eşim apartmana rezil etti bizi:((

Şiddet mi?? birde özür dilesin...Ben şaşırdım açıkçası, küçük kızın annesinden özür dilemesi gerekirken... herkesin kendi düşüncesi ama ben öyle düşünmüyorum yerden yere vurup ağzını burnunu kırmamış ki saçını çekmiş o da tamamen haklı olarak yani sinirlenmiş geç geldiği için, kız daha çok küçük ve eve geç gelme arkadaşlarıyla takılma çağında değil... site içinde de olsa neresi olursa olsun izinsiz hiç bir şey yapmamalı tamamen onun iyiliği için.. Benim çocuğum yok henüz ilerde olduğunda da her şeye izin veren bi anne olmayacağım, ayrıca babada burada hatalı sizin otoritenizi ezmiş geçmiş, şimdi sizi hiç dinlemeyecek..size destek olmalı birlikte uyarmalıydınız sizi dinlemediği için..Bu arada şiddet uygulasın demiyorum tabii ki o noktaya gelmesin ama gerektiğinde de tepkisini koysun, ne olursa olsun ortam kötü fazla serbest bırakmakta çok sıkıştırmakta iyi değil...

Komşular neden bu kadar önemli hayatınızda?
Bırakın onları siz ailenize bakın
13 yaşında bir kız nasıl 4 saat gecikebilir?
Genç kız değil o çocuk.
Site içindede olsa 1 saat dediyseniz 1 saat olmalı.
Sonra madem geç kalıyor çıkacaksın dışarıya bulup tuttuğun gibi eve getireceksin
13 yaş için ergenlik diye kendinizi avutuyorsanız yandınız ozaman 18 yaşında ne yapacaksınız
En deli çağları
Oteritenizi eşiniz yerlebir etmiş
Sakin bir anında konuşmalısınız bunu
Çocuklar evde yokken konuşunki kavga gürültü çıktığında tekrar şahit olmasınlar
Belliki eşinizde öfke kontrolu yok.
Aslında eşiniz bu konuda terapi almalı
Öyle çıkıp koridorda bas bas bağırmakta ne oluyor anlamıyorum
Neyi ıspatlamaya çalışıyor?
Malesef çocuklarımıza bazen sert tepki vermek zorunda kalıyoruz.
Aşırıya kaçmadıkça ben bir sorun görmüyorum
Tabi alışkanlık haline gelmemeli
Bende bir keresinde lisede eve geç kalmıştım
Annem tuttuğu gibi saçımdan evde bir dolaştırmıştı
İyikide yapmış bir daha korkumdan saniye geç kalmadım eve.
Bu arada kızınız sizden özür dilemedikçe sizde ondan özür dilemeyin
Çocuk gelişimi okudum
Bizim kitaplarımızda bile söz geçmediği yerde en son çare olarak kaba etlere bir tokat atmakta sorun olmaz yazıyordu

Kizima nasil boyle davrandim diyip esinize hak vereceginiz yerde ,
rezil oldum,
gunlerde komsularin yuzune nasil bakacagim derdindesiniz...

Kizinizdan ozur dileyip gonlunu aldiniz mi ?
onu soyleyin once...

pardon ama kızı annesinden özür dilese daha yerinde olmaz mı 3 te gelicem diyip saat 7 de eve geliyor başına birşey gelse babası annesine soracak o anne yanacak burda okurmusunuz arada bilmem şöyle yaptık hamile olabilir miyim böyle oldu bilmem ne o zaman herkes yorum yaparken aileden gelen bi durum benim annem şöyleydi benim babam böyleydi aman iki tane vururlardı yerimeze otururduk muhatbbetlerini ,illa çıkıyor arada kızından özür dileyecekmiş dışarı arkadaşlarının yanına salmasa tamam haklısın da 13 yaşında çocuk 7 lere kadar dışarda kalamaz efendim artık devir eski devir değil

Yorumunuzun bir kısmına katılıyor.. Lakin asla karşına alığ arkadaşlca konuşmaya karşıyım. çocugum yok ama olursa anneden babadan azcık çekinmesi lazım..

Arkadaş olun çocugunuzla bla bla blaa...... geçin olnalrı şiddet asla haa annelik bir terlik vurur kıçına ahngimiz yemedik o terligi. tama ama dövmek yanlış. Dediğiniz doğru bu evin kuralları bunlar bunlar diye Bunalra hepimiz Uymak zorundayız vs vs.. demelisin

Psikiyatrım hep der çocuk kaç yaşında olursa olsun mutlaka babayla otorite konusunda hemfikir olun diye.
Çok hak veriyorum ebeveynlerden biri kızdığı zaman öteki koruyup savunursa o çocuk savunanı benimsiyor.
Bir tartışmada hemen o tarafın yanında alıyor soluğu.
Kızınızın yanında çift güç göstermişsiniz ve sakin bi anınızda bunu oturup konuşmalısınız eşinizle.
Tepkileriniz öfkeleriniz bir olmalı çocuk önünde.
Komşulara rezil olma olayına gelincede aile içinde olur böyle yükselmeler bağrış çığrışlar.

eşiniz her konuda mı aynı tepkiyi veriyor bilmiyorum ama çocuk konusunda bence haklı dayakla biyere varamazsınız...
siz kendi gururunuzu düşünüp komşulara rezil oldum diye düşünüyorsunuz da o genç kız acaba neler hissediyor kendi gururu hakkında...

Bir çocuğu annesinden daha fazla hiç kimse sevemez ve koruyamaz. Kimin sizin için ne dediğini önemsemeyin asıl eşiniz hatasını anlamak zorunda. Bi de çocuğa ne iyi ettinde geç kaldın aferin kızım deseymiş tam olacakmış. Dışarısı artık çocuklar için çok tehlikeli bu yüzden sizin müsade ettiğiniz kadarına uymak zorunda. Siz çok haklısınız üzülmeyin...

13 yaşındaki bir çocuk eve istediği saatte gelemez.kız olsun,erkek olsun farketmez.söyeldiğim saatte evde değilse anında aramaya çıkarım.site ne kadar güvenlikli olursa olsun.insanların ne kadar iyi niyetli olduğunu bilemeyiz.

kızınıza karşı tepkinizde çok haklısınız ama eşiniz çok yanlış yapmış.kızınıza vurmanızdan hoşlanmayabilir ama bunu kızın duymayacağı şekilde yapmalıydı.diğer arkadaşlara katılıyorum,eşiniz kızınızın gözündeki otoritenizi tamamen yerle bir etmiş oldu.eşinizin ılımlı bir anında bu konuyu açın ve kızınızla ikiniz konuşun.kızınızın kurallarınıza uymasını birlikte sağlayın.allah korusun devir çok kötü ve kızınızın da bence en tehlikeli yaşları.

bu arada bence anne ve babaların çocuklarla arkadaş olmalı fikrine karşıyım.ailenin bir ağırlığı her zaman olmalı

benim en çok merak ettiğim konu
saat3te gelicem çocuk 7de gelince tam 4 saat gecikince hiç merak edip inip bakmak aklınıza gelmedi mi?
Ben 30 yaşındayım 4 saat geciksem ailem aramadık yer bırakmaz herhalde.

Kusura bakmayın ama bence hata sizde
3te gelicem diyen çocuk eve gelmezse vaktinde
yarım saat beklenir en fazla aşağıya iner çocugu bulur
eve çağırırsınız geç kalmaması gerektiğini uygun bir dille anlatırsınız.
Böylece ne siz sinirlenmiş olursunuz ne de çocuga vurdugunuzu gören eşiniz.

Eşinizin davranışı ayrıca hatalı, sizi hatalı bulsa bile çocugun önünde bağırmamalıydı.
Zaten bence kızının saçını cekmenizden cok onu 4 saat boyunca aramaya çıkmamanız daha büyük hata bence.

Onun dısında dediginiz gibi güvenli bir siteyse ister aksam 10 a kadar bahcede kalsın cocuk onun icin güvenli sitelerde oturmuyor muyuz?

Arkadaşın yorumuna katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum..''Beni ittirerek benden ne farkın kaldı.Ben kızımın koluna vurdum sen beni ittirdin.Kızımızın gözünde hem anne baba olarak tutarsız kaldık hem de sen tutarsız oldun.Beni ittirerek!! bana kızımıza vurmamam için tepki gösterdin'' deyin.

Bence de kızınız konusunda çok haklısınız.1saat verilen iznin tam 4 kat fazlasını kullanmış.Hadi otobüs geç kalsa falan başka şey olsa 1 saat geç gelsin ama 4 saat çocuğun sizi takmadığını gösterir.ilerde Allah göstermesin başına bi şey gelse eşiniz o zaman bi de üstüne niye izin verdin diye sizi suçlar.

Çocukların bazen insanın nasıl sabrını sonuna kadar kullandığını bilip size hak vererek yine de biraz daha kendinizi kontrol etmenizi öneriyorum.Zaten bunu yapacağınızdan da eminim.Komşular konusunu da takmayın.Kavga her evde oluyor.Tabii ki insan istemez böyle bi şey olsun ama insanız işte.Kimimiz öfkesini yüksek sesle kimimiz alçak sesle gösterebiliyoruz.Keşke her şey klavyede yazma kadar kolay olsa.

Bence ilk yorumumda yazdığımı eşinize söyleyin ve bekleyin bakalım bi da ki tartışma da tepkisi ne olacak.Ya da ola ki eşiniz kızınıza sizin verdiğiniz gibi bir tepki verirse size yaptığını hatırlatın sadece..Eğer gigip insanlara tepki göstermeyeceğinden eminseniz x abla 'eşin akşam niye bağırıyordu.İş yerin de mi problem olmuş'diye sordu gibi bi şeyler uydurarak insanların onun sesini duyduğunu hatırlatabilirsin.

komşuları falan boşverin her ailede çocuk yüzünden tartışmalar olabilir ayrıca avazı çıkana kadar bağıran eşiniz!!! bu eşinizin ayıbı sizin değil ki bende bazı arkadaşlar gibi eşinizin kızınızın yanında size bağırmasına takıldım kızınız sizi ciddiye almayacak eşinizin bu tavrından dolayı yani siz haksız bile olsanız! ki bence haklısınız çocuğun yanında size tepki vermek yerine annen çok haklı deyip gereken cezayı vermeli kızınıza... benimde 9 yaşında biraz gamsız biraz başına buyruk biraz asi olan bir erkek evladım var birazda kardeş geleceği için umursamaz tavırlar içersinde son zamanlarda aynı kızınız gibi 1 saat dışardayım deyip 3 saat gelmiyor bu durumda ya eşim ya ben gereken tavrı koyup ceza veriyoruz birbirimizin kararlarını yada tepkilerini destekliyoruz ki gereken otoriteyi alsın asla oğlumuzun yanında neden bağırdın neden ceza verdin çocuğa gibi birbirimizi yargılamıyoruz

o kadar güzel yorumlar yapılmışki bunların hepsini eşinizle bu konuda konuşurken kullanabilirsiniz.ayrıca kızınızda haddini aşmış biraz iyiki wurmuşsunuz demiyorum ama izin werilen saatten çok daha fazla geç kalması sizi takmıyor anlamına gelirki buda yeterince ciddi bir problemdir eşiniz bağırıp çağırıp rezillik çıkaracağına önce bi kızına sorsun oturup konuşsun bu ne sorumsuzluk desin.

başka türlü cezalandırılabilir... istediği birşeyi almazsınız, yapmak istediği bişeye izin vermezsiniz, gitmek istediği biyere göndermezsiniz vs vs vs...
dayak nedir... karşınızda insan var insan... hem de sizin öz evladınız...
Evet eşiniz dengeyi bulamamış ama sizin de çok dengeli davrandığınızı düşünmüyorum ben...

Canım komşularını fazla önemseme,eşinin yaptığı çok yanlış.Ergenlik dönemindeki bir kıza biraz sert davranıcaksınki raydan çıkmasın.Bence eşini bi uyar gene sana bağırmaya başlarsa bence arana mesafe koy kısa süre için aklı başına gelsin.

''kızıma nasıl bunu yaparsın'' ne demek yaa?

sen onun annesisin
ayrıca kızının yanında sana bunları yapması hiç hoş değil.

sen babasından daha çok düşünüyorsun bence kızını,,ama babası her şeyi mahvediyor.
ciddi anlamda konuşman lazım eşinle,,,kızının sana olan saygısını yitirmeden bir an önce konuşmalısın .

sonra,,, ''hep sen yaptın bu kızı böyle ''derler.

binadakilerde onu öyle kabul etsinler dersin malum x enişteniz sinirli diye kime ne...

bundan boşanılır mı

site içinde olduğunu bildiğim için ve daha henüz hava kararmadığı için arama gereği duymadım ayrıca cesaret alıp annem nasılsa geçde kalsam geliyor beni almaya diye düşünebilir..çocuk vaktinde gelmesi gerektiğini bence kendisi düşünmeli öğrenmeli sorumluluğunu bilmeli
ben onu aramaya çıksam daha çok sinirlenirdim heralde ordamı burdamı diye bulamayınca dolaş dur deli gibi sitenin dışında olsaydı emin olun yollara düşmüştük aramaya biz öyle evladını sokağa salıp saldım çayıra mevlam kayıra diyen bi anne baba olmadık hiçbi zaaman

binadakilerde onu öyle kabul etsinler dersin malum x enişteniz sinirli diye kime ne...

bundan boşanılır mı

ay ne bilim arkadaşım artık öyle bıkmışımki bunun böyle hareketlerinden sakin insanlara bayılıyorum lafa geldimi medeniyetten söz eder
çok sinirlendiği zaman tabak bardak kırdığı bile olmuştur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…