eşim akrabam ve ev sorunumuz var kayınvalidem ile aynı evde oturmak istemiyorum

Eşim altınlar için verelim abime gitsin abim araba alsın diyordu başta. Ama şimdi böyle bir şey demiyor. Altınlar dursun tamam vermeyelim ama burdada oturalım diyor. Ama gelde bana anlat ben çok huzursuzum. O erkek anlamıyor bu işlerden o na göre sorun yok. Bakalım yarın gelecekler konuşacağım. Ben bu evi benimseyemedim diyeceğim açık açık bakalım ne diyecekler..

"O zaman kapi orda" diyecekler, derler yani, baska ne desinler ki? Onlarin evindesiniz sonucta. Boyle birsey demeni tavsiye etmem. Diyeceksen de esine de bunu, halanlara degil.
Sizin kendi evinize cikmanizdan baska careniz yok, cikamiyorsaniz da halanin huyuna gideceksin, politik olacaksin. Ama esinin baska yere gitmeye niyeti yoksa zor. Tabii adam rahati bulmus, ayrilmak istemeyecek.

asla altinlarini verme,kendin ev almak istiyorsan o Zaman kullan ama esinle tapusu ikinizin üstüne halan susturmak icin enistenizle konusup bir miktar kira verin cünkü sonra laf duymayin bedava oturuyorlar diye yada canim kredi cekip Uygun bir ev alin kk den size rahatlik vermez

Arkadaşlar merhaba hepinizin regaip kandilinizi kutluyorum öncelikle. Bugün geliyorlar kayınvalidem ve kayınbabam hatta az önce aradılar gelmişler. Şimdi girmişlerdir eve. Bugün konuşacağım. Napilim dayanamıyorum açık açık konuşacağım. Çünkü ben bu konuda çok kafama takıyorum gerçekten ve çok üzülüyorum. Daha onların haberleri bile yok belkide hiç böyle düşünmemişlerdir dimi?

kayınvalidem şimdi eltimin çocuğuna bakıyor başka bir şehirde, çocuk kreşe gidiyor, annesi de babası da çalışıyor, ama yazın okullar tatil olunca halam gelicek, bizde kalıcakmış. Eniştem de gelecek seneye emekli olucak. O da diyorki artık yazın gidip köyde kalırım kışın da gelir evimde kalırım diyor. Yani onlar planlarını yapmışlar. Gelip kalsınlar hiç sorun değil. Benim kendi evim olsun onlar istedikleri kadar gelip kalsınlar ben yine her türlü hizmetimi hörmetimi gösteririm onlara. Benim asıl sorunum ev ev üstüne olmuyor arkadaşlar asla.

Arkadaşlar merhaba inanın boğazım düğüm düğüm. Dün kbabam ve kvalidem geldi. Babaennem de rahatsızdı bizde kaldı tamam gelsın kalsın çok güzel başımın üzerinde yerleri var. Ama dün kbabamın kız kardeşi erkek kardeşi onların kayınbabası hepsi hep beraber geldiler. Hasta ziyareti dediğin kısa olur bunlar saatlerce bizde oturdular. Açlığa pek tahammülüm yoktur neyse bunların baktım gideceği yok oturdum yemek yedim. Çünkü işten gelmiştim ve karnım açtı. Neyse tekrar geldim yanlarına bu sefer de yok şu sehpayı niye böyle koydun? şu elektrikli sobayı kaldır! şu raya şunu yaptır. Nasıl olsa bu ev bizim değilya rahat rahat oturup yorum yapıp sonra dolaptan istedikleri gibi bardakları alıp su içtiler sonra hiçbişey olmamış gibi gittiler. Ben sinir olduğumla kaldım. Eşimde geç geliyor 11 de geldi. Yorgun diye bahsetmedim. Az önce aradım söyledim. Bana emir vererek karışıyorlar dedim. Bu bir sefer olan bir şey değil arkadaşlar. Daha öncede kbabam ve kvalidem geldiğinde aynı sorun oluyordu. Ama ben görmezden geliyordum kırılmasınlar diye. Ama dayanamadım artık dün. Eşimin bana verdiği cevap ise onların huyu öyleymiş yapacak bişey yokmuş. Bişey yapamazmış ve telefonu yüzüme kapattı. Ya ben anlamıyorum eşimin annesi babası neyse ama ben neden kayınbabamın kızkardeşinin triplerini çekeyim ve bu insanlar hemen bizim yan binada oturuyorlar yani kbabam kvalidem bizde oldukları an burdalar. Ben şimdi ne yapayım akşam çekip annemin evine mi gideyim? Daha öncede bahsetmiştim eşim akrabam halamın oğlu.. o kadar kötüyüm ki anlatamam:(

Arkadaşlar merhaba inanın boğazım düğüm düğüm. Dün kbabam ve kvalidem geldi. Babaennem de rahatsızdı bizde kaldı tamam gelsın kalsın çok güzel başımın üzerinde yerleri var. Ama dün kbabamın kız kardeşi erkek kardeşi onların kayınbabası hepsi hep beraber geldiler. Hasta ziyareti dediğin kısa olur bunlar saatlerce bizde oturdular. Açlığa pek tahammülüm yoktur neyse bunların baktım gideceği yok oturdum yemek yedim. Çünkü işten gelmiştim ve karnım açtı. Neyse tekrar geldim yanlarına bu sefer de yok şu sehpayı niye böyle koydun? şu elektrikli sobayı kaldır! şu raya şunu yaptır. Nasıl olsa bu ev bizim değilya rahat rahat oturup yorum yapıp sonra dolaptan istedikleri gibi bardakları alıp su içtiler sonra hiçbişey olmamış gibi gittiler. Ben sinir olduğumla kaldım. Eşimde geç geliyor 11 de geldi. Yorgun diye bahsetmedim. Az önce aradım söyledim. Bana emir vererek karışıyorlar dedim. Bu bir sefer olan bir şey değil arkadaşlar. Daha öncede kbabam ve kvalidem geldiğinde aynı sorun oluyordu. Ama ben görmezden geliyordum kırılmasınlar diye. Ama dayanamadım artık dün. Eşimin bana verdiği cevap ise onların huyu öyleymiş yapacak bişey yokmuş. Bişey yapamazmış ve telefonu yüzüme kapattı. Ya ben anlamıyorum eşimin annesi babası neyse ama ben neden kayınbabamın kızkardeşinin triplerini çekeyim ve bu insanlar hemen bizim yan binada oturuyorlar yani kbabam kvalidem bizde oldukları an burdalar. Ben şimdi ne yapayım akşam çekip annemin evine mi gideyim? Daha öncede bahsetmiştim eşim akrabam halamın oğlu.. o kadar kötüyüm ki anlatamam:(

hemen gitme tabi, önce anlatmaya çalış derdini ev ev üstüne olmaıdğını rahatsız olmakta haklısın , onlar açısından düşününce de farkılı düşünceler çıkıyor, eşinle adam akıllı yüz yüze konuş bence önce rahatsız olduğunu , gerekirse halan ve eniştenle de konuş ılımlı bi şekilde , nedesen baktın olmuyor ciddiye almıyorlar veyahut illa istediğimiz olucak diyorlar o zaman resti çekersin ,

en sonda yapılacağı en başta yapma derim

boşanmak gibi bir niyetiniz yoksa sakın çekip gitmeyin. çok bunaldıysanız eşinize ailenizin yanına gitmek istediğinizi söyleyerek (tatlı dille) gidebilirsiniz mesela. veya annem rahatsız falan diyebilirsiniz. böylece kafanızı dinlersiniz. konunuzu başından sonuna kadar okumadım, babanız hayatta mı? öyle ise sıkıntılarınızı biliyor mu? yorumu nedir?

Arkadaşlar eşim aradı şimdi özür dilerim seni kırmak istemiyorum ama eğer seni sinirlendiren hareket yapıyorsa babamın kardeşi; onlara gereken cevabı ver dedi. Ben bişey diyemem onların huyu bu dedi. Düşünün yani bunlara bile bişey diyemeyen annesi babasına nasıl bişey desin..Ben napıcam böyle bilmiyorum bugün eve gidip açık açık konuşucam artık buna bir çözüm bulun dicem. Ben burda oturduğum sürece bu sorun olacak. Çünkü yarın öbürgün çocuğum olduğunda gelip bakacak kvalidem ve bu sefer hiç kurtuluşum olmayacak her gün bizde olurlar. Ya arkadaşlar o kadar rahatlar ki size anlatamam kvalidem olsa neyse ama eşimin babasının kız kardeşi ya kadın bana öyle bir şu sehpayı kaldır diye emrediyor ki çok şaşırdımmm....Bişey diyemedim şaşkınlıktan.

boşanmak gibi bir niyetiniz yoksa sakın çekip gitmeyin. çok bunaldıysanız eşinize ailenizin yanına gitmek istediğinizi söyleyerek (tatlı dille) gidebilirsiniz mesela. veya annem rahatsız falan diyebilirsiniz. böylece kafanızı dinlersiniz. konunuzu başından sonuna kadar okumadım, babanız hayatta mı? öyle ise sıkıntılarınızı biliyor mu? yorumu nedir?

babam da annem de çok şükür ki sağlıklı ve hayattalar. Babam da annem de konuyu yüzeysel biliyorlar. Yani benim orda o evde huzursuz olduğumu biliyorlar. Ben asla onları karıştırmak istemiyorum. Çünkü dedimya arada akrabalık var ben iyi olurum iki gün sonra onlar kötü olurlar. Onların karışarak fikirlerini söylemesi en sona nokta olur heralde iki aile arasında aşılmayacak sorunlar çıkar. İnşallah olaylar bu noktaya gelmeden çözülür. Eşimin ailesi benim ciddi olduğuma tam çektiğim sıkıntıları anlamadılar. İlla bağırıcam çağırıcam ağlıcam öyle anlayacaklar. Yapıları bu onları tanıyorum. :( Ne zor bi durummuş yahu keşke en başta konuşsaydım. Bu ev işi ne olacak diye biz ayrı oturmak istiyoruz diye başta konuşsaydım. Ama herşey o kadar ani oluyorki bu evlilik meselesinde insanın gözüne perde iniyor sanki duymuyor görmüyor.

Back
X