eşim apartmana rezil etti bizi:((

hep demedim canım bikaç defa yaptı ama dinlediği zamanlarda olmuştur çünkü cezasını biliyor dışarıya göndermiyodum..
şiddet konusunda haklısın ama ben öyle sürekli çocuklarına şiddet uygulayan bi insan değilim sokakta görsem kadının çocuğunu dövdüğünü uyarırım yaptımda..ama bu geç kalma konusuna takıntılıyım napim tutamadım kendimi saçını çektim koluna vurdum..
otorite konusuna gelince bazen kıyamıyorum biraz serbest bıraktığım olmuştur ama bu konuda taviz vermem vermicemde

Buradaki en büyük sorun komşudan önce ergenlik dönemindeki çocuğun önünde yaşanan anne-baba çatışmasıdır. Kızınızın saçını çekmeniz benim de hoşuma gitmez ama eşinizin yaptığı tamamen yanlış. Güya çocuklarını koruyor da pardon ama annesinden mi bu şekilde koruyorsun?

Önce eşinizin çocukların önünde size nasıl davranması gerektiğini öğrenmeye ihtiyacı var bence. İlk önce bunu dert edinin, sonra gerekirse komşularınızla konuşursunuz.

Son düzenleme:
ben sizi haklı buldum ayrıca siz niye rezil oluyorsunuz bence eşiniz kavgacı tarzında rezil olmuş sen hiçbirşey olmamış gibi davran

ayrıca eğer bu şekilde davranıyorsa sizde o görmeden duymadan gözdağı verin çocuğunuza çünkü dediğiniz doğru ergenlik çağındaki çocuk yanlış yapmaya çok müsait herşeye hevesli olan bir çocuktur.. ileride sizi anlayacağını düşünüyorum...

eşinizle sakince konuşabilirsinz..... sakin bir anında... cnm bak kızımız ergenlik çağında tam hata yapmaya müsait çünkü herşeye merak sağladağı herşeye hevesli oldukları bir dönemde geçen akşam biranda sinirlerime hakim olamadım evet burada kendime bende kızdım nie kızımı gözbebeğimi üzdüm diye fakat bir anneyim 3 de geleceğini bildiğim kızımın 7 de gelmesi bana haber vermemesi beni çıldırttı..
sorumluluklarını öğrenmeli, ve bunu ancak seninde desteğinle aşabiliriz.
şöyle düşün ben sana şu saatte geleceğim diyorum yada sen bana bu saatte evde ol diyorsun ama ben hep geç geliyorum daha da abartıp 4 saate çıkarıyorum geç gelmelerimi çünkü evde bir benm yanmda bir karışmda olan biri (ki burda kendimi onun karşısında değil korumacı olarak düşüyorum ama neyse)
ve nasıl olsa benm arkamda durulacak karşımda ezilecek diyp haber vermeksizin takmıyorum sence nasıl bir duygu.....
bak kızımızın tam sorumluluklarını öğrenme çağında iken bunu birlikte hareket ederk aşmamızı düşünüyorum...
saatlerce eve geç kalan haber vermeyen sorumsuz biri mi olsun... lütfen birlikte hareket edelim...
evet o gün belki ittirmem gerekmiyordu ama sen düşün koy bnm yerime kendini saatlerce geç kalıp haber vermeyecek senin aklına acaba birşey mi oldu neoldu ya kötü birşey olsaydı diye hiç aklına gelmez mi Allah aşkına hergün neler duyuyoruz aklım çıktı ona birşey mi oldu acaba birisi kandırdı mı...lütfen beni anla diye konuşabişlirsin....

Siddet uygulamaniz kotu olmus ama , kiziniz verdigi sozden cok daha gec saatte donunce kim bilir meraktan mahvoldunuz. Tabi bu siddeti mazur gostermez. Esiniz sizi basbasayken uyarmaliydi. Bence kizinizdan ozur dilemeyin, en azindan once o sizden ozur dilesin sonra siz dileyin. Zaten otoritesi yikilmis bir anne durumuna dusurmus esiniz, bir de ozur dilerseniz hic ciddiye almaz sizi artik. Komsulari da takmayin, onlar da benzer tartismalar yasiyorlardir, sadece kocalari daha sakindir.

Bir de evet kizinizdan ozur dilemelisiniz

o bir birey hem de ergenlik caginda

ben yeri geliyor 6,5 yasindaki oglumdan ve 20 aylik kizimdan bile ozur diliyorum
ne var ki bunda
bu sizi alcaltmaz aksine yuceltir

sen çok iyi bir anne ben kötü bi anneyim demekki..sen daha yolun çok başındasın.. bende senin gibi çok özürler diliyordum zamanında bak şimdi böyle şeyler olabiliyor fazla büyük konuşmamak lazım..
ayrıca öyle komplekslerimde yoktur arkadaşımdan bile özür dilerim diledimde

Sorun eşinde değil,kızında...Kızındaki sorun da,anne ve baba olarak,sizin yetiştirme tarzınızla alakalı.

13 yaşındaki kızınıza söz geçiremiyor musunuz ?
Daha 6,bilemediniz 7. sınıfta bir ortaokul öğrencisi....
Malum ergenlik dönemi diyerek hoşgörmeye çalışmayın.
Henüz 13 yaşında bir kız,aile gözetiminde dışarı çıkabilir.Öyle arkadaşla takılmayı seviyormuş,hep geç geliyormuş gibi durumlar,bu yaş için çok fazla.
Benim bildiğim aileler,bu yaştaki kızlarını,gideceği yere kendileri bırakıp kendileri alıyor.O da nadiren arkadaş doğumgünü veya topluca sinemaya gitmek gibi gezmeler oluyor.
Kapıyı çekip arkadaşla "takılan",sonra da geç gelen yok bildiğim kadarıyla.

Elbette kızacaksınız.Yalnız vurmak uygun olmamış.
Onun haricinde,eşinin tepkisi vurmaya yönelik normal.Komşuların ayıpladığını hiç sanmıyorum.

Ancak,eşin sana tepki gösterene kadar,kızına önce kendi müdahale etseymiş.
Kızınıza kısıtlama ve ceza uygulamalısınız.

ay canım ne güzel yazmışsın tatlı tatlı:)ama benim böyle bir konuşma yapmak için bir hafta geçmesi lazım ancak yumuşak yumuşak konuşurum heralde teşekkürler

Evet tam bekledigim cevap :)
Siz kendi davranislarinizla celisirken , tutarsizlasirken
babayla beraber tutarli davranis sergileyemezsiniz

once kendi davranislarinizi gozden gecirin
sonra esinizinkileri

dusunun hangi durumda nelere musade ediyoruz nelere etmiyoruz
sonra da esinizle konusup cocuklariniz uzerinde davranis tutarliligi konusunda karar alin

aldiginiz kararlari yazip evin bir kosesine ya da varsa kizinizin mantar panosuna asabilirsiniz
ama bunu hem sizin hem esinizin de gorebilecegi bir yere asinki surekli hatirlayin

gerci bu olayda kizinizin olayindan ziyade esinizin size olan davranisina takilmissiniz ama
inanin bunlari onceden yapsaydiniz zaten bu durum yasanmazdi

Bence Boşver Takılma Soran Olursa Açıklama Yaparsın Olmazsa Sen Açma bile konuyu eşine gelınce yaptığı yanlış kızına o kadar yüz vermesi helekı bu donemde bence hata

Bu devirde kızı erkeği farketmiyor. içimizde kötü ruhlu insan çok.
Bende kendimi hatırladım bir an. annemde beni yolmuştu eve geç geldim diye.
bide şimdiki gibi cep tel.falan nerde, kadın ölmüştü meraktan. çok kızmıştım anneciğime. hep gözümde baskıcı bir anneydi.
ama büyüyünce hele bir de annelik duygusunu tadınca anladım. annem ne kadar haklıymış.
Eşiniz yaptığınızın yanlış olduğunu kızınızın duymayacağı bir şekilde söylemesi lazımdı.

Bu devirde kızı erkeği fark etmiyor. içimizde kötü ruhlu insan çok.
Bende kendimi hatırladım bir an. annemde beni yolmuştu eve geç geldim diye.
bide şimdiki gibi cep tel.falan nerde, kadın ölmüştü meraktan. çok kızmıştım anneciğime. hep gözümde baskıcı bir anneydi.
ama büyüyünce hele bir de annelik duygusunu tadınca anladım. annem ne kadar haklıymış.
Eşiniz yaptığınızın yanlış olduğunu kızınızın duymayacağı bir şekilde söylemesi lazımdı.

kesinlikle haklısın çocuğun yanında bana tepkisi çok sert oldu..ama sonradan onada kızdı zaten bu arada oturduğumuz site güvenli bi site site içinde geziyor ama buradakiler fazla özgürler kızlar erkek arkadaşlarıyla rahatça gezebiliyor hatta kamelyada otururken fazlasını bile yapıyorlar bunları gördükçe ödüm kopuyor..

çocuğu hallederiz aramızda konuşup ama kocamın böyle bağıra çağıra millete rezil etmelerine karşın ne yapmalıyım..başka konularda tartışmalarımızdada çok bağırıyor artık ne yapıcamı nasıl davranıcamı şaşırdım terketmek istiyorum doğru olurmu sizce

devir kötü,kimin ne olduğu belil değil..siz evladınız için endişelenmişsiniz ve kaygınız sonucu yanlış tepki vermişsiniz.bir anne olarak sizi anlıyorum ben.tabii ki kurallarınız olacak,başı boş bırakamazsınız çocuğunuzu.ama kuralları uygulayış şekliniz yanlış.eşinizle yaşadığınız tutarsız disiplin anlayışı yanlış..

ceza vermek,vurmak ya da gururunu kırmak şeklinde olmamalı..bu yaptığınız vurma davranışı bazen ceza değil de ödül bile olabilir çocuğa.siz burda yanlış yapmışsınız.aslında eşinizin yapmaya çalıştığı şey güzel ama zamanlama ve ifade biçimi olarak kötü olmuş.kızınızın yanında yapmamalıydı bunu.

kaş yapayım derken göz çıkarmak diye buna denir..

kızınız daha kucuk olan olmus bosverın herkes tartısabılır.kımsenın onem vercegını sanmam.bızım apartmanda olsa ben onemsemezdım devamlı olmadıgı surece herkesın evının ıcı sokakta tartısmadınız ya cnm ne var.esınızle konusmayı deneyın.ben kucucuk bıyerde yasıyorum 1tane ana caddesı var gerısı hep ara yollar burda bıle dısarı cıkıp gezmek ıstesem magaza falan baya bır suruyor.kapıdan cıkınca yarım saat gecıyor sız en ıyısı gezme saatını bıraz uzatın 1saat az yanı.neler yapıyorlar arada bır kontrol edın ama farkettırmeden guvenını yıkmadan kızınızın.klıse olucak ama gercek kızınız ıyı nıyetlerı olsa bıle kotu nıyetlı cok ınsan var etrafta.hergun neler duyuyoruz.

Eyvah komsulariniza rezil oldunuz itibariniz yerle bir.
Kimbilir ne düsünecekler hakkinizda!!!

Baskalarinin düsünceleri hayatimizi nasilda ele gecirmis, onlar iyi düsünsünde
evde ne olup bittigi hic önemli degil.

Site içerisinde benim çocuklarımda çıkıyorlar dışarı fakat dediğiniz saatte gelmediyse onun gelmesini beklemeyin.Siz 1 saatliğine izin verip sonra 3 saatte gelmesini beklemişsiniz.Kızınızı hırpaladığınıza göre çok sinirlenmişsiniz.Bunun yerine beklemeyip,sitenin içerisinde kızınızı bulabilirdiniz.Alıp eve getirirdiniz.Böylelikle dediğiniz saatlerin esnememesi gerektiğini anlardı ve bir dahaki sefere annem gelir beni bulur,arkadaşlarıma rezil olurum korkusuyla o da dikkat ederdi.

eşinle sakin bir anında keyfinin yerinde olduğu bir zaman iyilikle konuş insanlara mahçup olduğunuzu çok kırıldığını üzüldüğünü söyle yargılar gibi değil yapıcı bir konuşma yap
olmadı psikiyatra gitmeyi öner canım kabul ederse çok iyi olur belli ki öfkesini kontrol edemiyor

komşuları boşver ne derse desinler kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz önemli olan aileniz.

Kızınıza vurmanız iyi olmamış ama sözünüzü dinlememesi konusunda haklısınız, bende yorum yapan bazı arkadaşlarımın fikrine katılıyorum, siz kızınıza tepki gösterdiğinizde eşinizin size daha büyük bir tepkiyle yaklaşması çocuklarınız üzerindeki otoritenizin sarsılmasına sebep olacaktır.

Konu komşuya rezil olma kısmını bir tarafa bırakın, hangi evde zaman zaman tartışma çıkmıyor ki, mühim olan ergenlik çağındaki kızınız ve eşinizin size gösterdiği tepki.

14 yıllık evliymişsiniz, eşinizin yumuşak anlarını, ne zaman nasıl tepki vereceğini biliyorsunuzdur, sakin bir anda alın karşınıza konuşun, çocuklarınızın eğitiminde kararları ve kuralları beraber uygulamanız gerektiğini anlatın zira yarın öbürgün diğer çocuğunuzla da aynı sorunları yaşarsınız.

Kızınıza da tavırlarıyla ilgili tepki göstermek yerine alın karşınıza konuşun, ailenin kuralları olmasının çok ama çok büyük önemi var, aile kuralları koyun ve o kurallara hepiniz uyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…