Eşim annesini yine çağırdı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani bundan dogal ne olabilirki. Iki tane evladim var yaramazliklarina ragmen biraz uzun uyuduklari zaman ozlemeye basliyorum onlarin sicakligini uyansalarda sarilsam opsem diyorum. Ki daha gencim ve bir suru ugrasim var esim sag. Yanliz yasayan yasli bir kadinin evladina ihtiyac duymasida en olagan sey herseyi gectim kadin oglunu gormeyeli neredeyse bir sene olmus simdi burnunda tutuyordur evladi. Evine alan misafir etme hizmet etme gozuyle bakiyordur ama gelen teyze manevi olarak evladinin varligina ihtiyac duyuyor biraz cocugumun yaninda vakit gecireyim ozlem gidereyim gozuyle bakiyor. Empati kurmak gercekten onemli.

Çok doğru söylüyorsunuz. Hayır yani moda oldu belli şeyler birde baktırmak için mi doğurdu diye. Ne alakaysa. Farkında mısınız? Değerlerimizi bile kaybetmeye başladık. İşlerine gelince bu modernlikten dem vurup aılelere yaşlanınca parazit gibi yapışıyor dıyenler var. Hayır ne hikmetse bunları dıyenlerde evlenirken eş ailesi yok şuyumu yapmadı şu kadar altın istedim olmadı şu eşya mı almadı. Yok efendim torununa bakmıyor. Pardonda siz parazitlik yapmıyorsunuz bu konularda sanki ama yaşlı ınsan evladının evine gelince parazit oluyor. Bu nasıl tezatlıksa

bu genç yaştaki bilincine hayranım elektra tebrikler.modernlikle vefayı insanlığı karıştırmıyorsun her konuda aynısın.seni yetiştiren o anne babaya da çok tebrikler

Esim 11 kardes, kayinbaba olunce kaynvalidem hastalandi sirayla hepimizde kaliyor 80 yasina yakin.Bugun ağladı hickira hickira dediki ;oyle uzuluyorum ki kizim biri surat assa acaba banami diye uzerime aliyorum,bi yere esyami koysam acaba istemezmi diyorum, dedi..Yerine annemi koydum.Sarildim ona.Bogazim dugumlendi.Acik acik ona dedim istersen sıc evin icine temizlerim dedim.Yeter ki boyle dusunme.

Bir ev dusun cocuklarla senlenen zamani gelen ucup gidiyor.11 ini buyutmus 11 i bir anneyi sigdiramasa...

Bende rahatima duskun bir prensestim.Ileriyi dusundum hatta kizimin bir gun nine ,oglumun dede olusunda (ins) onlarin gorecegi muameleye kadar dusundum.

Kadin birde pandemiden once gelmis en son neredeyse bir sene gecmis ustunden. Hani evladina zorla yapisan bir teyzede degil bu kadarinada anlayis gosterilmeli yani bence. Tabi vicdan ve merhamet sahibi olanlar icin soyluyorum.

Hepiniz konu sahibine yüklenmişsiniz gelsin kalsın diye falan ama hanımlar buyurun sizler kendi kv niz ile yaşayın bakalım kolay mı ya çok zor kadın muhtaç değil hasta değil çok şükür ama 1 ay çok fazla hemde 3 ayda 1 aşırı fazla o evde ne evlilik kalır ne düzen kalır ne özel hayat kalır

bu genç yaştaki bilincine hayranım elektra tebrikler.modernlikle vefayı insanlığı karıştırmıyorsun her konuda aynısın.seni yetiştiren o anne babaya da çok tebrikler
Teşekkür ederim aşkım annem babam çok şükür bana vefayı değerleri çok iyi öğretti. Bunun yanında yanlışa yanlış doğruya doğruluğuda çok iyi öğretti ama enayi olmamayıda ki ileride görüceksiniz modernleşmenin getirdiği yalnızlık buhranları toplumda çok fazla görülcek

Benim babamda 80 yasinda onuda dıger 2 ay alalımo vakit. Düzen böyle olmamalı bence. Ben gelinimle oğluma 4 ayda bir ay gitmem . Rahmetli annem hic gitmedi gelinlerine rahatsızlık vermemek icin. Boyle gördük biz.
Annenizin yanında babanız varmış size gelip kalma ihtiyacı hissetmemis olabilir.
Benim de annem yalnız artık iki aydır babam vefat etti. Hepimiz aynı şehirde ve hatta çok yakında da yaşıyoruz. İnsanin içi el vermiyor ki yalnız kalmasına.
Ben de evde başka insan sevmem. Dilediğim gibi giyinemem, yiyemem, düzenini devam ettirmek, yatıp keyif yapamam ama bazen bazı şeyler bunlardan daha önemli oluyor. Hem eşiniz hem kayinvalideniz mutlu olacaktır. Ben de eşimin mutlu olmasıyla mutlu olan biriyim. Ne güzel işte... Eşimle konusamiyorum diyoruzsunuz da koca ev hepimizin evi oda da olmaz başka odada olur gönüller güzel olsun. Bence üzmeyin kendinizi... Öyle çabuk geçiyor ki 1 ay, 2 ay... Ömür geçiyor. Geride yapılanlar kalıyor..

Kadin birde pandemiden once gelmis en son neredeyse bir sene gecmis ustunden. Hani evladina zorla yapisan bir teyzede degil bu kadarinada anlayis gosterilmeli yani bence. Tabi vicdan ve merhamet sahibi olanlar icin soyluyorum.
en son pandemiden önce geldi dedi sonra gideli 4 ay oldu dedi bu bile tutarlı değil.ağır bir ameliyat geçirdim bilenler bilir o zaman 8 yaşında olan kızım koluma girdi lavaboya götürdü üşüdüm üstüme battaniye getirdi çorabımı bile giydirdi.ben de o evlat için kendimi paralıyorum eğitimi için beslenmesi için psikolojisi için mutluluğu için sağlığı için elimden gelenin en iyisini kendimden kısarak yapmaya çalışıyorum.hayat da sevgi bile karşılıklıdır .bu dünyanın benim doğuracağım bi sürü çocuğa ihtiyacı yok zaten yeterince kalabalık. ama benim bir evlada ihtiyacım var onun da bana

Ben olsam ben de o kadar uzun süre gelmesini istemem. Arada sırada neyse de 1 ay kısa bir süre değil benim için herhangi bir sorunu da yoksa.

Huzursuzluk veren bi tipim değilse gerçekten bir sy hiç bir şey rahmetli bsbannem 3 aydan fazla kalırdı nelere ederdi bi bilseni akla hayale ipe sapa gelmez işler ama biz bıkardık annecim bıkmazdı şimdi annemi anlıyorum bence empati yapn eşinizin kayınvalidenizin yerine kendinizi annenizi koyun farklı düşünüceksiniz birde dini boyutuda var yaşlılara hürmetin

Yani modern düsünenler kezbanlikmi yapiyo? Ahaha cok komik örnekler! Ben yaşli biri ile beraber yaşamis bir insan olarak o dediğin değerleriniz ne oldugunu gayet iyi biliyorum! Ve hayatimda hic kv ne kadar takti, elti ne yapti muhabetlerine girmedin. Ayni sekilde yanlis cünkü.

Bu yaşlilarin gelip kalmasini savunanda hic uzun dönem yaşlilar ile kalmayanlar. Davulun sesi diyorum ben.

H Heytttt be Bu konudaki kadin elden ayaktan düsmedi. Sirf hakli çikmak adina biseyler uydurma. Tabiki hasta anne babasina bakabilir evlat. Burdaki konu farkli. Kadin keyfinfden her 4 ayda 1 ay kaliyor. 10 gün kalsa neyine yetmiyor mesela? Bir kac ay sonrada oglu onun yanina gidip bir kaç gün kalsa?

Niye israr ile düzen bozmak, orta yolu bulmamak, buralaar benim evladimin evii ben anayim anaaa tavirlari?

Kendi kizi bakmiyorken el kizi bakar mi kimse kusura bakmasin da kim olursa olsun anne baba kardes insan eti agirdir hep dedigim sey Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin

Haklisiniz. Cok gecmis olsun. Evlat bambaska birsey insan zor zamanlarinda cocugunun varligindan inanilmaz derecede manevi guc aliyor. Mesele sadece hizmet ettirmek degil onun yaninda olmak sesini duymak bile yetiyor. Benim annemde bir kac yil once agir bir ameliyat gecirdi babamda yaninda olmasina ragmen annemin gozu hep bendeydi yaninda olmam ona guven veriyordu guc veriyordu. Bu gibi manevi degerleri hic bir 'modernlige' degismem. Avrupada dogdum buyudum orada yanliz yasayan yasli insanlarin halini bizzat yakindan gordum ve hayatlarinda yer vermedikleri manevi degerlerin nelere mal oldugunuda.

Yazdığımdan bunu mu çıkardınız ? Modernlikten dem vuran üyeler gayet işlerine gelince kezbanlık yapıyor. Modern diye geçinen insanlar yok bindallımı almadı dıye burda ağlayıp sonradan kv evıne gelince çay ıcmeye burda yardıranları görmediniz sanırım. Bu arada gayet uzun uzun ananem falan gelip kalır. Bılıyorum yani nasıl oluyor. Ama şunuda görmüşsünüzdür bir kadın buraya konu açtığın annemi eşim istemiyor diye çoğu üye o kim köpek annen gelirken ızın mı alıcak orası senın evin diyenler durum tersı olunca aaa senı arayıp ızın alıcak dıyorlar. Eee diğer taraf gelince miye damat aranmıyor? Bu arada yaşlıdan ziyade benle yaşıt erkek engelli kardeşim var. Bu daha zor ona rağmen yeri geliyor annemin belli rahatsızlarından dolayı banyosunu yaptırıyorum. Tuvaletını edınce arkasını silerim çokta şey yapma yani

çok haklısınız en alt katımda bir teyze var yetmişlerinde kızıyla yaşıyor ama kızı yoğun çalışıyor.pandemi öncesi evine bir kahveye gitsem ya da ben çağırsam o kadar mutlu oluyordu ki.kamelyada sohbet etsem ufak tefek alışverişini yapsam elime mi yapıştı.öyle candan sarılıyor ki minnet duyuyor ki o sevgi bana da geçiyor.ben de onun hayat tecrübelerinden faydalanıyorum .pandemi de izole oldum ama ararım sık sık o bile kadını çok mutlu ediyor.ben de yaşlanınca aynını isterim yalnızlığı kim sever yahuuu

Canım benim gelsin gelsin de 1 ayı geçiyor kalması, öyle birkacgun güzel tabi
Ya haklısınız bizde tam tersi, eşimin ailesi burada, benim annem uzakta. Annem doğumuma geldi corona çıkınca gidemedi 4 ay kaldı. Yasaklar kalkınca beraber arabayla gittik, uçak riskli olur diye. Biz 2 hafta kalıp döndük. Eşim sonrasında kaç kez isterse anneni gidip getireyim dedi, annem tamam dese gider getirir. Arada 1200 km var. Annemi istemese çok kırılırdım, o yüzden empati yapamıyorum kusura bakma. Annem geldiği zaman da o gitme der.

o sizin kendi düşünceniz saygı duyarım ama ben fikrimde netim ve ısrarcıyım ayrıca 70 den sonra pekala çöküyor insanlar illa yatalak olmak gerekmiyor yürüme güçlüğünden tutun aklın gitmesine kadar bir sürü sıkıntılar oluyor.bu arada evim de tam 9 senedir kalan bir yaşlı var bilenler bilir.gayet de mutluyum beraber yaşamaktan .hiç de hayatımı kısıtlamadı yurtdışına da çıktım gezdim istediğimi de yedim içtim giydim istediğimi pişirdim .çocuğumda aynı benim gibi yetişiyor şok şükürrr.para da bulunurrrr eğitimde itibar da.ama anne evlat bulunmazzz.

Zaten kimse gelip kalmasin demiyor, 1 aya takildi herkes. Ki daha fazla kaldiği oldu. O üyenin konusunda kadinin ailesi hic gelemiyordu. Arada baya fark var.

Ve tabiki eşler bu tür konularda birbirine danişmali. Evet kendi anne babamiz olabilir ve biz nazini bir derece cekebiliriz, ama eş çekmez çünkü onun annesi degil. Orta yol eger herkes isterse gayet bulunur

Ve o bindalli icin ağlayanlar modern degil, kezbanlar. Yemeğimde, pastamda dursun cinsinden. Nişanlilik döneminde kvde niye aramiyor diye ağlayip, evlendikten sonra niye aradiği icin, evli olduguni bilmiyormu kvde diye aglayanlardir.

Onu söyledım işte o uyeler parazıt dıyıp modernlıkten dem vurup nedense işlerine gelince adet diye tutturuyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…