk yere bunu yapmaz. Biraz da anlamaya çalışmak lazım. Saygı göstermek lazım. Ha diyelim eşiniz hatalı, bırakın hatalı davranmasının bedelini de aileniz ödetsin, siz karışmayın. Olan size olur. Ben arada kalıp da 2 tarafla da ilişkisi bozulmayan görmedim.Kiziyordum sende birdaha yardimci olmazsin konusman gereken kadar konusursun ama aramamak sormamak olmaz buyugun onlar senin diyordum ama artik catismaktan yoruldugum icin bosvermeye karar verdim
Evet gelmek isteyen musaitseniz size gelcez demeli. Bize gelecekleri zaman ben isinin oldugunu ama ayarlayacagini soyledigimde bile sinir oluyolardi bi kerede mazeretsiz tamam de diye ama sonucta esim kendi isini yapsa bile cogunlukla yalniz calisan biri o yuzden bunun aciklamasini hep yaptiriyolardi. Esimde sık gorusmekten rahatsiz oluyordu gerci ben sevinmek yerine geriliyorumTeşekkür etmeyen kadının ailesi olunca normal demek ki.
Olay sadece teşekkür edilmesi de değil şu an, damat buyursunlar gelsinler diyor, yok illa arayıp söyleyecek damat, özür dileyecek. Gerekirse yalvaracak evlerine gelmeleri için. Bu nasıl bir tavır? Hangi gelin bunu yapar kaynanasına yada biz arayıver, ne olacak deriz?
Alışmışlar bütün çocuklarını etraflarında döndürmeye, damat iplerinde oynamayınca kötü olmuş. Ben bu olayın damat tarafından bir teşekkürden fazlası olduğunu düşünüyorum. Teşekkür bardağı dolduran son damla olmuş. Aile iyi niyetli olsa kızlarına baskı yapmazlar, damat konuşmazsa onlar da ona göre davranır olur biter. Arasın, davet etsin diye kızlarına baskı yapmaları çok bencilce. Konu sahibi de "benim hatırım için " diye araya girip eşinin sınırına müdahale ediyor. Buna devam ederse araları bozulur. Bana saygısızlık yapıldığını düşünsem kimsenin hatrı için geri adım atmam. Hatrını öne süren kişinin de bana olan sevgi ve saygısından şüphe ederim.
Biz nasıl burada eşlerin ailelerine karşı karılarına sahip çıkmasını istiyorsak, kadınlar da kocalarına sahip çıksınlar. Kimse kimseyi kullanmaya, ezmeye kalkmasın. Sahip çıkmaktan kastım da "anam babamdır, görmezden gel, alttan al" dememek yada kendi hatrını öne sürmemek, ve bu yüzden yuvanın huzurunu bozmamak, yoksa herkes kendine sahip çıkar zaten.
Evet duzeliyolarsa duzelsinler napayım bu saatten sonra benim tek derdim bu konunun yuzume carpilmamasi onuda suan icin yapmiyo ailem kafam bi nebze daha rahat evime adapte olabiliyorumEşim bana böyle kızsa ben ona 2 katı kızardım, ki kızdım da. O da yıldı benden bıraktı. Böylece huzuru bulduk. Kimse durduk yere bunu yapmaz. Biraz da anlamaya çalışmak lazım. Saygı göstermek lazım. Ha diyelim eşiniz hatalı, bırakın hatalı davranmasının bedelini de aileniz ödetsin, siz karışmayın. Olan size olur. Ben arada kalıp da 2 tarafla da ilişkisi bozulmayan görmedim.
Bende sevmem bencede konu yapilmamaliEn nefret ettiğim konular,
Cumalari kandilleri aramiyorlar...blabla boş
Küsmek için bahane çok
Beni tabiki seviyor ama cizgileri nettir ve sevginin kulllanildigini hemen farkediyor her insan gibi. O yuzden sevgiyle ilgisi yok bunun sizce ben sevilmedigimi hissetsem bu evlilikte kalmayi istermiyim cocukta bahane olmaz ozaman. Ben onun bana yaptigini yapmam cunku onun ailesinin bi kabahati yok. O gorusmemek icin bunu bahane ediyor sende benimkileri arama bende aramayim sen rahat ben rahat dusuncesindeBu adam sizi azicik sevip deger verse babanizin gozune girmeye calisirdi. Bu kadar basit mevzudan da kusmezdi. Siz de babaniza hala soylemediyseniz soyleyin araba konusunda yardimci oldugu zaman tesekkur beklemis gelmeyince uzulmus. Eski mevzu ama durum bu deyin. Ben sizin yerinizde olsam babama daha o gun gizlice hatirlatma mesaji atardim tesekkur etsin diye. Ayrica ben sizin yerinizde olsam kocama derdim ki "sen benim ailemle kusersen ben de senin ailenle kuserim. Bu durum karsilikli." Damat beydeki egoya bak. Sizi sevmedigi ve deger vermedigi buradan belli oluyor.
Esimde ayni boyle soyluyor sagol ya isimizi gordun diyemiyorlarmi herseyi ince dusunmeyi biliyolarsa bunu niye dusunemedi hicbirisi diyor
Kesinlikle tartisma konumuzda bu zaten abartmasiNormal biri olsa benim içinde bu şekilde olur,görüşmemeyi dahi seçebilirim bu bir arkadaşsa amenna ama eşinin ailesi bu insanlar.
Bu sebeple hemen ailenle görüşmeyeceğim moduna girilmemeli.
Olan konu sahibine oluyor bu durumda,insan hayat arkadaşının hatrına bu kadar katı olmaz.
Daha mesafeli durur,bir sonraki ihtiyaç durumunda kendini geriye çeker,ilgilenmez vs hakkıdır ama küstüm,ailenle asla görüşmem vs biraz abartı.
Konuyla ilgili son gelismede ailem tarafindan herhangi bir yorum elestiri gelmedi esim aramadim dedi ama ordan laf varmi yokmu bunuda sorup duruyor
Evet gelmek isteyen musaitseniz size gelcez demeli. Bize gelecekleri zaman ben isinin oldugunu ama ayarlayacagini soyledigimde bile sinir oluyolardi bi kerede mazeretsiz tamam de diye ama sonucta esim kendi isini yapsa bile cogunlukla yalniz calisan biri o yuzden bunun aciklamasini hep yaptiriyolardi. Esimde sık gorusmekten rahatsiz oluyordu gerci ben sevinmek yerine geriliyorum
Evet aynen tercihi rahat birakilmak ama derdi onlar tarafindan sevilmek simdi konu kapandi gibi ya ici rahat etmiyorsanırım yıllar içinde tedirginlik oluşmuş. sevdiğinden değil merakı, konu büyüyüp daha da gerilim olacak mı yoksa artık rahat bırakacaklar mı ?
Babam daha olmasi gerektigi gibi davraniyo zaten isi varsa sonraki hafta gelelim diye annem cok bozuluyor ama gercekten sehir disina cikacagi zamana veya kimsenin olmadigi bi zamana denk geliyor bende onceden hazirlamak istiuorum haliyle cunku geldiklerindede isinin oldugunu bilseydik sonraki hafta gelirdik diyorlsrbelki de bu detayları eklememen lazımdı. yani daha gelmeden ayarlar demektense buyur edip eğer geldiklerinde aksilik olursa o zaman anlatabilirmişsin.
gerçi annenler eminim o zamanda kasten gelmedi derlerdi. yani anlattığın profil bende bu izlenimi yarattı
Bozulurum tabi ama kardesime ben tekrar arattim esim acmadi konu burdan buyudu zaten. Babam geldi gitti ugramadi bana sapa kaliyor dedi. Esim aramadim diyor ama sanki aramis gibi sorup duruyor annemdende bi elestiri gelmedi bu konuda heralde uzuldugumu farketti bisey soylemediya bi de yazmışsın iş çözülene kadar gayet sık aramış kardeşin. bütün bunlar 1 günde olup bitmemiştir sanırım.
hani şöyle düşün, biri senden bir yardım istedi, sen de zaman ayırdın. iş olana kadar hep aradı, iş bitti ses yok.
bozulmaz mısın ?
bu arada gelişme var mı mevzuda ? baban geldi mi ?
Evet birde ekstra kizdigi durum her incelikten haberleri var beklemeyi biliyolarda niye gostermiyolar. Digerlerinin bi kabahati oldugunda ort bas oluyorda benim niye lafim yapiliyor diyo ama anlatamiyorum ona kendisine ozel bi durum yokEsiniz de dunyayi bahşetmemiş araba bulmus sadece evet ama tesekkur etmek inceliktir. Tesekkur beklemesini ben tuhaf bulmadim.
Bozulurum tabi ama kardesime ben tekrar arattim esim acmadi konu burdan buyudu zaten. Babam geldi gitti ugramadi bana sapa kaliyor dedi. Esim aramadim diyor ama sanki aramis gibi sorup duruyor annemdende bi elestiri gelmedi bu konuda heralde uzuldugumu farketti bisey soylemedi
bu olayda karşılıklı bir abartma var. biri küserek abartıyor, iletişimi zayıf; diğeri de illa beni arasın, amaaan nolacak derdinde.Bunu ben de anlamıyorum, adil olmak bu kadar zor olmamalı. Bu o taraf bu taraf meselesi değil. Arkadaşı da yapsa kırılır insan.
Siz yemek hazırlayın, kayınvalideniz de eline sağlık demeden sofradan kalksın, yüzünüze bakmasın, desin ki burası oğlumun evi tabii ki burada bana yemek ikram edecekler teşekküre ne gerek var. Sonra siz kırılmayın. Bunu kim yaparsa yapsın insan kırılır. Sonuçta yemek yapmakla, hizmet etmekle de kimsenin incileri dökülmüyor değil mi? Mevzu bir teşekkür değil, tavır.
Kimse kimsenin hizmetçisi değil. Değerli kızlarıyla/oğullarıyla evlendi diye varlığını varlığına armağan etmek zorunda da değil. Eşim bana bu yüzden baskı yapsa onun da kalbini kırarım.
Bir de adamın tek yaptığı aramamak, eve almam, konuşmam falan demiyor, ben aramam diyor. Ama olmaz, o kadar bile karakter gösteremez insan, illa ki eğilip bükülecek.
E eşin evde olmasa da gelsin ailen. Ne olacak ki? Valla ben bu kadar takılmam yaa... Aşırı ince düşünüyorsunuz bence. Yazık günah sinirlerinize.Evet gelmek isteyen musaitseniz size gelcez demeli. Bize gelecekleri zaman ben isinin oldugunu ama ayarlayacagini soyledigimde bile sinir oluyolardi bi kerede mazeretsiz tamam de diye ama sonucta esim kendi isini yapsa bile cogunlukla yalniz calisan biri o yuzden bunun aciklamasini hep yaptiriyolardi. Esimde sık gorusmekten rahatsiz oluyordu gerci ben sevinmek yerine geriliyorum
Muhakkak ama alinmasi normal geldi bana.Evet birde ekstra kizdigi durum her incelikten haberleri var beklemeyi biliyolarda niye gostermiyolar. Digerlerinin bi kabahati oldugunda ort bas oluyorda benim niye lafim yapiliyor diyo ama anlatamiyorum ona kendisine ozel bi durum yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?