Eşim anneannem yüzünden evliliğimizi bitirdi

kızlar sahte değil bence bu konu ben inanıyorum sonuçta tahmin edebiliyorum neler döndüğünü...bakın görün işte hizmet din vs kullanarak kızcağızı hayatından etmişler...

bence olay nasıl olmuştur söyliim;
side75in ailesi kendi içinde kendi halinde bir ailedir...kocasının ailesi de maddi olarak eğitim olarak üst düzey bir ailedir bulundukları yerde ve hizmet dedikleri olayın baya iyi yerlerinde katılım yapıyorlardır. evlenirken kocasının annesi hizmetten bir kızla evlensin istemiştir ama kocası sideyi seçmiştir. sonra annesi herhangi bir yerden cemaatten side75in anneannesiyle ilgili bu dedikoduyu duymuştur ve araştırıp üstüne gitmiştir...ve kendileri cemaatin içinde oldukları için çevrelerinden bu olayın duyulmasını gelinlerininin anneannesinin "böyle kadın" olduğunun bilinmesini, "böyle kadının torununu" gelin olarak kabul ettiğinin duyulmasını istememiştir. eğer hatta kendilerine akıl veren bölge sorumluları vs vs varsa " o kızla oğlunuzu ayırın,adınız lekelenmesin,nasıl olsa çocukları da yokmuş" dedilerse;ve eğer side75in kocası da cemaat içindeki yerini düşünüyorsa karısını babasının evine bırakmıştır.
ve eminim side75in hiçbirşeyini evde bırakmayıp herşeyini göndermelerini bile kul hakkı sonuçta bir çöpü bile kalmadı bizde olarak yorumluyodur kayınvalidesi...nefret ediyorum bu tarz insanlardan.

sözde din iman aman hizmet diye geçinip de sonrasında böyle şeyler yaptılarsa yuh kere yuh olsun onlara.sidecim sen hiç üzülme,zulm edene allah merhamet etmez.etmesin de zaten.
sen canını sıkma hiç...
sen namuslu anne babanın namuslu kızı olmasan,anneanneni araştırıp bişeyler bulmaya çalışacaklarına çoktan senin hatanı bulup göndermişlerdi.Rabbim karşına kocan gibi karaktersiz birini değil,adam gibi bir adam,melek gibi bir kayınvalide çıkarsın.

lifeisnoteasy yorumların öldürüyor beni ya bomba gibisin vallahi,çok doğal ama çok etkili yorumlar.senin yorumlarını gördüğümde bir sayfada özellikle bakıyorum bu konuda da süper incilerin var vallahi. iyi anlamda diyorum haa bunları gerçekten çok hoşuma gidiyor tarzın

konuya gelince.kesin fake bu dedim.diğer konularına baktım arkadaşın bebek beklentisi falan var gerçekten. 2009da en son yazısını yazmış yalnız bu konuyu açmadan önce.o günden sonra yeni bir yorumu yok bu konuya kadar.o süre içinde ne olmuş bilmem. konu gerçekse eğer başka sebepler olduğunu düşünüyorum.yani ayrılmak için bir bahane arayıp en uygun noktanın bu olduğuna karar vermişler sanki.
cemaat falan diyor bunlar sanki bir tarikat ve bunların ayrılmasına karar vermişler.eşine bir şey mi yaptılar acaba.açıkçası ben her şeyi beklerim böyle niyetli insanlardan. eğitim cahilliği alır eşeklik baki kalır demişler sizin kayınvalide ve eşte de böyle bir durum sözkonusu sanırım. Allah yardımcınız olsun

Tikat ettiysen son sayfalara doğru bi gevşeme yaşadım sinir harbinden
Koptum olaydan..sineye çektim
Ama çok vasat değil mi şu sahne?
babana götürüyom seni..
niyeki la?
ananen çapkınımış?
neeyy ağlıyom bak..
bende ağlıyom seviyom seni al şu parayı in arabadan babayın evine..
temam gidiyom..gururluyum ya ben sesimi de çıkartmam..şoktayım da bi yandan sen parayı ver git..
bye..

4 yıllık evlilik böyle BKM skeçi tarzında biter mi arkadaş?
Bu nedir ya???
Akademisyenmiş adam..arkadaşımız da yüksek lisanslı mimar..
gözlüğüm nerdeki

bu konu gerçekse (ki ben gerçek olduğunu düşünüyorum) ve hiç haketmediği halde üzülen bir kadıncağız bu yorumlarınızı okuduktan sonra kırılacaksa hiç umursamayacakmısınız?

ben bi de şunu anlamıyorum konulara fake yazanlar en azından on kez daha fake yazma gereği duyuyolar...e fake tamam bikaç konuya ben de yazmıştım bence doğru değil diye.ama sayfalar boyu fake bu fake.kesin fake. güzel değil ya.bi de dalga geçer gibi,ağlıyom,gidiyom,al parayı babayın evine. keşke yapmasanız böyle şeyler.çünkü pc başındaki gerçek bir insan sonuçta,yazı karakteri değil.
neyse tartışmak için yazmadım,sadece fikrimi belirttim.

Konu açılır açılmaz çok düzeyli çok yapıcı ve gerçekçi yorumlar yapmaya başladım ve gerçekten sonlara doğru kayışı kopardım..farketmemiş olabilirsiniz..
İnsan düşündükçe,sorulara aldığı cevaplar ve saçma tepkisizliklerle karşılaşınca kendini aptal gibi hissetmiyor değil..
Yüksek lisans yapmış bi mimar varsa gerçektn karşımda ve bu tarzıyla yaşayan bi gerçekse...kırılsın...benim yorumlarıma kırılıcak ,hiç tanımadığı benim yorumlarıma... ama 4 yıllık evliliğini arabanın yolcu koltuğunda bi eline sıkıştırılmış 400 lirayla ananen şöyleymiş hadi babanın evine diye bitiren bi adama da bana kırıldığı kadar kırılacak!! Kırılsın...Belki bi işe yarar..en azından..

evet başlarda ki yorumlarınla sonlardakiler sendeki farklılığı farkettirir derecede yani garip bir muhabbet ve ayrılık.nedenini,niyesini doğru düzgün sorgulamadan in deyince inmek.belkide kalakaldı arkadaş bilemiyorum.basireti bağlanır derler ya öyle bir şey mi oldu acaba?deşelese daha mı çok canı yanacaktı acaba böylesi daha mı hayırlıydı bilemiyorum.ama Allah kurtarmış eğer doğruysa.

guniz

bahsi geçen fikirler zaten konunun sahte olması doğrultusunda geçerlilik kazanacak.doğruysa eğer zaten o konuda fikirlerimizi belirttik ve şoka girmekten başka bir şeyde yapamıyorum ben açıkçası.tabi yazılanlar doğruysa.herkesi bukadar kızdıran ise konu sahibinin ( belki şokta olduğundandır) gözü kapalı şekilde davranması ve sorulanlara cevap vermemesi.hiç direnmeden didiklemeden bir şeyleri kabul etmesi.yani ayrılmanın,terketmenin,terkedilmenin hatta ve hatta aldatmanın ve aldatılmanın bir adabı olabilir.yapılanın derecesine göre basitten ağıra doğru o kişinin karekterine yeni sıfatlar eklenir.fakat bu konu elini ayağını bağlıyor insanın.nedensiz,çabasız,bitirmek için bitirilmiş.zor gerçekten.
ama doğruluk payı olduğuna bende inanıyorum belkide inanmak istemediğim için sahte olabilir diyorum.

arkadaşlar bu hizmet dedikleri öyle sizin düşündüğünüz gibi tarikat olayı falan değil kesinlikle
yani öyle tv deki gibi tarikat müridler falan gibi değil.ayrıca öyle bölge sorumluları il sorumlulaı
gibi bişey de yok.sadece konu sahibinin eşi liseyi bu hizmet liselerinden birinde okumuş o kadar.
bi de hizmet evleri vardır okul için başka şehirden gelip de kalmak isteyenler için o evlerin de
bayan eviyse bi ev ablası,bay eviyse bi ev abisi şeklinde bi nevi evde düzeni korumak adına.
neyse daha da aydınlatabilirim ama bu konuyla alakalı değil...diyeceğim o ki bu hizmet öyle
evlilik işlerine hele ki bozmak adına hiç karışmaz...bence sorun hizmette değil eğer bu hizmeti
bahane edip başka arayışlara girmişse bilemiyorum k. validede...

topluluktan yada hizmetten kasıt kimin topluluğu evidir bilmiyorum tüm yazıları dikkatli okuyamadım ama üniversite ortamında gördüklerimiz dışında çok sayıda topluluk var ve hepsi bir değil yani haberlerde pek çok örneğini görüyoruz . bu kişilerin ki ya böyle bir şey yada tamamen kayınvalide kaynaklı olarak o ortamda oğullarının beynini yıkamaları sonucunda ayrılmalarını sağlamışlardır.

Arkadaslar yaptiginiz cok ayip gercekten.
Aksamdan beri butun sayfalari tek tek okudum, ozellikle konu sahibinin cevaplarini.
Sizin merak ettiginiz cevaplamadi dediginiz seyleri gecmis sayfalarda zaten yazmis.

Her konuya sahte gozuyle bakmak gercekten hos degil.
Hayatta neler oluyor, hergun neler okuyup goruyoruz, birtek bu konumu sahte geldi sizlere?

kesinlikle size katılıyorum bi de fake fake deyip de konu sahibinin canını daha fazla sıkmanın da çok yersiz ve gereksiz olduğunu düşünüyorum

Fake veya değil nolursa olsun şu an sinirden gözüm döndü nasıl bi adam bu böyle ya :84::84:

Böyle durumlarda yapıcı olmak gerektiğini biliyorum ama bırak böyle insan hayatında olmaz olsun.
Bu kadar ufak bi sebeple nasıl olurda evlendiği sevdiği kadını bırakır ya :84::84:

Bu adama büyü yapmış olmasınlar

Bu nedir ya, böyLe bir şey oLabiLir mi hiç akLım aLmıyor yani. Çok karışık durum çok. Konuyu okudum anLadım, derken yorumLardan faLan hurraaa oLdum. AbLacım insan değer verdiği, hayatını payLaştığı insana aiLesi için bunu yapabiLir mi ya sizin akLınız aLıyor mu böyLe bir şeyi kaLdı ki sorun dıdısının dıdısı yani yok anneanne yok babaanne.. ne oLursa oLsun kim oLursa oLsun siz bi yuva kurmuşsunuz bu yuvayı ne eşinizin annesi, aiLesi vs. ne de sizin anneanneniz için kurmadınız herhaLde. Bu iLişki bence çoktan bitmiş biLe. En başta eşiniz inansın veya inanmasın kafasında bitirmiş bu oLayı. KoLay değiL tabiki emek vermişsiniz zamanında ama daha da sürükLemeye gerek yok. Seven insan aiLesine de, bu saçma sapan konuyu çıkaranLara da, araştıranLara da beni kimin ne yaptığı değiL eşim iLgiLendirir dİyebiLmeLi. BeLki başka biri vardır, beLki soğutmuşLardır faLan fiLan bence kendinizi üzdüğünüze değmez. sailormoonza dediği gibi böyLe insan hayatında oLmaz oLsun. Bırak ne haLi varsa görsün. OnLardan büyük ALLah var herkese hak ettiğini verir sıkma canını.

Arkadaşlar bende şahsen şoka girerdim dört sene boyunca mükemmel olan evliliğim saçma bir nedenle bitiyor düşünürüm sürekli ne olabilecegini..
Hemen boşanma kararı veremezdim.
Çok ilginç bir konu hakkat adamın başka sorunları var ben başka bir kadın olabilceğinden şüphelendim açıkçası
77 YAŞINDA BİR KADIN NASILMI DÖVER
Benim 80 yaşında kalp hastası olan Babaannemin (aklı pek başında değildi)Dövdüğü hemşirenin buraya gelip bunun mükmün oldugunu söylemesini isterdim..
4 kişi elinden zor aldık hemşireyi yüzünü parçaladı...

Konu sahte mi gerçek mi diye yorum yapmak yerine, konu içeriğine uygun, topik sahibine yol gösterici yorumlar yapınız,ikili tartışmalara girmeyiniz ve konu dışına çıkmayınız lütfen.

Bende geceden beri konuyu takip ediyorum ve herkez gibi şaşırıp kaldım. . . Konunun fake olduğunu düşünenler bir zahmet ortada belirli birşey yokken kesin gözüyle bakıp küçümsemesinler! Insanların başına herşey gelebiliyor bu zamanda..Olmaz,olamaz diye birşey yok.. BENIM FIKRIMDE işin içinde birşeylerin olabileceği.Hatta kesin birşey var.insan anneannesi öyle diye ağlayarak bu iş bitti demez,diyemez! Eğer diyorsa zaten kişilik sorunu var demektir! Lakin bu konuyu açığa çıkarmakta arkadaşa düşüyor,ne olup bitiyor birilerinden yardım alarak öğrenmeye çalışmalı.. Aksi halde boşanmak birşey ifade etmez.. Rabbim gizliyide asikarida bilir.bu olanlarda kimin parmağı varsa ahiniz elbet yerde kalmaz,dua edin bol bol ve Allah'a sığının. . inşallah herşey açığa çıkar ve kurtulurken eşinizden soru işaretleri kalmadan kurtulursunuz. .bizi haberdar edin..

Arkadaşım bu aile dört yıl içinde seni tarumar etmiş.Kendine güvenini,kişiliğini yok etmiş.Sen elindekilerin farkında mısın?Akademisyensin...üstelik anladığım kadarıyla ailende cahil insanlar değil kardeşin avukat vs...Bu nasıl iş...Kendine gel ne olursun...Anne olamayacağım diyorsun,bu aileyle arana kan bağı sokmak istediğine emin misin?Ayrıca daha 30 yaşındasın...kendine yazık etme.Eğer senin şuan çocuğun olsaydı;bu aile sana çocuğunu vermeyecekti.İftiralarıyla velayeti alacaklardı.Çocuk büyüdüğünde annen şöyle böyle diyerek çocuğa saçma sapan şeyler anlatacaklardı.Anladığım kadarıyla çok planlı hareket ediyorlar.Bence boşanma sürecinde de her türlü iftirayı atabilirler.Kolay değil ama bir sünger çek.Kurtulduğuna şükret.Ve acil çözüm yoluna git.Ayrıca anlayamadığım senin maaş kartın kocanda mı,neden o sana para veriyor...Ne demek yanında bulunsun.Ekonomik özgürlüğü olan bir kadının üstelik böyle bir durumda kocasından harçlık alması bana çok tuhaf geldi.
Seni çok üzmüşler,içine kapanmışsın elindeki değerleri unutmuşsun.

4 yıldır evli adam bunca zaman durup sonra anane niye araştırır arkadaş. bi de ana değil baba değil. evleneli olmuş kaç sene. boşansın o zaman bu nedeni anlatıp hakime. çok eğlenceli bi duruşma olur bence.

konuya neden bir türlü ısınamadı insanlar biraz anlamaya çalışalım..

şimdi konu sahibi de eşi de standardın üzerinde eğitimli insanlar.. her ikisi de akademisyen. güzel.

konu sahibinin eşinin anne ve babası makine mühendisleri. onlar da oldukça eğitimli. güzel.

kayınvalide ortalama eğitim seviyesinin ilkokulu geçmediği yıllarda makine mühendisliği okuyacak kadar kendisini aşmış. ne ala. ama oğullarına görücü usulu ile kız alıyor. konu sahibini kendisi seçmediği için sevemiyor, o derece ki oğlunun ondan çocuk sahibi olmasını istemiyor. oğlu nişanladığında beş kuruş yardım yapmıyor, çocukcağız otobüse dahi binmeyip para biriktirmek durumunda kalıyor. enteresan.. kendisi eğitimli ve çalışan bir kadın olduğu halde konu sahibinin evinin pisliğinden, dolaplarının dağınıklığından yakınıyor. başka derdi yok gibi. cahil bir insan gibi.

konu sahibinin kayınvalidesi mak. müh. tamam güzel ama konu sahibi mimar bir akademisyen. neden onu işinden, üni.sinden dolayı eziyor? ezebiliyor?

tüm bu kaynana karmaşasına eş ne diyor? uzaktan mı izliyor? kayınvalide 4 senede hiç mi içine sindiremiyor kadını?

konu sahibinin eşine gelelim. adam akademisyen. ve türkiyenin en büyük şehrinde yaşıyor. hem eğitimli, hem küçük şehir insanı değil. sevdiği karısını sırf ananesi yüzünden (velev ki yaptığı araştırma doğru olsun) nasıl terk ediyor? cahil bir insan olsa tamam, eşini sevmese tamam, küçük ve dedikoducu bir lokasyonda yaşasa ona da eyvallah.. ama adamın profilinden çıkacak tavır bu değil..

konu sahibinin ananesine gelelim. anane manik depresif, ve kanser hastası 77 yaşında. tek başına yaşamaya mahkum kılınıyor. gerekçe? eve gidenleri dövüyormuş.. çok afedersiniz de siz akıl sağlığınızı yitirseniz, kanser halinizle ölüme mi terk edileceksiniz? öyle bir dünya yok.. kanser olmasaydı tamamdı da, kanser kadın tek başına bırakılır mı? devlete haber verseniz, onlar bile sahip çıkardı.

konu sahibinin kendisine gelelim şimdi. eşi ile hiçbir problemi yok. güzelce kütüphaneye gidiyor, akşam alınıyor. arabada konuşma yapılıyor. 400 tlsini alıyor iniyor. 2 gün sonra eşyaları kolilenip yollanıyor. 10 gün geçiyor. bu süre zarfında tek yaptığı eşi aradığında onunla ağlayıp bağırmak. enteresan.

konu sahibinin ailesine gelelim. baba sabahlara kadar uyumuyor. demek ki olayı önemsemiş. ama bir kere bile damadını karşısına alıp, yahu sen ne yapıyorsun adam demiyor. annesi de keza..

konu sahibinin kardeşi avukat. damadı karşısına alıp ayarı vermiyor.

yani sanki 4 senelik evlilik değil ortadaki. eş bir bahane sunuyor, herkes de kabulleniyor. hadi konu sahibi şoka girdi diyelim, konu sahibinin ailesine ne oluyor? bir iftiradan yuvanın dağılmasına bu kadar mı seyirci olunur?

bir de bir cemaat lafı ortaya atılmış. konu sahibinin eşi cemaat okulundaymış lisede de tırı vırı. bahse konu olan cemaatin yapısı çok iyi biliyorum. asla kimsenin yuvasını yıkacak bir yapılanma değil. ordan ekmek çıkmaz. zorlamayın.

neticede konu içimize sinmedi. hatta bazı arkadaşlar olayı abartıp tiye bile almış. çünkü boşluklar çok ama çok fazla. tüm bu boşluklar dolmadan da yapılacak her yorum afaki olur..

Son düzenleme:
arkadaşlar hakkımda yapılan bütün yorumları okudum. akşam ilaçtan dolayı uyuyakalmışım. ailem evet gidip konuşmadı çünkü böyle bişeyi nasıl söyleyebilir diye içine sindiremiyorlar. ben de onlara bişey diyemem çünkü zaten yaşlı ve hasta insanlar. ananeme gelince hakkında açılmış iki darp davası var. gücü kuvveti gayet yerinde. ben bugün ananemin oturduğu yere gidip bir araştırma yapacağım bir arkadaşımla birlikte. ama zaten en yakın zamanda boşanma davası açmaya karar verdim. eşim bana bu söylediklerini kanıtlamadan da boşanmayacağım. tazminat da isteyeceğim. gururumu daha fazla yerlere düşürmeye niyetim yok. bana inanıp inanmamakta serbestsiniz tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…