Esim anne kuzusu 😣

Annesinin demesiyle mi evlendi ki öyle de boşanaçak anlamadım kayın validenizle sorununuz varsa da bence eşinize yansıtmayın o sizin aranızda olan bir şey inşallah herşey gönlünüzce olur bu kadar kısa sürede neler oldu da bu dereceye gelmiş zor Allah sabır versin
Amin Allah razi olsun

Asgari ücretli ne kadar nafaka verir bilmiyorum ama çok düşük bir miktar olacağı kesin ki artık nafakaya düzenleme gelecek sanırım daha 1 yıllık bile değil evliliğiniz
Çocuk için verebilirler sadece o da bence maksimum 300 olur
Yok artik abartmayin niye insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz
konu sahibi bu durumda yakinim var 800 lira civari bir nafaka aliyor. Ayrica esin yalan soykemis bu sekilde bir hayat gecmez yilin yarisi Yanliz olacaksin iyi dusun derim

Ha evet birde yeni yasa düzenlemesi geliyor diye biliyorum kisa süreli evliliklerde kadına süre kadar nafaka veriliyor yani maksimum 1 sene nafaka alırsınız o da 300 bisey . Bebege verilir sadece . Siz hayatinizi duzene koyma derdi yerine nafaka derdine dusmussunuz hos degil .
Kendim için deill bebgim icin

Sıktı artık bu konular. Eşiniz 1 ayda 15 gün gelmiş o 15 günde hangi akla hizmet hamile kalabildiniz? Hiç mi düşünmüyorsunuz aklım almıyor. Evlenmeden önce hiç mi tanımadınız anlamadım ki. Hiç mi akşam telefonda vs konuşmadınız? Hiç mi açmadınız gözünüzü? İş bulmak kolay sanıyorsunuz eşiniz keyfinden çalışmıyordur. Alacağınız nafaka maksimum 300 tl yoksulluk parası ki ben hakim olsam onu da vermezdim. Zaten şu an boşanamazsınız 1 sene dolmalı. Sadece karnınızdaki bebeğe üzüldüm.

5 aylık evli, 4 aylık hamile, eşinin işini değiştirmesini istiyor. Bunun içinde babanın evine gitti. Cok merak ettim: kaç yaşındasınız? Etrafınızda size hiç doğru dürüst akıl verecek kimse yok mu? Esinizin işini bilmiyormuydunuz? Yani tanismadiniz mi evlenmeden önce?
Dimi sanki pat diye disuvermis.
Yavrum yaşın çok küçük sanırım. Eşin seni seviyor sen de onu seviyorsun işini bildiğin hakde evlendigin bir de hamile kaldigin birinden böyle bir nedenle boşanmak çok saçma değil mi?

Yazık...Adam senin,doğacak bebeğin için evin yolunu unutsun,sen bunu dert sayıp el öpme bahanesiyle baba evine dön ve nafaka derdine düş..Kaynanana hak vermek geldi içimden

Alışmaya çalışın evde tek kalmak çok kötü birşey değil kapınızı, camınızı kapatın oturun birşey olmaz allahın izniyle adam ha deyince başka iş nerden bulsun. Asgari ücret ne ki nafakası ne olsun.

Yukarıda belirttim bana yalan söledi iş saatleri konusunda

Babanizin evine gitmek yerine durumları kendi evinizde çözmeye deneyecektiniz. Evliliğin ilk iki senesi çekişmeli geçer. Iki insan hayatını birleştiriyor sonuçta. Herşey hop diye olmuyor. Esinizin iş saatleri yogun olabilir. Benim esimin de mesela ilk seneler yogun çalışma saatleri olurdu hala öyle. Ama biz buna çözümü beraber arıyoruz. Hayat şartları kolay değil. Siz çalışmıyorsunuz sanırım? İş değiştirmek meslek değiştirmek zaten zor. Kriz ortamda daha da zor. Siz esinize empati gösterseniz oda aynı şekilde size, zamanla çözümler bulabilirdiniz. Ama ilk krizde evi terk ederseniz bu evlilik bitmeye mahkum. Üstüne aileler de birbirine girer. Belki canını sıkan başka konular vardır, ama eşin kötü yolda değil. Ekmek peşinde çok düşük bir gelir icin çalışıyor. Keşke hemen gitmek yerine ona kendi için de daha iyi imkanlar bulmasına yardımcı olsaydin. Sonuçta kamyon sürmek de yorucu bir meslek.

Isi
Sıktı artık bu konular. Eşiniz 1 ayda 15 gün gelmiş o 15 günde hangi akla hizmet hamile kalabildiniz? Evlenmeden önce hiç mi tanımadınız anlamadım ki. Hiç mi akşam telefonda vs konuşmadınız? Hiç mi açmadınız gözünüzü? İş bulmak kolay sanıyorsunuz eşiniz keyfinden çalışmıyordur. Alacağınız nafaka maksimum 300 tl yoksulluk parası ki ben hakim olsam onu da vermezdim. Sadece karnınızdaki bebeğe üzüldüm.
abla fazlasıyla anne
Dimi sanki pat diye disuvermis.
Yavrum yaşın çok küçük sanırım. Eşin seni seviyor sen de onu seviyorsun işini bildiğin hakde evlendigin bir de hamile kaldigin birinden böyle bir nedenle boşanmak çok saçma değil mi?
Canım benim öyle bile olsa şoför maaşları baya yüksek ozman eşinin abisi kocanı kullanıyor bu şartlarda başka yerde çalışsa çok kazanir
Evet5 abla

D
Babanizin evine gitmek yerine durumları kendi evinizde çözmeye deneyecektiniz. Evliliğin ilk iki senesi çekişmeli geçer. Iki insan hayatını birleştiriyor sonuçta. Herşey hop diye olmuyor. Esinizin iş saatleri yogun olabilir. Benim esimin de mesela ilk seneler yogun çalışma saatleri olurdu hala öyle. Ama biz buna çözümü beraber arıyoruz. Hayat şartları kolay değil. Siz çalışmıyorsunuz sanırım? İş değiştirmek meslek değiştirmek zaten zor. Kriz ortamda daha da zor. Siz esinize empati gösterseniz oda aynı şekilde size, zamanla çözümler bulabilirdiniz. Ama ilk krizde evi terk ederseniz bu evlilik bitmeye mahkum. Üstüne aileler de birbirine girer. Belki canını sıkan başka konular vardır, ama eşin kötü yolda değil. Ekmek peşinde çok düşük bir gelir icin çalışıyor. Keşke hemen gitmek yerine ona kendi için de daha iyi imkanlar bulmasına yardımcı olsaydin. Sonuçta kamyon sürmek de yorucu bir meslek.
Düşük gelir için deil abisi vermiyo hakkını eşim herkesten korkan ezilmiş ailesinde yok diyemiyo

Back
X