Güvenlik duvarları sitelerin iceriklerine göre engelleme yapabiliyorlar. Bizim kurumda da bütün Sosyal paylaşım, oyun, arkadaşlık vs siteleri kapalı birtek bu acık.
Bunun hesap vermekle/sormakla inan ilgisi yok. Sen sorunu sordun biz de fikir beyan ettik.
o lafım , "nelere takılıyolar" diyen arkadaşaydı canım sana değil , üzerine alınma
izinliyse lafım yok tabiki ama , tabiki odaları var ama orası işyeri ve hatta üniversite , genelde böyle ciddi kurumlarda bu tarz siteler , alışveriş , arkadaşlık siteleri , magazin siteleri vs yani iş ile ilgili olmayan siteler engellenir ve giriş yapılmaz , ve bende bilgisayarcı olduğum için dikkatimi çekti ve bu yüzden aklıma takıldı , akılıma takılcak olan şeyinde hesabını size verceğimi düşünmüyorum
Güvenlik duvarları sitelerin iceriklerine göre engelleme yapabiliyorlar. Bizim kurumda da bütün Sosyal paylaşım, oyun, arkadaşlık vs siteleri kapalı birtek bu acık.
Bunun hesap vermekle/sormakla inan ilgisi yok. Sen sorunu sordun biz de fikir beyan ettik.
bizim şirkette de firewall var.
facebook a girebiliyoruz ama oyun veya video açamıyoruz.
buna rağmen kk ya bu sitenin oyunlarını açabiliyoruz.
dinleyebildiğimiz sadece tek bir radyo var.
belli kriterler var anladığım kadarı ile.
çok şükür girebildiğim yegane sitelerden birisi burası...
Sanırım bilgi işlemciler güvenlik duvarını yönetiyorlar canım. KK bi ara kapalıydı baskılarım neticesinde acıldı, facebook twitter karar gereği zaten yasak...
Burası olmasa catlardım herhalde.
konuya neden bir türlü ısınamadı insanlar biraz anlamaya çalışalım..
şimdi konu sahibi de eşi de standardın üzerinde eğitimli insanlar.. her ikisi de akademisyen. güzel.
konu sahibinin eşinin anne ve babası makine mühendisleri. onlar da oldukça eğitimli. güzel.
kayınvalide ortalama eğitim seviyesinin ilkokulu geçmediği yıllarda makine mühendisliği okuyacak kadar kendisini aşmış. ne ala. ama oğullarına görücü usulu ile kız alıyor. konu sahibini kendisi seçmediği için sevemiyor, o derece ki oğlunun ondan çocuk sahibi olmasını istemiyor. oğlu nişanladığında beş kuruş yardım yapmıyor, çocukcağız otobüse dahi binmeyip para biriktirmek durumunda kalıyor. enteresan.. kendisi eğitimli ve çalışan bir kadın olduğu halde konu sahibinin evinin pisliğinden, dolaplarının dağınıklığından yakınıyor. başka derdi yok gibi. cahil bir insan gibi.
konu sahibinin kayınvalidesi mak. müh. tamam güzel ama konu sahibi mimar bir akademisyen. neden onu işinden, üni.sinden dolayı eziyor? ezebiliyor?
tüm bu kaynana karmaşasına eş ne diyor? uzaktan mı izliyor? kayınvalide 4 senede hiç mi içine sindiremiyor kadını?
konu sahibinin eşine gelelim. adam akademisyen. ve türkiyenin en büyük şehrinde yaşıyor. hem eğitimli, hem küçük şehir insanı değil. sevdiği karısını sırf ananesi yüzünden (velev ki yaptığı araştırma doğru olsun) nasıl terk ediyor? cahil bir insan olsa tamam, eşini sevmese tamam, küçük ve dedikoducu bir lokasyonda yaşasa ona da eyvallah.. ama adamın profilinden çıkacak tavır bu değil..
konu sahibinin ananesine gelelim. anane manik depresif, ve kanser hastası 77 yaşında. tek başına yaşamaya mahkum kılınıyor. gerekçe? eve gidenleri dövüyormuş.. çok afedersiniz de siz akıl sağlığınızı yitirseniz, kanser halinizle ölüme mi terk edileceksiniz? öyle bir dünya yok.. kanser olmasaydı tamamdı da, kanser kadın tek başına bırakılır mı? devlete haber verseniz, onlar bile sahip çıkardı.
konu sahibinin kendisine gelelim şimdi. eşi ile hiçbir problemi yok. güzelce kütüphaneye gidiyor, akşam alınıyor. arabada konuşma yapılıyor. 400 tlsini alıyor iniyor. 2 gün sonra eşyaları kolilenip yollanıyor. 10 gün geçiyor. bu süre zarfında tek yaptığı eşi aradığında onunla ağlayıp bağırmak. enteresan.
konu sahibinin ailesine gelelim. baba sabahlara kadar uyumuyor. demek ki olayı önemsemiş. ama bir kere bile damadını karşısına alıp, yahu sen ne yapıyorsun adam demiyor. annesi de keza..
konu sahibinin kardeşi avukat. damadı karşısına alıp ayarı vermiyor.
yani sanki 4 senelik evlilik değil ortadaki. eş bir bahane sunuyor, herkes de kabulleniyor. hadi konu sahibi şoka girdi diyelim, konu sahibinin ailesine ne oluyor? bir iftiradan yuvanın dağılmasına bu kadar mı seyirci olunur?
bir de bir cemaat lafı ortaya atılmış. konu sahibinin eşi cemaat okulundaymış lisede de tırı vırı. bahse konu olan cemaatin yapısı çok iyi biliyorum. asla kimsenin yuvasını yıkacak bir yapılanma değil. ordan ekmek çıkmaz. zorlamayın.
neticede konu içimize sinmedi. hatta bazı arkadaşlar olayı abartıp tiye bile almış. çünkü boşluklar çok ama çok fazla. tüm bu boşluklar dolmadan da yapılacak her yorum afaki olur..
Bu kadar basit ve asılsız bir sebep yüzünden evlilik mi bitermiş?
Bazı sorularım var;
Kayınvalide bu işin neresinde,
Eş nasıl bu kadar kolay kabullenip karra vermiş,
Anneannenin durumu ile sizin ne alakanız var,
tamam da bir mesaji birden fazla yazmanin anlami ne ?
arkadaşlar hakkımda yapılan bütün yorumları okudum. akşam ilaçtan dolayı uyuyakalmışım. ailem evet gidip konuşmadı çünkü böyle bişeyi nasıl söyleyebilir diye içine sindiremiyorlar. ben de onlara bişey diyemem çünkü zaten yaşlı ve hasta insanlar. ananeme gelince hakkında açılmış iki darp davası var. gücü kuvveti gayet yerinde. ben bugün ananemin oturduğu yere gidip bir araştırma yapacağım bir arkadaşımla birlikte. ama zaten en yakın zamanda boşanma davası açmaya karar verdim. eşim bana bu söylediklerini kanıtlamadan da boşanmayacağım. tazminat da isteyeceğim. gururumu daha fazla yerlere düşürmeye niyetim yok. bana inanıp inanmamakta serbestsiniz tabi...
manik depresyon kalıtımsal hastalık ömür boyu ilaç tedavisi şart,kanserden zor bir hastalık !
Okumak cahilliği alır, eşeklik baki kalır demişler.
Damadın ailesinin eğitimli olması aynı zamanda tutucu ve bağnaz olmayacakları anlamına gelmiyor.
Konu sahibinin eşi kendisini kütüphaneden alıp babasının evine bıraktığında hiçbir şey diyememesi basiretinin bir an bağlanmasından kaynaklanabilir.
Hani bazen olur.
Bu kadar da haksızlık, saçmalık olmaz dersiniz kendi kendinize ama karşıdakine hiçbir şey diyemezsiniz, sesiniz çık(a)maz.
Bunlar her insanın yaşayabileceği ve yaşadığı şeyler.
Konu sahibinin bizim beklediğimiz ölçülerde tepki verememesini de şuna bağladım ben.
Tabiatından kaynaklı bence. Naif bir insan.
Ayrıca bir insanın anneannesine darp davasının açılması çok ağır bir şey.
Kesinlikle bilinçli olduğunu söylemiyorum ama belki de bilinç altı sanki kendisi suçluymuş gibi hissetmesine sebep oldu.
Tepkileri yetersiz kaldı.
Eğer bir olayın %1 ihtimalle olma ihtimali olsa bile insanların acılarıyla dalga geçmek çok üzücü, yanlış.
Ben gerçekliğine inanmadığım bir konu varsa ve usturuplu şekilde bunun nedenlerini anlattıysam, geri çekilir konunun seyrine bakarım.
Daha fazla karşıdakini üzmeye lüzum yok.
açtığın konulara baktımda çocuğun olmuyor galiba eşin bunu sorun etmiş olmasın yada uzun süredir sorun ediyordu da bu da bahanesi olmuş olmasın. ne bileyin yani insan eşi diye hergün beraber olduğu canı ciğeri bir insanı söylentiler yüzünden nasıl yüzüstü bırakır. yani anlamış değilim.evliliğnizde başka problemler var mıydı peki
merhaba arkadaşlar. ben şu an izindeyim. henüz üniversiteler daha açılmadı biliyorsunuz. o yüzden evden yazıyorum. kendimi ananemin hastalığı nedeniyle ezik hissettiğim saptamasını yapmışsınız. bu çok doğru. bunu her zaman kullanıyorlardı zaten. laf sokuyorlardı sürekli bununla ilgili. ananemin bu hastalığı genetik. babası da böyleydi. o yüzden ben kendimi bildim bileli böyle. ama eskiden biraz daha sakindi. ben üniversiteyi okurken ve daha sonra yaklaşık 8 yıl onunla birlikte oturdum. elimden geldiğince ona baktım. ondan sonra uzun bir süre de annemlerin yanında kaldı. ancak mani durumuna geçince tam olarak ne yaptığını bilmiyor. bir gün bir baktık bağıra çağıra eşyalarını topladı atladı bir taksiye gitti. biz tekrar aldık getirdik eve. 3 kez bu tekrarlandı. şu an gerçekten başa çıkamıyoruz. ben de yalnız kalmasını istemezdim. ama dinlemiyor. evden atıyor bizi. bastonla dövüyor. o yüzden bu olayı yaşamadan gerçekten yorum yapabilmeniz mümkün değil. çaresizliği yaşamak çok zor arkadaşlar...
çok afedersiniz yorumum için sizi kırmam umarım ama ananizle birlikte 8 yıl yaşadığınızı bilmiyorduk. eşiniz sizi de yaptığı şeylere alet etmiş olabileceğini bu sebeple düşünmüş olabilir..
ama yine de kadın kansermiş.. kendi haline bırakmanız normal değil. bari belediyey falan bildirin..
merhaba arkadaşlar. ben şu an izindeyim. henüz üniversiteler daha açılmadı biliyorsunuz. o yüzden evden yazıyorum. kendimi ananemin hastalığı nedeniyle ezik hissettiğim saptamasını yapmışsınız. bu çok doğru. bunu her zaman kullanıyorlardı zaten. laf sokuyorlardı sürekli bununla ilgili. ananemin bu hastalığı genetik. babası da böyleydi. o yüzden ben kendimi bildim bileli böyle. ama eskiden biraz daha sakindi. ben üniversiteyi okurken ve daha sonra yaklaşık 8 yıl onunla birlikte oturdum. elimden geldiğince ona baktım. ondan sonra uzun bir süre de annemlerin yanında kaldı. ancak mani durumuna geçince tam olarak ne yaptığını bilmiyor. bir gün bir baktık bağıra çağıra eşyalarını topladı atladı bir taksiye gitti. biz tekrar aldık getirdik eve. 3 kez bu tekrarlandı. şu an gerçekten başa çıkamıyoruz. ben de yalnız kalmasını istemezdim. ama dinlemiyor. evden atıyor bizi. bastonla dövüyor. o yüzden bu olayı yaşamadan gerçekten yorum yapabilmeniz mümkün değil. çaresizliği yaşamak çok zor arkadaşlar...
haklısınız öyle düşünmüş olabilir. belediyeye de bildirdik. hatta mahkeme kararıyla bakırköye yatırılmasına karar verildi. ama kanser olduğu için yatırmadılar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?