Eşim ailemle konuşmak istemiyor

Bende izin vermiyorum aslinda ama benim esim aile baglarina cok onem veren biri degil genclik doneminde ailesinden ayrilmis baska sehire yerlesmis onun icinde onemli degil kimin neye kirildigi. Benim derdimi anlamiyor herkes keyfini yasiuor sen niye bu konularla kavga cikarip huzursuz ediyosun bizi diyor. Ben onun hatri icin kardesine ne kadar kizsamda agzimi acip tek kelime soylememistim bu zamana kadar. Simdide soyle ne istiyosan sende benim ailemi arama konusma diyor

Esiniz isten böyle siyrilamaz. Kimse ona kayinpederini sevsin demiyor. Istedigi kadar kendi ailesine uzak olsun, orasi onun problemi. Ama bir gercek de var: siz ailesine saydirmaya baslasaniz ona tepki glsterecegine eminim. Sizin bunu yapmayacaginizi bildigi icin rahat atip tutuyor.

ya bunlar nasıl adamlar ya. araba bulmuşmuş sanki ne yapmış ya Allah size sabır versin kardeşim.

yani aynı gelenekçi yapı eşinizin ailesinden yana olsa siz de rahatsız olurdunuz. benim kastettiğim birikim buydu. illa kavga etmek yada büyük olaylar yaşamak gerekmiyor.
aksine ufak tefek olaylarda sürekli müdahale edilmek bence bariz bir olay yaşamaktan daha zor. çünkü mevzu büyümeyince insanlar genelde "amaan buna mı taktın" diyor ve umursamıyor.
yani 12 yıllık evlisiniz ve annenizin o aramaları bana çok tuhaf geldi.
hani 2 aylık evli olsanız bir nebze anlarım, mantık bulmasam da, yaşı genç annesi yol yöntem göstermeye çalışıyor derim de, sizinki fazla.

bence siz de bir daha karışmalarına izin vermeyin. fikrinize ihtiyaç duyarsam sorarım diyin. bunu evli olmasanız da belli bir yaşa gelmiş biri olarak yapmanız lazım.
anne babayı sevmek ve saymak ayrı, hayata bu kadar müdahil olmaları ayrı.

ya o iş o kadar kolay değil. o kendi ailesini saymaz ama sen laf etsen bozulur. sakın düşme bu lafa. ama rahatsızsan asgari düzeyde ve saygı sınırını geçmeden tut ilişkini. samimi olma.

ozaman en iyisi zorlamayın eşinizi babanız gelmezse de gelmesin.... siz babanızı özlediyseniz dışarda buluşup bir yemek yiyin ...eşinizi zorlarsanız olan sizin aile huzurunuza olur... anne baba kıymetlidir elbette ama kendi çekirdek ailenizide düşünmeniz lazım bozmayın huzuru

Bazı erkekler ne kadar şanslı. Ne yaparlarsa yapsınlar eşleri peki bey diyor.
Eşim böyle bir sebepten aileme küsse, kardeşimi engellese benden öyle şeyler duyar ki 30 sene boyunca hayatından çıkardığı kim varsa hepsini tek tek arayıp özür dileyecek kıvama gelir.

Eşiniz kendi ailesinden pek değer, ilgi görmemiş. Onlardan göremediği ilginin katlarca fazlasını sizinkilerden bekliyor gibi. Ağzında sürekli bir değer kelimesi, kendini diğer damatla, gelinle yarıştırma, anlamsız tripler.
Aynı şeyi siz onun ailesine yapsanız o değer görmediği ailesi bir anda sizden kıymetli olur, duymadığınız laf kalmaz eminim.

Aileniz mükemmel insanlar olmayabilirler ama eşiniz gerçekten sorunlu bir insan bence.
Nişanlıyken bile annenize bağırmış. Bunu nasıl hazmettiniz gerçekten anlayamıyorum ya. Ben olsam 50 defa özür dilerdim annemden sizi ne biçim biriyle muhatap ettim diye.
Zamanında siz bunu hazmedip evlendiğiniz için eşiniz şu an at koşturuyor.

Nasillda özür dilettik,burnunu sürttük egosu bu.
Kasim kasim kasilma beklentisi.
Uzuldum sizin icin,esiniz de ak pak degil ama aileniz

Gelen kayınbaba olsa size bile sorulmazdı muhtemelen, oğlumun evi değil mi gelin de kimmiş olurdu. Saçmalamasın babanız.
Kiz evi evlenen dek naz yapıyor malisef sonrasi bu tür gelip gitme islerinde erkek tarafı gelini kaile almıyor malisef .. anam bana çekinerek gelir kayna kaypdr cat kapidalar .oğullarının evine izinle mi gelirnirmis...

İste buyuklerin bu beklentisi beni benden aliyor.
Neden onlar ne derse ses cikartilmayacak?
Saygisizlik etmeden her sey soylenebilir ne var bunda?
Yabanci degilim bu durumlara,babamin beklentisi de bu,ve bugune kadar boyle geldi.
En normal konuyu en normal sekilde aciklasak eger kendi dusuncesine aykiriysa trip kusme ne varsa yasiyoruz

Kiz evi evlenen dek naz yapıyor malisef sonrasi bu tür gelip gitme islerinde erkek tarafı gelini kaile almıyor malisef .. anam bana çekinerek gelir kayna kaypdr cat kapidalar .oğullarının evine izinle mi gelirnirmis...
Evlenmeden önce naz yapmamak mı gerekiyor anlamadım valla. Naz kotasını evlenmeden önce mi dolduruyor ki kız tarafı acaba?

Zaten ben ayrılmıstım kabul etmemistim geldi kapimiza ozurler diledi ne kadar yalvardi kendine dondermeyi basardi beni sevmesem donmezdim tabiki dediginiz dogru hemen kiymete bindiler benimle evlendikten sonra

Zaten gorusemedik gelmedi uzakligi sebep gosterdi. Gercektende uzak anlayis gosterdim ama kesin kafasina takmistir esimin aramayisinida. Ben zaten kusmeyi dargin kalmayi hic bizaman sevmedim haklida olsam haksizda yapim bu yani birde yanimda ailemden kimse olmadigi icin kuselim nolacak diyemiyorum ona kiziyorum ama bi yandanda hayat kisa guzel ani biriktirmeye calis diyorum kendime

ya o iş o kadar kolay değil. o kendi ailesini saymaz ama sen laf etsen bozulur. sakın düşme bu lafa. ama rahatsızsan asgari düzeyde ve saygı sınırını geçmeden tut ilişkini. samimi olma.
Tabiki degil onlarin ne sucu varki hic arayip sormucam ayip etmis olurum sonra yarin obur gun arayi duzelttiklerinde bende yuzsuzler gibi konusmaya baslayamam karaktersizler gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…