eşim apartmana rezil etti bizi:((

babanın hatası buyuk bencede cocugun yanında sizin yaptıgınız bir davranısa kızsa dahi belirtmemeli odanıza cekilir konusursunuz 3 yerine 7 de gelecek rahatlıgı belliki babadan almıs boyle devam ederse sizi hic takmaz 20 sinde gece 12 de eve gelince o baba hic kızmıycak ozaman bu yaslarda ne verirseniz o cocuk kapar sizin koluna vurup sacını cekmenizde yanlıs ama bu kadar buyutcegini sizinle basbasa konusması gerekirdi esinizin tekme tokat girisirsinizde derim adam haklı

Son düzenleme:
Öfke kontrolü kolay kazanılmaz.
Nasıl ki siz kızınız geç kaldığında merakla karışmış bir öfke yaşayarak normalde yapmadığınız(saç yolma,kola vurma vs..) gibi şiddete meyilli bir tavır sergiliyor iseniz;
eşinizde öfke kontrolü sorunu yaşıyor ve aşırı derece bağırıp çağırıyor.
Keşkelere gelecek olursak;
Keşke siz kızınızı gerçekten merak etmiş bir anne olarak önce o fazladan 3 saat nerde olduğunu sorsaydınız,muhtemelen arkadaşlarla zamanın nasıl geçtiğini anlamamış olan kızınızın alt tarafı saçını çekmeseydiniz.
Bakın yaş itibarıyla içinde bulunduğu dönem kişiliğini kazandığı dönem.Öz güvenini yitirecek şeylerdir her türlü fiziksel temas.

Eşiniz en büyük hatayı yapmış bu olayda,aslan payı onun.
Size bunu kızınızın yanında olmadığı bir zamanda daha uygun bir dille ifade etmeliydi..Şimdi baba onun için hep koruyucu seçenek olacak.

Tabii aslında tüm bu sorunlar içinde sizin asıl dert edindiğiniz konu;günlere katıldığınız komşularınızın yüzüne nasıl bakacağınız.
Yükselen ses eşinize ait olduğu için apartmanınızda kötü bir imaja sahip olan da kendisi olacaktır,siz en fazla kocası tarafından mağdur edilen bir kadın olursunuz dedikodu malzemelerinde.

Öfke kontrolü demiştim ya bence sizin eşinize eşinizin de size destek olması lazım.

Yaptığımız şeyin doğruluğunu göstermez onu ne kadar çok kişinin yapmış olduğu.
Sorunuza gelince,hayır hiç tokat yemedim,saçımda çekilmedi.
Yani bunları yapmadan da evlatlarımız iyi yetişebilir.Hem iyi hem öz güvenli...

canım herkes bir olmuyor işte kimi erkek çok sinirlenir bağırır kimide sesiz halleder konuşmaz küser falan bence sen elalemi çok takıyorsun bırak nederlerse desinler sen elalem içinmi yaşıyorsun lütfen kendin için yaşa.

Siddet, yapan kisinin zevk aldigi orantisiz guctur.
Bana gore burda siddet, eziyet vs yok abartmayin artik.

ha yani ben çocuğumu güzeeel bir sopadan geçireyim, ağzını burnunu kırayım ama zevk almadım hatta sonunda vicdan azabı duydum diye bu şiddet olmasın.çocuk da kemiklerinin kırılmasıyla kalsın.ama bu şiddet değil ki ben zevk almadım sonuçta.var mı böyle bir şeybiraz mantık yahu.

evet ben çok yedim hala daha da unutmam... o yüzden çocuğuma da Allah yanıltmasın çoook büyük bişi olmadığı sürece vurmayı düşünmüyorum...

Bu sabah eşim yanıma geldi barışmak için...bende yarı ılımlı yarı soğuk bişekilde beni çok üzdüğünü kızımızın senden cesaret alıp yarın öbür gün daha kötüsünden korktuğumu belirttim benim otoritemi çocuğun karşısında yıktığını belirttim senden yüz bulacak sonra dedim.olurmu ben ona çok kızdım sen duymamışsın dedi 4 gün dışarı çıkmama cezası var dedi..bundan sonra tek başıma kızmayı yada konuşmayı düşünmüyorum böyle durumlarda alıp karşımıza beraber konuşacağız hatta ben topu eşime atmayı düşünüyorum babasınında tavrını görsün diye.. yani konuşarak hallettik gibi...kendisinin bağırma konusunuda söyledim kimsenin duymasına gerek yok diye kapat odanın kapısını ne söylüyorsan söyle dedim,susuyor mahçup mahçup sonrada gelmiş öpüyor:)
Kızlar olumlu olumsuz yorum yapan herkese çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz destekleriniz için...herkese mutlu huzurlu günler diliyorum

Guldurmeyin beni kim kimin agzini burnunu kirmis burda
Dogru duzgun okuyup sonra yorum yapin lutfen

Ailemden bir fiske bile yemedim, bırakın dayağı tokat bile olmadı.

Ama hiçbir şekilde garanti veremem ki çocuğumu dövmem diye. Bırakın dersmiş, notmuş, sevgiliymiş, sigaraymış vs yi. Bunlar tırıvırı şeyler, bir an gelir bana hayatından endişe ettirir, bir an onu kaybettim sanırım (Allahım yaşatmasın böyle bir duyguyu kimseye) feriştahı gelse elimden alamaz çünkü ben kendime değil hakim olmak, kimse bana hakim olamaz.

Onun dışında her konuda kafama bile edebilir, yeter ki elimden kayıp gitti duygusu yaşamayayım.

Ben çocuğumu kitaplara göre değil, kalbime göre büyütüyorum.

Son düzenleme:
Guldurmeyin beni kim kimin agzini burnunu kirmis burda
Dogru duzgun okuyup sonra yorum yapin lutfen

ayyş size laf anlatmak ne kadar zor. bu durumu kastetmediğimi (sizin mantığınızla varsayım yaptığımı) yeni okumayı söken 66 aylıklar bile anlar.

konuyu çözmüş olmanıza çokça sevindim
şimdi kitaplardan okuyarak doğruyu bilerek yetiştirdiğimiz çocuklar umarım ilerde ılımlı birer anne,baba olurlar
çünkü okuyarak çok az şeyi öğrenebilirsiniz..
nasihat başka bişeydir tecrübe aktarımı başka bişey
onun için çocuk sahibi olmamış kişilerin vede annesinden bir fiske dahi yememiş kişilerin konuya bu denli tepki vermeleride normal
çocuk sahibi olan ve annesi tarafından dövülmüş kişilerinde ne var canım bunda demeleride normal
o anlamaya çalıştığımız kitaplar ne der; siz çocuğunuza nasıl davranırsanız oda çocuğuna ve insanlığa öyle davranır..aynada nasıl görüntü görmek isterseniz öyle gülümsersiniz
kimse kimseyi alabildiğine eleştirmesin lütfen
herkes yaşadığı kültürle şekillenmiş insanlar

yani kız,3 te gelmesi gerekirken 7 de gelmesi ve kızın yanında kocanın karısına bağırması çok mu normal:26:

normal yada değil.ama mutlaka bi açıklaması olur bu kadar ilkel davranmak mı çözümü...anne-kız sorunları çözülemiyorsa babada olaya dahil edilmeli ve bu şekilde konuşarak bir çözüm bulmalıydı anne....annenin böyle davranışlar sergilediği bir ailede babanın böyle davranmasını garipsemek ilginç olur.

çocuğumun başına birşey gelipte sonunda ben ağlayacağıma o anda çocuğum ağlasın ki kendini toparlasın

keşke annelerimizden babalarımızdan o tokatları yemeden büyüseydik...onlarınki cehaletse bizimkide mi öyle olmalı..aslaa..ben bebeğime kıyabileceğimi düşünemiorum bile öyle bişey olursada elim kırılsın!

13yaşındaki bi çocuk bu şekildemi kendini toparlıcak?daha neler..dahada arsız olabilir.

kardeşimle birlikte 3 çocuk büyüttüm.ne arsız oldular ne de başka birşey.yerine göre sert tepki verdim,yerine göre daha yumuşak.gayet uyumlu çocuklar

dayak atmak otoriteyse eğer bişey demiyorum..!

Eşinizin tepkisi abartı olmuş olabilir, ama siz de yanlışsınız bence.
Anne baba çocukların yanında birbirlerini desteklemeliler, en azından
çocukların yanında bu kadar zıt düşmemeliler, ki çocuk ne doğru ne yanlış öğrensin.
Ama bunu anlatmanın yolu hırpalamak şiddet hiç değil.
Ben kesinlikle inanmıyorum hiç kimsenin şiddetle yola geleceğine ve birşey öğreneceğine.
Bir yanlışa mani olunacağına.
Eğer tepki gösterilmek isteniyorsa bunun başka yolları bulunmalı.
Öncelikle konuşmak ;gerekiyorsa yerinde cezalar, kısıtlamalar getirelebilir.
Şiddet gösterildiğinde karşıdaki asla sizi dinlemez bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…