- Konu Sahibi bumerang75
-
Kizima nasil boyle davrandim diyip esinize hak vereceginiz yerde ,
rezil oldum,
gunlerde komsularin yuzune nasil bakacagim derdindesiniz...
Kizinizdan ozur dileyip gonlunu aldiniz mi ?
onu soyleyin once...
Kızınıza vurmanız iyi olmamış ama sözünüzü dinlememesi konusunda haklısınız, bende yorum yapan bazı arkadaşlarımın fikrine katılıyorum, siz kızınıza tepki gösterdiğinizde eşinizin size daha büyük bir tepkiyle yaklaşması çocuklarınız üzerindeki otoritenizin sarsılmasına sebep olacaktır.
Konu komşuya rezil olma kısmını bir tarafa bırakın, hangi evde zaman zaman tartışma çıkmıyor ki, mühim olan ergenlik çağındaki kızınız ve eşinizin size gösterdiği tepki.
14 yıllık evliymişsiniz, eşinizin yumuşak anlarını, ne zaman nasıl tepki vereceğini biliyorsunuzdur, sakin bir anda alın karşınıza konuşun, çocuklarınızın eğitiminde kararları ve kuralları beraber uygulamanız gerektiğini anlatın zira yarın öbürgün diğer çocuğunuzla da aynı sorunları yaşarsınız.
Kızınıza da tavırlarıyla ilgili tepki göstermek yerine alın karşınıza konuşun, ailenin kuralları olmasının çok ama çok büyük önemi var, aile kuralları koyun ve o kurallara hepiniz uyun.
Komşular neden bu kadar önemli hayatınızda?
Bırakın onları siz ailenize bakın
13 yaşında bir kız nasıl 4 saat gecikebilir?
Genç kız değil o çocuk.
Site içindede olsa 1 saat dediyseniz 1 saat olmalı.
Sonra madem geç kalıyor çıkacaksın dışarıya bulup tuttuğun gibi eve getireceksin
13 yaş için ergenlik diye kendinizi avutuyorsanız yandınız ozaman 18 yaşında ne yapacaksınız
En deli çağları
Oteritenizi eşiniz yerlebir etmiş
Sakin bir anında konuşmalısınız bunu
Çocuklar evde yokken konuşunki kavga gürültü çıktığında tekrar şahit olmasınlar
Belliki eşinizde öfke kontrolu yok.
Aslında eşiniz bu konuda terapi almalı
Öyle çıkıp koridorda bas bas bağırmakta ne oluyor anlamıyorum
Neyi ıspatlamaya çalışıyor?
Malesef çocuklarımıza bazen sert tepki vermek zorunda kalıyoruz.
Aşırıya kaçmadıkça ben bir sorun görmüyorum
Tabi alışkanlık haline gelmemeli
Bende bir keresinde lisede eve geç kalmıştım
Annem tuttuğu gibi saçımdan evde bir dolaştırmıştı
İyikide yapmış bir daha korkumdan saniye geç kalmadım eve.
Bu arada kızınız sizden özür dilemedikçe sizde ondan özür dilemeyin
Çocuk gelişimi okudum
Bizim kitaplarımızda bile söz geçmediği yerde en son çare olarak kaba etlere bir tokat atmakta sorun olmaz yazıyordu
ben sizi haklı buldum ayrıca siz niye rezil oluyorsunuz bence eşiniz kavgacı tarzında rezil olmuş sen hiçbirşey olmamış gibi davran
ayrıca eğer bu şekilde davranıyorsa sizde o görmeden duymadan gözdağı verin çocuğunuza çünkü dediğiniz doğru ergenlik çağındaki çocuk yanlış yapmaya çok müsait herşeye hevesli olan bir çocuktur.. ileride sizi anlayacağını düşünüyorum...
eşinizle sakince konuşabilirsinz..... sakin bir anında... cnm bak kızımız ergenlik çağında tam hata yapmaya müsait çünkü herşeye merak sağladağı herşeye hevesli oldukları bir dönemde geçen akşam biranda sinirlerime hakim olamadım evet burada kendime bende kızdım nie kızımı gözbebeğimi üzdüm diye fakat bir anneyim 3 de geleceğini bildiğim kızımın 7 de gelmesi bana haber vermemesi beni çıldırttı..
sorumluluklarını öğrenmeli, ve bunu ancak seninde desteğinle aşabiliriz.
şöyle düşün ben sana şu saatte geleceğim diyorum yada sen bana bu saatte evde ol diyorsun ama ben hep geç geliyorum daha da abartıp 4 saate çıkarıyorum geç gelmelerimi çünkü evde bir benm yanmda bir karışmda olan biri (ki burda kendimi onun karşısında değil korumacı olarak düşüyorum ama neyse)
ve nasıl olsa benm arkamda durulacak karşımda ezilecek diyp haber vermeksizin takmıyorum sence nasıl bir duygu.....
bak kızımızın tam sorumluluklarını öğrenme çağında iken bunu birlikte hareket ederk aşmamızı düşünüyorum...
saatlerce eve geç kalan haber vermeyen sorumsuz biri mi olsun... lütfen birlikte hareket edelim...
evet o gün belki ittirmem gerekmiyordu ama sen düşün koy bnm yerime kendini saatlerce geç kalıp haber vermeyecek senin aklına acaba birşey mi oldu neoldu ya kötü birşey olsaydı diye hiç aklına gelmez mi Allah aşkına hergün neler duyuyoruz aklım çıktı ona birşey mi oldu acaba birisi kandırdı mı...lütfen beni anla diye konuşabişlirsin....
çocuğu hallederiz aramızda konuşup ama kocamın böyle bağıra çağıra millete rezil etmelerine karşın ne yapmalıyım..başka konularda tartışmalarımızdada çok bağırıyor artık ne yapıcamı nasıl davranıcamı şaşırdım terketmek istiyorum doğru olurmu sizce
benim en çok merak ettiğim konu
saat3te gelicem çocuk 7de gelince tam 4 saat gecikince hiç merak edip inip bakmak aklınıza gelmedi mi?
Ben 30 yaşındayım 4 saat geciksem ailem aramadık yer bırakmaz herhalde.
Kusura bakmayın ama bence hata sizde
3te gelicem diyen çocuk eve gelmezse vaktinde
yarım saat beklenir en fazla aşağıya iner çocugu bulur
eve çağırırsınız geç kalmaması gerektiğini uygun bir dille anlatırsınız.
Böylece ne siz sinirlenmiş olursunuz ne de çocuga vurdugunuzu gören eşiniz.
Eşinizin davranışı ayrıca hatalı, sizi hatalı bulsa bile çocugun önünde bağırmamalıydı.
Zaten bence kızının saçını cekmenizden cok onu 4 saat boyunca aramaya çıkmamanız daha büyük hata bence.
Onun dısında dediginiz gibi güvenli bir siteyse ister aksam 10 a kadar bahcede kalsın cocuk onun icin güvenli sitelerde oturmuyor muyuz?
binadakilerde onu öyle kabul etsinler dersin malum x enişteniz sinirli diye kime ne...
bundan boşanılır mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?