• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemle mesafeli olmak istiyor.

Hah işte bak bu konuda haklısın.
Damatligini mesafe koyarak sağlayacağını saniyorsa yanılıyor.
Erkek ailesine de kız ailesine de iki tarafta saygılı olmak zorunda evet ama saygı sen benim aileme git gel ama ben senin ailene kız ailesi nasılsa çok gerek yok diye algiliyorsa konusmalisin
Ha eğer hala ayni kafada ise ailesine karşı sen de mesafeni ayarla.
Teşekkürler. İşte bu algıyı görgüyü ona veren aile aslında. Benim üzüntüm bu.

Kısasa kısas yapmadan eşin ne yaptıgını anlamayacak gibi geldi.Yüzgöz olmakla,yerinde zamanında davranmayı birbirine karistırıyor kesinlikle.Ailelere gereken saygı+ilgi gösterilmeli.Kimse ağaç kovuğundan çıkmadı.Asıl ferahlik kısasa kısasta bu işte.Sen onun ailesine ilgi,alaka borclu degilsin.
Kendi giderken bana zorla gel demiyor ama gideceğimi biliyor...

herkes herkesi oldugu gibi kabul etmek zorunda ,

eşinin saygı anlayışı buysa seninde içinden gelmiyorsa ailesine aynı şekilde davranırsın olur biter,

ben kv kp ablalarının her kandilde telfon açar kandillerini kutlarım , aaa sonra baktım benımkinden tık yok ,

senın ki anada benım ki ne dedim , bir sonraki kandilde telfon açmadım ,

ondan sonraki her kandilde aramaya başladı , bunlar kısas yaparsan kafaları basar

herkes herkesi oldugu gibi kabul etmek zorunda ,

eşinin saygı anlayışı buysa seninde içinden gelmiyorsa ailesine aynı şekilde davranırsın olur biter,

ben kv kp ablalarının her kandilde telfon açar kandillerini kutlarım , aaa sonra baktım benımkinden tık yok ,

senın ki anada benım ki ne dedim , bir sonraki kandilde telfon açmadım ,

ondan sonraki her kandilde aramaya başladı , bunlar kısas yaparsan kafaları basar
Benim annemler eşime ayıbını söylemez ama eşimin annesi sitem eder bana. O durumda cevap ne olmalı?

Kısasa kısas yapmadan eşin ne yaptıgını anlamayacak gibi geldi.Yüzgöz olmakla,yerinde zamanında davranmayı birbirine karistırıyor kesinlikle.Ailelere gereken saygı+ilgi gösterilmeli.Kimse ağaç kovuğundan çıkmadı.Asıl ferahlik kısasa kısasta bu işte.Sen onun ailesine ilgi,alaka borclu degilsin.
Evet gelin olmalı da damat olmamalı böyle bir dünya mı var?

Benim annemler eşime ayıbını söylemez ama eşimin annesi sitem eder bana. O durumda cevap ne olmalı?

heee onuda şöyle çözeceksin , kv kulağına kimden haber gider ona söyleyeceksin kendisi benım aileme mesefali olacakmış
sanki gelin olan kendisi diyeceksin , yani o yaparsa bende yaparım demeye geliyor ,

kv yanında herzaman kullanacagın bir cümle ' herşey karşılıklı kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saymak saygı duymak zorunda '
diyeceksin ,

heee onuda şöyle çözeceksin , kv kulağına kimden haber gider ona söyleyeceksin kendisi benım aileme mesefali olacakmış
sanki gelin olan kendisi diyeceksin , yani o yaparsa bende yaparım demeye geliyor ,

kv yanında herzaman kullanacagın bir cümle ' herşey karşılıklı kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saymak saygı duymak zorunda '
diyeceksin ,
Evet. Kayınvalidemin kendisi evlendim ve 3 ay ailemi aramadı. Sonra ben soğuk durunca, bana konuşma gereği duydu. Düğün günü anneme alınmış... :) annem çok ilgilenmemiş diye. Annesinin düşüncesine bakın, eşimin örneği olması gereken insan fesat düşünen biri.

Ama erkekler yapı gereği zaten biz kadınlar gibi yakın olamaz ki. He olmayan YÖK mü var tabi ama geneli zaten mesafelidir. Benim eşim yapı gereği zaten soguktur kendi ailesine de öyle. Bizimkiler de alıştı. Eşim çok düşünür ailemi yardıma ihtiyaçları olsun hemen koşar ilgilenir. Ama mıçmıçlık sürekli arayayım sorayım yapısında YÖK. Bu kötü bısey değil takılma bence. Saygısız terbiyesiz olmasın yeter. He kısas yapıyormusun dersen yooo ben çok samimiyimdir mesela kayınvalidem kayınpederim ile. Çünkü benim yapımda böyle

Uzulmeyin gerek yok buna. Esiniz ailenizden hoslanmamis ve bilerek mesafe koyuyor olabilir. Aynisini siz de istiyorsunuz. Sorun nedir?

Şimdi eski konusuna baktım. Gorumcem ve kv.ile nasıl mesafe koyabilirim diye soruyor. Bu konuda da eşim aileme karşı mesafeli diye dert yanıyor. Insan kendisi çin ıstediği bir şeyi eşi yapınca sorun oluyorsa o evlilik sıkıntılı olur zaten.

Ama erkekler yapı gereği zaten biz kadınlar gibi yakın olamaz ki. He olmayan YÖK mü var tabi ama geneli zaten mesafelidir. Benim eşim yapı gereği zaten soguktur kendi ailesine de öyle. Bizimkiler de alıştı. Eşim çok düşünür ailemi yardıma ihtiyaçları olsun hemen koşar ilgilenir. Ama mıçmıçlık sürekli arayayım sorayım yapısında YÖK. Bu kötü bısey değil takılma bence. Saygısız terbiyesiz olmasın yeter. He kısas yapıyormusun dersen yooo ben çok samimiyimdir mesela kayınvalidem kayınpederim ile. Çünkü benim yapımda böyle
Benim ailem samimi insanlar eşimin soğukluğu annemi üzüyor hissediyorum. Bunu paylaştım, ama kendini doğru buluyor.

Tekrar merhaba.
Bir konuda daha danışmak istiyorum. Eşim nişanlılık sürecimizden bu yana aileme karşı hep mesafeli olmak istiyor. “Damat sürekli gelip gitmez, saygılı olmak yeterli, sürekli arayıp sormak gerekmez, anne baban saygılı olduğumu biliyor.” Düşünceleri bunlar. Mesela hadi gidelim demeye çekiniyorum, çünkü bir erkek olarak naz yapıyor. Ağırlığı olsun istiyor. Ben bunu anne babama haksızlık olarak görüyorum. Evet yüz yüze saygılı ama annem hal hatır sormasını isterdi ve arkadaş gibi bir insan. Eşim bunu biliyor ama kültürlerinde damadın bir konumu var sanki ve bunu kaldırmak istemiyor. Ailesine kısasa kısas yapmak istemiyorum. Bu planlı hareketi beni üzüyor. Sizde durum nasıl? Çabalamalı mıyım? İstişarenize ihtiyacım var.
Sürekli eş ailesinin içinde olmak zorunda değil adam. Tıpkı sizin de zorunda olmadığınız gibi.

Şimdi eski konusuna baktım. Gorumcem ve kv.ile nasıl mesafe koyabilirim diye soruyor. Bu konuda da eşim aileme karşı mesafeli diye dert yanıyor. Insan kendisi çin ıstediği bir şeyi eşi yapınca sorun oluyorsa o evlilik sıkıntılı olur zaten.
Ben samimiyetten zarar görüyorum. Eşim direkt gard alıyor. Ben yaşayıp öğreniyorum.

Benim ailem samimi insanlar eşimin soğukluğu annemi üzüyor hissediyorum. Bunu paylaştım, ama kendini doğru buluyor.
Benim ailem de samimi üzülüyor annemde. Ama adamın huyu böyle kendi annesini bile aramaz ki. Bazen beklentiyi az tutmak gerekir. Ve sen de ara bulucu olmalısın. Ben aileme karşı eşimi savunup onları yumuşatıyorum kendi ailesine de böyle diye. Onlarda alıştı çok severler eşimi. Bu huy sevmeye engel değil. Saygısız olmasın yeter

Back
X