Eşim ara sıra içiyormuş haberim yok ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumlar çok komik geliyor . Asıl mesele içki alkol vs değil. Neymiş meyvede de varmış..
Es olarak seçtiğimiz kişiye kendimizi tanıtıyoruz . Kendi değerlerimizi söylüyoruz . Bunu kabul ederim bunu etmem vs. O kişi de kabul edip bize bir güvence veriyor. Sanıyoruz ki aynı yolun yolcusuyuz . Sanıyoruz ki biz neysek o da aynısı.. sonradan böyle bir yalan yakalayınca kendimizi aldatılmış hissediyoruz. Madem Sen bu değildin neden kandırdın beni? Neden benimle bu yola ciktin ? Ben sana acik oynamistim kartlarimi sen neden beni kandirmayi sectin?
Sen benim sandigim adam değilsen o zaman bu evlilik komple bir aldatmaca. Yıllarca biz kendimizi kandırmışız..
Yoksa kim alkol almış ,yok alkolik muamelesi yapılmasinmis .mesele o değil . Bambaşka .
Biz neysek o da o filan gibi birşey yok, ne kadar benzer özellikler taşısak da eşlerimiz birer bağımsız birey, bizim klonumuz değil, koskoca insana bunu anlatmaya çalışmak bana utanç verdi ya
İnsanlar değişir, tercihleri, zevkleri değişir
Eşim kapuska ağzına sürmezdi, 30 yaşından sonra bayılarak yemeğe başladı, sık sık alkol alırdı, yılda bir bile içmiyor
Bunlar kendi zevki kendi tercihi
Adam bu zamana kadar alkol almadı diye ölene dek almayacak diye bir kural mı var?
Kendinizi hüküm verici hesap verilecek merci konumuna sokmaya çalışıyorsunuz ve gülünç duruma düşüyorsunuz

Diyorum ya mune insanlar değişir. Biz evlilik öncesi çok verimli bir sevgililik dönemi geçirdik. Birbirimiz hakkında bilmediğimiz, evlilikten sonra ortaya çıkan hiç bir şey olmadı. Çocuk konusunu da çok net konuşmuştuk ikimiz de istemiyoruz yapmayacağız diye. Dokuz seneden sonra adam şimdi çocuk istiyor. Değişti işte fikirleri, bakış açısı. Bana anormal gelmiyor bu durum. Ben hala istemiyorum ama oturup konuşacağız bir şekilde birimiz diğerini ikna edecek.

Bu değişim herhangi bir konuda olabilirdi. Ben de değişebilirdim, hala değişebilirim. Evlilik öncesi verilen sözlerin, vaatlerin bir ömür geçerli olamayabileceğini bilmek ve kabullenmek lazım bence.
Konuyla hiç alakası yok, hiç bunu söylemeye haddim de yok ama affınıza sığınarak: sizin gibi tamamlanmış karakteri hayatı oturmuş, evliliğinde saygıyı uyumu yakalamış, hayata aynı yerden bakan insanların ebeveyn olmaları gerektiğini düşünüyorum

Çünkü alkol yalandan daha tehlikeli. Ben bunu demek istemiştim. Yalan insanın kendini kandırmasıdır. Yoksa yalanda çok tehlikeli bi hastalıkdır benim için ama asla alkolle kıyaslanamaz.
Dinen bir kez alkol alan kişi alkolik değildir ama bir kez yalan söyleyen kişi yalancıdır
Günahları neye göre büyük küçük önemli daha az önemli diye sıraya koyabiliyorsunuz?

Dinen bir kez alkol alan kişi alkolik değildir ama bir kez yalan söyleyen kişi yalancıdır
Günahları neye göre büyük küçük önemli daha az önemli diye sıraya koyabiliyorsunuz?
Alkol aldığınızda haram olan bir şeyi bütün vücudunuza bulaştırmış oluyorsunuz. Vücud onu atana kadar kaç tane organdan geçiyor. Maddii zararını da geçtim manevi olarak çok daha zararlı. 40 gün yaptığınız ibadet dua kabul olmuyor. DİNEN dediğiniz için söylüyorum bundan haberiniz var mı. Şimdi soruyorum size yalan mi daha tehlikeli yoksa alkol mu. İkisi de çok vahim elbette ama biri diğerine nazaran daha da tehlikeli. Ayrıca Dinde bir kez alkol aldı yok iki kez aldı ya da alkolik diye bi tabir yoktur

Alkol aldığınızda haram olan bir şeyi bütün vücudunuza bulaştırmış oluyorsunuz. Vücud onu atana kadar kaç tane organdan geçiyor. Maddii zararını da geçtim manevi olarak çok daha zararlı. 40 gün yaptığınız ibadet dua kabul olmuyor. DİNEN dediğiniz için söylüyorum bundan haberiniz var mı. Şimdi soruyorum size yalan mi daha tehlikeli yoksa alkol mu. İkisi de çok vahim elbette ama biri diğerine nazaran daha da tehlikeli. Ayrıca Dinde bir kez alkol aldı yok iki kez aldı ya da alkolik diye bi tabir yoktur
Tabiki haberim var, din konusunda kendinizi otorite diğer insanları da cahil mi sanıyorsunuz?
Alkolün vücuda zararları bu kadar değil daha fazla, peki yalanın vücuda zararları hakkında bir bilginiz var mı, yoksa öğrenmelisiniz
Kendi kendine içen kimseye zarar vermeyen bir insanın topluma ne zararı var? Kendi günaha giriyor, kişinin günahı kimseyi etkilemiyor, yalan söyleyen kişinin günahından herkes etkileniyor, kişi alkolü kendine içiyor ama yalanı karşısındakine söylüyor, yalanlardan toplum etkileniyor
İçen kişinin duası kabul olmuş olmamış kime ne? İçen bunu bilmiyor mu? İnsanların günaha girme özgürlüğü de var farkında mısınız acaba? Aksi olsaydı istesek de günaha giremeyecek şekilde programlanırdık.
Ben dinde alkoliklik diye bir tabir var demedim, yalancılık diye bir sıfat var dedim, bir kez yalan söylediğinizde yalancı oluyorsunuz dedim. Bizim dinimiz kediyi bile pisipisi diye çağırırken boş elini uzatıp hayvanı kandırmaya karşıyken alkol nasıl daha tehlikeli oluyor size göre?dinimizde yalanın durumu nedir bir öğrenin. Bana göre dinin yapma dediği şeyin daha çok tehlikelisi daha az tehlikelisi yok, bu düşünce az günah çok günaha gider ondanda bir şeyleri hafife almaya
Siz günahları kafanıza göre sıraya koyacağınıza insanlara saygı duyun, isteyen içer istemeyen içmez, bir kez uyarırsınız hepsi bu

Burada önemli olan, sizin rahatsız olacağınızı bildiği birşeyi yapması ve size söylememesi. En başta siz sorduğunuzda da doğruyu söylememiş olması.
Bilmiyorum ben olsam büyük sorun çıkardı.
En azından bir daha yalan söylememesi gerektiğini ve tekrar bir yalana şahit olmanız durumunda affetmeyeceğinizi iyi ifade edin.

Evlenmeden önce sevgiliyken bana içtiğini demedi ben içiyorsan kırk yılda bir bile olsa asla istemiyorum dedi. Yok işte sadece bir kere arkadaş ortamında içtim demişti. Ama bugün arkadaş ortamında ara sıra içtiğini öğrendim . Bana onca yeminler etmişti sevgiliyken bir kere oldu daha da asla olmadı söz veriyorum bir daha da olmaz diye. Ben şimdi napmalıyım. Alkol ince çizgim. Onu geçtim bana yalan söyledi.
Alkol o kadar ince noktanızda aynı yatakta yatmıyor musunuz nasıl fark etmediniz. Ne yaparsa yapsın alkol kokar diye biliyorum. Ayrıca sizi aldatmış ya da çok kötü bir şey yapmış gibi abartmayın lütfen arkadaşlarıyla bir iki kadeh içti diye adamı çocuk gibi azarlayacak haliniz yok. Siz üzerine ne kadar giderseniz o kadar sizden uzaklaşır aranızda her şey sır olarak kalır

Alkolun neyine saygı duyacaksınız Allah aşkına yani bütün kötülüklerin anası Allahu Teala haram kılmış.. Kafirin yaptığı iğrenç bir şeye saygı duyulmaz içene de saygım yok ne yuvalar dağılıyor ne cineyetler o kafayla kadınlara ne dayaklar atılıyor haberiniz vardır elbet..
Bu ne saygisiz yorumdur ya, azicik haddinizi bilin, kafirin yaptigina saygi duyulmazmis da bilmemne, mekkeden bildirmiyoruz hepimiz, gayrimuslumlerin, ateistlerin de oldugu bi platformadasiniz, kendizine gelin braz.

Konuyla hiç alakası yok, hiç bunu söylemeye haddim de yok ama affınıza sığınarak: sizin gibi tamamlanmış karakteri hayatı oturmuş, evliliğinde saygıyı uyumu yakalamış, hayata aynı yerden bakan insanların ebeveyn olmaları gerektiğini düşünüyorum
Katiliyorum, cips falan da yemiyo ayrica 😂

Ne arasın TANRI ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa niye türban sorarsın?

Rakı şarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararım,içerim.
İkimiz de gelsek kıldan köprüye,
Ben dürüstsem sarhoşkende geçerim.

Cok klişeleşmiş oldugu dogru, ama su konuya sak diye oturdugu dusunuyorum.

Bu ne saygisiz yorumdur ya, azicik haddinizi bilin, kafirin yaptigina saygi duyulmazmis da bilmemne, mekkeden bildirmiyoruz hepimiz, gayrimuslumlerin, ateistlerin de oldugu bi platformadasiniz, kendizine gelin braz.
Ben gayet kendimdeyim!!! Bana had bildirecek kişi siz değilsiniz!!!! Saygıyı sizden öğrenecek değilim! asıl siz haddinizi bilin! İnsan gibi konuşun ağzınıza aklınıza gelen herşeyi herkese konuşamazsınız bana zaten konuşamazsınız! Evet kafirin yaptığına saygı duyulmaz ben duymuyorum! Gayrimüslimlerin ve ateistlerin olduğu platformdaymışım hadi ya cidden mi?! Dinimizle ilgili birisi kötü birşey dediğinde yazdığında savunuyormusunuz burada Allaha inanan imanlı insanlar var diye acaba?!

Ben gayet kendimdeyim!!! Bana had bildirecek kişi siz değilsiniz!!!! Saygıyı sizden öğrenecek değilim! asıl siz haddinizi bilin! İnsan gibi konuşun ağzınıza aklınıza gelen herşeyi herkese konuşamazsınız bana zaten konuşamazsınız! Evet kafirin yaptığına saygı duyulmaz ben duymuyorum! Gayrimüslimlerin ve ateistlerin olduğu platformdaymışım hadi ya cidden mi?! Dinimizle ilgili birisi kötü birşey dediğinde yazdığında savunuyormusunuz burada Allaha inanan imanlı insanlar var diye acaba?!
Alkol kullanan kafir mi oluyor?
Yalnızca gayrimüslimler mi alkol kullanıyor?
Kafirin yaptığına saygı duymuyorsanız elektrik kullanmıyor olmalısınız, telefon bilgisayar filan da kullanmıyorsunuz, hastalanınca ilaç da kullanmıyorsunuz, röntgen çektirmiyorsunuz, hatta ekmek bile yemiyorsunuz değil mi?
Siz sıcak yatağınızda yatarken israilli işgalcilerin önüne dikilip filistinlilere kalkan olan gayrimüslimlere de saygınız yok değil mi?
Konuşamazsınız konuşamazsınız diye koymuşsunuz ünlemleri ama bakın çatır çatır konuşmuş

Sitede dini konular konuşmak mutlaka uçlara çekecek birileri olduğu için yasaktı. Bu konunun açık kalmasına şaşırdım. Konu alkol olunca , sevenler savunmuş, sevmeyenler içene kötü söz söylemiş vs karşılıklı gerilim oluşmuş. Saçma çünkü burası dini konuların tartışıldığı bir platform değil.

Sadece konu sahibinin sorununa cevap yazacağım, bence sinirlenmekte haklısınız. Konuyu alkol almak değil de başka bir istemediğiniz özellik olarak ele alalım. Mesela sigara içmek. Evlenmeden önce sigara içen, adam asla istemediği için içmiyorum diyen ama evde gizli gizli sigara içen kadın bu platformda linçlenmişti. Çok net hatırlıyorum. Nickini hatırlamasam da yalan söylemekten suçlu bulunmuştu. İçeceksen de al karşına direkt söyle, her şeyi göze al denmişti. Şimdi konu sevilen bir şey olunca fikirler değişti. Tüm dünya alkole bayılıyor olsun ve içmek çok normal, sağlıklı vs olsun, yine de kişi istemiyorsa ona göre ilişkiye başlamak gerekmez mi? Şart koşmak yanlış demeyin, bir çok insan şart koşuyor ilişkiye başlamadan bu forumda gördüğüm kadarıyla, misal evlendikten sonra kilo almayacaksın diye şart koşan var. Fazla kiloyu sevmeyen insanların kilo almayacaksın diyen eşi haklı bulduğunu da hatırlıyorum bu sitede.

Demek ki insanlar koşulan şartların içeriğine göre tutum değiştiriyor. Ben öyle düşünmüyorum. Konu ne olursa olsun adam en baştan yalan söylemiş. Sonradan alkole başladıysa bile ben içiyorum artık demesi lazımdı. Eşi için hassas bir konu olduğunu bildiği halde saklamış. Benim eşim olsa gözümden düşerdi. Ne verdiği sözü tutmuş, ne karşıma geçip içiyorum demiş, bir üstünü yalanla örtmek istemiş. Güvenim kırılırdı.

Agzina, aklina geleni beyin süzgecinden gecirmeden konusan sensin, senin gibilerle muhatap olunmayacagini hayat gayet güzel ogretti, dini yorum yasak, sikayet ettim
Ve evet haddini bileceksin, çünkü tek basina degilsin bu sitede, gayrimuslumler ve ateistler de var, bunun nesine bu kadar şoka girdin? Herkes musluman algisina neden kapildin acaba?

Evlenmeden önce hiç mi tanımasını flört etmediniz mi ?

Alkol kırmızı çizgi ise ayrılacaksınız ara ara alkol alan biriyse etrafa ve size zarar vermeyecek şekilde alıyorsa ben dert etmezdim.

Ama konu sizin için hayati ise ayrılın kimseyi değiştiremezdiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X