Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bir konuda kusurumuz var diye dinin haram kıldığı diğer hususlara sessiz mi kalmalıyız yani?siz konuyu gözünüzle okuyun hanımefendi alkolün haramlığından dem vurmuş ben de o haramsa başka şeyler de haram diyorum ayrıca cafede filan buluşması da durumu hafifletmez el ele tutuşmadan oturdular herhangi bir temas olmamıştır diyorsanız o sizin saflığınız olur. alkol haramsa elin adamıyla cafelerde gezmek de haramdır onu diyorum vve saldırı yok tek taraflı millete ahlak dersi vermeyi kabul etmiyorum.
hayır ama sembolik bazı şeylere dayanıp kendimize çok ahlaklı görüp başkalarına ahlak dayatması yapamayız bu kişi eşimiz olsa bile. eşi de belli ki o kadar dine bağlı olsa benle sevgili olmazdı diye düşünüp ciddiye almamış konu sahibini.Bir konuda kusurumuz var diye dinin haram kıldığı diğer hususlara sessiz mi kalmalıyız yani?
Zaten suç adamda, kişisel sınırlarını bu kadar ihlâl etmeye çalışan, içtiğine bile karışan kadına en baştan posta koymalıydı. Ama en büyük sorun, insanların evleneceği insanın kişisel tercihlerine kadar müdahale edebileceğini düşünme hadsizliği. Adam alkolik değil, bir şey değil, evde içmiyor, eşinin yanında içmiyor, alkol alıp dövmüyor, önceden de sadece arkadaş ortamında birkaç kez içtiğini belirtmiş. Belli ki denk gelmiş yine eşlik etmiş. Buna bile karışabilecek kapasitede bir kadınla evlenmemeliydi, şimdi burnundan gelir işte. Alkol dediğin nedir ya, ben Almanya’da iş başında içerdim. Din hassasiyetiyse İslam’da çan eğrisi mi var günahı eşine, bu kadar hassassa yallah Arabistan’a denmelik bir eş.eşiniz değil sevgiliyken böyle bişey söylediğinde içkime karıştırtmam içmeye devam ederim diyip
onun isteğini kabul etmez ayrılırdınız değil mi?
adama bir kez içtim içmeyeceğim bir daha demiş ama içmiş
sorun burda
herkes istemeyebilir hayatında öyle biriniZaten suç adamda, kişisel sınırlarını bu kadar ihlâl etmeye çalışan, içtiğine bile karışan kadına en baştan posta koymalıydı. Ama en büyük sorun, insanların evleneceği insanın kişisel tercihlerine kadar müdahale edebileceğini düşünme hadsizliği. Adam alkolik değil, bir şey değil, evde içmiyor, eşinin yanında içmiyor, alkol alıp dövmüyor, önceden de sadece arkadaş ortamında birkaç kez içtiğini belirtmiş. Belli ki denk gelmiş yine eşlik etmiş. Buna bile karışabilecek kapasitede bir kadınla evlenmemeliydi, şimdi burnundan gelir işte. Alkol dediğin nedir ya, ben Almanya’da iş başında içerdim. Din hassasiyetiyse İslam’da çan eğrisi mi var günahı eşine, bu kadar hassassa yallah Arabistan’a denmelik bir eş.
Katılıyorum, insanlar zaman içinde değişebilir yazılmış bir yorumda, kim yazdı hatırlamıyorum ama o yoruma da katılıyorum lakin flört ederken afedersiniz kaba tabirle köprüyü geçene kadar sözler verip yeminler etmek yerine dürüst olacaksınız, değişiyorsanız bunu eşinizle konuşacaksınız.Herkesin kararına saygı duyulmalı bence. Kadın evlenmeden önce açık açık sorup bu konuda teminat aldıysa karışmak hakkı bence.
Konuda ahlak dayatması nerden yapılmış, alkole haram yazılmasından çıkardınız bunu? Ben bir dayatma göremedim çünkü.hayır ama sembolik bazı şeylere dayanıp kendimize çok ahlaklı görüp başkalarına ahlak dayatması yapamayız bu kişi eşimiz olsa bile. eşi de belli ki o kadar dine bağlı olsa benle sevgili olmazdı diye düşünüp ciddiye almamış konu sahibini.
Tabii aynen öyle yapmalıyız. Hatta sevgili olduk diye, o günaha girdik madem, yalan da söylemeliyiz, adam da öldürmeliyiz, hırsızlık falan da yapmalıyız. Çünkü bir günahı işleyen hepsini işler.Bir konuda kusurumuz var diye dinin haram kıldığı diğer hususlara sessiz mi kalmalıyız yani?
Size sadece bir kez bir arkadaş ortamında içtiğini söylemiş.Evlenmeden önce sevgiliyken bana içtiğini demedi ben içiyorsan kırk yılda bir bile olsa asla istemiyorum dedi. Yok işte sadece bir kere arkadaş ortamında içtim demişti. Ama bugün arkadaş ortamında ara sıra içtiğini öğrendim . Bana onca yeminler etmişti sevgiliyken bir kere oldu daha da asla olmadı söz veriyorum bir daha da olmaz diye. Ben şimdi napmalıyım. Alkol ince çizgim. Onu geçtim bana yalan söyledi.
konu sahibi dinim alkolden ibaret dememiş. kocam içiyor dinsiz dememiş. benim için önemliydi bana yalan söylemiş demiş. mevzuyu niye sürekli sevgili olmaya çekiyorsunuz anlamadım ama din sevgili olup olmamakla ilgili kurallardan da ibaret değil. kaldı ki mevzu da dini değil, ne sebeple olduğu önemli değil kişi x benim kırmızı çizgim demiş, diğeri de ok ben de x yyok demiş ama varmış.burda mesele cinsellik değil kadın ve erkek başbaşa kalamaz cinsellik yaşamasalar da kalamaz.. toplum içinde de el ele gezemez messela sevgili olmak diye bir kavram yoktur dinde o kadar dindar olan bunları da bilecek. alkolden ibaret değil dinimiz.
Hepimiz farklı kültürlere görüşlere sahip insanlarız, birimizin kırmızı çizgileri diğeri için sorun olmayabilir ama genelde hepimizin benzer topiklerde yazdığı ve ortak paydada buluştuğu bir şey var ki evlenmeden önce çocuk sahibi olmak dahil eş adayıyla her şeyi konuşup netleştirmemiz, tanımadan bilmeden evlenmememiz gerektiğidir.İnsanların evlenecekleri kişilerde belli şeylerin olmasını ya da olmamasını istemesi dayatma değildir bence. Keşke herkes eğip bükmek yerine açık olabilse, kendini gizlemeye çalışmasa, sonradan böyle sorunlar yaşanmaz.
Diyorum ya mune insanlar değişir. Biz evlilik öncesi çok verimli bir sevgililik dönemi geçirdik. Birbirimiz hakkında bilmediğimiz, evlilikten sonra ortaya çıkan hiç bir şey olmadı. Çocuk konusunu da çok net konuşmuştuk ikimiz de istemiyoruz yapmayacağız diye. Dokuz seneden sonra adam şimdi çocuk istiyor. Değişti işte fikirleri, bakış açısı. Bana anormal gelmiyor bu durum. Ben hala istemiyorum ama oturup konuşacağız bir şekilde birimiz diğerini ikna edecek.Hepimiz farklı kültürlere görüşlere sahip insanlarız, birimizin kırmızı çizgileri diğeri için sorun olmayabilir ama genelde hepimizin benzer topiklerde yazdığı ve ortak paydada buluştuğu bir şey var ki evlenmeden önce çocuk sahibi olmak dahil eş adayıyla her şeyi konuşup netleştirmemiz, tanımadan bilmeden evlenmememiz gerektiğidir.
Evlenmeden önce kartlarını açık oynayan, ben asla çocuk sahibi olmak istemiyorum diyen bir erkeğe söz verip yıllar içinde fikir değiştirerek, eşinden gizli hamile kalmaya çalışan bir kadın nasıl tepki görüyorsa evlenmeden önce içki içmeyeceği sözü veren biri de aynı tepkiyi görür, mantıkta ikisi de yalanı barındıran söz vermelerdir.
Erkek eğer daha flört ederken ben ara sıra içiyorum, evlendikten sonra da bir arkadaş ortamında keyfim isterse içerim deseydi kadın belki eş adayını olduğu gibi kabul edecekti veya bu durumda anlaşamayız diyecekti herkes kendi yaşam biçimine uygun eş seçecekti, ki her zaman dediğimiz de bu değil mi?
İnsanlar kendi yaşam biçimine uygun eş seçmeli, bunu yapabilmek için de iki taraf da birbirine dürüst olmalı, evlenene kadar söz verip idare ederim sonrasına sonra bakarız dememeli.
KudrAlobar bakın ne güzel diyorsunuz oturup konuşacağız diye, evliyiz diye birbirimize göbek bağıyla bağlı olmuyoruz ama bazı konularda hemfikirken birimiz veya ikimiz birden değişiyorsak, ki evet katılıyorum insanlar değişebilir, ki değişebilmelidir de lakin mesela eşiniz bebek düşüncesini söylemeden, istemediğiniz halde sizi hamile bıraksaydı ne düşünürdünüz?Diyorum ya mune insanlar değişir. Biz evlilik öncesi çok verimli bir sevgililik dönemi geçirdik. Birbirimiz hakkında bilmediğimiz, evlilikten sonra ortaya çıkan hiç bir şey olmadı. Çocuk konusunu da çok net konuşmuştuk ikimiz de istemiyoruz yapmayacağız diye. Dokuz seneden sonra adam şimdi çocuk istiyor. Değişti işte fikirleri, bakış açısı. Bana anormal gelmiyor bu durum. Ben hala istemiyorum ama oturup konuşacağız bir şekilde birimiz diğerini ikna edecek.
Bu değişim herhangi bir konuda olabilirdi. Ben de değişebilirdim, hala değişebilirim. Evlilik öncesi verilen sözlerin, vaatlerin bir ömür geçerli olamayabileceğini bilmek ve kabullenmek lazım bence.
Beni bile isteye hamile bıraksa yanlışlıkla oldu sanardım muhtemelenKudrAlobar bakın ne güzel diyorsunuz oturup konuşacağız diye, evliyiz diye birbirimize göbek bağıyla bağlı olmuyoruz ama bazı konularda hemfikirken birimiz veya ikimiz birden değişiyorsak, ki evet katılıyorum insanlar değişebilir, ki değişebilmelidir de lakin mesela eşiniz bebek düşüncesini söylemeden, istemediğiniz halde sizi hamile bıraksaydı ne düşünürdünüz?
Burada konu alkol olduğu için ve genelde bir çoğumuz alkolü kırmızı çizgi görmediğimiz için üyenin tepkisine hak vermiyor olabiliriz ama aynı sizin evliliğinizde olduğu gibi olması gereken adamın yalan söylemek yerine eşiyle açıkça konuşması değil midir?
Kadın içkinin kırmızı çizgisi olduğunu söylemiş fakat yalan kısmına da takılmış, güvenemem dediği bir yorum okudum sanki, haksız mı?
Bu kadar basit bir meselede karısının karşısına geçip doğruyu söyleyemeyen bir adam her sıkıştığında yalan söyler, oysa evliliğin temel taşlarından biridir güven.
Ara sıra alkol almak bağımlılık değildir.
evlilik öncesi konuşulmuş bir meselenin böyle ayyuka çıkması senin için çok üzücü olmuş. Yalan söyleme gereği duyulmuş bir bağımlılık. Sana açık olmamış çünkü seni kaybetmekten korkmuş. Ama bunun için içkiyi bırakmak yerine gizlemeyi tercih etmiş. Burada gizli bir tehlike var. Bağımlılık. Eminim ki bırakmayı denemiştir ama arkadaş ortamı (!) vs. Geri dönmesi zor olmamıştır.
Her insan yanlışlar yspabilir. Kesip atmak yerine karşınıza alın sakince konuşun. Ve yine sakinlikle böyle devam ederse bu işin biteceğini boşanmaya kadar gideceğinizi söyleyin. Minik bir tehdit çünkü, Kabullenirseniz devam eder. Ama fena patlarsanız da devam eder. Yumuşaklıkla konuşup çözmeniz gerekiyor.
Terapi önerin. Orta yolu bulmaya çalışın. Zamanında bir söz vermiş ve bunu tutması için ona yardım edin.