eşim akrabam ve ev sorunumuz var kayınvalidem ile aynı evde oturmak istemiyorum

canım ankarada elvankent taraflarında kesene uygun ev bulabilirsin..benim kuzenlerim çok düşük gelirleriyle aldılar evlerini şimdi kredi ödüyorlar.. ne kadar uzak o kadar iyi..

kv evinde oturmak onlara göbekten bağlı olmak demek malesef daima da müdahele ederler hemen uzaklaş kafan rahat eder..

ha birde neden altınların eniştende duruyor delirdin mi sen??hemen al bankaya koy halkbankası kasaları yıllık 150 tl 150 tl de depozito var onu çıkarken veriyorlar..

ne demek onlara ver araba alsınlar edepsizliğe bak..insan biraz çekinir lafa bak..onlar arabayla sen otobüsle gez ankaranın her yerine 1 saat yol..sinirlendim...

Konu tam anlaşılmamış sanırım arkadaşlar. ben ilk başta gel sen bu evi ver demedim ki. Kendileri dediler ki biz zaten oturmuyoruz bu ev boş. Siz bu evde oturun sizin olsun niye kira veriyorsunuz ki boş yere ya da neden kredi ödeyeseniz ki dediler. Şimdi de sürekli laf sokuyorlar yok kirasız oturuyorsunuz yok bu ev aslında benim. Yok altınları verin bari...Bana en başta deselerdeki bu evde şimdilik oturun diye, ona göre kendimi hazırlardım. birde şimdi çıkmak istesemde izin vermiyorlar. Halam diyorki sen bana bakma otur burda boş mu duracak burda ev diyor. Ama ben rahat edemiyorum. Yani önce söylüyor sonrra da sen bana bakma diyor. Bir günü bir gününün tutmuyor kısaca. Ben de bu kaostan bi öyle bi böyle olmaktan sıkıldığım için sizden fikir almak için konuyu açtım..

madem öyle aylık kira verin çenesi kapansın kv

ev alamıyorsanız bile eşini kiraya çıkmaya ikna et
mümkünse kv de ulaşamayacagı bi yer olsun:1:

Haklısınız.. eşimi ikna edersem sorun çözülecek. ama ah bir ikna edebilsem. Ona burada huzursuz olduğumu o nu ve ailesini kırmadan nasıl anlatabilsem..açıkca da söyleyemiyorum. Dedimya eşimi asla kırmak istemem. O beni bir kez bile kırmadı çünkü. Hem annesi. yanlış anlamasından çok korkuyorum. Ama benim de kendime ait başımı sokabileceğim ve kimseye minnet etmeden oturabileceğim bir evim olmasını istiyorum. Gerçekten çok istiyorum.

canım ankarada elvankent taraflarında kesene uygun ev bulabilirsin..benim kuzenlerim çok düşük gelirleriyle aldılar evlerini şimdi kredi ödüyorlar.. ne kadar uzak o kadar iyi..

kv evinde oturmak onlara göbekten bağlı olmak demek malesef daima da müdahele ederler hemen uzaklaş kafan rahat eder..

ha birde neden altınların eniştende duruyor delirdin mi sen??hemen al bankaya koy halkbankası kasaları yıllık 150 tl 150 tl de depozito var onu çıkarken veriyorlar..

ne demek onlara ver araba alsınlar edepsizliğe bak..insan biraz çekinir lafa bak..onlar arabayla sen otobüsle gez ankaranın her yerine 1 saat yol..sinirlendim...

beni çok iyi anlamışsınız. teşekkürler. evet onun evinde oturduğum için göbekten bağlıyım onlara muhtaç gibi. ne olsa onlardan izin almak haber vermek gerekiyor. eve iğne alınacaksa kvalidem diyorki neden o iğneyi aldın onu at ben şu iğneyi beğendim diyor. Altınları istemeye çok çekiniyorum ya ayıp olur diye. İnsanları kırmaktan korkan bi yapım var birazda ondan bu kadar rahat davranıyorlar sanırım. K validemin dediği aynen şu siz bu evde rahat rahat oturuyorsunuz o zaman ver altınları da diğer oğlu araba alsın küçük çocukları var diyor. bilgi için sağolun internetten bakacağm şimdi elvankent tarafına..

Haklısınız.. eşimi ikna edersem sorun çözülecek. ama ah bir ikna edebilsem. Ona burada huzursuz olduğumu o nu ve ailesini kırmadan nasıl anlatabilsem..açıkca da söyleyemiyorum. Dedimya eşimi asla kırmak istemem. O beni bir kez bile kırmadı çünkü. Hem annesi. yanlış anlamasından çok korkuyorum. Ama benim de kendime ait başımı sokabileceğim ve kimseye minnet etmeden oturabileceğim bir evim olmasını istiyorum. Gerçekten çok istiyorum.

evi benimsemedigini rahat edemedigini sürekli diken üstünde oldugunu anlat
yada ev iş yerlerinize yakın mı uzakmı:44:

Ne yakın ne uzak ama orta seviyede iş yerlerimize. Eşim 2008 yılından beri o evde tek başına bekar hayatı yaşamış. Dediğim gibi bir ortamı var ve akrabası arkadaşları var. Evin bulunduğu yer sakin bir yerde o yüzden çok seviyor. O yüzden onu bu düşüncesinden vazgeçirmek biraz zaman alıcak. Birde k validem genelde oğlunun yanında hiç açmaz bu konuları bana melek gibi davranır:) Ah ah halacım cin gibidir valla...

nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama elvankent tarafı sincana yakın dezavantajı uzak olması..ama huzurlu olmak için katlanırdım ben olsam..

biraz ara bulunur mutlaka oradaki evler genel anlamda yeni

altınlarını istemeye de çekinme arkadaşım boşver biraz arsız olmak iyidir

hem ben sana söliyim atınlarını istesen de istemesen de yaranamazsın..bize güveniyor sağolsun demezler asla..

sen sadece kendi hakkını düşün eşine gelince de sen huzursuzsan oda huzursuz olsun bir zahmet..

sen sesini çıkartmazsan böyle gider sen hep böyle diken üzerinde yaşarsın

erkekler hep aynı aman borca girmeyelim derler..hepsi rahatına düşkün..sen ikna ediceksin:)

yanılmıyorsam krediyle alınan ev, kredi çekenin üstüne oluyordu.... k.pederine kredi çek öderim dersen de onun olacak ev.

halan aslında çok yakın, yani rahatlıkla konuşup altınları alabilmen lazım. ağlamayan bebeğe mama vermezler derler... aklından çıkmasın.. açıkça konuş.

erkeklere pek fark etmez rahatmısın değilmisin, ama anlamasını sağla.... eğer halan gerçekten karışan bir tipse (ki öle görünüyor) yakın olsanız gene karışacak sende seslenemiyeceksin...

aynı şeyleri yaşamış. Ve içini dayayıp döşediğim evde sadece 3 ay oturmuş biri olarak söylüyorum. ne evden çık, ne altınlarını ver.
kocanın dediğini yap kulak asma... Ama kaynanada sessiz kalma, dediği zaman çok istiyorsan kiraya çıkarız ama millete sakız olan sen olursun de.

Ben çıktım evden, kaynanamla 8 ay görüşmedim sonrasında malum, o anne git elini öp vs. diye zorlayan akrabalar, dolayısıyla görüşülüyor şuanda, kaynana ne çiğ yemiş ne karnı ağrımış, 4 yıl kirada oturdum, 1 yıldır kendi evimdeyim borç ödüyorum, çalışıyorum küçük çocuğumda var, hiççç tınmıyor bile çıktığım evi kiraya veriyor keyfine bakıyor. lafı gelincede çıkmasaydın! bu kadar yani, olan yine sana olacak... evden çıkma paranı toplayıp kendine ev almaya bak. Yani fena insan herzaman fena, evinden çıkınca rahata kavuşmayacaksın, anne olduğu içinde atamıyorsun ki, seninki birde hala, her yerde karşılaşacaksın.

Biz eşimle dayanabilseydik eğer. ailesinden gizli ev alıp kiraya verecektik, en azından 3 yıl sonrasında borcu hafifleyince evden çıkacaktık :1: eşimin fikriydi.

Son düzenleme:
arkadaslara katılıyorum verme altınlarını kesınlıkle
kredı cek sende kendı evının sahıbı ol
eger cıkmayıın burda durun derlerse kararlı oldgunu goster onlarda anlarlar

altınlar eniştemde demişsin bu enişte kayınbaban mı oluyor:44: bence bir an önce altınlarını al sende dursun kimseye verme.kaynananı da duyma:19: eşinle para biriktir birkaç yıl sonra üstüne kredi çekip küçük de osa bir ev al taşın.ama krediyi kendi adınıza çekin evi kendinize alın sadece 2-3 yıl daha bu evde otur biraz birikim yap peşinatın çok olsun yani ben olsam böyle yapardım kaynanayı çok umursamazdım eşin rahatsa sende rahat ol canım:31:

şimdi eşim ile telefonda konuştum moralim bozuldu:( biz kredi çekip ev alamayız diyor. ben burda gayet rahatım diyor. İkimizinde işi özel sektör diyor. Borç ödemek korkutuyor beni diyor. O kadar moralim bozuldu ki ağlayasım var. :(

madem yaranamayacaksın onlara hiçbir şekilde dişlerini göster biraz. Mesela bu durumu başına kakıyorsa siz verdiniz evi de. Ya da onlara kira ödeyin ev sizin olsun ama sonunda. Ah bu eski toprak kvler. Patavatsız ol biraz. Ağzına geleni söyle. Akraba bu eninde sonunda barışırsınız. Hem ne olacak kendi oğlunu mu evden kovacak. Artı kovsa da işine gelir. Altınlarını da al canım. Onlar senin onların değil. Babana bile güvenemezsin. Ne malum çoktan harcamadığı.? Kocan konusuna gelince, ben bu evde bu annenin iğnelemeleri altında huzursuz yaşamak istemiyorum diyeceksin demek zorundasın. Yoksa daha çok çekersin.

Arkadaşlar toki için önce bi peşinat verilip sonra eve yerleşip kalanını da kira öder gibi taksit taksit mi ödüyoruz? bilgisi olan ya da bu şekilde ev alan var mı?

canım tokı olayı zor ya hatta bı arkadas bu forumda konu actı nıckı kaderımın oyunu dıye bır seydı sanırsam o konuyu bul bak oku cok cetrefıllı bu tokı
dıger yandan esın madem memnun ayrıca senıde hıc kırmamıs o zaman sana dusen kırılacak mı dıye ıcıne atmayıp bu konuyu enıne boyuna onunla konusmak kv nın senı ıgnelemesı basınıza kakınc yapması eve alınan edılen herseye karısması olayları son bulacaksa ve altınları ıstemekten de vaz gececekse yanı bunu saglayacaksa esın tamam sende otur sonucta bedava ev kım ıstemez ama dedıgım gıbı bunları saglasın esın yok saglamıyorsa ben uc kurus kıra ıcın bunları cekemem kıraya cıkarım de kendını esıne guzelce ıfade et
altınların kaynına verılmesı konusunda esın ne dusunuyor
bırde bu forumda yıne bır arkadas yazmıstı kaynanası ondan habersız gorumceye vermıs altınlarını onlarda ıs kurmus altınlar duruyor sanıyor kadıncaz ama bır ogrenıyor kı gıtmıs altınlar e ne yapacak canını mı alacak gıden gıttı artık senınkılerde bu sekılde gıtmesın allah korusun bence acıl bır cozum bul allah yardımcın olsun aılenden yardım al gerekırse

Eşim altınlar için verelim abime gitsin abim araba alsın diyordu başta. Ama şimdi böyle bir şey demiyor. Altınlar dursun tamam vermeyelim ama burdada oturalım diyor. Ama gelde bana anlat ben çok huzursuzum. O erkek anlamıyor bu işlerden o na göre sorun yok. Bakalım yarın gelecekler konuşacağım. Ben bu evi benimseyemedim diyeceğim açık açık bakalım ne diyecekler..

Eşim altınlar için verelim abime gitsin abim araba alsın diyordu başta. Ama şimdi böyle bir şey demiyor. Altınlar dursun tamam vermeyelim ama burdada oturalım diyor. Ama gelde bana anlat ben çok huzursuzum. O erkek anlamıyor bu işlerden o na göre sorun yok. Bakalım yarın gelecekler konuşacağım. Ben bu evi benimseyemedim diyeceğim açık açık bakalım ne diyecekler..

Ne münasebet abiye altın vermek? Biraz toparlanınca kendi evinizi arabanızı alırsınız, skaın öyle bişi yapma, sakın.

Gerçekten 9 aydır bu konudan çok müzdaribim. Ah ah kendi evim olsun 1+1 olsun huzurum olsun. Kimseye minnet etmeyim. Eşim anlamıyor beni. Ah bu erkekler. Neden bu kadar rahatlar ya. O dikilse annesinin babasının karşısına söylese ama yok söylemez..Ne var ki rahat beyfendi. Elini taşın altına sokamıyor beyfendi

Bencede altınlarını verme. Ne eşine nede Abisine. Küçükde olsa Belki Detokiden Bir Alın, Krediyi De Eniştene Çektirme, Eğer O Çekerse tapusu Eniştenin Olur. Enişten Vefat Ettiğinde diğer Kardeşde Kayınvalidede Mirastan Pay Isterler. Çünkü Siz Değil Enişteniz Ödedi Derler. Bu Tapu Meseleleri Çok Önemli. Aman Dikkat

Back
X