• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ailesine yardım etmeli mi¿

Mesela eşimin annesine iş teklifi gelmiş 7 yıl önce o zaman 40 yaşındaymış kayınpederim göndermemiş karısını çalıştırmak istemiyor kıskanıyor ama bizden para bekliyor mesela benim annem 55 yaşında ama hala çalışıyor çoğu zaman bize destek olmaya çalışıyor.Zaten yardımcı olmak istiyorum ama maddi sıkıntılarımız hala devam ediyor,Keşke çok iyi olsa her ay destek olurum onlara.
siz dahan hayatınızın başındasınız ve düzen kurmak zorundasınız,
çocuk istiyorsan yap artık

Ben sizi haklı buldum..
Hem kendim maddi sıkıntı cekecegim,5 sene çocuk yapmak için bekleyeceğim hem de bu durumda hala suçlu konuma düşecegim kendimden vereceğim..
Iyilik yapmak,ihtiyacı olana dokunabilmek hoş bir davranış evet,ama hersey imkan dahilinde olur..
Üslubunuz yanlış olabilir ama konum olarak siz haklısınız..

Onların evinden bahsetmiyorum sizin evi eşiniz mi geçindiriyor ?
Onların evini sadece elti ve kayn geçindiriyorsa onlara da zor geliyor olabilir . Düşünsenize onların durumu daha zor .
Hayır ben ve eşim çalışıyoruz ama gebelikte çalışamam iş yüküm ağır eşime düşecek herşey ve zorlanacağız onu düşündüğümden hep bebeği erteledim bu zamana kadar.

Ben sizi haklı buldum..
Hem kendim maddi sıkıntı cekecegim,5 sene çocuk yapmak için bekleyeceğim hem de bu durumda hala suçlu konuma düşecegim kendimden vereceğim..
Iyilik yapmak,ihtiyacı olana dokunabilmek hoş bir davranış evet,ama hersey imkan dahilinde olur..
Üslubunuz yanlış olabilir ama konum olarak siz haklısınız..
Teşekkür ederim benim elimde olsa zaten en fazla ben isterim yardım etmek.Bu konuda eşime empati yapıyorum kendi ailem olsa ne yaparım diyorum o yüzden sıkıntı yapmadım şimdiye kadar yapılan yardımda ama ben hamile olduğumda Ve çocuğum olduğunda çalışamayacağım iş yüküm ağır olacak tüm yük eşime binecek.Bebek masrafı olacak sürekli ertelemekten bıktım artık bebek konusunu.O yüzden patladım sanırım çevremde herkes çocuksahibi oldu benim hakkım yok mu diyorum farkında olmadan strese girdim.

Ya offf bu konular iki ucu b.klu deynek ya.
Peki kayınpederin emekli olma ihtimali varmış? Malulen falan belirli prim gün sayısını dolduranlar belli bir yaştan sonra emekli oluyorlar ya.. görümce kaç yaşında kaç senesi var okul bitmeye. O çalışırsa rahatlarlar biraz. Elti ve kayınbirader aslında elini taşın altına koymuş ama. Sizinde az çok yardım etmeniz gerekir sanki.
Bebek olayı biraz masraflı birikim yapmak gerekiyor gerçekten. Bu yüzden miktarı düşürün yani 850 yerine 400 falan gönderin.

Benimde kayınpederim emekli olmasına rağmen bizde sürekli koltuk çıkıyoruz. benimde çok zoruma gidiyor. Geçen yıl 40000 vermişiz :KK43:. Bende ikinci çocuğumu doğrunca istifa ettim evdeyim. Versin ödesin bakalım şimdi. Adam emekli ikramiyesini aldı biz hala veriyoruz. Şimdide aylık 1000 lira istiyormuş. Şaştım bende.

e diğer evlat ve elti yardım ettiğine göre siz de yardım etmelisiniz. sonuçta kayınpeder hatalı da olsa kayınvalide ve bekar kız kardeş var.
Var zaten yardım ediyoruz ama bunca zaman bebek isteğimizi erteledik maddi sıkıntıdan dolayısı ben hamile kalınca eşim tek çalışacak çünkü iş yüküm ağır en az bebek 6 ay olana kadar çalışamayacağım Ve daha sıkıntıya gireceğiz bir birikim yapamadık ki buda beni bunalttı sürekli herşeyi ertelemek dönüpbakıyorum hiç birşey yok elimizde.

Ya offf bu konular iki ucu b.klu deynek ya.
Peki kayınpederin emekli olma ihtimali varmış? Malulen falan belirli prim gün sayısını dolduranlar belli bir yaştan sonra emekli oluyorlar ya.. görümce kaç yaşında kaç senesi var okul bitmeye. O çalışırsa rahatlarlar biraz. Elti ve kayınbirader aslında elini taşın altına koymuş ama. Sizinde az çok yardım etmeniz gerekir sanki.
Bebek olayı biraz masraflı birikim yapmak gerekiyor gerçekten. Bu yüzden miktarı düşürün yani 850 yerine 400 falan gönderin.

Benimde kayınpederim emekli olmasına rağmen bizde sürekli koltuk çıkıyoruz. benimde çok zoruma gidiyor. Geçen yıl 40000 vermişiz :KK43:. Bende ikinci çocuğumu doğrunca istifa ettim evdeyim. Versin ödesin bakalım şimdi. Adam emekli ikramiyesini aldı biz hala veriyoruz. Şimdide aylık 1000 lira istiyormuş. Şaştım bende.
İşte bunu diyorum bende aynen kayınpederim 4 yıl sonra emekli olacak iş yeri açalım dedim minik bir dükkan karı koca çalışın dedik kabul etmediler.Daha ne kadar yardım edeceğiz bilmiyorum ki .Sizin durumunuz benden daha zormuş Allah yardımcınız olsun.

Doğru söylüyorsunuz biz dedik küçük bir dükkan açalım size minik orada karı koca çalışın dedik onu da istemediler yani evde oturmaya alışmışlar sonuçta kendi dükkanları bireyler yapıp satarlar bizde kredi çekip birşeyler yapalım dedim en azından hem kendine güvenleri gelir çevreleri olur kendi paralarını kazanırlar hemde biz de rahatlarız dedik kabul etmediler.

Tatlım siz onları hazır paraya alıştırmışsınız.Sen kendi yuvana bak.

Eltinizin durumu daha zor geldi bana
Evet onun durumu çok zor Ve çok çalışıyor bende üzülüyorum ama o böyle iyi diyor çünkü her işini kayınvalidem yapıyor o Zaten beraber oturmak istedi yani halinden memnun yine de zor bir durum onuniçin de. ayrı eve gitmek istemiyor.

Gençliğinde gezip tozup evdeki karısını çocuğunu düşünmeden yaşayan babalar, yaşlanınca ayaklarım yürümüyor bilmemne bahanesiyle çocuklarının kendilerine bakmasını bekleyen tiplere sinir oluyorum.Siz yardım etmeyin evdeki çocuk ve gelin hanım yanlarından ayrılsın bakalım o zaman kv kp ne yapacaklar.
Senin maddi durumunu yaşıyor olsaydım asla göndermezdim.Hem ağır işte çalışıcam,hem kendime bişey alamıcam hemde hayırsız kp e para yollucam.günahımı vermem.birde böyle insanlar için çocuk planınızı erteliyorsunuz.Hakedene hakettiğini vereceksin.

siz dahan hayatınızın başındasınız ve düzen kurmak zorundasınız,
çocuk istiyorsan yap artık
İşte bu 7 8 ay birikim yapayım diyorum gebelikte çalışamayacağım. Çünkü çok ağır bir işte çalışıyorum.Yolun başındayız ama öyle sıkıldım ki ne yapacağımıbilmiyorum artık.

İşte bunu diyorum bende aynen kayınpederim 4 yıl sonra emekli olacak iş yeri açalım dedim minik bir dükkan karı koca çalışın dedik kabul etmediler.Daha ne kadar yardım edeceğiz bilmiyorum ki .Sizin durumunuz benden daha zormuş Allah yardımcınız olsun.

Bak işte bu cevap herşeyi değiştirir. Onlar bedavadan hazır para bekliyorlar. Yani şimdiye kadar verilen parayla bi bakkal açsa az çok harçlık çıkartır. Ben artık kendinize bakın derim. Birikiminizi yapın görümcenize öğrenci olduğu için 100-200 verin yeterli.

Ya bu erkekler şöyle düşünüyor. Ben aileme ne kadar versem kar. Sen üstünden başından yemenden içmenden kesiyorsun. Ama o ailesine akıtıyor. Alışmış onlar. Siz maaşınızı vermeyin biriktirin. O maaşı ile kira market fatura yapsın artarsa göndersin bakalım

Gençliğinde gezip tozup evdeki karısını çocuğunu düşünmeden yaşayan babalar, yaşlanınca ayaklarım yürümüyor bilmemne bahanesiyle çocuklarının kendilerine bakmasını bekleyen tiplere sinir oluyorum.Siz yardım etmeyin evdeki çocuk ve gelin hanım yanlarından ayrılsın bakalım o zaman kv kp ne yapacaklar.
Senin maddi durumunu yaşıyor olsaydım asla göndermezdim.Hem ağır işte çalışıcam,hem kendime bişey alamıcam hemde hayırsız kp e para yollucam.günahımı vermem.birde böyle insanlar için çocuk planınızı erteliyorsunuz.Hakedene hakettiğini vereceksin.
Doğru söylüyorsunuz ben eşimin üzülmesine dayanamıyorum ama sonra kendimi üzdüğümü fark ediyorum yazık bana da çevremde herkes çocuk yokmu diyor arkadaşlarım anne oldu.Çocuğuma sıkıntı yaratmayım diye birikim yapayım herşeyin en güzelini giysin yesin diyorum ama birikim yok birikim yapayım diyorum para gitmiş bitmiş.Tekrar eden bir film gibi aynı şeyler tekrar tekrar yaşanıyor.

Bak işte bu cevap herşeyi değiştirir. Onlar bedavadan hazır para bekliyorlar. Yani şimdiye kadar verilen parayla bi bakkal açsa az çok harçlık çıkartır. Ben artık kendinize bakın derim. Birikiminizi yapın görümcenize öğrenci olduğu için 100-200 verin yeterli.

Ya bu erkekler şöyle düşünüyor. Ben aileme ne kadar versem kar. Sen üstünden başından yemenden içmenden kesiyorsun. Ama o ailesine akıtıyor. Alışmış onlar. Siz maaşınızı vermeyin biriktirin. O maaşı ile kira market fatura yapsın artarsa göndersin bakalım
Bende bu yıl sırf çoçuğum için çalışıp birikim yapacağım maaşımı harcamayacağım istemiyorum çocuğumun Boğazından kesmek kimseden yardım beklemiyorum sadece bir kendi paramı çocuğuma harcamak istiyorum çokmu şey isitoyrum bilemedim ki.

merhaba arkadaşlar hemen konuya gireyim eşim ve ben aynı yerde çalışıyoruz evliliğimizin başlangıcında maddi sıkıntılar oldu.Ben tutumlu olmaya çalışırım keza eşimde öyle.Eşimin annesi çalışmıyor hep ev hanımlığı yapmış 47 yaşında kayınvalidem babasının sağlık durumu sıkıntılı yani bacaklarda sıkıntı var oda çalışmıyor.Eşimin erkek kardeşi, eltim ve görümcem kayınpederlerle hep beraber kalıyorlar erkek kardeşi ve eltim evi geçindiriyor kız kardeşi hala okuyor.Eşimin babası gençliğinde baya iyi yaşamış parayı çar çur etmiş 1 ev parası arkadaşlarıyla yemiş hatta daha fazla sağlık sorunundan dolayı işten çıkarmışlar kayınpederimi.Biz evlendiğimizde kimse destek olmadı destekle istemedik hatta ama benim ailem yanımızda oldu her zaman.Şimdi biz bazen 800tl bazen 600 bir kaç ay önce 3.500 tl para yolladık yanı yolluyoruz.Benim çocuğum yok iş garantim yok birde bu yıl bebek planlıyoruz onun için birikim yapmak istiyorum maddi sıkıntılardan dolayı 5 yıl erteledik bebek planımızı.Bazen birşeyler almak istiyorum sonra vicdan azabı çekiyorum parayı çar çur etmeyim diyorum.Ama ailesine para yolluyoruz hatta ben şu zamana kadar sıkıntı çıkarmadım yolladık ama bugün şiddetli bir tartışma yaşandı içimdekileri döktüm birazda hakaretli konuştum utandım yaptığımdanAma içimde çok birikti çok bunaldım Ve eşimi çok üzdüm Ve kırdım sanırım.Biliyorum Aklı ailesinde kalıyor hatta ailesi oğlunun onlara bakması gerektiğini düşünüyor.Vermesem kötü gelin hayırsız evlat oluyoruz versek biz sıkıntı çekiyoruz.Çok bunaldım gerçekten yani çalıştığım iş ağır bir iş kendi ayaklarım üzerinde durmaya çalışıyorum.
Geçinmek için sizi beklemedikleri gibi gönderdiğiniz miktarlarda hatrı sayılır. Yani bir miktar belirleyip mesela 300 öyle gönderebilirsiniz. Kp in emekli aylığı filan yokmu

Doğru söylüyorsunuz ben eşimin üzülmesine dayanamıyorum ama sonra kendimi üzdüğümü fark ediyorum yazık bana da çevremde herkes çocuk yokmu diyor arkadaşlarım anne oldu.Çocuğuma sıkıntı yaratmayım diye birikim yapayım herşeyin en güzelini giysin yesin diyorum ama birikim yok birikim yapayım diyorum para gitmiş bitmiş.Tekrar eden bir film gibi aynı şeyler tekrar tekrar yaşanıyor.
Ve onlar yaşadığı ve sizin kanınızı emdiği sürece bu film arkası yarın olarak devam edecek. Yani siz hiç birikim yapamayacaksınız.EE bu durumda çocukta yapamayacaksınız.O zaman siz niye evlendiniz?Eşinizin ailesine bakmak için mi?Bu hayata bir kez geliyoruz lütfen biraz kendiniz için yaşayın.

Ben eltinize daha çok üzüldüm. Muhtemelen onlar da çok varlıklı değiller üstelik kayınpeder kayınvalide ve görümcenin bütün yükü omuzlarında. işten eve yorgun gelip bacaklarını uzatıp oturamıyorlar ev her daim kalabalık. Ben eltinizin yerinde olsaydım ve bütün bu fedakarlıkların üzerine kaynım maddi desteğini kesseydi. Eşime ''o zaman ailene biraz da onlar baksın da biz de birikim yapalım'' derdim. Sizi anlıyorum bu devirde insan kendi evini zor geçindiriyor ama onca yükü tek bir evladın üzerine yıkmak ta doğru değil... Şöyle birşey olabilir hamile kalırsanız işi bırakırsınız ve eşiniz tek maaşa düştüğü için kaynınız ve eltiniz beklenti içine girmezler ama şuan iki aylıkla elinizi çekerseniz bu bence karşı tarafı da haklı olarak kızdırır...

Var zaten yardım ediyoruz ama bunca zaman bebek isteğimizi erteledik maddi sıkıntıdan dolayısı ben hamile kalınca eşim tek çalışacak çünkü iş yüküm ağır en az bebek 6 ay olana kadar çalışamayacağım Ve daha sıkıntıya gireceğiz bir birikim yapamadık ki buda beni bunalttı sürekli herşeyi ertelemek dönüpbakıyorum hiç birşey yok elimizde.

alternatifiniz var mı?

Back
X