- Konu Sahibi bumerang75
-
hep demedim canım bikaç defa yaptı ama dinlediği zamanlarda olmuştur çünkü cezasını biliyor dışarıya göndermiyodum..Iyi ama kizinizin ilk gec kalisi
ya da sizi ilk dinlememesi degilmis ki,bunu hep yapiyor demissiniz
zaten otoriteniz yokmus
siz olmayan otoritenizi
kiziniz uzerinde siddet uygulayarak kurmaya calismissiniz ve bence bu da ilk degil
kim ne derse desin esiniz hakli
siddete tepki gostermis
ben yapsam aynisini esim de bana yapar eminim
bunun hic bir aciklamasi olamaz
yapmaniz gereken madem baba daha otoriter
kizinizla onun konusmasiydi
siz direkt siddete basvurmayi secmissiniz
bundan sonra herhangi bir durumda babaya atin topu
zira olmayan otoriteniz iyice sarsilmis....
Bir de evet kizinizdan ozur dilemelisiniz
o bir birey hem de ergenlik caginda
ben yeri geliyor 6,5 yasindaki oglumdan ve 20 aylik kizimdan bile ozur diliyorum
ne var ki bunda
bu sizi alcaltmaz aksine yuceltir
kızım 13 yaşında malum ergenlik dönemi arkadaşlarıyla takılmayı dışarda gezmeyi çok seviyor ama bu aralar şu saatde eve gel dediğim halde hep geç geliyor kız çocuğu olduğu için fazla önemsiyorum birde bana söz verdiği halde beni dinlememsi beni sinirlendiriyor.yine dün arkadaşıyla beraber çıktılar 1 saat izin verdim tamam dedi..saat 3de gelmesi gereken çocuk akşam 7de eve geldi
ben sizi haklı buldum ayrıca siz niye rezil oluyorsunuz bence eşiniz kavgacı tarzında rezil olmuş sen hiçbirşey olmamış gibi davran
ayrıca eğer bu şekilde davranıyorsa sizde o görmeden duymadan gözdağı verin çocuğunuza çünkü dediğiniz doğru ergenlik çağındaki çocuk yanlış yapmaya çok müsait herşeye hevesli olan bir çocuktur.. ileride sizi anlayacağını düşünüyorum...
eşinizle sakince konuşabilirsinz..... sakin bir anında... cnm bak kızımız ergenlik çağında tam hata yapmaya müsait çünkü herşeye merak sağladağı herşeye hevesli oldukları bir dönemde geçen akşam biranda sinirlerime hakim olamadım evet burada kendime bende kızdım nie kızımı gözbebeğimi üzdüm diye fakat bir anneyim 3 de geleceğini bildiğim kızımın 7 de gelmesi bana haber vermemesi beni çıldırttı..
sorumluluklarını öğrenmeli, ve bunu ancak seninde desteğinle aşabiliriz.
şöyle düşün ben sana şu saatte geleceğim diyorum yada sen bana bu saatte evde ol diyorsun ama ben hep geç geliyorum daha da abartıp 4 saate çıkarıyorum geç gelmelerimi çünkü evde bir benm yanmda bir karışmda olan biri (ki burda kendimi onun karşısında değil korumacı olarak düşüyorum ama neyse)
ve nasıl olsa benm arkamda durulacak karşımda ezilecek diyp haber vermeksizin takmıyorum sence nasıl bir duygu.....
bak kızımızın tam sorumluluklarını öğrenme çağında iken bunu birlikte hareket ederk aşmamızı düşünüyorum...
saatlerce eve geç kalan haber vermeyen sorumsuz biri mi olsun... lütfen birlikte hareket edelim...
evet o gün belki ittirmem gerekmiyordu ama sen düşün koy bnm yerime kendini saatlerce geç kalıp haber vermeyecek senin aklına acaba birşey mi oldu neoldu ya kötü birşey olsaydı diye hiç aklına gelmez mi Allah aşkına hergün neler duyuyoruz aklım çıktı ona birşey mi oldu acaba birisi kandırdı mı...lütfen beni anla diye konuşabişlirsin....
hep demedim canım bikaç defa yaptı ama dinlediği zamanlarda olmuştur çünkü cezasını biliyor dışarıya göndermiyodum..
şiddet konusunda haklısın ama ben öyle sürekli çocuklarına şiddet uygulayan bi insan değilim sokakta görsem kadının çocuğunu dövdüğünü uyarırım yaptımda..ama bu geç kalma konusuna takıntılıyım napim tutamadım kendimi saçını çektim koluna vurdum..
otorite konusuna gelince bazen kıyamıyorum biraz serbest bıraktığım olmuştur ama bu konuda taviz vermem vermicemde
kesinlikle haklısın çocuğun yanında bana tepkisi çok sert oldu..ama sonradan onada kızdı zaten bu arada oturduğumuz site güvenli bi site site içinde geziyor ama buradakiler fazla özgürler kızlar erkek arkadaşlarıyla rahatça gezebiliyor hatta kamelyada otururken fazlasını bile yapıyorlar bunları gördükçe ödüm kopuyor..Sorun eşinde değil,kızında...Kızındaki sorun da,anne ve baba olarak,sizin yetiştirme tarzınızla alakalı.
13 yaşındaki kızınıza söz geçiremiyor musunuz ?
Daha 6,bilemediniz 7. sınıfta bir ortaokul öğrencisi....
Malum ergenlik dönemi diyerek hoşgörmeye çalışmayın.
Henüz 13 yaşında bir kız,aile gözetiminde dışarı çıkabilir.Öyle arkadaşla takılmayı seviyormuş,hep geç geliyormuş gibi durumlar,bu yaş için çok fazla.
Benim bildiğim aileler,bu yaştaki kızlarını,gideceği yere kendileri bırakıp kendileri alıyor.O da nadiren arkadaş doğumgünü veya topluca sinemaya gitmek gibi gezmeler oluyor.
Kapıyı çekip arkadaşla "takılan",sonra da geç gelen yok bildiğim kadarıyla.
Elbette kızacaksınız.Yalnız vurmak uygun olmamış.
Onun haricinde,eşinin tepkisi vurmaya yönelik normal.Komşuların ayıpladığını hiç sanmıyorum.
Ancak,eşin sana tepki gösterene kadar,kızına önce kendi müdahale etseymiş.
Kızınıza kısıtlama ve ceza uygulamalısınız.
selam arkadaşlar burayı hep takip ederdim ve çok üzülürdüm bugün derdimi yazmak banada nasip oldu malesef...
Eşimle yaklaşık 14 yıllık evliyiz 2 çocuğumuz var normalde bize düşkündür maddi durumumuzda iyi hiç birşeyden kısmaz en iyi yerlere götürür gezdirir en pahalı şeyleri alır bize hediyeler falan ama gel görki sinirlerine hakim olamıyor bitürlü ve ben artık dayanamıyorum.. kızım 13 yaşında malum ergenlik dönemi arkadaşlarıyla takılmayı dışarda gezmeyi çok seviyor ama bu aralar şu saatde eve gel dediğim halde hep geç geliyor kız çocuğu olduğu için fazla önemsiyorum birde bana söz verdiği halde beni dinlememsi beni sinirlendiriyor.yine dün arkadaşıyla beraber çıktılar 1 saat izin verdim tamam dedi..saat 3de gelmesi gereken çocuk akşam 7de eve geldi tabiki çok sinirlendim neden geç kalıyosun beni dinlemiyosun derken kendimi tutamayıp saçını çektim bitanede koluna vurdum eşimde bunu görmüş bana bir kükredi vay sen nasıl vurursun ama nasıl bağırıyor anlatamam beni falan ittirdi bağırmalarını herkes duyuyor eminim..sus lütfen yavaş konuş rezil ediyosun bizi diyorum umrunda bile değil odanın kapısını kapattım duyulmasın diye açtı çıktı bu sefer koridorda bağırıyor sen nasıl vurursun kimseye müsade etmem vurmasına falan komşularım eminim duydular beni dayakçı bi anne zannedecekler üstelik rezil olduk 2 dk sonra kapıcı kapıyı çaldı bişey lazımmı diye..kapıcı bile duydu yani...bu apartmana taşınalı 1 yıl oldu ben gururlu bi insanım komşularımla sürekli görüşüyoruz günümüz falan var nasıl bakıcam onların yüzüne...üstelik bu daha öncede oldu bikaç kez ben artık dayanamıyorum çekip gitmek istiyorum ona iyi bir ders vermek için... bi süre ayrı yaşayıp boşanma davası bile açmayı düşünüyorum aklını başına toplasın her tartışmada rezil omaktan bıktım artık... binada ondan başka kimsenin sesi çıkmıyor..siz ne dersiniz nasıl davranmalıyım çıkamıyorum işin içinden kimseyede anlatamıyorum derdimi fikirlerinize gerçekten çok ihtiyacım var.
kesinlikle haklısın çocuğun yanında bana tepkisi çok sert oldu..ama sonradan onada kızdı zaten bu arada oturduğumuz site güvenli bi site site içinde geziyor ama buradakiler fazla özgürler kızlar erkek arkadaşlarıyla rahatça gezebiliyor hatta kamelyada otururken fazlasını bile yapıyorlar bunları gördükçe ödüm kopuyor..
çocuğu hallederiz aramızda konuşup ama kocamın böyle bağıra çağıra millete rezil etmelerine karşın ne yapmalıyım..başka konularda tartışmalarımızdada çok bağırıyor artık ne yapıcamı nasıl davranıcamı şaşırdım terketmek istiyorum doğru olurmu sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?