Eşim altınlarımi istiyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar ben 1 buçuk senelik evliyim.. düğün zamanı 100 gram altın istemişti ailem kayınvalidemlerde taktılar sağolsun..20 gramdan 5 bileziğim vardi ve altınlarımi takmayı çok seviyorum.. lakin eşim tutturdu araba almak istiyorum diye..arabayi buldu altınlarımı istedi bu sefer 🤦🏻‍♀️ bende ehliyet ve kolumda bir tane kalması şartı ile altınlarımı vermeyi kabul ettim.. eşimde Aralık ayından sonra borcu bitince aldığı bileziklerini geri yerine koyacağına söz verdi.. verdim ama canımdan can gidiyor 🤦🏻‍♀️ ki biz bebek için tedavi oluyoruz gittiğimiz klinik de özel.. sürekli oraya masraf yapıyoruz.. altınları ben tüp bebek için satmayı planliyordum... Tüp bebek pahalı bı süreç ve ben altınlarıma guveniyordum..
O sözü unutun bence. Verirseniz geri gelmez aksi halde altınları istemedi birde bebek için planlarınız var iyi düşünün ben vermezdim asla.

Bunu bir de müteahhitler yapıyor, oturdukları evlere, eşlerinin çocuklarının giyimine baksanız asla iyi bir gelire sahip olduklarını anlamazsınız, daha çok ev satabilmek müşteri kazanmak için son model arabalara yatırıyorlar parayı.
Ben sadece müteahhtilerle iş yapan bir kurumdayım evleri de yok kiminin 🤣🤣

Yahu 22 yaşında ne gördü de öyle dedi? Acele etmeyin bir iki doktor daha görsün. Amh düşüklüğü mü erken menapoz mu tüplerin tıkalı olması mı? Bu kadar ciddi birşey yoksa bu konuda şimdiden stres olmayın. Hatta özel merkezse biraz şüpheli yaklaşın. Doktorun sizin adınıza bir tane olsun hiç değilse demesini saçma buldum
Maalesef ki rahim ağzı kanseri olma ihtimalim var hpv pozitif çıktı smear testim temiz ama doktorum ilerleyen zamanlarda kansere dönüşebilir 6 ayda bı smear testi vermeye devam et dedi bu süreçte de 1 tane çocuğun olsun ilerleyen zamanlarda olmayabilir dedi

Tüp bebek meselesi olmasaydı verin altınlarınızı bu devirde başka türlü ev araba sahibi olamazsınız diyecektim de sizde durumlar farklı. Eşinize söylediniz mi peki tüp bebek parasını nasıl bulmayı planlıyor?
Ailelerimiz den destek alırız gerekirse borca gireriz dedi

Maalesef ki rahim ağzı kanseri olma ihtimalim var hpv pozitif çıktı smear testim temiz ama doktorum ilerleyen zamanlarda kansere dönüşebilir 6 ayda bı smear testi vermeye devam et dedi bu süreçte de 1 tane çocuğun olsun ilerleyen zamanlarda olmayabilir dedi
Çok geçmiş olsun
Hpv aşısının, enfekte insanlarda bile rahim ağzı kanserine karşı koruyucu olduğunu gösteren birkaç yayın vardı. Araştırın. Bi de hpv olsanız bile kanser olacaksanız diye birşey yok. Allah korusun getirmeyin aklınıza öyle şeyleri. Mesela emziren kadınların da emzirmemişlere oranla meme kanserine yakalanma ihtimali daha düşük ama, bu emzirmediyse kanser olacak anlamına gelmiyor. Tabii ki 6 aylık testlerinizi ihmal etmeyin

Çok geçmiş olsun
Hpv aşısının, enfekte insanlarda bile rahim ağzı kanserine karşı koruyucu olduğunu gösteren birkaç yayın vardı. Araştırın. Bi de hpv olsanız bile kanser olacaksanız diye birşey yok. Allah korusun getirmeyin aklınıza öyle şeyleri. Mesela emziren kadınların da emzirmemişlere oranla meme kanserine yakalanma ihtimali daha düşük ama, bu emzirmediyse kanser olacak anlamına gelmiyor. Tabii ki 6 aylık testlerinizi ihmal etmeyin
Ben gitmedik doktor bırakmadım maalesef çok fazla doktor gezdim ve hepside aynı şekilde en azından 1 tane çocuğun olsun dedi o yüzden bizim bu acelemiz..ki benim patoloji sonucum kötü huylu çıktı ileride kansere dönüşme riski daha yüksek..şuan için doktorum temizletme taraftarı da değil temizletsem bile tekrar çıkacağını soyledi

Araba bir mülktür ama,altınları veriyorsunuz,yerine araba geliyor bence güzel bir şey bu. Evlilikte sen ben olmamalı,eğer ki eşinizin kumar,madde bağımlılığı gibi olumsuz alışkanlığı yoksa. Benim evlenmeden önce alınmış altınlarım vardı,düğünde takılanlarla beraber eve peşinat olarak verdim. Şimdi evimiz var hiç de pişman değilim,altın olarak dursa da yine ev alacaktık neticede.

Son düzenleme:
Ben eşim istemiyor diye çalışmayan bir kadın olsam altınlarımı asla vermem eşime. Madem istemiyor en azından köşede bir paranız olur. Çocuk için de bir şey diyemiyorum. Sağlıkla ilgili bir gerekçeniz var nihayetinde. Ama çalışmıyor olmanızın tek sebebi eşiniz değil. Siz de istemiyorsunuz bence. Kayınvalideyle günlere gitmek daha eğlenceli geliyor demek ki. Kendi kararınız elbette ama mesleğiniz varsa da çok güvenmeyin. Nice güzel okulları, prestijli bölümleri bitirmiş gençler iş bulamıyor bu ülkede. O işler o kadar kolay değil. Yaşınız gençken bir işin ucundan tutun. Bakın bir konuda bir arkadaşımız kendi ödediği eşyaları bile eski eşinden alamadığını anlatıyor. Türkiye'de tertemiz kırıp dökmeden ayrılabilenler milyonda bir ne yazık ki. "Benim altınımla, benim paramla, ailemin desteğiyle alındı" denilen tüm mallar ona buna kaçırılıyor sonradan.

Kızlar ben 1 buçuk senelik evliyim.. düğün zamanı 100 gram altın istemişti ailem kayınvalidemlerde taktılar sağolsun..20 gramdan 5 bileziğim vardi ve altınlarımi takmayı çok seviyorum.. lakin eşim tutturdu araba almak istiyorum diye..arabayi buldu altınlarımı istedi bu sefer 🤦🏻‍♀️ bende ehliyet ve kolumda bir tane kalması şartı ile altınlarımı vermeyi kabul ettim.. eşimde Aralık ayından sonra borcu bitince aldığı bileziklerini geri yerine koyacağına söz verdi.. verdim ama canımdan can gidiyor 🤦🏻‍♀️ ki biz bebek için tedavi oluyoruz gittiğimiz klinik de özel.. sürekli oraya masraf yapıyoruz.. altınları ben tüp bebek için satmayı planliyordum... Tüp bebek pahalı bı süreç ve ben altınlarıma guveniyordum..
Fiyatlar artıyor ya ondan heralde bu heyecanı. Ama şöyle bir şey var; o sadece onun değil , senin. Sizin. Öncelikler belirlenip ona göre istekler belirtilmeliydi. Eğer eşine güveniyorsan geri koyar. Arabada bir yatırımdır öyle düşünün. Seni bol bol gezdirsin 🌿 ama şunu anlayamadım , o takılar ile tedavimi görüyordun? Böyle bir şeyin üzerine , eğer bu durum oluyorsa . Normal değil anormaldir .

Rahim agzi kanseri icin 6 ayda bir smear vericeksin. Eger kötü huylu hücre vs tespit edilirse konizasyonla rahim agzin alinir, rahim agzi kendini yenileyen bir organ, ben doktor degilim ama birebir bu sureci yasadim, aralikta amelyat oldum nisanda hamile kaldim. Rahim agzi açılıyor mu diye kontrol edildi, dikise gerek yok dendi, sorunsuz hamilelik gecirdim. 45 kilodan 87 kiloya cikip tekerlekli sandalyeyle gezer hale gelmem haric hdggddg, o da benim okuzlugum. Yani oyle kosayim tup bebek yapayim bi durumda degilsin. Doktor var mi acilalim?

Bende iki yıllık evliyim eşime altınları bozdur araba alalım bir tane diye yalvarıyorum nerdeyse, oda her seferinde onlar senin almam diyor 😂 ben ne bileyim ya araba daha mantıklı geliyor bana altından 😂

Her şey tamam ama sizin üstünüze yapması konusunda ısrarcı olun. Aile konutu gibi bir şey değil ki bu bir boşanma fikri olsa uçurur gider o arabayı kuruşunu bulamazsınız. Hem çalışma evde otur desin, hem tek parasını alsin, hem de arabayı kendi üstüne yapsın. Oldu paşam.

Su devirde o altinlari yerine koymak kolay mi Hadi koyacak gucu var neden arabasina koymadi o zaman....Keske vermeseydiniz sonucta bebek ayri araba apayri bir konu..

Gecmis olsun gitti gider o altinlar artik. Insallah geri Oder ama sanmiyorum.
Araba alip masraf yaptiysaniz bebek meselesini oteleyin bence. Gelen kismetiyle degil masrafiyla geliyor. Hakkinizda hayirlisi

Ben de eşime 80 gram altın vermiştim. Araba için. Sizin gibi içim gitti açıkcası geri vermeyecek diye. Arabanın borcu bitince ihtiyaç kredisi çekti gidip altınları geri aldı. yani demek istediğim illa ki her erkek alıp geri getirmiyor değil, siz eşinizi daha iyi tanırsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X