• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailemle mesafeli olmak istiyor.

yani esinizi degistirmeye calismak bana pek dogru gelmiyor,
adam sadece sizin ailenize mesafeli ise belki aralarinda bir sey gectigi icindir,
herkese karsi oyle ise huyu budur.
bu sekilde sayilayim hesabinda ise yine huyu budur, bu huyunu da gorup bilip sevip evlenmediniz mi.

onun ailesi ile sizin iliskiniz de yine sizi baglar,
cok seviyorsaniz bol bol gidersiniz,
yok oyle degilse gorev icabi esiniz sizin ailenize ne kadar sure ile geliyorsa o kadarini yaparsiniz ancak.

hic esime karismam benim ailemle iliskisi icin,
ailem esimi sevsin diye de ugrasmam, esim ailemi sevsin diye de,
yetiskin insanlar hepsi neticede, cocuk gibi yonetmeye kalkacak degilim.
Ancak arada kultur farki varsa, yanlis anlamalari azaltmak amaci ile arada tampon olabilirim, degilse onu da yapmam.

ama agirligim olsun diye nazlanan adama da gulerim yani :KK48:

Kısasa kısas candır. Birçok erkek (mesela benimki, galiba sizinki de) muhakeme yeteneği taşımaz, empati kurmayı başaramaz. Olaylara at gözlüğüyle bakar.. işte o zaman devreye kısasa kısas girer. Aynısını yaşat bak nasıl değişecek.
Evet empati ihtiyacı duymuyor gibi. Kendinden çok emin.

Tekrar merhaba.
Bir konuda daha danışmak istiyorum. Eşim nişanlılık sürecimizden bu yana aileme karşı hep mesafeli olmak istiyor. “Damat sürekli gelip gitmez, saygılı olmak yeterli, sürekli arayıp sormak gerekmez, anne baban saygılı olduğumu biliyor.” Düşünceleri bunlar. Mesela hadi gidelim demeye çekiniyorum, çünkü bir erkek olarak naz yapıyor. Ağırlığı olsun istiyor. Ben bunu anne babama haksızlık olarak görüyorum. Evet yüz yüze saygılı ama annem hal hatır sormasını isterdi ve arkadaş gibi bir insan. Eşim bunu biliyor ama kültürlerinde damadın bir konumu var sanki ve bunu kaldırmak istemiyor. Ailesine kısasa kısas yapmak istemiyorum. Bu planlı hareketi beni üzüyor. Sizde durum nasıl? Çabalamalı mıyım? İstişarenize ihtiyacım var.
Eee durumu tespit etmişsiniz işte. Bilerek ve isteyerek tasarlayarak mesafe koyuyor. Sizde Aynı şeyi yapın. Tam olarak aynısını. Çünkü bir süre sonra siz de onun ailesinden soğuyacaksınız. Demedi demeyin . Bu arada ben damat bey suçlu demiyorum. Burda size muamelesi önemli. Ben aramam ama sen benim ailemi arayacaksın diyorsa o zaman arıza çıkarın. Yoksa nişanlınız benim kafamdan. Ben de arayıp sürekli göreyim istemem ama karşıdan da beklemem asla. Annem arkadaş gibi demişsiniz ya hani. Ben bir erkeğin ya da çoğu kadının kv ile arkadaş olmak isteyeceğini sanmam. Düşüncesi ile rahatsız edici.

Ya her şey kötü olursa endişesindeyim.
Zaten bu yüzden erkekler kadına psikolojik şiddeti rahatça uyguluyor. Kadın susar, kadın sabreder, ben asla kendimden taviz vermem diye. Siz de gitmeyin bakalım ne olacak. Bir susar iki susar üçüncüde patlar. Siz de o zaman sen de geleceksin diyeceksiniz. Onun kendi istememesi abes değil, yapmadığı halde sizden beklemesi abes. Sizin aileniz ona söylenmez ama kv gelinlerine baskı uyguluyor. Baştan alıştıracaksınız sizde. Gitmeyeceksiniz. Kv Sorarsa ben böyleyim diyeceksiniz o zaman. Yoksa daha çok üzülürsünüz

Esim saygiliysa ailemle durumu paylasirdim sonucta yetistirilme tarzi bu ve ailem benim mutlulugu ister

Konu sahibi neden anlaşılmamış ve dalga geçilmiş anlayamadim? Adam bilerek damadin ağırlığı olmalı diyerek (artik nereden duyduysa(?)) mesafe koyuyor ama bu adamin ailesi gelip 3 aylık evlilerde kalabiliyor. Hanimefendi niye bu duruma ses cikarmiyorsunuz gayette kısas yapilacak bi durum

Tekrar merhaba.
Bir konuda daha danışmak istiyorum. Eşim nişanlılık sürecimizden bu yana aileme karşı hep mesafeli olmak istiyor. “Damat sürekli gelip gitmez, saygılı olmak yeterli, sürekli arayıp sormak gerekmez, anne baban saygılı olduğumu biliyor.” Düşünceleri bunlar. Mesela hadi gidelim demeye çekiniyorum, çünkü bir erkek olarak naz yapıyor. Ağırlığı olsun istiyor. Ben bunu anne babama haksızlık olarak görüyorum. Evet yüz yüze saygılı ama annem hal hatır sormasını isterdi ve arkadaş gibi bir insan. Eşim bunu biliyor ama kültürlerinde damadın bir konumu var sanki ve bunu kaldırmak istemiyor. Ailesine kısasa kısas yapmak istemiyorum. Bu planlı hareketi beni üzüyor. Sizde durum nasıl? Çabalamalı mıyım? İstişarenize ihtiyacım var.
Aynı durumda siz olabilirdiniz , eşiniz en iyisini yapıyor birakin nasıl rahatsa öyle olsun çok iyi düşünmüş.

Tekrar merhaba.
Kısasa kısas durumunu ben yapıyorum çünkü başka türlü anlamıyor biz şuan nişanlıyız nişanlımla ben aynı ilçede yaşıyoruz onun ailesi 1 saat mesafede bir ilçede görüşemiyoruz diye ben her gün annemi ararım napıyosunuz akşam gelirken bişey lazım mı gibi kv yi de arıyordum sonra kv min bana bitakım haksızlıkları oldu nişanlımda dahil ben kendimi çektim soğudum ,şöyle bi dönüp baktım da nişanlım ne arar ne sorar ne gelir gider olmuş bende ne kadar gelir gidersen o kadar gelirim ne kadar ararsan benden de o kadar fazlasını bekleme moduna girdim ve böyle kafam daha rahat, başlarda inat etti annemi ara neden aramıyosun diye senin eşin gibi damat aramaz ben arayıp ne konuşcam zaten corona var ne anlatayım işten eve evden işe gidiyorum diyo, bende aynı şekilde ne anlatıcam diyorum o zaman bişey diyemiyo , ben çok inat biriyim seni bilemem ama ben böyle yapıyorum, ama sinirimi bozuyo onun öyle davranması ben aramış aramamış gelmiş gitmemiş hesabı yapmazdım ama baktım onlar ben yaptığım halde daha fazlasını istiyolar onlarda kalmamı falan istediler nişanlıyız yani 7-8 saat mesafe olsa neyse ,yaptıklarım yetmedi kendisi hiç yakın olmadığı halde bende çektim kendimi

Tekrar merhaba.
Sanki sosyal deney. Neyse... Siz gidiyorsanız bence yeterli. Eşime hiç annemlere gidelim demem. O der çok oldu ayıp oluyor gidelim birlikte. Ben kendim gidiyorum. Hatta bu hafta sonu orada kalacağım. 🙃🙂

Kayınvalidelerle , görümcelerle , etlilerle ilgili konularda ilk tavsiye mesafeni koru olur burda . Empati yapın , siz ailesine mesafeli davranıyorsunuz , erkek arkadaşlarına bu durumu anlattığını ve onların da sen de aynı şekilde cevap ver . Sen de gidip gelmelerini azalt diyebilirler .
Eşimin bekar arkadaşı annelerin kızlarını sürekli dolduruşa getirdiğini düşünüyor mesela . Annesinden bağımsız bir kız çıkmamış karşısına . Belki onun da böyle bir arkadaşı vardır .

Sana yapılmasını istemediğin bir şeye eşini mecbur etmeyeceksin , böylece o da sana saygı duyacak . Derken huzurlu huzurlu yaş alacaksınız .

Ben bir sıkıntı görmedim

zaten benzer konulara da yazarım bir damat kv yi arayıp da ne konuşacak diye keza gelin de kp i

eşim aramaz ben de aramam

aile ile ilişkili olma görevi o ailenin çocuğundadır

arada sırada gidip geliyormuş, bayram seyran cenaze vs gibi büyük etkinliklerde varsa gerisi çok da önemli değil

anneniz arkadaş gibi olmak isteyebilir de eşiniz istemiyor

birisi konu açıp "kv kanka olalım, her gün onunla gezelim istiyor" dese "olmaz" deriz, aynı şey eşiniz için de geçerli

Kısasa kısas durumunu ben yapıyorum çünkü başka türlü anlamıyor biz şuan nişanlıyız nişanlımla ben aynı ilçede yaşıyoruz onun ailesi 1 saat mesafede bir ilçede görüşemiyoruz diye ben her gün annemi ararım napıyosunuz akşam gelirken bişey lazım mı gibi kv yi de arıyordum sonra kv min bana bitakım haksızlıkları oldu nişanlımda dahil ben kendimi çektim soğudum ,şöyle bi dönüp baktım da nişanlım ne arar ne sorar ne gelir gider olmuş bende ne kadar gelir gidersen o kadar gelirim ne kadar ararsan benden de o kadar fazlasını bekleme moduna girdim ve böyle kafam daha rahat, başlarda inat etti annemi ara neden aramıyosun diye senin eşin gibi damat aramaz ben arayıp ne konuşcam zaten corona var ne anlatayım işten eve evden işe gidiyorum diyo, bende aynı şekilde ne anlatıcam diyorum o zaman bişey diyemiyo , ben çok inat biriyim seni bilemem ama ben böyle yapıyorum, ama sinirimi bozuyo onun öyle davranması ben aramış aramamış gelmiş gitmemiş hesabı yapmazdım ama baktım onlar ben yaptığım halde daha fazlasını istiyolar onlarda kalmamı falan istediler nişanlıyız yani 7-8 saat mesafe olsa neyse ,yaptıklarım yetmedi kendisi hiç yakın olmadığı halde bende çektim kendimi
Ben daha fedakar durumdayım sanırım, ama yoruyor...

Kayınvalidelerle , görümcelerle , etlilerle ilgili konularda ilk tavsiye mesafeni koru olur burda . Empati yapın , siz ailesine mesafeli davranıyorsunuz , erkek arkadaşlarına bu durumu anlattığını ve onların da sen de aynı şekilde cevap ver . Sen de gidip gelmelerini azalt diyebilirler .
Eşimin bekar arkadaşı annelerin kızlarını sürekli dolduruşa getirdiğini düşünüyor mesela . Annesinden bağımsız bir kız çıkmamış karşısına . Belki onun da böyle bir arkadaşı vardır .

Sana yapılmasını istemediğin bir şeye eşini mecbur etmeyeceksin , böylece o da sana saygı duyacak . Derken huzurlu huzurlu yaş alacaksınız .
Evet erkekler arasında hanımcı diye bir kavram var ya hani. Hanımın ailesine çok gidip gelme bile belirli bir segment onlar için. Eşim bundan etkilenen biri hissediyorum.

Ne güzel işte mesafeli olması iyidir bana göre. Sizin de onun ailesine karşı farklı davranmanızı beklemiyorsa sorun yok bence.

Ya çok doğru arka
Ben bir sıkıntı görmedim

zaten benzer konulara da yazarım bir damat kv yi arayıp da ne konuşacak diye keza gelin de kp i

eşim aramaz ben de aramam

aile ile ilişkili olma görevi o ailenin çocuğundadır

arada sırada gidip geliyormuş, bayram seyran cenaze vs gibi büyük etkinliklerde varsa gerisi çok da önemli değil

anneniz arkadaş gibi olmak isteyebilir de eşiniz istemiyor

birisi konu açıp "kv kanka olalım, her gün onunla gezelim istiyor" dese "olmaz" deriz, aynı şey eşiniz için de geçerli

Back
X