• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesine yardım etmeli mi¿

leila1988

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2018
88
36
3
36
merhaba arkadaşlar hemen konuya gireyim eşim ve ben aynı yerde çalışıyoruz evliliğimizin başlangıcında maddi sıkıntılar oldu.Ben tutumlu olmaya çalışırım keza eşimde öyle.Eşimin annesi çalışmıyor hep ev hanımlığı yapmış 47 yaşında kayınvalidem babasının sağlık durumu sıkıntılı yani bacaklarda sıkıntı var oda çalışmıyor.Eşimin erkek kardeşi, eltim ve görümcem kayınpederlerle hep beraber kalıyorlar erkek kardeşi ve eltim evi geçindiriyor kız kardeşi hala okuyor.Eşimin babası gençliğinde baya iyi yaşamış parayı çar çur etmiş 1 ev parası arkadaşlarıyla yemiş hatta daha fazla sağlık sorunundan dolayı işten çıkarmışlar kayınpederimi.Biz evlendiğimizde kimse destek olmadı destekle istemedik hatta ama benim ailem yanımızda oldu her zaman.Şimdi biz bazen 800tl bazen 600 bir kaç ay önce 3.500 tl para yolladık yanı yolluyoruz.Benim çocuğum yok iş garantim yok birde bu yıl bebek planlıyoruz onun için birikim yapmak istiyorum maddi sıkıntılardan dolayı 5 yıl erteledik bebek planımızı.Bazen birşeyler almak istiyorum sonra vicdan azabı çekiyorum parayı çar çur etmeyim diyorum.Ama ailesine para yolluyoruz hatta ben şu zamana kadar sıkıntı çıkarmadım yolladık ama bugün şiddetli bir tartışma yaşandı içimdekileri döktüm birazda hakaretli konuştum utandım yaptığımdanAma içimde çok birikti çok bunaldım Ve eşimi çok üzdüm Ve kırdım sanırım.Biliyorum Aklı ailesinde kalıyor hatta ailesi oğlunun onlara bakması gerektiğini düşünüyor.Vermesem kötü gelin hayırsız evlat oluyoruz versek biz sıkıntı çekiyoruz.Çok bunaldım gerçekten yani çalıştığım iş ağır bir iş kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
Sizin baldızınız kim ? Yanliş yazdınız galiba ?

Neyse cevabım. Tabii ki de kendinizi zor duruma sokmayacak şekilde yardım edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Evde çalışan varmış zaten. Ama yarın onlarda yuvadan gidince yardım etmek zorundasınız. Netice de ikiside çalışıyormuş gençlerin. Kayınvaldeniz de genç çalışabilir mecburiyet karşısında.

Eşinizin darılmaya hakkı yok. Ama ilerisi için önceliğiniz yatırım yapmak olmalı

Eşinle iyi niyetli bir şekilde konuşmalıydın hakaret boyutunda konuşman haklıyken haksız duruma sokmuş seni
Bizde yardım ediyoruz ama kendi birikimimide yapıyorum
Yardımıda para göndererek değilde bazen faturalarını ödüyoruz bazen mutfak alışverişini yapıyoruz

Sizin baldızınız kim ? Yanliş yazdınız galiba ?

Neyse cevabım. Tabii ki de kendinizi zor duruma sokmayacak şekilde yardım edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Evde çalışan varmış zaten. Ama yarın onlarda yuvadan gidince yardım etmek zorundasınız. Netice de ikiside çalışıyormuş gençlerin. Kayınvaldeniz de genç çalışabilir mecburiyet karşısında.

Eşinizin darılmaya hakkı yok. Ama ilerisi için önceliğiniz yatırım yapmak olmalı
Evet görümcem yazmalıydım yanlış yazmışım :KK45: Hayır eşimin erkek kardeşi ve gelin hanım kayınvalidemlerle beraber kalıyorlar onlar öyle istedi aslında.Ayrıca gelin hanım Ve eşimin erkek kardeşi çalışıyor .Yani yardım etmeliyiz ama bizimle hayatımızda herşey yolunda değil maddi sıkıntımız var hala tutumlu olmaya çalışıyorum yeni yeni kendimi birşeyler alıyorum İnan’ın şimdi parayı yolladık sürekli bir yerlere borçları var.Keşke çok iyi durumda olsakta rahat rahat yardım edebilsek bir yandan da üzülüyorum onlara.

walla hayret bişey sen bakıyorsun onlara resmen,
arada bi bişeyle ryapılır ok de,
sen de kendi ailene gönder ammaşını eşin de kendi ailesnie o halde?
nerde kaldı yuva kurmak,
böyle saçmalık olamaz ya,
çok bunalırsan işten çık,
eşin göndersn bakalım, resmen çalışıp onları besliyorsun, çocuğu da erteleme, zaten hiç bi şartta para birktiremiyorsunuz, bari çocuğunu yap

gençliğinde parayı çar çur edip yaşlandığındada çocuğum bana bakacak diye kapı gözleyen insanlardan nefret ediyorum. hepimizin evladı var ama hiç bir zaman çocuğum bana bakacak diye düşünüp getirmedik dünyaya.
bende öyle düşünüyorum benim annem 55 yaşında Ve çalışıyor kimseden yardım isemez çok gururludur hattaçoğu zaman bize yardımcı olmaya çalışır.

Eşinle iyi niyetli bir şekilde konuşmalıydın hakaret boyutunda konuşman haklıyken haksız duruma sokmuş seni
Bizde yardım ediyoruz ama kendi birikimimide yapıyorum
Yardımıda para göndererek değilde bazen faturalarını ödüyoruz bazen mutfak alışverişini yapıyoruz
Evet o konuda hatalıyım sanki kafasına kakınç yapıyor gibi oldum hiç hoşlanmadığım birşey ayıp ettim farkındayım ama çok üzüldüm içimde patladı dışarı vurdu.Özür dileyecek yüzümde yok şu an

merhaba arkadaşlar hemen konuya gireyim eşim ve ben aynı yerde çalışıyoruz evliliğimizin başlangıcında maddi sıkıntılar oldu.Ben tutumlu olmaya çalışırım keza eşimde öyle.Eşimin annesi çalışmıyor hep ev hanımlığı yapmış 47 yaşında kayınvalidem babasının sağlık durumu sıkıntılı yani bacaklarda sıkıntı var oda çalışmıyor.Eşimin erkek kardeşi, eltim ve görümcem kayınpederlerle hep beraber kalıyorlar erkek kardeşi ve eltim evi geçindiriyor kız kardeşi hala okuyor.Eşimin babası gençliğinde baya iyi yaşamış parayı çar çur etmiş 1 ev parası arkadaşlarıyla yemiş hatta daha fazla sağlık sorunundan dolayı işten çıkarmışlar kayınpederimi.Biz evlendiğimizde kimse destek olmadı destekle istemedik hatta ama benim ailem yanımızda oldu her zaman.Şimdi biz bazen 800tl bazen 600 bir kaç ay önce 3.500 tl para yolladık yanı yolluyoruz.Benim çocuğum yok iş garantim yok birde bu yıl bebek planlıyoruz onun için birikim yapmak istiyorum maddi sıkıntılardan dolayı 5 yıl erteledik bebek planımızı.Bazen birşeyler almak istiyorum sonra vicdan azabı çekiyorum parayı çar çur etmeyim diyorum.Ama ailesine para yolluyoruz hatta ben şu zamana kadar sıkıntı çıkarmadım yolladık ama bugün şiddetli bir tartışma yaşandı içimdekileri döktüm birazda hakaretli konuştum utandım yaptığımdanAma içimde çok birikti çok bunaldım Ve eşimi çok üzdüm Ve kırdım sanırım.Biliyorum Aklı ailesinde kalıyor hatta ailesi oğlunun onlara bakması gerektiğini düşünüyor.Vermesem kötü gelin hayırsız evlat oluyoruz versek biz sıkıntı çekiyoruz.Çok bunaldım gerçekten yani çalıştığım iş ağır bir iş kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışıyorum.
Sağlık problemi olmasaydı bence babası da çalışmak isterdi ki çalışıyormuşta ama işten çıkarılmış,konuya cevabım ise param var ise yardım ederim,geçen bir üye konu açmıştı mesela ailesinin paraya ihtiyacı varmış ev almak için onada aynı cevabı vermiştim.

walla hayret bişey sen bakıyorsun onlara resmen,
arada bi bişeyle ryapılır ok de,
sen de kendi ailene gönder ammaşını eşin de kendi ailesnie o halde?
nerde kaldı yuva kurmak,
böyle saçmalık olamaz ya,
çok bunalırsan işten çık,
eşin göndersn bakalım, resmen çalışıp onları besliyorsun, çocuğu da erteleme, zaten hiç bi şartta para birktiremiyorsunuz, bari çocuğunu yap
Evet şu zamana kadar yanlış yaptım maddi anlamda düzelelim diye bekledim çocuk için ama hiç birşey değişmedi geriye baktığımda yıllarım gitti milletin çocuğu kocaman oldu artık anne olmak istiyorum belki bundan dolayında agresif olabilirim patladı içimde dışarıya vurdu.

Iyi niyetli davranın çünkü bugün yarın sizinde evladınız olunca ondan iyi niyet bekleyeceksiniz .
Iyi niyetinizin de Sınırı olsun ama kendinizi kullandıracak şekilde değil .
Sizi zora sokmayacak şekilde yardım edebilirsiniz ?
Bu arada evi ortak mı yoksa sadece eşiniz mi geçindiriyor ?

Sağlık problemi olmasaydı bence babası da çalışmak isterdi ki çalışıyormuşta ama işten çıkarılmış,konuya cevabım ise param var ise yardım ederim,geçen bir üye konu açmıştı mesela ailesinin paraya ihtiyacı varmış ev almak için onada aynı cevabı vermiştim.
Mesela eşimin annesine iş teklifi gelmiş 7 yıl önce o zaman 40 yaşındaymış kayınpederim göndermemiş karısını çalıştırmak istemiyor kıskanıyor ama bizden para bekliyor mesela benim annem 55 yaşında ama hala çalışıyor çoğu zaman bize destek olmaya çalışıyor.Zaten yardımcı olmak istiyorum ama maddi sıkıntılarımız hala devam ediyor,Keşke çok iyi olsa her ay destek olurum onlara.

çocuğunuzu düşünün
bu tür düşüncede insanların ayağına dünyayı sersen sevinmezler yapmak zorundasın derler
siz zorunda iseniz onlarda çocukları düğururken büyüyüp evleneceklerini hesap edeceklerdi

kimse size kötü gelin vefasız gelin diyecek diye kendiniz kısıp beslemeyin önemli olan öncelikle kendi evinizin içi

Canım seni zora sokmayacak şekilde yardım edebilirsin.Para göndermeyip her ay evleri için 200 bilemedin 300 liralık market alışverişi yapabilirsin. Bebek deyip geçme o da masraf yani.He tek gelin olsan yine anlarım ki onlarda o evde oturdukları için evi geçindiriyor.Onların senden bir şey beklememesi lazım aslında. Siz kendinizi geçindirin oğlum biz bakıyoruz başımızın çaresine şükür demesi lazım.Neyse dediğim gibi para gönderme erzak gönderme kaynıngilde evi geçindirir bir şekilde.

Iyi niyetli davranın çünkü bugün yarın sizinde evladınız olunca ondan iyi niyet bekleyeceksiniz .
Iyi niyetinizin de Sınırı olsun ama kendinizi kullandıracak şekilde değil .
Sizi zora sokmayacak şekilde yardım edebilirsiniz ?
Bu arada evi ortak mı yoksa sadece eşiniz mi geçindiriyor ?
Aslında eşimin kardeşi ve karısı geçindiriyor evi ama yetmiyor sanırım.Ben bu yıl bebek istiyorum nasıl yardımcı olabilirim ki Zaten evliliğimden bu yana borçla geçti yıllarım bebek isteğimizi erteledik ama yıllar geçti milletin çocuğu büyüdü benim değişe birşey yok,Maddi anlamda çok iyi olsak her ay yardımcı oluru. Zaten

çocuğunuzu düşünün
bu tür düşüncede insanların ayağına dünyayı sersen sevinmezler yapmak zorundasın derler
siz zorunda iseniz onlarda çocukları düğururken büyüyüp evleneceklerini hesap edeceklerdi

kimse size kötü gelin vefasız gelin diyecek diye kendiniz kısıp beslemeyin önemli olan öncelikle kendi evinizin içi
Doğru söylüyorsunuz eşimize üzmek iki arada bırakmak istemiyorum ama bizim durumumuzda ortada ne yapmalıy8m daha fazla düğün istemedim ailesinden bi çöp bile istemedim Allahtan eşim çok iyi o yönde kendimi şanslı hissediyorum .

Aslında eşimin kardeşi ve karısı geçindiriyor evi ama yetmiyor sanırım.Ben bu yıl bebek istiyorum nasıl yardımcı olabilirim ki Zaten evliliğimden bu yana borçla geçti yıllarım bebek isteğimizi erteledik ama yıllar geçti milletin çocuğu büyüdü benim değişe birşey yok,Maddi anlamda çok iyi olsak her ay yardımcı oluru. Zaten
Onların evinden bahsetmiyorum sizin evi eşiniz mi geçindiriyor ?
Onların evini sadece elti ve kayn geçindiriyorsa onlara da zor geliyor olabilir . Düşünsenize onların durumu daha zor .

Canım seni zora sokmayacak şekilde yardım edebilirsin.Para göndermeyip her ay evleri için 200 bilemedin 300 liralık market alışverişi yapabilirsin. Bebek deyip geçme o da masraf yani.He tek gelin olsan yine anlarım ki onlarda o evde oturdukları için evi geçindiriyor.Onların senden bir şey beklememesi lazım aslında. Siz kendinizi geçindirin oğlum biz bakıyoruz başımızın çaresine şükür demesi lazım.Neyse dediğim gibi para gönderme erzak gönderme kaynıngilde evi geçindirir bir şekilde.
Doğru söylüyorsunuz biz dedik küçük bir dükkan açalım size minik orada karı koca çalışın dedik onu da istemediler yani evde oturmaya alışmışlar sonuçta kendi dükkanları bireyler yapıp satarlar bizde kredi çekip birşeyler yapalım dedim en azından hem kendine güvenleri gelir çevreleri olur kendi paralarını kazanırlar hemde biz de rahatlarız dedik kabul etmediler.

Back
X