Eşim altınlarımi istiyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geline alınan altın hiçbir zaman gerçek anlamda gelinin olmuyor
Bir çeşit emanet gelenekselleşmiş bir saçmalıktan ibarettir bu altın işi
Altını kim aldıysa onundur
Düğünden sonra ya borca gider ya eve ya arabaya
dEğişen mal kocaya geçti bile
Kimse aaaa borç harç ile aldığım altını karım taksın istrdiği gibi harcasın paşa gönlü bilir demez
Ki etikte değil
Düşünün adamlar oğlunu evlendiriyor bütün birikimlerini neredeyse harcıyor borca giriyor belki sırf gelinin olsun diye 150 200 binlik altın mı alıyor
yok öyle bir dava
Konu sahibide bunu yaşamışsın o altınlar senin değildi kusura bakma
Eşin o malı sadece resmi olarak kendi üzerine yaptı
Değil 3 5 tane 1 tanesini bile paşa gönlün için harcıyamazdın
İstisnalar kaideyi bozmaz

Son düzenleme:
Kızlar ben 1 buçuk senelik evliyim.. düğün zamanı 100 gram altın istemişti ailem kayınvalidemlerde taktılar sağolsun..20 gramdan 5 bileziğim vardi ve altınlarımi takmayı çok seviyorum.. lakin eşim tutturdu araba almak istiyorum diye..arabayi buldu altınlarımı istedi bu sefer 🤦🏻‍♀️ bende ehliyet ve kolumda bir tane kalması şartı ile altınlarımı vermeyi kabul ettim.. eşimde Aralık ayından sonra borcu bitince aldığı bileziklerini geri yerine koyacağına söz verdi.. verdim ama canımdan can gidiyor 🤦🏻‍♀️ ki biz bebek için tedavi oluyoruz gittiğimiz klinik de özel.. sürekli oraya masraf yapıyoruz.. altınları ben tüp bebek için satmayı planliyordum... Tüp bebek pahalı bı süreç ve ben altınlarıma guveniyordum..
Tüp bebek icin erken değil mi . Dogali bekleseniz biraz daha ha deyine olmuyir b3bek.

Bebek olursa da araba lazim bu arada hamilelikte de baya baya lazim. Bir de alti larım muhabbeti bana garip geliyor. evlilik birligi sonucta arabaya da siz de bineceksiniz. Alimsa ne olacakki

Kimse aaaa borç harç ile aldığım altını karım taksın istrdiği gibi harcasın paşa gönlü bilir demez
Ki etikte değil
Düşünün adamlar oğlunu evlendiriyor bütün birikimlerini neredeyse harcıyor borca giriyor belki sırf gelinin olsun diye 150 200 binlik altın mı alıyor
yok öyle bir dava
Evet ya su kk da kocam altinlarimi istedi isimli milyoruncu konudayim. Anket yapicam kacinin ki geri gelmis merak ediyorum

Evet ya su kk da kocam altinlarimi istedi isimli milyoruncu konudayim. Anket yapicam kacinin ki geri gelmis merak ediyorum
Çok azdır
Ya şuna birde şöyle bakalım
Kocam benimle evleniyor diye sırf gelenekler yüzünden kocama 200 bin lik para vereyim
Ailemin dişinden tırnağından artırdığı birikimide bunun içinde olsun
vE nasıl biliyorsa öyle yapsın o malın üstüne yatsın
Allah aşkına ne kadar mantıklı
Konu sahibininde altınlarım dediği takılarının üzeribe bir bardak soğuk su
Birde şu takı mevzusu birçok düğünün kavga sebebidir

Kızlar ben 1 buçuk senelik evliyim.. düğün zamanı 100 gram altın istemişti ailem kayınvalidemlerde taktılar sağolsun..20 gramdan 5 bileziğim vardi ve altınlarımi takmayı çok seviyorum.. lakin eşim tutturdu araba almak istiyorum diye..arabayi buldu altınlarımı istedi bu sefer 🤦🏻‍♀️ bende ehliyet ve kolumda bir tane kalması şartı ile altınlarımı vermeyi kabul ettim.. eşimde Aralık ayından sonra borcu bitince aldığı bileziklerini geri yerine koyacağına söz verdi.. verdim ama canımdan can gidiyor 🤦🏻‍♀️ ki biz bebek için tedavi oluyoruz gittiğimiz klinik de özel.. sürekli oraya masraf yapıyoruz.. altınları ben tüp bebek için satmayı planliyordum... Tüp bebek pahalı bı süreç ve ben altınlarıma guveniyordum..
Sıkışırsanız tüp bebek tedavisinde arabayı satarsınız gitti diye üzülmeyin yani arabada bir yatırım.

Altini verip vermemek size kalmis. Ben geri gelmeyecegini ustune bi bardak su icmeniz gerektigini soylemeye geldim. Nerden bildigimi sormayin🤪

ben arabayı büyük ihtiyaç olarak görüyorum. ve evlilikte senin benim mantığına inanmıyorum
haneye giren her şey iki kişinindir yani araba da öyle. zaten birlikte gezilir ve ya ihtiyacı olan kullanır. eşiz biz sonuçta. eşimiz birikimiyle ev aldığında "bizim evimiz" mi diyoruz "eşimin evi" mi? bana bu ayrım saçma geliyor.
yatırım için bile olsa altından daha çok arttığını düşünüyorum arabanın. yani birikimleriniz çöp olmuş değil bu durumda da.
tüp bebek tedavisi gören biriyim, bu süreçte de arabaya çok ihtiyaç oldu. velhasıl zamanı gelince çok masraf olursa arabanızı da satabilirsiniz. daha aşılama bile yaptırmamışsınız, belki ihtiyacınız bile kalmayacak tüp bebeğe..
hayırlısı olsun.

1,5 senedir evlisiniz ne yeni gelini? Ehliyet alamam eşim izin vermiyor, mesleğim var ama çalışamam eşim izin vermiyor. Ne güzel böyle devam edin. Babanız ehliyet almana izin vermiyorum dese ortalığı yıkarsınız ama kocam dediğiniz ve daha 1,5 sene önce elin herifi pozisyonundaki adam size yasaklar koyabiliyor. Mesleğim var istediğim zaman çalışabilirim garantisi nerede var? Tüp bebek süreci hamilelik derken yaşınız ilerleyecek. İş tecrübeniz var mı yok, tecrübe etmeye niyetiniz var mı, o da yok. Niye millet sizi işe alsın? Basbayağı kocanızın iradesinde onun kurallarına göre yaşayacaksınız. O izin verirse karar alıp uygulayabilirsiniz.

Çalışmamak suç değil, istemeyen ve imkanı olan çalışmasın herkesin kendi hayatı. Ama böyle izin vermeyen çalışmayacaksın diyen adamlar tehlikeli oluyor haberiniz olsun. Bir gün kayınvalidenin peşinde pembiş gelin takılmaktan siz de sıkılacaksınız. Millete göstereceğiniz altın da kalmamış kolunuzda. Bence bir sakince oturup düşünün. Eşime çok güveniyorum, o olmazsa kayınvalideme güveniyorum deyip tamamen hayatınızı onların insafına bırakmışsınız. Hayatta hiç bir şey garanti değil, eşinizi sevip güvenebilirsiniz ama elinizde bir garanti tutun. En azından bir iki sene çalışın da mesleki tecrübeniz olsun.
Kızımıza yasaklar engeller falan koyamazsın kendi kararlarını kendi verir diyen bir aileniz yok mu sizin? Empati yapın sizin kızınız olsa kocası böyle kısıtlasa, yasak koysa kabul eder misiniz huzursuz olmaz mısınız?

Ki etikte değil
yok öyle bir dava
Hukuken kadının kime ne oluyor

İmkanı yok geri yerine koymuyorlar ben çocuğum sünneti en meşhur doktorda olacak diye künyemi bozdurmustm kocacım hemen yerine koycam dedi . Şimdi tamamen unutmuş ne sünneti ne altını diyor cocugun olduğunu bile unutacak nerdeyse😆

Altınları takıp misafirliğe gitmeyi seviyormuş çok saçma ya şıngır şıngır sallıcak bileğini kıvırırken 🫣
Ya bu seni niye bu kadar ilgilendiriuo sevebilir hoşuna gidebilir . Birçok kadın sever bilezik takmayı insanların düşüncelerine zevklerine saygı duymayi öğrenin .

İmkanı yok geri yerine koymuyorlar ben çocuğum sünneti en meşhur doktorda olacak diye künyemi bozdurmustm kocacım hemen yerine koycam dedi . Şimdi tamamen unutmuş ne sünneti ne altını diyor cocugun olduğunu bile unutacak nerdeyse😆
Enerjini bana değil çocuğunun varlığından haberi olmayan kocişine harca 🙄

Enerjini bana değil çocuğunun varlığından haberi olmayan kocişine harca 🙄
Sen ciddi bir ruh hastasısin tedavi olman lazım insanlara laf atarak ve kin tutarak besleniyorsun senin gibilerin böyle bir platforma asla.alinmamasi lazım .

Keşke vermeden önce konu açsaydınız. Giden gitmiş malesef. Normalde de gelmez giden ama şu devirde, bu hayat pahalılığında hiç geri gelmez artık. Arabayı sizin üstünüze yapsın bari..

Fiyatlar artıyor ya ondan heralde bu heyecanı. Ama şöyle bir şey var; o sadece onun değil , senin. Sizin. Öncelikler belirlenip ona göre istekler belirtilmeliydi. Eğer eşine güveniyorsan geri koyar. Arabada bir yatırımdır öyle düşünün. Seni bol bol gezdirsin 🌿 ama şunu anlayamadım , o takılar ile tedavimi görüyordun? Böyle bir şeyin üzerine , eğer bu durum oluyorsa . Normal değil anormaldir .
Henüz altınlar tedavi için kullanmadık şu ana kadar kendi butcemizden hallettik ama tüp bebeğe geçtiğimiz zaman niyetimde altınları kullanmak vardı zorda kalmamak için..

Daha çok yeni evli değil misiniz tüp bebek denemek için? Biraz bekleseniz olur belki kendiliğinden. Ben olsam verirdim sanırım köşede duracağına araba almak Daha mantıklı. Ama sizin üzerinize olması şartıyla. Umarım eşiniz arabayi karısına dokundurtmayan erkeklerden değildir çok okudum burda çünkü karısının arabasıni karısına kullandırmayan.

Altınları takıp misafirliğe gitmeyi seviyormuş çok saçma ya şıngır şıngır sallıcak bileğini kıvırırken 🫣
🤣🤣🤣seviyor ne yapsın ben düğünde bilezikleri gözüksün diye elini çenenin altında tutup oturanın gördüm sırf hava atmak olsun hırsızlara denk gelse kolunu kesecekler haberi yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X